KMD Cup udsættes til 2022

9. september 2020 kl. 13:17 af Martin Stigaard Skammelsen

Virkningerne af Covid-19 i det danske samfund får nu også indflydelse på indendørsturneringen KMD Cup, der de seneste tre år er blevet afviklet den anden fredag i januar i henholdsvis Brøndby, Aarhus og Odense med 3F Superliga-klubberne Brøndby I.F., AGF, OB og AaB som faste deltagere. 

I januar 2021 var turen kommet til de forsvarende vindere AaB og Aalborg, hvor arrangementet efter planen skulle afvikles i Gigantium Isarena. Grundet Covid-19 har arrangørerne set sig nødsaget til at udsætte arrangementet til 2022.

- Med tanke på den generelle status i Danmark for Covid-19, og at det i 3F Superligaen er besluttet p.t. ikke at operere med gæstende fans til kampene, så vurderer vi ikke, at det vil være sandsynligt, at vi til januar kan have 4.500 tilskuere til et indendørs arrangement i Aalborg med fans fra fire andre klubber på lægterne også, siger AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum.

- Endvidere venter der klubberne i 3F Superligaen en historisk kort vinterpause, idet turneringen genoptages allerede 3. februar 2021, hvorfor en indendørs turnering små tre uger før sandsynligvis ikke passer ind i de deltagende klubbers program for forberedelse til forårssæsonen, tilføjer Thomas Bælum.

- Da et arrangement som KMD Cup kræver flere måneders forberedelse, har vi allerede nu haft en positiv dialog med turneringens sponsor KMD, samt TV-rettighedshaverne fra NENT, og er sammen blevet enige om, at det eneste rigtige i denne situation er at flytte arrangementet til januar 2022, hvor vi håber og tror på, at turneringen kan gennemføres under normale forhold, slutter Thomas Bælum.

Tags på denne nyhed

En time til Lukas Klitten i Nordirland

9. september 2020 kl. 08:54 af Brian Andersen

Dermed holder danskerne fast i førstepladsen foran Rumænien.

Lukas Klitten var på banen i opgørets første 58 minutter, og afgørelsen faldt på et straffespark et kvarter før tid eksekveret af Bologna FC’s Andreas Skov Olsen.

Lukas Klitten har nu spillet 32 ungdomslandskampe for Danmark.

Tags på denne nyhed

AaB sælger Abou Ali til Silkeborg I.F.

8. september 2020 kl. 18:30 af Brian Andersen

Den 21-årige angriber, der har palæstinensiske rødder, er født og opvokset i Aalborg-bydelen Gug, og allerede som U/11-spiller skiftede han til AaB fra partnerklubben B52/AFC. 

I sidste sæson var Wessam Abou Ali udlejet til Vendsyssel F.F., og nu skifter han altså permanent til Silkeborg I.F.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Wessams situation er nogenlunde sammenlignelig med Rasmus Thellufsen (skiftede til Lyngby Boldklub i søndags, red.) på den måde, at der i øjeblikket var lang vej til spilletid, og at det derfor var naturligt for både Wessam og AaB at søge et alternativ.

- Derfor er vi også glade for at være nået til enighed med en god klub med en dygtig træner, og vi synes, der er lavet en fornuftig aftale, som alle parter kan være tilfredse med, og vi ønsker Wessam alt det bedste fremover, siger Inge André Olsen. 

Wessam Abou Ali ser efter mange år i AaB frem til sine nye udforinger i Silkeborg: 

- Det er vemodigt for mig at sige farvel til AaB. Jeg kom til klubben allerede som tiårig, så AaB har givet mig næsten hele min fodboldopdragelse. Jeg har haft en fantastisk tid i klubben, og jeg har lært en masse af mange dygtige trænere og holdkammerater, og jeg ønsker AaB alt det bedste. 

- Nu har jeg valgt at søge nye græsgange for at få mere spilletid, så jeg kan fortsætte min udvikling som fodboldspiller. Jeg har haft nogle gode samtaler med Kent (Nielsen, red), og Silkeborgs spillestil passer godt til mig, så jeg glæder mig til at komme i gang dernede, lyder det fra Wessam Abou Ali. 

Wessam Abou Ali, der havde kontraktudløb med AaB ved udgangen af 2021, har siden sin AaB-debut i foråret 2018 optrådt 31 gange og scoret fire mål for Hele Nordjyllands Hold.

AaB TV: Thelander har ramt 100 AaB-kampe

8. september 2020 kl. 13:12 af Rasmus Estrup

Til sæsonens første hjemmekamp vil Rasmus Thelander blive hyldet. Forsvarsspilleren havde nemlig 100-kamps jubilæum, da AaB i sidste runde af seneste sæson besejrede FC Midtjylland med 2-1 i Herning. 

AaB TV har talt med den 29-årige forsvarsspiller om milepælen, samarbejdet i midterforsvaret og perspektiverne for den nye sæson. 

Se indslaget i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed

Ravn startede inde i målfest mod Tyskland

8. september 2020 kl. 08:19 af Rasmus Estrup

Fredag scorede Christoffer Ravn (nr. 5), da Danmarks U/18-landshold vandt 3-1 over tyskerne, og i går var AaB-backen igen i startopstillingen for danskerne, da den yderst målrige venskabskamp mod Tyskland endte 5-5. 

Christoffer Ravn spillede opgørets første 53 minutter på venstre back, inden han blev udskiftet ved stillingen 2-2. Herefter fortsatte målscoringen helt ind til opgørets syvende tillægsminut, hvor Tyskland udlignede til slutresultatet 5-5. 

Mandagens kamp var Christoffer Ravns 19. ungdomslandskamp og anden kamp for U/18-landsholdet. 

Tags på denne nyhed
'