AaB sejrer fortjent i Vejle

16. august 2021 kl. 20:53 af Rasmus Estrup

Aftenens chancerige affære i Vejle endte med en fortjent AaB-sejr. De mange chancer til trods bød aftenen kun på en enkelt scoring, og det var Iver Fossum, der med hovedet headede AaB's 1-0-sejr hjem.

Med stor støtte fra de medrejsende AaB-fans lagde AaB også på banen stærkt ud med to hjørnespark i det første minut, og det andet af slagsen førte til en afslutning fra Kristoffer Pallesen, der sparkede fladt forbi Vejle-målet.

Der blev fra start spillet med stor intensitet, og det var klart AaB, der spillede i det højeste tempo og havde mest kontrol over spillet, og inden for det første kvarter førte det også afslutninger med sig fra Louka Prip og Frederik Børsting, men begge afslutninger gik forbi fjerneste opstander.

Som halvlegen skred frem, blev AaB's overtag større og større, og efter 17 minutter fastholdt AaB endnu et angreb, som førte flere indlæg med sig. I sidste ende tog Pedro Ferreira bolden ned og afsluttede mod mål, men afslutningen blev straks blokeret af Denis Kolinger.

Lige inden halvtimesmærket var AaB i to omgange særdeles farlige. Første mulighed tilfaldt Milan Makaric, der blev spillet i dybden og endte i en direkte duel med Alexander Brunst. Serberen forsøgte at trække rundt om keeperen og afslutte på kassen, men målmanden nåede lige akkurat ned til afslutningen.

Dernæst fandt Frederik Børsting med flotte detaljer vej til baglinjen i Vejle-feltet, hvorefter han lagde bolden til rette for Malthe Højholt, der sparkede på mål, men måtte se sin afslutning afrettet over mål.

Efter 32 minutter var der endelig gevinst for det angribende AaB-mandskab. Kristoffer Pallesen slog et godt indlæg lige ind i panden på Iver Fossum, og nordmanden headede fortjent AaB foran med 1-0.

AaB fortsatte de gode takter efter scoringen, men de næste par minutters afslutninger fra Milan Makaric og i to tilfælde Louka Prip sad uden for målrammen.

Efter 38 minutter satte AaB et fremragende angreb sammen, og bolden havnede i fødderne hos Kristoffer Pallesen, som med et fladt indlæg fandt en helt fri Louka Prip lige foran mål, men den ellers veloplagte offensivspiller formåede desværre at sende bolden over mål.

Der gik dog kun et minut, før AaB igen truede Vejle-målet. Denne gang sparkede Iver Fossum direkte på mål fra et spidst kantfrispark. Skuddet havde både saft og kraft, men Denis Kolinger fik kastet sig i vejen i sidste øjeblik, og med hovedet pandede han bolden ind på stolpen og ud af farezonen.

Lige inden pausen kom hjemmeholdet frem til deres første chance, da et indlæg fandt vej til en fri Allan Sousa, som med knæet sendte kuglen forbi Jacob Rinnes mål.

I pausen lavede hjemmeholdet tre udskiftninger, og det var hjemmeholdet, der kom bedst ud fra omklædningsrummene. Blot halvandet minut inde i anden halvleg var Allan Sousa igen i afslutterens rolle, da han fra kanten af feltet sparkede forbi efter selv at have drevet bolden frem.

Fem minutter efter pausen var AaB igen i offensiven, da Rasmus Thelander kom frem til et hovedstød, som sad lige i handskerne på Alexander Brunst.

Vejle-keeperen var også på plads omkring det 60. minut. Først tvang Milan Makaric målmanden til en god redning efter oplæg fra Malthe Højholt, og siden havde Iver Fossum to forsøg inden for 15 sekunder, som målmanden også fik afvist.

Chancerne fortsatte med at komme i en lind strøm. Allan Sousa testede først Jacob Rinne direkte på frispark, inden AaB i modsatte ende havde tre skud i træk. Først blev Louka Prips forsøg reddet af en fodparade. Denne sendte bolden ud til Iver Fossum, som klaskede læderet på overliggeren, hvilket dirigerede kuglen over til Jakob Ahlmann, som flugtede forbi fjerneste stang.

Med 18 minutter tilbage sendte Allan Sousa igen Jacob Rinne på arbejde. Denne gang med et kraftfuldt langskud, som svenskeren med en stærk arm reddede.

Straks efter kom AaB afsted i en omstilling, der endte med en afslutning fra Marcus Hannesbo, men den unge indskifters forsøg sad lige på Vejle-målmanden.

De følgende minutter havde hjemmeholdet et par ufarlige hovedstød, og med små fem minutter igen var det AaB's Tim Prica, der fra distancen sendte en ellers fin afslutning lige over målhjørnet.

Selvom Vejle Boldklub forsøgte at spille sig til en udlignende chance, lykkedes det ikke for hjemmeholdet, og dermed sikrede AaB sig en sejr på 1-0.

Sejren betyder, at AaB efter fem spillerunder ligger på femtepladsen i 3F Superligaen med otte point.

AaB's næste kamp i 3F Superligaen spilles på udebane mod Randers FC på søndag kl. 14.00.

Matchfacts - 3F Superliga, 5. spillerunde

Vejle Boldklub-AaB 0-1 (0-1)
33. min 0-1 Iver Fossum
Advarsler Vejle Boldklub: Wahid Faghir (88)
Advarsler AaB: Pedro Ferreira (48), Malthe Højholt (64)
4.350 tilskuere på Vejle Stadion

Vejle Boldklub (4-3-3): Alexander Brunst, Kevin Yamga (87: Brandon Pierrick), Denis Kolinger, Manjrekar James, Viljormur Davidsen, Kevin Custovic (76: Lundrim Hetemi), Saeid Ezatolahi (46: Hans Høllsberg), Jacob Schoop (46: Arbnor Mucolli), Allan Sousa, Wahid Faghir, Dimitris Emmanouilidis (46: Lukas Engel).

AaB (3-5-2): Jacob Rinne, Mathias Ross, Rasmus Thelander, Daniel Granli, Kristoffer Pallesen, Iver Fossum, Pedro Ferreira, Malthe Højholt (69: Marcus Hannesbo), Frederik Børsting (60: Jakob Ahlmann), Milan Makaric (81: Tim Prica), Louka Prip (81: Magnus Christensen).

Dommer: Jakob Kehlet

AaB TV: Forårets tre AaB-mål i Vejle

16. august 2021 kl. 11:31 af Rasmus Estrup

I aften kl. 19.00 gælder det en udekamp mod Vejle Boldklub i 3F Superligaen.

Inden kampen kan du med denne video få et gensyn med de tre scoringer, AaB i foråret leverede på udebane mod Vejle Boldklub.

Det er scoringer af Tom van Weert, Jakob Ahlmann og Rufo.

Du kan købe billet til dagens kamp her, eller se opgøret på TV3 Sport og Viaplay med optakt fra kl. 18.00.

Billetsalget åbner kl. 12.00

16. august 2021 kl. 10:00 af Rasmus Estrup

Fredag 27. august kl. 19.00 spiller AaB sæsonens næste hjemmekamp i 3F Superligaen, når FC Nordsjælland kommer besøg. Fra kl. 12.00 i dag kan du købe billet til kampen på www.billet.aabsport.dk.

På grund af Covid-19-retningslinjerne om, at alle tilskuere skal have en fast plads, skal sæsonkortholdere til Vesttribunen og 3F Tribunen hente deres billet til kampen online på www.billet.aabsport.dk. Det fysiske sæsonkort til de to tribuner gælder altså fortsat ikke.

Derfor har sæsonkortholdere til Vesttribunen og 3F Tribunen i en uge haft førsteret til billetter, men kl. 12.00 åbner billetsalget for alle. Sæsonkortholdere til endetribunerne kan dog fortsat hente billet til kampen online, så længe der er ledige pladser.

Sæsonkort til Complea Tribunen er gældende - ligesom de var ved seneste hjemmekamp mod AGF.

Godt og skidt for U/17 og U/19

16. august 2021 kl. 08:55 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Lyngby Boldklub-AaB 6-1

Sæsonpremieren gik på ingen måde som håbet for AaB’s U/19 Ligahold, der lørdag gæstede Lyngby Boldklub.

Allerede fra start fik Lyngby Boldklub stresset AaB-mandskabet i holdets opbygningsfase, og efter 12 minutter kom hjemmeholdet foran med 1-0 på et nordjysk selvmål.

Selvom AaB efter målet lykkedes bedre med spillet, udbyggede Lyngby Boldklub holdets føring til 2-0 inden pausen.

AaB fik i pausen ændret nogle ting, men tidligt i anden halvleg blev der også scoret til 3-0 efter en AaB-fejl. AaB gav dog ikke op, og to minutter senere reducerede Oliver Ross til 3-1.

De følgende 20 minutter sad AaB på spillet, og nordjyderne fik skabt en masse gode muligheder, men det udmøntede sig ikke i flere scoringer. I stedet scorede Lyngby Boldklub med ca. et kvarter igen til 4-1.

Efter AaB's sidste udskiftning blev holdet ramt af en skade, og derfor måtte AaB imod slutningen spille en mand i undertal, og det førte yderligere to Lyngby-træffere med sig, så det endelige resultat blev et nederlag på 6-1.

- Vi er selvfølgelig skuffede. 6-1 lyder slemt og er slemt. Vi ramte ikke vores niveau rent teknisk, og flere af målene indkasserede vi på baggrund af personlige fejl, og dem skal vi have minimeret, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

AaB’s U/19 Ligahold har mulighed for at revanchere sig på fredag, hvor holdet på udebane møder FC Midtjylland.

U/17 Ligaen: Lyngby Boldklub-AaB 1-3

I U/17 Ligaen blev det til gengæld til tre point i sæsonens første udekamp mod Lyngby Boldklub.

AaB dominerede fra start med et godt offensivt pres og en solid defensiv, og efter 27 minutter sparkede Magnus Velling Pedersen AaB foran med 1-0 på Benjamin Damsgaards indlæg.

Efter pausen fortsatte de gode AaB-takter, og fem minutter inde i anden halvleg blev nordjydernes føring fordoblet. Denne gang var Magnus Velling Pedersen i oplæggerens rolle, da han lagde bolden ind i panden på Jacob Buus, som headede AaB på 2-0.

Fire minutter senere stod Anders Noshe for forarbejdet til et Lyngby-selvmål, og så stod der 3-0 på scoringstavlen.

Lyngby Boldklub fik med 19 minutter tilbage reduceret til slutresultatet på et frispark.

- Vi dominerede både på bolden, og når vi ikke havde bolden. Vores gode presspil stressede dem til at begå fejl, og samtidig var vi gode, når vi havde kuglen, og vi fik både spillet igennem og udenom deres pres, siger U/17 Ligatræner Jonas Nødbak Petersen.

- Alt i alt var det en rigtig, rigtig god holdpræstation med en god intensitet i alt, hvad vi foretog os, siger Jonas Nødbak Petersen.

Også i U/17 Ligaen skal AaB op i mod FC Midtjylland på fredag.