AaB TV: Mød Rufo

9. februar 2021 kl. 09:35 af Rasmus Estrup

Rubén "Rufo" Herráiz Alcaraz er ny mand i rødt og hvidt. Den 28-årige spanier fik sin fodboldopvækst i Espanyol, og senest har han spillet i norske Sandefjord under ledelse af AaB's nuværende cheftræner, Martí Cifuentes. 

I dette indslag fra AaB TV kan du møde Rufo, der får nummer 30 på Hele Nordjyllands Hold. 

Tags på denne nyhed

AaB skriver kontrakt med spanske Rufo

8. februar 2021 kl. 22:11 af Brian Andersen

28-årige Rufo, der fik sin fodboldopdragelse i RCD Espanyol i Barcelona, er således en spiller, den tidligere Sandefjord-træner og nuværende AaB-cheftræner Martí Cifuentes har et godt kendskab til.

Hos La Liga-klubben RCD Espanyol blev det aldrig til førsteholdsdebut, men til 71 kampe på B-mandskabet med 14 scoringer til følge.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Vi har haft dialog med Rufo de seneste to-tre uger, og i disse Covid19-tider har vi brugt en del tid på at få logistikken til at falde plads, men det er dejligt, at han nu er klar for AaB.   

- Ligesom det er tilfældet for Martin Samuelsen, så kan Rufo dække alle de offensive positioner, hvor han med sin målfarlighed, sit tekniske niveau og sin spilintelligens kommer til at styrke os, siger Inge André Olsen og tilføjer:

- Selvom han ikke er en høj spiller, så har Rufo også et fint hovedspil, der kan hjælpe os i begge ender af banen, og vi ser frem til at se ham vise sin værdi i AaB-trøjen.      

Rufo ønskede ikke at forlænge aftalen med Sandefjord Fotball og havde flere tilbud fra eksempelvis klubber i Norge og på Cypern, men spilleren havde et stærkt ønske om at fortsætte samarbejdet med Martí Cifuentes:

- AaB er en stor klub, og siden jeg fandt ud, at Martí blev cheftræner i AaB, har det været min førsteprioritet at komme hertil. Min mentalitet og fodboldforståelse er meget lig Martís, så jeg er rigtig glad for at være ankommet til klubben, og nu ser jeg frem til snart at kunne møde og træne med mine holdkammerater.

- Det vigtigste for mig bliver at hjælpe holdet. Offensivt gerne med både mål og assists, og samtidig vil jeg også yde en indsats defensivt, så vi får vundet nogle kampe og opnår klubbens målsætninger, lyder det fra Rufo.

Rufo får trøje nummer 30 i AaB og er foreløbig på kontrakt indtil 30. juni 2022.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Brøndby I.F.-AaB 1-1

8. februar 2021 kl. 07:19 af Rasmus Estrup

AaB spillede søndag aften 1-1 på udebane mod Brøndby I.F.

Nordjyderne var bedst i den første times tid, og efter 50 minutter kom Hele Nordjyllands Hold fortjent foran, da Marcus Hannesbo scorede for anden gang i træk, da han sparkede Tim Pricas indlæg i nettet. 

Med cirka 20 minutter igen fik Brøndby I.F. tilkendt et straffespark efter et VAR-tjek, og fra pletten udlignede Mikael Uhre til slutresultatet 1-1. 

Sammendraget af opgøret kan ses i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed

Pointdeling mellem AaB og Brøndby I.F.

7. februar 2021 kl. 21:55 af Rasmus Estrup

AaB og Brøndby I.F. fik et point hver søndag aften, da de to klubber spillede 1-1 på Brøndby Stadion. Marcus Hannesbo bragte AaB foran efter 50 minutter, og i 72. minut udlignede Mikael Uhre på et straffespark. 

Halvandet minut inde i kampen måtte Jacob Rinne levere sin første redning, da hjemmeholdet slap igennem over AaB's højreside og slog et indlæg ind til Jesper Lindstrøm, der flugtede fladt mod mål, men den svenske AaB-keeper reddede sikkert forsøget. 

Selvom opgøret begyndte i et højt tempo, gik der knap 15 minutter før opgørets næste store mulighed. Denne tilfaldt AaB. Marcus Hannesbo vandt bolden omkring midterlinjen, og læderet gik videre til debutant Martin Samuelsen, som spillede bolden dybt til en ganske fri Tim Prica. Svenskeren trak ind i feltet og forsøgte sig med højrebenet, men i målet reddede Marvin Schwäbe det flade forsøg. 

Et par minutter senere måtte Jacob Rinne igen være vågen, da et indlæg fra AaB's venstreside havde retning mod målet, men AaB-målmanden fik med fingerspidserne viftet kuglen op på overliggeren og ud til et hjørne. 

Efter 20 minutter prøvede Pedro Ferreira lykken i modsatte ende, men forsøget fra distancen manglede præcision. 

AaB havde herefter overtaget kampens initiativ, og efter lidt over en halv times spil prøvede også Martin Samuelsen sig af fra distancen, men nordmandens afslutning blev blokeret, og bolden endte siden hos Pedro Ferreira, der igen sparkede over mål langt udefra.

Samme destination fra samme distance havde et forsøg fra Tim Prica ti minutter før pausefløjtet. 

Fem minutter efter pausen kom det fortjente føringsmål til AaB. Martin Samuelsen headede i feltet bolden ned til Iver Fossum, som lagde bolden tilbage til AaB-debutanten. Denne gang spillede nordmanden bolden dybt til Tim Prica, der smækkede kuglen fladt ind under mål, hvor Marcus Hannesbo dukkede op og sparkede sin anden AaB-scoring ind over stregen.  

Efter 62 minutters fodbold fik hjemmeholdet deres hidtil bedste mulighed, da Jesper Lindstrøm efter et godt drev på kanten fandt indskiftede Andrija Pavlovic tæt under mål, men Brøndby-angriberen sparkede lige forbi buret. 

3F Superligaens førerhold begyndte midt i anden halvleg at presse nordjyderne og fik blandt andet blokeret en afslutning på kanten af feltet, inden Jesper Lindstrøm måtte se en kompetent afslutning reddet af Jacob Rinne. 

Efter 71 minutter fik Brøndby I.F. tilkendt et straffespark efter et VAR-tjek, da Robert Kakeeto i forbindelse med hjørnespark havde armen på bolden. Desværre for AaB eksekverede Mikael Uhre straffesparket, selvom Jacob Rinne gik til den rigtige side, og dermed var der udlignet til 1-1. 

Med otte minutter igen blev 200-kamps jubilar Kasper Kusk sendt på banen, men kort efter fik Mikael Uhre en ny, stor mulighed. Denne gang på en omstilling, som Brøndby-angriberen dog sendte over mål. 

Brøndby I.F. fortsatte med at vise farlighed. Blandt andet med et forsøg fra Jesper Lindstrøm, der gik over mål, og derefter havde Josip Radosevic en afslutning, der krævede en redning fra AaB-keeperen. 

Mod slutningen var det hjemmeholdet, der trykkede mest på, men AaB stod imod gennem seks minutters tillægstid, og dermed sluttede kampen 1-1. 

Det uafgjorte resultat betyder, at AaB ligger på syvendepladsen i 3F Superligaen med 20 point efter 15 runder. Næste opgave i 3F Superligaen venter på søndag kl. 14.00 på hjemmebane mod Randers FC. 

Matchfacts - 3F Superligaen, 15. spillerunde

Brøndby I.F.-AaB 1-1 (0-0)
51. min 0-1 Marcus Hannesbo, 72. min 1-1 Mikael Uhre
Advarsler Brøndby I.F.: Sigurd Rosted (8), Josip Radosevic (72)
Advarsler AaB: Pedro Ferreira (57), Robert Kakeeto (71)

Brøndby I.F. (3-5-2): Marvin Schwäbe, Sigurd Rosted (46: Hjörtur Hermannsson), Andreas Maxsø, Anthony Jung, Kevin Mensah, Jesper Lindstrøm, Morten Frendrup, Anis Ben Slimane (46: Josip Radosevic), Peter Bjur (69: Lasse Vigen), Mikael Uhre, Simon Hedlund (61: Andrija Pavlovic).  

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Daniel Granli, Rasmus Thelander, Lukas Klitten, Robert Kakeeto, Pedro Ferreira, Iver Fossum (89: Mathias Ross), Tim Prica (63: Malthe Højholt), Martin Samuelsen, Marcus Hannesbo (82: Kasper Kusk). 

Dommer: Morten Krogh

Tags på denne nyhed
'