Stort reserveholdsnederlag mod Randers FC

28. september 2020 kl. 15:20 af Rasmus Estrup

I tredje runde af Reserveligaen løb AaB ind i det første nederlag, da Randers FC mandag eftermiddag gæstede AaB's anlæg på Hornevej og vandt 4-0.

AaB var mest på kuglen i første halvleg, men kom før pausen kun frem til afslutninger fra distancen, mens Randers FC omvendt havde et par muligheder, der krævede regninger fra Andreas Hansen.

Efter 25 minutter fik gæsterne tilkendt et straffespark, og selvom Andreas Hansen fik reddet Marvin Eghos forsøg fra 11-meter-pletten endte det alligevel med en randrusiansk scoring, da Tobias Klysner var første mand over returen og kunne sparke bolden i mål.

Både lige før og kort efter pausen kom Tim Prica frem til et par gode afslutninger, men i begge tilfælde tog Randers-målmand Jonas Dakir fra.

I stedet blev det 2-0 til gæsterne efter 56 minutter, da Tosin Kehinde sled sig fri af Thomas Christiansen og sparkede bolden ind ved fjerneste opstander.

10 minutter senere fik Randers FC tilkendt et tvivlsomt straffespark, og denne gang sparkede Björn Kopplin bolden ind i modsatte side af Andreas Hansens spring.

Selvom AaB mod slutningen af opgøret kom til et par muligheder ved Marcus Hannesbo, Christian Wagner og Casper Gedsted Hansen - blandt andet efter gode ting af Tim Prica - var det gæsterne, der lukkede scoringskontoen med målet til 4-0, da Karl Leth udnyttede en friløber med Andreas Hansen.

- Vi forsøgte at spille i en 3-5-2-formation, og det gik fint i starten, men så fik de en scoring efter et straffespark, hvilket ændrede kampbilledet. Overordnet set var vi ikke gode nok på bolden, vores midtbane fik ikke ordentligt fat i opgøret og vi fik ikke trykket dem nok. Og så skal vi være bedre til at finde hinanden og spille chancerne store, når vi er omkring modstanderholdets felt, siger assistenttræner Peter Feher, der sammen med assistenttrænerkollega Rasmus Würtz dirigerede rundt med følgende opstilling:

Andreas Hansen
Thomas Christiansen, Kasper Pedersen, Vladimir Prijovic
Timothé Nkada, Robert Kakeeto, Magnus Christensen, Malthe Højholt, Lukas Klitten
Tim Prica, Lucas Andersen

Ved pausen blev Lucas Andersen og Malthe Højholt erstattet af Casper Gedsted Hansen og Oliver Overgaard. Efter en times spil blev Noah Holmstrøm sendt i aktion i Vladimir Prijovics sted, og syv minutter senere var der spilletid til Marcus Hannesbog og Christian Wagner, der trådte ind i stedet for Lukas Klitten og Timothé Nkada. Endelig erstattede Daniel Mortensen efter 77 minutter Kasper Pedersen.

AaB har efter tre runder i Reserveligaen to point, og næste kamp i Reserveligaen spilles 8. oktober på hjemmebane mod Viborg F.F.

Tre AaB-talenter på U/16-landsholdet

28. september 2020 kl. 10:56 af Rasmus Estrup

Theo Sander, Benjamin Damsgaard og Kasper Stie Davidsen fra AaB Akademiet er med i truppen, når det nye kuld U/16-landsholdsspillere spiller de første landskampe. Det sker fredag 9. oktober og mandag 12. oktober på udebane mod Tyskland i to venskabskampe.

Da ingen i U/16-landsholdstruppen tidligere har optrådt i nationaldragten, er der selvfølgelig mulighed for debut for de tre AaB-talenter.

Storsejre til AaB Akademiets Ligahold

28. september 2020 kl. 10:08 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AC Horsens-AaB 1-2

AaB’s U/19 Ligahold måtte slide sig til en udesejr på 2-1 over AC Horsens i lørdags.

AC Horsens stillede sig meget kompakt på banen, og efter 20 minutter kom hjemmeholdet foran, da de udnyttede en fejl fra AaB-mandskabet.

Herefter foregik spillet hovedsagligt på AC Horsens' præmisser, men efter 38 minutter udlignede Jeppe Pedersen til 1-1.

AaB fik efterfølgende sat spillet rigtigt op i flere situationer, og 20 minutter før tid scorede Marcus Hannesbo til 2-1 på et hjørnespark fra Christoffer Ravn. Selvom AC Horsens mod slutningen havde mulighed for at udligne, tog AaB tredje sejr i træk.

- Vi mødte et AC Horsens-mandskab, der stod meget kompakt og gav os rigtig svære betingelser for at spille på den måde, vi gerne ville. Men gennem en sæson vil der være kampe, hvor vi ikke får spillet til at køre, og så må man være mere kyniske på banen, og det var tilfældet i lørdags, hvor jeg synes, det er fortjent, at vi tager tre point, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

AaB ligger efter syv kampe på andenpladsen i U/19 Ligaen med 14 point, og holdet spiller først en U/19 Ligakamp igen 17. oktober på udebane mod Lyngby Boldklub.

U/17 Ligaen: AC Horsens-AaB 1-7

AaB’s U/17 Ligahold vandt stort, da nordjyderne gæstede AC Horsens lørdag.

I en første halvleg, der var mere lige, end resultatet antyder, kom AaB først foran ved Noah Holmstrøm midt i første halvleg, og kort før pausen fordoblede Oliver Ross den nordjyske føring med et langskud.

Efter pausen reducerede hjemmeholdet til 1-2 på en omstilling, men herfra holdt AaB sig til gameplanen, og endte med en storsejr.

Målfesten blev sat i gang af tre hurtige scoringer fra 54. til 57. minut. 3-1-målet satte Oliver Ross i nettet, dernæst chippede Oliver Ross bolden elegant frem Noah Holmstrøm, der scorede til 4-1, og efterfølgende var det Magnus Koch, som styrede læderet over stregen til 5-1.

Trods den store føring holdt AaB-spillerne snuden i sporet, og Suleiman El-hajj leverede et pragtmål til 6-1, inden Oscar Meedom sendte bolden ind i fjerneste målhjørne til slutresultatet 7-1.

- Vi fik overladt al initiativet i kampen, og i første halvleg havde vi svært ved at få skabt kampen, som vi gerne ville gennem det etablerede spil. Men i anden halvleg fulgte spillerne gameplanen perfekt, og vi havde nogle spillere, der ramte et flot topniveau. Og så skal drengene også roses for at køre på hele kampen igennem. Det er sådan et udtryk, vi gerne vil have gjort til standard for vores hold, siger U/17 Ligatræner Nikolaj Hørby.

Med sejren indtager AaB fjerdepladsen i U/17 Ligaen med ni point efter seks kampe. Næste kamp for AaB-mandskabet venter på lørdag på udebane mod AGF.

U/15 Ligaen: Silkeborg I.F.-AaB 2-7

AaB’s U/15 Ligahold vandt i går for tredje ligakamp ud af tre mulige, da Silkeborg I.F. blev besejret med 7-2.

AaB-mandskabet lagde rigtig godt ud, og førte med 5-0 ved pausen.

Først scorede Jonas Møller til 1-0, inden Emil Nymann gjorde det til 2-0. Et Silkeborg-selvmål sendte scoringstavlen på 3-0, inden mål af Jeppe Jørgensen og Emil Borup sikrede den store pauseføring på 5-0.

Efter pausen reducerede Silkeborg I.F. først til 5-1, inden scoringer af Jonas Møller og Frederik Baandrup bragte AaB foran 7-1. Mod slutningen pyntede Silkeborg I.F. på resultatet med reduceringen til 7-2.

AaB har efter tre kampe i U/15 Ligaen fået maksimale ni point, inden weekendens udekamp mod AGF, der står med ni point efter fire kampe.

Marcus Hannesbo og Oliver Ross på ungdomslandshold

28. september 2020 kl. 09:17 af Rasmus Estrup

Marcus Hannesbo er udtaget til U/19-landsholdet, der står foran to udekampe mod Polen i oktober. De to venskabskampen spilles henholdsvis 8. oktober og 12. oktober.

Det er første gang, at Marcus Hannesbo er udtaget til et dansk ungdomslandshold.

På U/17-landsholdet har AaB Akademiet også en mulig debutant i truppen, da Oliver Ross er udtaget for første gang.

U/17-landsholdet spiller 9. oktober en venskabskamp i Aabenraa mod Tyskland.

Reserveligaholdet møder Randers FC

28. september 2020 kl. 08:23 af Rasmus Estrup

AaB spiller i dag efterårets tredje reserveligakamp, når Randers FC gæster AaB's anlæg på Hornevej. På grund af restriktioner i forbindelse med Covid-19 er der ingen adgang for tilskuere, men kampen livestreames på nordjyske.dk.

Inden opgøret har AaB to point efter de to første kampe i Reserveligaen, og til dagens kamp stiller AaB med følgende mandskab:

På bænken sidder følgende spillere fra AaB Akademiet: Marcus Hannesbo, Daniel Mortensen, Oliver Overgaard, Casper Gedsted Hansen, Christian Wagner, Noah Holmstrøm og Daniel Veiby Held.