Rinne vinder Det Gyldne Bur 2021

23. december 2021 kl. 16:09 af Rasmus Estrup

- Det betyder sindssygt meget for mig. Det gør det virkelig.

Glæden stråler ud af øjnene på AaB’s svenske målmand, Jacob Rinne, der netop har vundet Det Gyldne Bur.

Det Gyldne Bur er Tipsbladets årlige og traditionsrige kåring, over årets bedste målmand i dansk fodbold.

Jacob Rinne fik dobbelt så mange point som landsmanden Patrik Carlgren på andenpladsen, mens tredjepladsen gik til Jesper Hansen.

Det er målmændene fra 3F Superligaen og NordicBet Ligaen, der hver især ranglister en top-tre over målmandskollegaerne i de to bedste danske rækker. 

- Det er det, der giver prisen en ekstra betydning, og gør den helt speciel. At de målmænd, man uge efter uge konkurrere med på banen, synes, man gør det godt. Det er en stor anerkendelse, og det sætter jeg stor pris på, siger Jacob Rinne.

Jacob Rinnes målmandstræner, Poul Buus, der om få dage har 15 års jubilæum i AaB, supplerer:

- For mig er det den fineste målmandspris, fordi det er målmændene selv - altså de egentlige eksperter - der stemmer. De ved, hvad de taler om, og det er fuldt fortjent og 100 procent Jacobs egen fortjeneste, at han vinder Det Gyldne Bur, siger Poul Buus.

- Jacob arbejder rigtig meget for at blive så god som muligt, og det har han gjort, lige siden han kom til klubben. Han er utrolig vigtig for vores hold; både på banen, i omklædningsrummet og som en del af anførergruppen, siger Poul Buus.

Jacob Rinne kom til AaB i august 2017 og har tre gange tidligere - i 2018, 2019 og 2020 - været i top-tre i afstemningen om Det Gyldne Bur.

- Det viser vel, at jeg har præsteret kontinuerligt igennem de fire et halvt år, som jeg har været i AaB, og da jeg fik endnu en top-tre-placering sidste år, tænkte jeg “Nu skal jeg vinde den”. Og det lykkedes så, griner Jacob Rinne, som både sender roser videre til først målmandstræner Poul Buus og siden målmandskollega Andreas Hansen.

- Buus og jeg har i alle årene haft et tæt samarbejde, og der er stor plads til at diskutere tingene. Uanset om det er mig, der vil rette på noget, eller Buus, der vil rette på noget. Ingen af os er bange for at sige vores mening, og det gør, at vi har et tæt forhold.

- Hansen er fantastisk dygtig målmand og en fantastisk fyr. Vi har en helt ærlig relation, og han jagter mig hver eneste uge og op til hver kamp, så han holder mig tæerne hver dag, siger Jacob Rinne.

Jacob Rinne er den tredje AaB-målmand, der har vundet prisen som AaB-spiller. Jimmy Nielsen vandt i 1998 og 2004, mens Nicolai Larsen vandt i 2014. Den tidligere AaB-målmand Karim Zaza vandt prisen tre gange, men det var inden, han skiftede til AaB.

Det Gyldne Bur er blevet uddelt årligt siden 1984, og i morgen kan du i Tipsbladet læse en længere artikel med Jacob Rinne. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Fortæl et juleeventyr

22. december 2021 kl. 14:30 af Rasmus Estrup

Fortæl det bedste juleeventyr med ord fra bordet. Men ikke ord, der starter med j. Der er to minutter til rådighed. Hvem klarer det bedst?

Sådan lyder den sidste af tre juleudfordringer som Magnus Christensen og Frederik Børsting kæmper mod Louka Prip og Casper Gedsted om at vinde.

På Instagram kan du afgive din stemme på vinderen.

Onsdag er AaB Shoppen åben en sidste gang inden jul

21. december 2021 kl. 14:36 af Rasmus Estrup

AaB Shoppen på Aalborg Portland Park har siden november haft åbent hver onsdag frem mod jul, så man kunne købe sine AaB-julegaver fysisk. 

I morgen er sidste chance for dette, når AaB Shoppen holder åbent mellem kl. 12.00 og 17.30. 

I AaB Shoppen kan du blandt andet finde spillertøj, træningstøj, halstørklæder og meget andet.

 

Tags på denne nyhed

AaB Akademiet tilføjer Niels Lawaetz metodik- og trænerudviklerchef

21. december 2021 kl. 11:44 af Rasmus Estrup

45-årige Niels Lawaetz har senest været cheftræner for FC Københavns U/15 Ligahold, og han har også tidligere været sportslig leder i KB.  

Derudover har han gennem flere år i Dansk Boldspil-Union både været analytiker, scout, fuldtidstalenttræner samt trænerudvikler- og instruktør for træneruddannelserne i UEFA B1, UEFA B2, TalentID, UEFA-Youth og UEFA A. Han besidder selv UEFA A-licens. 

- Niels er en erfaren trænerudvikler med baggrund i DBU og FCK, og vi glæder os meget til at få ind på AaB Akademiet, hvor han skal være med til at sikre trænerudviklingen og vores træningsmetodik gennem hele AaB Akademiet, siger AaB's akademichef, Anders Damgaard. 

Niels Lawaetz, der er uddannet skolelærer og har været både skoleleder og pædagogisk afdeligsleder, tiltræder i stillingen fra nytår.  

Fossum avanceret på udlændingetopscorerlisten

20. december 2021 kl. 13:27 af Brian Andersen

Iver Fossum er således den mest scorende nordmand i AaB’s historie, og der er blot fire mål op til andenpladsen på listen. En placering der i øjeblikket deles af Rade Prica, Tom van Weert og Andres Oper.

Herunder den samlede Top 15-udlændingetopscorerliste i AaB:

1. William Graham Lockey, England  41 mål (98 kampe)
2. Rade Prica, Sverige  31 (59)
2. Tom van Weert, Holland  31 (91)
2. Andres Oper, Estland  31 (133)
5. Lukas Spalvis, Litauen  30 (65)
6. Andreas Johansson, Sverige  29 (125)
7. Iver Fossum, Norge  27 (86)           
8. Caca, Brasilien  20 (91)
9. Martin Ericsson, Sverige  19 (77)
10. Frank Strandli, Norge  18 (47)
11. Ståle Solbakken, Norge  15 (96)
12. Indrek Zelinski, Estland  13 (37)
12. Siyabonga Nomvethe, Sydafrika  13 (86)
14. Rasmus Jönsson, Sverige  12 (72)
14. Mattias Lindström, Sverige  12 (108)

I den nuværende AaB-trup er udover Iver Fossum serbiske Milan Makaric nærmeste mand til listen med sine foreløbige syv scoringer i 19 officielle kampe for AaB.

(Statistisk kilde: John Laden Jensen og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed
'