Ubesejret uge i eSuperligaen

2. december 2021 kl. 08:38 af Rasmus Estrup

11. runde: AaB-Esbjerg fB 6-1

AaB begyndte ugen godt, og i første kamp spillede Daniel “Shoppen” Mogensen mod Esbjerg fB’s Qack. Kampen igennem var “Shoppen” velspillende, og efter ti minutter var AaB foran med 1-0.

Qack udlignede dog til 1-1 i 29. minut, men AaB kom tilbage i front ti minutter før pausen.

Midt i anden halvleg gjorde “Shoppen” det også til 3-1, inden han fem minutter før tid lukkede opgøret med målet til 4-1.

I returkampen spillede Oliver Høegh mod Kølbæk, og efter 75 minutters målløse minutter sparkede Høegh AaB på 1-0.

Ni minutter før slutfløjt udbyggede han til 2-0 og sikrede dermed AaB en samlet storsejr på 6-1.

12. runde: SønderjyskE-AaB 1-4

Onsdag fortsatte de gode takter, da AaB mødte SønderjyskE. Daniel “Shoppen” Mogensen lagde ud med en udekamp mod HK, og fem minutter før pausen sikrede “Shoppen” sig et føringsmål.

20 minutter før tid fordoblede han føringen til slutresultatet 2-0.

I returopgøret tog Oliver Høegh imod Hausted, og 20 minutter inde i opgøret kombinerede Høegh sig frem til kampens første mål. Blot seks minutter senere gjorde Oliver Høegh det også til 2-0.

Hausted fik kort før tid pyntet på resultatet, så den samlede sejr lød på 4-1 til AaB.

13. runde: FC København-AaB 2-2

I ugens sidste kamp var AaB oppe i mod FC København.

I første kamp spillede Daniel “Shoppen” Mogensen på udebane mod LordHjorth. Efter en målløs første halvleg tog “Shoppen” hurtigt fat om kampen i anden halvleg, og tre minutter efter pausen sparkede han den nordjyske 1-0-føring i nettet.

Kort efter kombinerede “Shoppen” sig igennem til endnu en scoring, og dermed hev han en sejr på 2-0 hjem.

Den føring skulle Oliver Høegh forsøge at forsvare mod Marcuzo, men sidstnævnte kom på tavlen efter kun to minutters spil.

1-0-stillingen holdt langt hen ad vejen, men fem minutter før tid lykkedes det Marcuzo at score for anden gang. Således sluttede det samlede resultat 2-2.

Grundspillet afgøres mandag

Ugens syv point i tre kampe betyder, at AaB med to runder tilbage ligger på femtepladsen med 22 point. Der er et point op til en fjerdeplads, som giver direkte kvalifikation til eSuperliga Finals.

Grundspillet afgøres med to kampe på mandag. Kl. 18.00 spiller AaB mod sidstepladsen FC Helsingør, og kl. 21.30 spilles grundspillets sidste kamp mod Lyngby Boldklub, der på nuværende tidspunkt ligger på tredjepladsen med to point flere end AaB.

Top-4 efter mandagens to kampe er som nævnt direkte kvalificeret til eSuperliga Finals, mens holdene fra femtepladsen til 12. pladsen på tirsdag spiller eSuperliga Playoffs om de sidste fire pladser ved finalestævnet.

AaB TV: Udenlandske spillere gætter danske juleord

1. december 2021 kl. 16:15 af Rasmus Estrup

Hvordan udtaler man egentlig flæskesteg? Og hvad mon risengrød er?

I dette juleindslag fra AaB TV prøver Milan Makaric, Vladimir Prijovic, Rufo og Pedro Ferreira kræfter med det danske sprog, når de skal forsøge at udtale danske juleord og gætte betydningen af dem.

Se hvordan det går i videoen øverst.

AaB Shoppen lukket onsdag

1. december 2021 kl. 15:07

Det kraftige snefald over Aalborg har således umuliggjort, at AaB Shoppen på Aalborg Portland Park kan holde åbent i dag onsdag 1. december.

AaB Shoppen i foyeren på Aalborg Portland Park vil atter være åben onsdag 8. december fra kl. 12.00-17.30.

FrivilligAalborg modtager 172.138 kr. fra Hele Nordjyllands Håndsrækning

1. december 2021 kl. 13:05 af Rasmus Estrup

FrivilligAalborg blev i foråret i 2020 valgt til at være modtager af AaB’s pris Hele Nordjyllands Håndsrækning. På grund af Covid-19, som førte til flere tilskuertomme kampe på Aalborg Portland Park i både 2020 og 2021, blev FrivilligAalborg i stedet modtager af Hele Nordjyllands Håndsrækning for hele 2020 og hele 2021.

Gennem de to kalenderår har 86.069 tilskuere besøgt Aalborg Portland Park til AaB's 3F Superligakampe. Hver tilskuer har med sit fremmøde støttet FrivilligAalborg med 2 kr. gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning.

Hele Nordjyllands Håndsrækning er AaB’s pris, der siden 2015 er doneret halvårligt og ubeskåret til velgørende formål i Region Nordjylland, og siden 2017 har Spar Nord Fonden valgt at bakke op om initiativet, så parterne sammen donerer to kroner pr. fremmødt tilskuer til 3F Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park.

FrivilligAalborg er en forening af frivillige under Dansk Flygtningehjælp, som støtter flygtninge og indvandrere i Aalborg. Foreningen har forskellige aktiviteter for flygtninge og indvandrere i alle aldre med det formål at fremme integrationsindsatsen i lokalsamfundet og skabe dialog, tolerance og forståelse.

I foråret 2020 pegede AaB's fans via en afstemning på FrivilligAalborg som modtager af Hele Nordjyllands Håndsrækning. Med i alt 86.069 tilskuere til AaB's 32 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park i 2020 og 2021, lyder den endelige donation til FrivilligAalborg på 172.138 kr. Det er den suverænt største donation, der hidtil er givet gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning.

Pengene vil blive overrakt til FrivilligAalborg inden for den nærmeste fremtid.

Søg Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2022

Til forårssæsonen skal der findes en ny modtager af Hele Nordjyllands Håndsrækning. Ønsker du at søge, eller kender du en forening, organisation eller et andet formål, der kunne have fordel af at søge Hele Nordjyllands Håndsrækning for forprssæsonen, så er det nu, muligheden er åben. Klik her for at gå til ansøgningsskemaet.

Hele Nordjyllands Håndsrækning kan tilfalde en forening, et værested, et behandlingscenter eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser, men der skal dog være tale om et formål, der hverken har kommerciel eller politisk karakter. Udover at donationen skal gå til en god sag, skal modtageren også have postadresse i Region Nordjylland.

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:

FrivilligAalborg - 2020 og 2021 - 172.138 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Personaleforeningerne ved Aalborg Universitetshospital og Regionshospitalet Vendsyssel – velgørenhedstrøje 2020 – 40.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Gestus Nord – velgørenhedstrøje 2019 – 41.400 (100 kr. pr. solgt trøje)

Barnets Blå Hus i Vesthimmerland – efterår 2019 – 112.196 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Skyggebørn – forår 2019 – 83.880 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

AaB Support Club og AaB TIFO KAOS – velgørenhedstrøje 2018 - 38.400 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Ønskeland – efterår 2018 – 108.652 kr.  (2 kr. pr. tilskuer)

Foreningen Grønlandske Børn – forår 2018 – 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Børn i sorg – Sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31.249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Hjerterummet og Cykel20 – forår 2016 – 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

The Back To Life Project – efterår 2015 – 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Headspace Aalborg – forår 2015 – 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

AaB TV: Stem på månedens mål i november

30. november 2021 kl. 11:23 af Rasmus Estrup

AaB's tre kampe i November førte til fem AaB-mål, og nu skal månedens mål i november kåres i samarbejde med Faxe Kondi. Se alle målene i videoen øverst.

Alle, der deltager i afstemningen, er også med i lodtrækningen om Jacob Rinnes kampbrugte og signerede målmandshansker samt Football Manager 2022.

Kandidaterne er:

1: Milan Makaric til 1-1 mod Randers FC, 7. november
2: Louka Prip til 1-1 mod SønderjyskE, 22. november
3: Kasper Kusk til 2-1 mod SønderjyskE, 22. november
4: Louka Prip til 3-1 mod SønderjyskE, 22. november
5: Louka Prip til 1-1 mod FC København, 22. november

Afstemningen løber indtil fredag 3. december kl. 8.00. Herefter får vinderen direkte besked fra AaB.