To sejre sender AaB på tredjeplads i eSuperligaen

29. april 2021 kl. 07:55 af Rasmus Estrup

Hobro I.K.-AaB 3-6

Tirsdag åbnede AaB denne uge af eSuperligaen med en sejr over Hobro I.K.

I første kamp mellem Daniel 'Shoppen' Mogensen og Hobro I.K.'s Klenke, var det ellers Klenke, der - endda som udehold - fik den bedste start med en pauseføring på 2-0. Tidligt i anden halvleg blev det også 3-0. 

Kort efter svarede 'Shoppen' tilbage med en straffesparksscoring, og et kvarter før tid lykkedes det også AaB-kaptajnen at reducere til 3-2. 

Dermed skulle Mads Skibsted på udebane besejre Kølbæk, og AaB spilleren fik kort før pausen bragt sig på 1-0. 

Med to tidlige mål i anden halvleg slog Mads Skibsted luften ud af Kølbæk, og små ti minutter før tid lukkede Mads Skibsted kampen helt med målet til 4-0, hvilket sikrede en samlet sejr på 6-3. 

Se målene fra kampene mod Hobro I.K. her. 

AaB-SønderjyskE 5-2

Onsdag snuppede AaB igen tre point. Denne gang mod Sønderjyske, som fik det svært allerede i første kamp. 

Her var Oliver Roberts på udebane oppe imod Banzy, og det opgør vandt AaB-spilleren sikkert. Allerede efter et kvarter havde Roberts gjort det til 1-0, og senere i første halvleg blev føringen fordoblet. 

Kort inde i anden halvleg scorede AaB-spilleren for tredje gang, og med den sidste scoring 20 minutter før tid lukkede han kampen til 4-0. 

Den sejr skulle Mads Skibsted forsøge at forsvare mod Rabeck, og opgøret var blot fem minutter gammelt, før Mads Skibsted selv havde bragt sig på 1-0. 

Selvom Rabeck kom tilbage, fik scoret to gange og vundet 2-1, så blev det altså til en samlet AaB-sejr på 5-2. 

Se målene her. 

Ugens resultater betyder, at AaB indtager tredjepladsen med 21 point efter ti runder. Foran ligger AGF og Lyngby Boldklub, der også begge har 21 point, men begge klubber har kun spillet ni kampe. 

Det kommende kampprogram for AaB ser således ud: 

Runde 11 - Tirsdag 4. maj kl. 19.30 - AaB-Randers FC (TV3 Max og Viaplay)

Runde 12 - Onsdag 5. maj kl. 18.15 - AaB-Vejle Boldklub (TV3 Max og Viaplay)

Runde 13 - AaB er oversidder

Runde 14 - Tirsdag 11. maj kl. 19.30 - Brøndby I.F.-AaB (TV3 Max og Viaplay)

Runde 15 - Tirsdag 11. maj kl. 22.00 - FC København-AaB

 

Tags på denne nyhed

Granli: Fansene giver os et boost

28. april 2021 kl. 16:36 af Rasmus Estrup

For anden gang i denne sæson er Superligaordningen i brug på Aalborg Portland Park, når AaB på fredag tager imod Lyngby Boldklub kl. 18.05.

Superligaordningen betyder, at der plads til 3.927 tilskuere på tribunerne, og på nuværende tidspunkt er der tæt på udsolgt. Det glæder Daniel Granli, der var imponeret over opbakningen til seneste hjemmekamp mod OB.

- Opbakningen var meget flot. Der var en rigtig god stemning, og det er noget, vi allesammen har savnet. Det giver os også en ekstra energi, at vi kan mærke fansene på tribunerne, siger nordmanden, der indtil forrige hjemmekamp maksimalt havde optrådt foran 300 tilskuere på Aalborg Portland Park på grund af Covid-19-retningslinjer.

Den gode stemning til seneste hjemmekamp begyndte allerede inden kickoff, da fansene med fansangen “Som ramt af lynet” satte opgøret godt i gang.

- Det lød rigtig godt, og det giver os spillere en god følelse allerede fra start, når vi kan mærke, at fansene virkelig er med os. Jeg håber, det gentager sig på fredag, siger Daniel Granli, der også ved scoringerne bed ekstra mærke i fansenes indflydelse på kampen.

- Ved scoringerne gav fansenes jubel og glæde os et ekstra boost. Den følelse har vi savnet, mens vi har spillet uden tilskuere, siger den 26-årige forsvarsspiller.

Du kan stadig nå at blive at blive en del af stemningen på fredag, hvis du klikker ind på www.billet.aabsport.dk og sikrer dig billetter til kampen.

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og Lyngby Boldklub…

28. april 2021 kl. 15:02 af Brian Andersen

- at der i skrivende stund blot er 34 billetter tilbage i salg til den forestående duel. Kapaciteten under den såkaldte Superligaordning er 3.927 på Aalborg Portland Park. Bemærk at udeholdets tilhængere ikke har adgang til opgøret. Køb din billet her.

- at AaB og Lyngby Boldklub tidligere har mødt hinanden 57 gange i 3F Superligaen. Statistikken siger 24 sejre til AaB, 16 uafgjorte og 17 nederlag samt en målscore på 91-65 i AaB’s favør.

- at AaB er ubesejrede i de fire seneste opgør mod Lyngby Boldklub i 3F Superligaen (to sejre og to uafgjorte).

- at AaB og Lyngby Boldklub blot har spillet to målløse kampe mod hinanden i 3F Superligaen i Aalborg, og at senest det skete var i april 1997.

- at 28 gange før har AaB mødt Lyngby Boldklub på hjemmebane i 3F Superligaen. 15 kampe er vundet af AaB, otte endt uafgjort og fem gange er Lyngby taget hjem med alle pointene.

- at AaB har vundet de seneste fem 3F Superligahjemmekampe mod Lyngby Boldklub – og i de seneste 11 hjemmekampe mod Lyngby i 3F Superligaen har hentet 30 ud af 33 mulige point.

- at klubberne senest mødte hinanden i Aalborg 13. december 2020, hvor to scoringer af Kasper Kusk og et enkelt pletskud af Iver Fossum sørgede for en 3-2 sejr til AaB.

- at klubberne stod over for hinanden i Lyngby så sent som 12. april 2021, hvor det sluttede 2-2 efter AaB-træffere af Mathias Ross og Iver Fossum.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Kasper Kusk (3 mål), Iver Fossum (2) og Mathias Ross (1) også Lucas Andersen (2 mål), Tom van Weert (1), Magnus Christensen (1) og Jakob Ahlmann (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod Lyngby Boldklub.

- at AaB har holdet nullet i 12 af 28 hjemmekampe mod Lyngby Boldklub i 3F Superligaen.

- at datoen 30. april er en god dato for AaB i 3F Superligaen. Således har AaB tidligere spillet fem kampe på denne dato og har vundet fire af dem og spillet den sidste af dem uafgjort (1995 4-0 over OB, 1999 4-3 over FC København, 2006 1-0 over AC Horsens, 2011 2-0 over FC Midtjylland og 1-1 mod Viborg F.F. i 2017). I sidstnævnte kamp scorede Frederik Børsting for AaB.

- at tilbage i 1999 var den 30. april også en fredag, og her fik de 12.524 aalborgensiske tilskuere sig noget af en oplevelse. Modstanderen var FC København, der på trods af både at være foran 1-0 og 3-2 alligevel måtte tage hjem til hovedstaden uden point, da Ståle Solbakken med to scoringer vendte 2-3 til en 4-3 sejr til AaB. AaBs to første mål blev scoret af Jens Jessen og Jozo Matovac.

- at ud af de 57 tidligere 3F Superligakampe mod Lyngby Boldklub har AaB scoret først i 25 tilfælde, hvilket har resulteret i 19 sejre, fire uafgjorte og to nederlag. Omvendt har Lyngby scoret kampens første mål i 27 tilfælde, hvilket har givet AaB fem sejre, syv uafgjorte og 15 nederlag.

- at fredag aftens dommer er Jørgen Daugbjerg Burchardt, der 20 gange tidligere har dømt AaB i 3F Superligaen; otte kampe er vundet, otte endt uden vinder og fire kampe er vundet af modstanderen.

- at to gange tidligere har Jørgen Daugbjerg Burchardt dømt AaB mod Lyngby Boldklub i 3F Superligaen; begge klubber har vundet en kamp – og i begge tilfælde blev kampen vundet af hjemmeholdet.

- at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i hele 2020 og hele 2021 går ubeskåret til FrivilligAalborg, som efter 21 hjemmekampe i perioden indtil videre er sikret en donation på 35.994 kr.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Færre end 100 billetter tilbage

28. april 2021 kl. 09:55 af Rasmus Estrup

Fredag kl. 18.05 spiller AaB igen på Aalborg Portland Park, når Lyngby Boldklub kommer på besøg. Til opgøret er der gennem Superligaordningen plads til 3.758 tilskuere, og med to dage til kickoff er kapaciteten på Aalborg Portland Park ved at være fyldt.

Der er i skrivende stund under 100 billetter tilbage. De fordeler sig på A. Enggaard Tribunen og 3F Tribunen, mens Vesttribunen og Complea Tribunen er udsolgt.

Hvis du vil med til kampen, kan du stadig nå at købe billet på www.billet.aabsport.dk.

Husk, at du blandt andet skal have mundbind, et gyldigt coronapas og ID med til kampen.

Læs al praktisk information om retningslinjer her.

Bemærk, at der ikke er adgang for udefans til 3F Superligakampe i øjeblikket. 

 

Tags på denne nyhed

Kom til fredagskamp på Aalborg Portland Park

27. april 2021 kl. 18:09 af Rasmus Estrup

Kampinfo

Spillerunde: 28
Spilledato: Fredag 30. april 2021
Kick-off: Kl. 18.05
Dommer: Jørgen Daugbjerg-Burchardt

Billetter

Køb billet til AaB's hjemmekamp på www.billet.aabsport.dk. 

Husk at du kan scanne dine billetter ved indgangen direkte fra mobilen. Du behøver således ikke udskrive din billet hjemmefra. 

Udsolgt på to tribuner

Såvel Vesttribunen som Complea Tribunen er helt udsolgt til St. Bededags-braget mod Lyngby Boldklub, mens der stadig er ledige pladser på 3F Tribunen og i blok A og blok B på A. Engaard Tribunen. 

Husk gyldigt coronapas og ID til kampen

Ved indgangen vil der være krav om fremvisning af gyldigt coronapas for at opnå adgang til tribunerne. Husk derfor at medbringe denne dokumentation samt et ID - eksempelvis et kørekort, sundhedskort eller andet offentligt udstedt identifikationskort. 

Et gyldigt coronapas kræver, at man som tilskuer senest 72 timer før ankomst til Aalborg Portland Park skal have gennemført en negativ corona-test, være færdig-vaccineret eller tidligere smittet. Tag gerne en test i god tid, så du er sikker på at få svar, inden du skal ind på Aalborg Portland Park. 

Ved dokumentation for nedenstående er følgende grupper er undtaget coronapas: 

- Børn under 15 år.

- Personer der af medicinske årsager ikke bør få foretaget en COVID-19 test.

- Personer, der som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en COVID-19 test.

Husk mundbind

Til kampe i 3F Superligaen er der krav om brug af mundbind, når man træder ind på Aalborg Portland Parks matrikel. Altså gælder det også området lige uden for tribunerne. 

Mundbindet skal bæres, indtil man sidder på sin plads. Når man sidder på sin plads under kampen på mundbindet tages af.

Rejser man sig igen, skal mundbindet igen bæres, indtil man igen har forladt Aalborg Portland Parks matrikel. 

Afsnit uden faste sæder

Da Aalborg Portland Park er i gang med at få nye, røde sæder på Complea Tribunen og 3F Tribunen, vil nogle af pladserne på disse tribuner ikke være med et fast sæde. I stedet vil der være en pude, man kan sidde på. 

Det drejer sig specifikt om alle pladser på 3F Tribunen, de øvre sektioner på Complea Tribunen og sektion D Nedre, E Nedre og F Nedre på Complea Tribunen samt dele af sektion G Nedre på Complea Tribunen. 

På Vesttribunen, A. Enggaard Tribunen og sektionerne A Nedre, B Nedre og C Nedre på Complea Tribunen vil der være faste sæder. 

Særlige regler for publikums adfærd

Der vil til kampen være særlige regler for adfærd der skal følges – læs disse herunder:

I forbindelse med åbningen for flere tilskuere, er det i særlig grad vigtigt, at alle tilskuere følger de adfærdsregler, der ligger til grund for genåbningen.

Såfremt publikum ikke overholder disse regler, kan man blive bortvist fra kampen, ligesom dette kan få indflydelse på en yderligere genåbning senere på året samt i værste tilfælde medføre at antallet af mulige tilskuere til AaB’s hjemmekampe igen reduceres.

Reglerne der skal overholdes er:

 • Planlæg din transport hjemmefra til og fra Aalborg Portland Park inden afrejse.
 • Ankom til Aalborg Portland Park på det tidspunkt og ved den indgang, der er angivet på din billet. (Se oversigtskort nedenfor)
 • Følg skiltningen og anvisningerne ved stadion og hold altid minimum 1 meters afstand til andre personer ved indgangen, under ophold og afgang.
 • Bliv så vidt muligt på din siddeplads før og under kampen med mindre, du skal besøge en mad- og drikkebod eller toiletfaciliteter.
 • Vend ryggen til de andre tilskuere på din række, når du bevæger dig til og fra din anviste siddeplads.
 • Orienter dig om ruten til toiletter, boder og øvrige forhold.
 • Hold god håndhygiejne, benyt de opstillede håndspritdispensere og undgå så vidt muligt at røre dig selv i ansigtet, ved håndtag, gelændere med videre.
 • Undgå tæt kontakt som håndtryk, highfives og kram med personer, der ikke er nærtstående.
 • Undgå gruppedannelse.
 • Vær særligt opmærksom og tag hensyn ved jubel, sang og råb
 • Følg til enhver tid anvisningerne fra kontrollører og bodpersonale.

Det anbefales også, at man downloader app'en "Smittestop" til sin telefon og aktiverer den inden ankomst til kampen.

Det generelle ordensreglement er fortsat gældende til AaB's hjemmekampe - læs ordensreglementet her. 

Rygning er ikke muligt

Rygning er som altid forbudt på Aalborg Portland Park, og på grund af retningslinjerne der skal følges, vil det på fredag heller ikke være muligt at gå ud i pausen og ryge. 

Boderne er åbne

Aalborg Portland Park er under Superliga-ordningen opdelt i forskellige sektioner, og i hver sektion vil det være muligt at købe mad og drikke i boderne. 

Boderne åbner samtidig med ankomsttidspunktet for hver sektion.

Alle opfordres til at betale kontantløst, men det vil være muligt at betale med kontanter i hver bod.

Intet fan-område foran Complea Tribunen - AaB Shoppen er lukket

For at undgå at folk forsamles tæt omkring Aalborg Portland Park vil der ikke være et fan-område foran Complea Tribunen. Således er det altså ikke muligt at købe mad- og drikkevarer foran Aalborg Portland Park.

Af samme årsag vil AaB Shoppen og AaB Souvenirbod være lukket i morgen.

Twitter og Instagram

Det officielle hashtag for kampen er #AaBLBK – følg og benyt dette tag for at læse og deltage i nyhedsstrømmen på Twitter og Instagram før, under og efter kampen.

Transport

Ankommer du i bil, er GPS-adressen Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg. Du kan lave en rejseplan fra alle destinationer i Danmark ved at klikke her.

Hvis du kommer med bus, kan du tage rute 2  mod væddeløbsbanen – stoppestedet hedder Schleppegrellsgade. Herfra er der to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Du kan også tage rute 16 – stoppested på denne rute hedder Anneberghus. Herfra er der også to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Ankommer du med tog, så stå af ved stationen Aalborg Vestby. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park. Se køreplaner på denne side.

Parkering

Klik her og se et kort over de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området omkring Aalborg Portland Park.

I øvrigt henviser vi til C.W. Obel P-hus, som du finder på adressen Badehusvej 5, 9000 Aalborg. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park.

Handicapforhold

Kørestolsbrugere har som udgangspunkt plads på Complea Tribunen, hvor der forefindes elevatorer op til de særlige kørestolspladser.

Billetter til kørestolsbrugere kan købes i forsalg ved direkte henvendelse til AaB på tlf. 96 35 59 00.

Alle kørestolsbrugere kan gratis medbringe én medhjælper. Medhjælperbilletten udleveres i forbindelse med billetkøbet.

Specifikke ankomsttidspunkter

Hver sektion har forskellige ankomst- og afgangstidspunkter for ikke skabe for store forsamlinger i forbindelse hermed. Dit ankomsttidspunkt afhænger af, hvilken sektion du sidder i. Så kig godt efter på din billet, og ankom på det rette tidspunkt.

Kort over Aalborg Portland Parks sektioner med ankomst- og afgangstidspunkter

Tags på denne nyhed
'