2-2 i underholdende opgør

28. februar 2021 kl. 16:12 af Martin Stigaard Skammelsen

I forhold til seneste kamp mod FC Midtjylland blev dagens opgør indledt med et nyt makkerpar i det centrale forsvar, i det Daniel Granli var tilbage efter udstået karantæne, mens AaB’s normale anfører Rasmus Thelander måtte udgå med en skade under opvarmningen, hvorfor Mathias Ross gled ind fra start.

På højre back havde Frederik Børsting erstattet Kristoffer Pallesen, Malthe Højholt var ny mand på den centrale midtbane og nyligt ankomne Rufo fik sin første kamp fra start på højre kant, mens Tim Prica erstattede skadede Martin Samuelsen i front.

I en hektisk indledende fase kom første store chance allerede i tredje minut, da Marcus Hannesbo efter et hjørnespark fik afsluttet fladt og hårdt fra kanten af det lille felt, men desværre stod hjemmeholdets målmand dog klar med en fodparade.

Blot to minutter senere gik hurtigt den anden vej, da Daniel Granli blev overløbet af FC Nordsjællands Kamaldeen Sulemana i AaB’s højre side. Selvom sidstnævntes afslutning blev godt pareret af Jacob Rinne, endte riposten hos Tochi Chukwuani, der let kunne score til 1-0.

Knap var bolden sat i spil førend AaB’erne igen blev overspillet, men denne gang fik Daniel Granli afværget den store mulighed til hjemmeholdet.

Det var dog fortsat Martí Cifuentes’ mandskab der var mest på bolden, og efter godt et kvarter blev Frederik Børstings tværpasning i feltet akkurat afværget foran mål, inden Tim Prica minutter senere headede forbi efter indlæg fra Iver Fossum.

De gode nordjyske takter fortsatte, og det høje pres frustrerede flere gange hjemmeholdet, med højde bolderobringer til AaB til følge. Det var derfor ikke ufortjent, da Tim Prica efter 22 minutter hamrede en AaB-omstilling i nettet, et mål der efter VAR-check blev godkendt til svenskerens første AaB-scoring og stillingen 1-1 på måltavlen.

Efter den halve time kom nordsjællænderne gradvist mere på bolden, men bortset fra et frispark på kanten af feltet, der også udløste et gult kort til AaB-målmands Jacob Rinne, gav det ikke nævneværdige chancer.

Første omgang endte med en god mulighed i begge ender, men Tim Prica afsluttede forbi mål, mens Kamaldeen Sulemana missede sin afslutning på en god tværaflevering.

Anden halvleg blev indledt med en stor mulighed til Marcus Hannesbo, men den unge AaB’ers afslutning manglede præcision.

Herefter fulgte en længere periode, hvor begge hold søgte at tilspille sig overtaget i kampen, uden at dette dog gav chancer til nogen af mandskaberne, men overtaget lå mere og mere hos værterne.

Et hjørnespark til hjemmeholdet efter 67 minutter blev udnyttet til fulde, da Maxwell Woledzi uhindret kunne heade bolden i mål til 2-1.

Netop indskiftede Kasper Kusk kvitterede i modsatte ende med at sende en afslutning på stolpen, og i den efterfølgende sekvens var Kusk afsender på en bold som Rufo tæt under mål kunne heade i nettet. Desværre kunne VAR konstatere, at Kusk akkurat var offside inden den målgivende aflevering, hvorfor stillingen forblev 2-1 til FC Nordsjælland.

AaB’erne var dog ingenlunde slået, og med et kvarter igen strøg indskiftede Lukas Klitten forbi sin oppasser og blev nedlagt i det kriminelle felt. Iver Fossum omsatte stensikkert det efterfølgende straffespark til stillingen 2-2

Dermed var der lagt op til en spændende afslutning på kampen, og det blev hektiske slutminutter med halve tilbud i begge ender til følge.

Desværre fik AaB ikke scoret yderligere, så facit blev 2-2, hvilket sender AaB på en foreløbig ottenplads i 3F Superligaen inden rundens resterende kampe.

Allerede onsdag venter en ny udfordring på udebane, når AaB gæster AC Horsens.

Matchfacts – 3F Superligaen, 18. spillerunde

FC Nordsjælland-AaB 2-2 (1-1)

1-0 5. Tochi Chukwuani
1-1 22. Tim Prica
2-1 67. Maxwell Woledzi
2-2 77. Iver Fossum (straffespark)

FC Nordsjælland (3-4-3): Peter Vindahl-Jensen, Mads Døhr Thychosen, Maxwell Woledzi, Ulrik Yttergård Jensen, Oliver Villadsen (66. Daniel Svensson), Jacob Steen Christensen, Magnus Kofod Andersen, Andreas Schjelderup (82. Oliver Antman), Victor Jensen, Tochi Chukwuani (65. Ibrahim Sadiq), Kamaldeen Sulemana

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Frederik Børsting, Daniel Granli, Mathias Ross, Jakob Ahlmann (75. Lukas Klitten), Pedro Ferreira, Malthe Højholt (64. Kusk), Iver Fossum, Rufo , Tim Prica (75. Tom van Weert), Marcus Hannesbo (85. Kristoffer Pallesen)

Advarsler

FC Nordsjælland: –

AaB: 32. Jacob Rinne, 55. Jakob Ahlmann, 60 Malthe Højholt

0 tilskuere på Right To Dream Park

Dommer: Sandi Putros

Tags på denne nyhed

Granli har overstået karantæne

27. februar 2021 kl. 17:04 af Brian Andersen

Både AaB og FC Nordsjælland hungrer efter forårets første sejr.

Efter lørdagens træningspas har AaB’s cheftræner Martí Cifuentes udtaget følgende 19 spillere:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 6 Pedro Ferreira, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 15 Lukas Klitten, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 30 Rufo, 31 Daniel Granli og 35 Marcus Hannesbo.

Martin Samuelsen, Lucas Andersen og Oscar Hiljemark er ukampdygtige hos AaB.

Kampen kan i morgen følges i Liga på P3 og på TV3 Sport fra kl. 13.30 med kickoff en halv time senere.

Tags på denne nyhed

Ny AaB-podcast fra Rød Aalborg

27. februar 2021 kl. 10:41 af Martin Stigaard Skammelsen

I den seneste udgave af den populære fan-podcast sættes der fokus på AaB's historie i årene fra 1965-1971, og i studiet er blandt andet de tidligere AaB-profiler Henning Munk Jensen, Finn Jønson, Ove Flindt Bjerg og Karsten Simensen.

Udsendelsen er den første i en række, der går tæt på AaB's første titler og europæiske kampe i 1960'erne, samt de spillere der dengang var med til at tegne holdet.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tre træffere mod FC Nordsjælland

27. februar 2021 kl. 08:34 af Martin Stigaard Skammelsen
Tags på denne nyhed

Vidste du om FC Nordsjælland og AaB…

26. februar 2021 kl. 10:10 af Brian Andersen

- at den forestående duel er 3F Superligakamp nummer 56 mellem FC Nordsjælland og AaB. Statistikken siger 18 sejre til AaB, 18 uafgjorte og 19 nederlag samt en målscore på 65-72 set med AaB’s øjne.

- at AaB har mødt FC Nordsjælland 23 gange på udebane i 3F Superligaen, hvor det er blevet til syv AaB-sejre samt otte uafgjorte og otte sejre til FC Nordsjælland.

- at AaB er uden sejr i de seneste fem udekampe i Farum i 3F Superligaen. Seneste AaB-sejr i Farum var 7. august 2016, hvor Marco Meilinger og Markus Holgersson med to sene mål vendte 0-1 til en 2-1-sejr til AaB.

- at AaB en gang tidligere har mødt FC Nordsjælland i 18. spillerunde i 3F Superligaen; det var i sæsonen 2005/2006, hvor AaB ude mødte og besejrede nordsjællænderne med 1-0, matchvinder blev Jeppe Curth.

- at ud af de 55 tidligere indbyrdes 3F Superligakampe mellem klubberne, har AaB scoret først i 24 tilfælde, hvilket har resulteret i 14 sejre, seks uafgjorte og fire nederlag. Omvendt har FC Nordsjælland scoret kampens første mål i 27 tilfælde, hvilket har givet AaB fire sejre, otte uafgjorte og 15 nederlag.

- at klubberne senest mødte hinanden 22. november 2020, hvor det på Aalborg Portland Park sluttede 1-1 efter en AaB-træffer af Iver Fossum.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Iver Fossum (1 mål) også Kasper Kusk (2 mål) og Kristoffer Pallesen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod FC Nordsjælland.

- at AaB er noteret for fire clean sheets i denne 3F Superligasæson, mens hjemmeholdet fra FC Nordsjælland blot har holdt nullet en enkelt gang i denne sæson.

- at AaB’s 18 scorede mål i denne 3F Superligasæson er fordelt 10-8 på henholdsvis første og anden halvleg. AaB har lukket 24 mål ind, her er 11 af målene scoret før pausen mod 13 imod i 2. halvleg.

- at det næste straffespark i en 3F Superligakamp mellem AaB og FC Nordsjælland vil være nummer ti i dette opgør. Ud af de første ni straffespark har seks af dem været til AaB – der har scoret på fem af dem – mens FC Nordsjælland har scoret på to af deres tre straffespark mod AaB.

- at to klubber blot blevet tilkendt et enkelt straffespark i denne 3F Superligasæson: AaB og FC Nordsjælland.

- at søndagens sommer, Sandi Putros, har dømt 80 3F Superligakampe i karrieren, og at 11 af dem har haft deltagelse af AaB; de 11 kampe er endt med otte AaB-sejre, en uafgjort og to nederlag. Fire gange har Putros peget på 11-meter pletten i de 11 kampe, og tre af gangene har det været et straffespark til AaB (to mål og en afbrænder).

- at det er første gang, at Sandi Putros skal dømme AaB mod FC Nordsjælland i 3F Superligaen.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed
'