1. marts 2021 kl. 12:54 af Brian Andersen

Jakob Ahlmann er med sine foreløbige 235 officielle kampe for AaB, den spiller i den nuværende trup der har optrådt fleste gange for klubben.

Fem scoringer er det også blevet til for 30-årige Jakob Ahlmann, der er til rådighed igen for cheftræner Martí Cifuentes, når AaB på mandag aften tager imod SønderjyskE på Aalborg Portland Park.

AaB TV: FC Nordsjælland-AaB 2-2

1. marts 2021 kl. 07:21 af Rasmus Estrup

AaB spillede søndag eftermiddag 2-2 på udebane mod FC Nordsjælland i en chancerig affære i 3F Superligaen.

Trods en god og tidlig AaB-mulighed efter et indøvet hjørnespark var det hjemmeholdet, der tidligt bragte sig i front, da Tochi Chukwuani sparkede bolden i nettet efter en returbold på en ellers stærk fodparade af Jacob Rinne.

Midt i første halvleg udlignede AaB, da Tim Prica flot kanonerede bolden i nettet via undersiden af overliggeren. 1-1-målet var svenskerens første scoring i AaB-dragten.

Midt i anden halvleg kom FC Nordsjælland atter foran. Denne gang på et hovedstød fra Maxwell Woledzi, der hårdt headede kuglen ind over hovedet på Jacob Rinne.

Kort efter troede AaB, at der var udlignet, da Kasper Kusk slog et indlæg ind i panden på Rufo, som headede kuglen over stregen. Desværre for nordjyderne blev målet efterfølgende annulleret for offside.

AaB fik dog udlignet til slutresultatet 2-2 i 77. minut. Indskiftede Lukas Klitten fandt med en tunnel vej til feltet, hvor han nåede først på læderet, inden han blev nedlagt, og dommer Sandi Putros dømte et AaB-straffespark. Dette udnyttede Iver Fossum sikkert med sin sjette 3F Superligascoring i denne sæson.

I videoen øverst kan du se et sammendrag af kampen.

2-2 i underholdende opgør

28. februar 2021 kl. 16:12 af Martin Stigaard Skammelsen

I forhold til seneste kamp mod FC Midtjylland blev dagens opgør indledt med et nyt makkerpar i det centrale forsvar, i det Daniel Granli var tilbage efter udstået karantæne, mens AaB’s normale anfører Rasmus Thelander måtte udgå med en skade under opvarmningen, hvorfor Mathias Ross gled ind fra start.

På højre back havde Frederik Børsting erstattet Kristoffer Pallesen, Malthe Højholt var ny mand på den centrale midtbane og nyligt ankomne Rufo fik sin første kamp fra start på højre kant, mens Tim Prica erstattede skadede Martin Samuelsen i front.

I en hektisk indledende fase kom første store chance allerede i tredje minut, da Marcus Hannesbo efter et hjørnespark fik afsluttet fladt og hårdt fra kanten af det lille felt, men desværre stod hjemmeholdets målmand dog klar med en fodparade.

Blot to minutter senere gik hurtigt den anden vej, da Daniel Granli blev overløbet af FC Nordsjællands Kamaldeen Sulemana i AaB’s højre side. Selvom sidstnævntes afslutning blev godt pareret af Jacob Rinne, endte riposten hos Tochi Chukwuani, der let kunne score til 1-0.

Knap var bolden sat i spil førend AaB’erne igen blev overspillet, men denne gang fik Daniel Granli afværget den store mulighed til hjemmeholdet.

Det var dog fortsat Martí Cifuentes’ mandskab der var mest på bolden, og efter godt et kvarter blev Frederik Børstings tværpasning i feltet akkurat afværget foran mål, inden Tim Prica minutter senere headede forbi efter indlæg fra Iver Fossum.

De gode nordjyske takter fortsatte, og det høje pres frustrerede flere gange hjemmeholdet, med højde bolderobringer til AaB til følge. Det var derfor ikke ufortjent, da Tim Prica efter 22 minutter hamrede en AaB-omstilling i nettet, et mål der efter VAR-check blev godkendt til svenskerens første AaB-scoring og stillingen 1-1 på måltavlen.

Efter den halve time kom nordsjællænderne gradvist mere på bolden, men bortset fra et frispark på kanten af feltet, der også udløste et gult kort til AaB-målmands Jacob Rinne, gav det ikke nævneværdige chancer.

Første omgang endte med en god mulighed i begge ender, men Tim Prica afsluttede forbi mål, mens Kamaldeen Sulemana missede sin afslutning på en god tværaflevering.

Anden halvleg blev indledt med en stor mulighed til Marcus Hannesbo, men den unge AaB’ers afslutning manglede præcision.

Herefter fulgte en længere periode, hvor begge hold søgte at tilspille sig overtaget i kampen, uden at dette dog gav chancer til nogen af mandskaberne, men overtaget lå mere og mere hos værterne.

Et hjørnespark til hjemmeholdet efter 67 minutter blev udnyttet til fulde, da Maxwell Woledzi uhindret kunne heade bolden i mål til 2-1.

Netop indskiftede Kasper Kusk kvitterede i modsatte ende med at sende en afslutning på stolpen, og i den efterfølgende sekvens var Kusk afsender på en bold som Rufo tæt under mål kunne heade i nettet. Desværre kunne VAR konstatere, at Kusk akkurat var offside inden den målgivende aflevering, hvorfor stillingen forblev 2-1 til FC Nordsjælland.

AaB’erne var dog ingenlunde slået, og med et kvarter igen strøg indskiftede Lukas Klitten forbi sin oppasser og blev nedlagt i det kriminelle felt. Iver Fossum omsatte stensikkert det efterfølgende straffespark til stillingen 2-2

Dermed var der lagt op til en spændende afslutning på kampen, og det blev hektiske slutminutter med halve tilbud i begge ender til følge.

Desværre fik AaB ikke scoret yderligere, så facit blev 2-2, hvilket sender AaB på en foreløbig ottenplads i 3F Superligaen inden rundens resterende kampe.

Allerede onsdag venter en ny udfordring på udebane, når AaB gæster AC Horsens.

Matchfacts – 3F Superligaen, 18. spillerunde

FC Nordsjælland-AaB 2-2 (1-1)

1-0 5. Tochi Chukwuani
1-1 22. Tim Prica
2-1 67. Maxwell Woledzi
2-2 77. Iver Fossum (straffespark)

FC Nordsjælland (3-4-3): Peter Vindahl-Jensen, Mads Døhr Thychosen, Maxwell Woledzi, Ulrik Yttergård Jensen, Oliver Villadsen (66. Daniel Svensson), Jacob Steen Christensen, Magnus Kofod Andersen, Andreas Schjelderup (82. Oliver Antman), Victor Jensen, Tochi Chukwuani (65. Ibrahim Sadiq), Kamaldeen Sulemana

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Frederik Børsting, Daniel Granli, Mathias Ross, Jakob Ahlmann (75. Lukas Klitten), Pedro Ferreira, Malthe Højholt (64. Kusk), Iver Fossum, Rufo , Tim Prica (75. Tom van Weert), Marcus Hannesbo (85. Kristoffer Pallesen)

27. februar 2021 kl. 17:04 af Brian Andersen

Både AaB og FC Nordsjælland hungrer efter forårets første sejr.

Efter lørdagens træningspas har AaB’s cheftræner Martí Cifuentes udtaget følgende 19 spillere:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 6 Pedro Ferreira, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 15 Lukas Klitten, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 30 Rufo, 31 Daniel Granli og 35 Marcus Hannesbo.

Martin Samuelsen, Lucas Andersen og Oscar Hiljemark er ukampdygtige hos AaB.

Kampen kan i morgen følges i Liga på P3 og på TV3 Sport fra kl. 13.30 med kickoff en halv time senere.