van Weert-kasse sikrer fortjent AaB-sejr

21. september 2020 kl. 20:52 af Rasmus Estrup

AaB hev mandag aften sæsonens første sejr hjem, da Tom van Weert scorede sejrsmålet i en kamp, AaB kunne have vundet med mere end 1-0, der blev kampens resultat.

Knap havde AC Horsens givet bolden op på det nyanlagte græstæppe, før AaB kom til første mulighed. Kasper Kusk fik bolden foræret og lagde den videre til Iver Fossum, der afsluttede godt fra feltets kant, men måtte se skuddet reddet af målmand Matej Delac.

Opgørets næste mulighed var endnu et AaB-forsøg fra kanten af feltet. Et indlæg fra Jakob Ahlmann blev bokset ud af AC Horsens-keeperen, men kuglen sad lige i fødderne på Pedro Ferreira, der firsttimede læderet forbi mål.

Efter 12 minutter fik Kasper Kusk opgørets hidtil største mulighed. Jakob Ahlmann og Tom van Weert erobrede bolden højt i venstresiden, og hollænderen med anførerbindet sendte straks bolden på tværs ind i straffesparksfeltet til en helt fri Kasper Kusk, der desværre sparkede forbi.

Minuttet senere fik AC Horsens sin første mulighed, da AaB-defensiven missede en clearing af et indlæg, som Jannik Pohl ved bagerste stolpe dirigerede over Jacob Rinnes mål.

De følgende minutter var med total AaB-dominans uden chancer til følge. I stedet fik AC Horsens en omstilling midt i første halvleg. Jannik Pohl opsnappede bolden og tog den med ind i AaB-feltet, hvor hans afslutning blev blokeret af Daniel Granli. Straks efter havde AC Horsens et giftigt indlæg tæt under mål, som Jacob Rinne til sidst fik kontrol over.

Omkring 25 minutters mærket fik Kasper Kusk efter et godt, tålmodigt AaB-opspil afsluttet fra distancen med sådan en kraft, at Matej Delac måtte give en farlig retur, som dog ikke fandt nogle AaB-fødder.

Resten af første halvleg var det stadig AaB, der var mest på bolden, men hjemmeholdet havde svært ved at spille sig igennem til chancer overfor gæsternes meget kompakte defensiv.

Med tre minutter til pausen lykkedes det dog, da Iver Fossum erobrede bolden og fandt Tom van Weert, der med en perfekt stikning fangede Kasper Kusks dybe løb, men denne gang blev Kasper Kusks afslutning reddet af Matej Delac.

Lige efter pausen spillede Kasper Kusk med en perfekt stikning Tom van Weert igennem til en friløber, men igen kom Matej Delac i AC Horsens-målet i vejen.

Et par minutter senere måtte Jacob Rinne også finde en redning frem, da en flad afslutning sad inden for rammen, men AaB-keeperen havde fuld kontrol over forsøget.

Efter 52 minutter fik AaB så endelig hul på bylden. Jakob Ahlmann slog et indlæg mod bagerste område, hvor Tom van Weert tog bolden ned, vendte rundt om sig selv og sikkert sparkede bolden ind i netmaskerne til 1-0.

Målscoreren havde kort efter muligheden for at blive dobbelt målscorer, men Tom van Weert sparkede forbi efter godt opspil af Jakob Ahlmann og Kasper Kusk.

Lidt over en time inde i opgøret testede Kristoffer Pallesen også Matej Delac med en afslutning efter et hjørnespark, men endnu en gang holdt målmanden bolden ude af målet. Det samme gjorde han minuttet senere, da Tom van Weert fik en friløber, som målmanden fik lukket ned for.

Midt i anden halvleg blev Lucas Andersen sendt i aktion for første gang siden 1. juli, da han erstattede Tom van Weert. En håndfuld minutter senere var der hjemmebanedebut til Timothé Nkada, der kom ind i stedet for Kasper Kusk.

Med 18 minutter tilbage havde AC Horsens to forsøg, men den første kom Pedro Ferreira flot i vejen for, mens andet forsøg sad lige på Jacob Rinne.

Mod slutningen blev Lukas Klitten, Oliver Klitten og Magnus Christensen også sendt på banen, og sammen med resten af Hele Nordjyllands Hold fik de kørt sæsonens første sejr hjem.

Med sejren ligger AaB på en delt andenplads med fire point efter to kampe. Andenpladsen deles med Randers FC, AGF og OB.

Næste kamp spilles på søndag kl. 14.00 på udebane mod SønderjyskE. Kampen kan følges på Eurosport 2.

Matchfacts - 3F Superligaen, 2. spillerunde

AaB-AC Horsens 1-0 (0-0)
53. min 1-0 Tom van Weert
Advarsler AaB: Pedro Ferreira (10)
Advarsler AC Horsens: Jonas Thorsen (63)
280 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (3-4-3): Jacob Rinne, Jores Okore, Daniel Granli, Mathias Ross, Kristoffer Pallesen, Pedro Ferreira (90: Magnus Christensen), Iver Fossum, Jakob Ahlmann (90: Oliver Klitten), Tom van Weert (69: Lucas Andersen), Kasper Kusk (73: Timothé Nkada), Frederik Børsting (90: Lukas Klitten).

AC Horsens (4-4-2): Matej Delac, Peter Nymann (66: Lirim Qamili), Malte Kiilerich, Alexander Ludwig, Michael Lumb, Louka Prip (80: Thor Søndergaard Lange), Jonas Gemmer, Hallur Hansson, Casper Tengstedt, Jonas Thorsen (85: Magnus Jensen), Jannik Pohl (80: Peter Therkildsen).

Dommer: Sandi Putros

AaB TV: Sidste sæsons ni mål mod AC Horsens

21. september 2020 kl. 12:14 af Rasmus Estrup

I aften tager AaB imod AC Horsens på Aalborg Portland Park. Inden du kan se kampen på TV3 Sport med optakt fra kl. 18.00 kan du i denne video se alle AaB's mål mod AC Horsens i sidste sæson.

I det første af de to møder med aftenens udehold vandt AaB 5-0 på udebane. Lucas Andersen og Patrick Olsen scorede begge to mål i det opgør, mens Jores Okore nettede en enkelt gang.

Seneste hjemmekamp mod AC Horsens gav en AaB-sejr på 4-0. Frederik Børsting fik hul på bylden efterfulgt af scoringer fra Patrick Olsen, Tom van Weert og til sidst Oliver Abildgaard.

Ændret trøjeeksponering i aften

21. september 2020 kl. 11:41 af Rasmus Estrup

- Der foregår lige nu en politisk behandling af lovforslaget angående samtidig eksponering af banker og bookmakere, som vi selvfølgelig håber bliver præciseret, således at finansielle institutter og bettingindustrien fortsat kan fungere sammen med sportsmarkedsføring. For at give ro til denne proces har vi i fællesskab med Mr. Green valgt at ændre trøjeeksponeringen i aften, udtaler AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum.

Aftenens kamp mod AC Horsens spilles kl. 19.00 på Aalborg Portland Park.

Sæsonkortholdere kompenseres

21. september 2020 kl. 11:05 af Martin Stigaard Skammelsen

AaB har mandag besluttet, at alle knap 2.900 nuværende sæsonkortabonnenter kompenseres for den manglende mulighed for at overvære såvel dagens kamp mod AC Horsens som den kommende hjemmekamp mod AGF den 4. oktober.

Konkret vil AaB i løbet af denne uge sikre, at man som abonnent ikke vil blive trukket for betaling af den kommende rate på sit sæsonkortabonnement.

Da alle abonnenter betaler rater på forskellige tidspunkter af måneden, vil man kunne opleve f.eks. at betale sin rate som normalt i dag den 21. september, eller en af de kommende dage indtil alle rater er ændret i vores billetsystem. I dette tilfælde vil det så være den efterfølgende rate, der betales 21. oktober, som vil være fritaget for betaling, så alle sikres den samme kompensation.

I forhold til kampe der afvikles efter 4. oktober, afventer AaB yderligere udmelding fra regeringen inden det vides hvordan forholdene for tilskuere bliver, samt hvordan dette i givet fald påvirker sæsonkortabonnenter.

AaB takker mange gange for den fortsatte opbakning og håber snart igen at kunne byde sæsonkortholdere velkommen på Aalborg Portland Park.

Stor AaB-sejr i U/19 Ligaen

21. september 2020 kl. 09:09 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: OB-AaB 1-5

AaB’s U/19 Ligahold tog en stærk udesejr på 5-1 over OB lørdag eftermiddag. Kampen begyndte i et højt tempo, og AaB styrede slagets gang. Efter ca. 20 minutters spilletid gave det pote, da Christian Wagner samlede op på en ripost og gjorde det til 1-0 til AaB.

Herefter fortsatte AaB’s overvægt af spil og chancer, og ti minutter før pausen scorede Jeppe Pedersen flot til 2-0.

Efter pausen blev nordjyderne for passive, og OB pressede på for en reducering, der fulgte efter 53 minutter. Udligningen lurede også, men med tre scoringer inden for de sidste ti minutter lukkede AaB kampen.

Først scorede Oliver Børsting til 3-1 efter 81 minutter, inden Oliver Overgaard nettede til 4-1 og Christoffer Ravn i sidste minut lukkede målfesten med scoringen til 5-1.

- Efter en god første halvleg blev vi for passive efter pausen, men vi lykkedes med at stå imod, og som halvlegen skred frem viste vi, at vi havde fysikken og viljen til at vinde, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

5-1-sejren sender AaB op på andenpladsen i U/19 Ligaen med 11 point efter seks runder. Næste kamp spilles på lørdag kl. 12.30 på udebane mod AC Horsens.

U/17 Ligaen: OB-AaB 3-0

Efter to sejre i træk blev det lørdag til et nederlag på 3-0 i U/17 Ligaen, da AaB gæstede OB.

Første halvleg var ellers uden scoringer i en rodet affære, men heller ikke efter pausen kunne AaB få kontrol over opgøret. I stedet scorede hjemmeholdet til 1-0 efter 53 minutter.

Den føring blev fordoblet midt i anden halvleg, og fem minutter senere scorede OB opgørets sidste mål til 3-0.

- Efter en flot præstation i sidste uge mod Vejle Boldklub havde vi lidt af en offday i lørdags, hvor vi på bolden ikke havde den fornødne kvalitet på bolden. Det gjorde, at kampen blev en rodet omgang, og det var en træls måde at lande på efter sidste uges sejr, siger U/17 Ligatræner Nikolaj Hørby.

I U/17 Ligaen indtager AaB sjettepladsen med syv point efter fem kampe. Sæsonens sjette kamp spilles på lørdag kl. 15.00 på udebane mod AC Horsens.