Lukas Klitten udtaget til U/21-kvalifikationskampe

29. september 2020 kl. 13:14 af Rasmus Estrup

Da U/21-landstræner Albert Capellas for få minutter siden annoncerede U/21-landsholdstruppen til de to forestående EM-kvalifikationskampe, blev Lukas Klittens navn læst op. 

Dermed er venstrebacken med i truppen, når Danmark 9. oktober spiller ude mod Malta og 13. oktober tager imod Finland på Aalborg Portland Park. 

Begge opgør er EM-kvalifikationskampe, og inden kampene indtager Danmark førstepladsen i gruppen med 19 point efter syv kampe. 

Lukas Klitten har hidtil spillet to kampe for U/21-landsholdet og i alt 31 ungdomslandskampe for Danmark. 

Til den danske A-landsholdstrup er de to tidligere AaB-backs Joakim Mæhle og Henrik Dalsgaard desuden udtaget. 

Tags på denne nyhed

280 samarbejdspartnere får adgang til AaB-AGF

29. september 2020 kl. 12:24 af Rasmus Estrup

På søndag mod AGF vil der igen kun være 500 personer til stede på Aalborg Portland Park på grund af regeringens opstramninger i forhold til Covid-19.

Da tallet på 500 personer også inkluderer spillere, trænere, presse, TV og øvrige medarbejdere, vil dette betyde, at der kun vil være adgang for 280 tilskuere på søndag mod AGF - ligesom det var tilfældet mod AC Horsens. 

Grundet lovgivningen om statens kompensationsordning for dækning af underskud for arrangører med flere end 1.000 publikummer er AaB forpligtiget til at begrænse sit tab mest muligt, for at få del i regeringens hjælpepakker.

Dette sker primært via AaB’s samarbejdspartnere, hvorfor alle pladser til søndagskampen vil gå til denne gruppe af tilskuere.

Det betyder, at de billetter, som sæsonkortholdere og billetkøbere i forvejen havde anskaffet sig til kampen ikke længere er gældende.

Billetter er refunderet

Havde man på forhånd købt billetter til kampen mod AGF, er pengene i løbet af sidste uge blevet refunderet.

Sæsonkortholdere får kompensation

I sidste uge besluttede AaB, at alle knap 2.900 nuværende sæsonkortabonnenter kompenseres for den manglende mulighed for at overvære kampene mod AC Horsens og AGF.

Det betyder, at man som abonnent ikke vil blive trukket for betaling af den kommende rate på sit sæsonkortabonnement.

I forhold til kampe der afvikles efter 18. oktober, afventer AaB yderligere udmelding fra regeringen inden det vides, hvordan forholdene for tilskuere bliver, samt hvordan dette i givet fald påvirker sæsonkortabonnenter.

121 AaB-fans har støttet udsmykningsprojekt

Efter adskillige henvendelser fra sæsonkortholdere, der ikke ønskede at blive kompenseret, blev det besluttet at oprette et mindre støtteprojekt, hvor man kan indbetale 85 kr. fra sin refunderede ratebetaling til AaB. På nuværende tidspunkt har 121 fans valgt at indbetale 85 kr. til støtteprojektet. 

Pengene vil ubeskåret gå til udsmykning af Aalborg Portland Park til glæde for såvel fans som spillere og andre aktører på kampdage.

Du kan læse mere om udsmykningsprojektet her, og har man ikke sæsonkort, men ønsker at støtte udsmykningsprojektet på Aalborg Portland Park er dette naturligvis også muligt.

Klik her for at afgive din støtte, der rent praktisk foregår i AaB’s billetsystem, hvor man går ind og køber en ”støttebillet” i systemet. Hver ”billet” koster 85 kr.

Tags på denne nyhed

Stort reserveholdsnederlag mod Randers FC

28. september 2020 kl. 15:20 af Rasmus Estrup

I tredje runde af Reserveligaen løb AaB ind i det første nederlag, da Randers FC mandag eftermiddag gæstede AaB's anlæg på Hornevej og vandt 4-0. 

AaB var mest på kuglen i første halvleg, men kom før pausen kun frem til afslutninger fra distancen, mens Randers FC omvendt havde et par muligheder, der krævede regninger fra Andreas Hansen. 

Efter 25 minutter fik gæsterne tilkendt et straffespark, og selvom Andreas Hansen fik reddet Marvin Eghos forsøg fra 11-meter-pletten endte det alligevel med en randrusiansk scoring, da Tobias Klysner var første mand over returen og kunne sparke bolden i mål. 

Både lige før og kort efter pausen kom Tim Prica frem til et par gode afslutninger, men i begge tilfælde tog Randers-målmand Jonas Dakir fra. 

I stedet blev det 2-0 til gæsterne efter 56 minutter, da Tosin Kehinde sled sig fri af Thomas Christiansen og sparkede bolden ind ved fjerneste opstander. 

10 minutter senere fik Randers FC tilkendt et tvivlsomt straffespark, og denne gang sparkede Björn Kopplin bolden ind i modsatte side af Andreas Hansens spring. 

Selvom AaB mod slutningen af opgøret kom til et par muligheder ved Marcus Hannesbo, Christian Wagner og Casper Gedsted Hansen - blandt andet efter gode ting af Tim Prica - var det gæsterne, der lukkede scoringskontoen med målet til 4-0, da Karl Leth udnyttede en friløber med Andreas Hansen. 

- Vi forsøgte at spille i en 3-5-2-formation, og det gik fint i starten, men så fik de en scoring efter et straffespark, hvilket ændrede kampbilledet. Overordnet set var vi ikke gode nok på bolden, vores midtbane fik ikke ordentligt fat i opgøret og vi fik ikke trykket dem nok. Og så skal vi være bedre til at finde hinanden og spille chancerne store, når vi er omkring modstanderholdets felt, siger assistenttræner Peter Feher, der sammen med assistenttrænerkollega Rasmus Würtz dirigerede rundt med følgende opstilling: 

Andreas Hansen
Thomas Christiansen, Kasper Pedersen, Vladimir Prijovic
Timothé Nkada, Robert Kakeeto, Magnus Christensen, Malthe Højholt, Lukas Klitten
Tim Prica, Lucas Andersen

Ved pausen blev Lucas Andersen og Malthe Højholt erstattet af Casper Gedsted Hansen og Oliver Overgaard. Efter en times spil blev Noah Holmstrøm sendt i aktion i Vladimir Prijovics sted, og syv minutter senere var der spilletid til Marcus Hannesbog og Christian Wagner, der trådte ind i stedet for Lukas Klitten og Timothé Nkada. Endelig erstattede Daniel Mortensen efter 77 minutter Kasper Pedersen. 

AaB har efter tre runder i Reserveligaen to point, og næste kamp i Reserveligaen spilles 8. oktober på hjemmebane mod Viborg F.F. 

Tags på denne nyhed

Tre AaB-talenter på U/16-landsholdet

28. september 2020 kl. 10:56 af Rasmus Estrup

Theo Sander, Benjamin Damsgaard og Kasper Stie Davidsen fra AaB Akademiet er med i truppen, når det nye kuld U/16-landsholdsspillere spiller de første landskampe. Det sker fredag 9. oktober og mandag 12. oktober på udebane mod Tyskland i to venskabskampe. 

Da ingen i U/16-landsholdstruppen tidligere har optrådt i nationaldragten, er der selvfølgelig mulighed for debut for de tre AaB-talenter. 

Storsejre til AaB Akademiets Ligahold

28. september 2020 kl. 10:08 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AC Horsens-AaB 1-2

AaB’s U/19 Ligahold måtte slide sig til en udesejr på 2-1 over AC Horsens i lørdags.

AC Horsens stillede sig meget kompakt på banen, og efter 20 minutter kom hjemmeholdet foran, da de udnyttede en fejl fra AaB-mandskabet.

Herefter foregik spillet hovedsagligt på AC Horsens' præmisser, men efter 38 minutter udlignede Jeppe Pedersen til 1-1.

AaB fik efterfølgende sat spillet rigtigt op i flere situationer, og 20 minutter før tid scorede Marcus Hannesbo til 2-1 på et hjørnespark fra Christoffer Ravn. Selvom AC Horsens mod slutningen havde mulighed for at udligne, tog AaB tredje sejr i træk.

- Vi mødte et AC Horsens-mandskab, der stod meget kompakt og gav os rigtig svære betingelser for at spille på den måde, vi gerne ville. Men gennem en sæson vil der være kampe, hvor vi ikke får spillet til at køre, og så må man være mere kyniske på banen, og det var tilfældet i lørdags, hvor jeg synes, det er fortjent, at vi tager tre point, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

AaB ligger efter syv kampe på andenpladsen i U/19 Ligaen med 14 point, og holdet spiller først en U/19 Ligakamp igen 17. oktober på udebane mod Lyngby Boldklub.

U/17 Ligaen: AC Horsens-AaB 1-7

AaB’s U/17 Ligahold vandt stort, da nordjyderne gæstede AC Horsens lørdag.

I en første halvleg, der var mere lige, end resultatet antyder, kom AaB først foran ved Noah Holmstrøm midt i første halvleg, og kort før pausen fordoblede Oliver Ross den nordjyske føring med et langskud.

Efter pausen reducerede hjemmeholdet til 1-2 på en omstilling, men herfra holdt AaB sig til gameplanen, og endte med en storsejr.

Målfesten blev sat i gang af tre hurtige scoringer fra 54. til 57. minut. 3-1-målet satte Oliver Ross i nettet, dernæst chippede Oliver Ross bolden elegant frem Noah Holmstrøm, der scorede til 4-1, og efterfølgende var det Magnus Koch, som styrede læderet over stregen til 5-1. 

Trods den store føring holdt AaB-spillerne snuden i sporet, og Suleiman El-hajj leverede et pragtmål til 6-1, inden Oscar Meedom sendte bolden ind i fjerneste målhjørne til slutresultatet 7-1.

- Vi fik overladt al initiativet i kampen, og i første halvleg havde vi svært ved at få skabt kampen, som vi gerne ville gennem det etablerede spil. Men i anden halvleg fulgte spillerne gameplanen perfekt, og vi havde nogle spillere, der ramte et flot topniveau. Og så skal drengene også roses for at køre på hele kampen igennem. Det er sådan et udtryk, vi gerne vil have gjort til standard for vores hold, siger U/17 Ligatræner Nikolaj Hørby.

Med sejren indtager AaB fjerdepladsen i U/17 Ligaen med ni point efter seks kampe. Næste kamp for AaB-mandskabet venter på lørdag på udebane mod AGF.

U/15 Ligaen: Silkeborg I.F.-AaB 2-7

AaB’s U/15 Ligahold vandt i går for tredje ligakamp ud af tre mulige, da Silkeborg I.F. blev besejret med 7-2.

AaB-mandskabet lagde rigtig godt ud, og førte med 5-0 ved pausen.

Først scorede Jonas Møller til 1-0, inden Emil Nymann gjorde det til 2-0. Et Silkeborg-selvmål sendte scoringstavlen på 3-0, inden mål af Jeppe Jørgensen og Emil Borup sikrede den store pauseføring på 5-0.

Efter pausen reducerede Silkeborg I.F. først til 5-1, inden scoringer af Jonas Møller og Frederik Baandrup bragte AaB foran 7-1. Mod slutningen pyntede Silkeborg I.F. på resultatet med reduceringen til 7-2.

AaB har efter tre kampe i U/15 Ligaen fået maksimale ni point, inden weekendens udekamp mod AGF, der står med ni point efter fire kampe.

Tags på denne nyhed