AaB TV: AaB-SønderjyskE 3-2

6. april 2021 kl. 07:21 af Rasmus Estrup

AaB vandt i går 3-2 på eget græs over SønderjyskE i første runde af 3F Superligaens Kvalifikationsspil.

Det var ellers gæsterne, der efter 33 minutter kom foran 1-0, da Anders K. Jacobsen scorede på et straffespark.

Fem minutter inden pausen udlignede Kasper Kusk efter flot forarbejde af Jacob Ahlmann, og fem minutter efter pausen var Kasper Kusk i oplæggerens rolle, da hans hjørnespark ramte Pierre Kanstrup på vej i mål til en nordjysk føring på 2-1.

I 84. minut udbyggede Rufo AaB's føring med målet til 3-1, inden Rilwan Hassan i tillægstiden reducerede til slutresultatet 3-2.

AaB indleder Kvalifikationsspil med sejr

5. april 2021 kl. 15:55 af Rasmus Estrup

Mandag eftermiddag vandt AaB 3-2 over SønderjyskE på Aalborg Portland Park. Scoringer af Anders K. Jacobsen og Kasper Kusk bragte pausestillingen på 1-1, inden et SønderjyskE-selvmål og en scoring af Rufo sendte AaB på 3-1. I tillægstiden reducerede Rilwan Hassan til 3-2.

Trods et par gode AaB-aktioner fra start var det gæsterne, der i det femte minut fik opgørets første store tilbud. Med en fejlaflevering spillede Pedro Ferreira bolden i fødderne på en helt fri Haji Wright, der i AaB-feltet var helt alene med Jacob Rinne. AaB's svenske målmand vandt stærkt denne direkte duel med en flot redning.

Den næste håndfuld minutter kom SønderjyskE til et par langskud, der begge manglede præcision.

Selvom AaB havde bolden mest, havde hjemmeholdet svært ved at tilspille sig muligheder. I stedet fik gæsterne en ny chance med et kontraløb til Anders K. Jacobsen, der snød offsidelinjen, men uden for AaB-feltet fik AaB-keeperen tacklet bolden fra SønderjyskE-angriberen.

Kort efter blev Jacob Rinne også testet inde på stregen, da Julius Eskesen headede på mål efter en dødbold, men den svenske målmand greb sikkert fast om læderet.

Omkring en halv times spil fik SønderjyskE så tildelt et straffespark, da Magnus Christensen havde hånd på bolden i AaB-feltet. Efter et VAR-tjek stod kendelsen fast, og fra pletten sparkede Anders K. Jacobsen SønderjyskE i front med 1-0.

Fem minutter senere var gæsterne igen nærgående. En hoppende afslutning fra Haji Wright gav Jacob Rinne problemer, og på en farlig returbold nåede Anders K. Jacobsen frem, men angriberen formåede ikke at få bolden forbi AaB-målmanden.

Med fem minutter til pausen slog AaB til i modsatte ende, da chancen for første gang bød sig. Jakob Ahlmann trak stærkt til baglinjen, og spillede bolden på tværs. Via handskerne på målmand Lawrence Thomas endte bolden hos Kasper Kusk, der midt for mål sparkede sin AaB-scoring nummer 50 i mål til 1-1.

Kort inde i anden halvleg fik SønderjyskE spillet sig frem til en fin mulighed, men afslutningen mod fjerneste stang gik forbi målet.

Efter 50 minutters spil lykkedes det AaB at bringe sig på 2-1, da et hjørnespark fra Kasper Kusk blev slået ind tæt under mål, hvor læderet ramte Pierre Kanstrup i nakken og gik ind over stregen.

Chancerne fortsatte. Først med en mulighed til Anders K. Jacobsen i modsatte ende, og siden med AaB-afslutninger fra Magnus Christensen og indskiftede Marcus Hannesbo.

AaB ramte herefter en rigtig god periode med flere muligheder. Først opstod der klumpspil i SønderjyskE-feltet efter et langt indkast fra Kristoffer Pallesen, og Rasmus Thelander endte til sidst med at sende kuglen lige forbi.

Dernæst blev Kasper Kusk spillet frit igennem over for Lawrence Thomas, men SønderjyskE-keeperens fod kom i vejen for afslutningen, og 30 sekunder senere nåede Pedro Ferreira lige akkurat ikke frem til et nærgående indlæg fra Iver Fossum.

Med et lille kvarters tid igen spillede AaB sig frem til en ny afslutning, da indskiftede Tom van Weert fandt Marcus Hannesbo, der afsluttede lige på Lawrence Thomas fra yderkanten af feltet.

I opgørets 84. minut blev den nordjyske føring udbygget. Marcus Hannesbo fandt endnu en indskifter, Rufo, i fremløb mod SønderjyskE-målet og inde i feltet sparkede spanieren bolden fladt i nettet til 3-1.

3-1 stillingen holdt ind til tre minutters tillægstid, hvor Rilwan Hassan på fornem vis sparkede bolden helt op i krogen til 3-2.

3-2 blev også opgørets slutresultat, og dermed har AaB 31 point i 3F Superligaen, hvilket lige nu rækker til en førsteplads i Kvalifikationsspillet.

AaB's næste 3F Superligakamp spilles mandag 12. april på udebane mod Lyngby Boldklub.

Matchfacts - 3F Superliga, 23. spillerunde

AaB-SønderjyskE 3-1 (1-1)
33. min 0-1 Anders K. Jacobsen (str.), 40. min 1-1 Kasper Kusk, 51. min 2-1 Pierre Kanstrup (selvmål), 84. min 3-1 Rufo, 90. min 3-2 Rilwan Hassan
Advarsler AaB: Mathias Ross (54), Martin Samuelsen (70), Frederik Børsting (87), Marcus Hannesbo (90)
Advarsler SønderjyskE: Mads Albæk (70), Emil Holm (74)

AaB (3-5-2): Jacob Rinne, Daniel Granli, Rasmus Thelander, Mathias Ross (62: Frederik Børsting), Kristoffer Pallesen, Pedro Ferreira, Iver Fossum (86: Tim Prica), Magnus Christensen, Jakob Ahlmann (46: Marcus Hannesbo), Kasper Kusk (77: Rufo), Martin Samuelsen (77: Tom van Weert).

SønderjyskE (4-3-3): Lawrence Thomas, Emil Holm, Stefan Gartenmann, Pierre Kanstrup (84: Philipp Schmiedl), Marc Dal Hende, Emil Frederiksen (84: Jeppe Simonsen), Rasmus Vinderslev (69: Rilwan Hassan), Mads Albæk, Julius Eskesen (69: Bård Finne), Anders K. Jacobsen (75: Peter Christianen), Haji Wright.

Dommer: Jonas Hansen

AaB TV: Tre frisparkskasser mod SønderjyskE

5. april 2021 kl. 07:56 af Rasmus Estrup

I dag kl. 14.00 tager AaB imod SønderjyskE i første runde af 3F Superligaens Kvalifikationsspil. Opgøret kan ses på Eurosport 2, der viser optakt fra kl. 13.00.

Inden da kan du her få et gensyn med tre tidligere frisparksscoringer mod dagens modstander.

Se mål fra Louay Chanko, Kasper Kusk og Lucas Andersen i videoen øverst.

AaB-truppen mod SønderjyskE

4. april 2021 kl. 16:53 af Brian Andersen

Begge klubber har 28 point ligesom OB, mens Vejle Boldklub har 24, Lyngby Boldklub 20 og AC Horsens har 12 point.

AaB’s cheftræner Martí Cifuentes  har efter søndagens træningspas udtaget følgende 19 navne:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 6 Pedro Ferreira, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Martin Samuelsen, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 30 Rufo, 31 Daniel Granli og 35 Marcus Hannesbo.

Lucas Andersen og Oscar Hiljemark er ukampdygtige.

Kampen kan i morgen følges i Liga på P3 og på Eurosport2 fra kl. 13.00 med kickoff en time senere.