Kakeeto forlænget til 2023

17. september 2020 kl. 09:30 af Brian Andersen

25-årige Robert Kakeeto rejste fra hjemlandet Uganda i sommeren 2013 og har været tilknyttet Nordjyllands Idrætshøjskole i Brønderslev, mens han i sine første år i AaB optrådte i U/19 Ligaen.

Robert Kakeeto fik sin førsteholdsdebut for AaB i marts 2016, og karrieren har indtil videre også budt på lejeophold hos finske HIFK Fotboll i efteråret 2019 og hos Jammerbugt FC i efteråret 2018.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Robert har i 2020 taget et stort spring i sin udvikling, og ikke mindst i sidste sæsons Mesterskabsspil gjorde han det fortræffeligt for os.

- Med sin dynamik og sin altid professionelle tilgang har Robert fastslået, at han i fodboldmæssig sammenhæng er en mand, vi kan stole på på den centrale midtbane, hvor han især i dette kalenderår har fået lagt yderligere lag på sit spil, fremhæver Inge André Olsen.

- Tilmed er Robert en meget elskelig person med masser af godt humør, så på den led er han også en gevinst for vores trup, vores omklædningsrum og vores klub, og derfor er vi selvfølgelig glade for at have fået en ny aftale på plads, siger Inge André Olsen.

Udsigten til at fortsætte i AaB og Aalborg glæder Robert Kakeeto:

- Det er fedt. Jeg er glad for at være her, og det er rigtig godt, at jeg skal blive i AaB. Jeg kan lide klubben. Der er gode mennesker, og jeg elsker at spille fodbold, så jeg vil gerne blive her i Aalborg.

- Det var dejligt i sidste sæson at få vist, hvad jeg kan på banen. Spillestilen passer mig godt, men der er gode spillere i klubben, så vi kæmper om pladsen. Det giver noget ekstra til os spillere, at der er konkurrence, for det gør, at vi bliver bedre. Vi kan ikke nøjes med at præstere på samme niveau, for med den konkurrence der er, er vi nødt til at blive bedre. Så det er spændende, når der er konkurrence om pladsen, konstaterer Robert Kakeeto og tilføjer om livet både på og uden for banen:

- Jeg prøver hele tiden at tale dansk med holdkammeraterne. Ikke kun på træningsanlægget, men også når vi er sammen i fritiden. Så jeg øver mig hele tiden på dansk, så det forhåbentlig kan blive endnu bedre i fremtiden. AaB er som en familie for mig. Klubben betyder meget. Aalborg er den eneste by, jeg kender, så hele byen er som min familie. Jeg vil huske byen hele mit liv.

- På holdet har vi mange gode offensive spillere, så jeg skal først og fremmest fokusere på min defensive rolle på midtbanen. Jeg giver bare alt, hvad jeg kan på den del, og så sker det andet. Angriberne scorer mål, og forsvaret står godt, slutter en måbevidst og ydmyg Robert Kakeeto.

Robert Kakeeto er foreløbig noteret for 35 officielle kampe for Hele Nordjyllands Hold, ligesom han også har to A-landskampe for Uganda på sit CV.

I AaB’s nuværende Superligatrup bestående af 25 mand har 14 spillere spillet ungdomsfodbold i klubben.

Tags på denne nyhed

Få dit eget AaB-mundbind

17. september 2020 kl. 08:23 af Rasmus Estrup

Mundbind er i øjeblikket obligatoriske i offentlig transport, og i AaB Shoppen kan du nu købe et AaB-mundbind, der er Covid-19-godkendt. Så nu kan du både passe på dig selv og dem omkring dig, samtidig med at du viser din støtte til Hele Nordjyllands Hold. 

Mundbindet koster 75 kroner pr. styk, og du kan købe to for 125 kr. Mundbindet er genanvendeligt og garanteret samme brugseffekt op til 20 gange vask. 

Mundbindet er fremstillet i 3 lag stof (polyester, kraftigt stof, og bomuld/polyester-blanding) og skal bæres over ørerne for at holde det på plads og tæt på ansigtet.

Dette mundbind skal ses som et supplement, og ikke som erstatning for brug af håndsprit eller social distancering. Mundbindet er ikke er et medicinsk eller klinisk mundbind og bør derfor ikke anvendes til disse formål. 

Du kan købe dit AaB-mundbind online på AaB Shoppen, hvor der også er kommet flere nye, spændende varer på hylderne. 

Se blandt andet nye plakater af Aalborg Portland Park, nye AaB-fansko fra hummel og nyt AaB-sengetøj i tre forskellige størrelser. 

Tags på denne nyhed

Ferreira: Spillestilen passer godt til mig

16. september 2020 kl. 15:46 af Rasmus Estrup

Med en stor kontrol, flere bolderobringer og gode afleveringer blev Pedro Ferreira af AaB’s fans kåret til kampens bedste AaB’er, da portugiseren i søndags debuterede i 3F Superligaen mod Lyngby Boldklub.

- Det er selvfølgelig dejligt at få en god debut, og jeg er glad for, at fansene satte pris på min indsats. Men for mig er det holdets præstation, der er det vigtige, siger Pedro Ferreira, der havde håbet, at søndagens indsats havde givet tre point.

- Jeg synes, vi spillede godt og fik skabt mange store chancer, og på den baggrund kunne vi godt have vundet. Men sådan går det ikke altid i fodbold, og vi må bare arbejde videre og forbedre os til næste gang, så vi kan få sæsonens første sejr, fortsætter Pedro Ferreira.

Den 22-årige midtbanespiller blev præsenteret i AaB-dragten 19. august, og siden har han knoklet på træningsbanen for at være helt klar til sæsonstarten.

I søndags udmøntede det sig i fuld spilletid.

- Jeg er glad for at være her, og jeg føler mig godt tilpas i klubben. I starten var det lidt vanskeligt på grund af sproget, og fordi træningen her i klubben er hårdere og mere intensiv, end jeg har været vant til. Det er en mere fysisk træning, men det gavner os spillere, så jeg er glad for at træne igennem, siger Pedro Ferreira, der også føler, at han er faldet godt til i AaB’s spillestil.

- Der har været fremgang uge for uge, og vores spillestil passer godt til mig. Det giver mig en tryghed, at jeg altid har tre forsvarsspillere bag mig, og samtidig har vi mange spillere fremme i banen, så jeg har mange spilmuligheder, siger Pedro Ferreira.

Portugiseren har mulighed for at få sin hjemmebanedebut på mandag, når AC Horsens gæster Aalborg Portland Park kl. 19.00. Du kan købe billetter til kampen her.

Tags på denne nyhed

Billetsalg til de to første hjemmekampe er åbent

16. september 2020 kl. 12:02 af Rasmus Estrup

På mandag spiller AaB sæsonens første hjemmekamp, når AC Horsens gæster Aalborg Portland Park kl. 19.00. 

Siden mandag kl. 10.00 har AaB's sæsonkortholdere og samarbejdspartnere kunne sikre sig billetter til mandagskampen og næste hjemmekamp mod AGF 4. oktober. Da der stadig er ledige pladser til begge opgør, er billetsalget nu åbent for alle. Køb din billet her på www.billet.aabsport.dk. 

Al billetsalg foregår online, da billethusene på kampdagen er lukket af hensyn til Covid-19. 

Sæsonkortholdere kan selvfølgelig stadig hente deres billet på www.billet.aabsport.dk, så længe der er ledige pladser. Man skal som sæsonkortholder hente en billet online, da det fysiske sæsonkort ikke er gældende, ligesom det heller ikke nødvendigvis er muligt at overvære kampen fra sin faste plads på grund af Covid-19.  

Tilskuerkapaciteten til de kommende kampe på Aalborg Portland Park er 3.915 personer. Det er fortsat kun muligt for hjemmebanefans at se kampe på Aalborg Portland Park. 

Ændrede forhold og særlige adfærdsregler

For at vi sammen kan se fodbold på en sikker måde, er det vigtigt, at alle tilskuere følger de adfærdsregler, der er gældende for kampe i 3F Superligaen. Ganske som i slutningen af den seneste sæson vil man derfor stadig blive placeret forskudt på rækkerne på Aalborg Portland Parks tribuner.

Herudover vil stadion være inddelt i ni forskellige sektioner, der får forskudte ankomst- og afgangstidspunkter, ligesom der vil være øget fokus på at sikre korrekt adfærd, overholdelse af afstand og afspritning af hænder blandt alle tilskuere.

Reglerne, der skal overholdes, er:
• Planlæg din transport til og fra Aalborg Portland Park hjemmefra inden afrejse.

• Ankom til Aalborg Portland Park på det tidspunkt og sted, der er angivet på din billet.

• Følg skiltningen og anvisningerne ved stadion og hold altid minimum en meters afstand til andre personer ved indgangen, under ophold og afgang.

• Bliv så vidt muligt på din siddeplads før og under kampen med mindre, du skal besøge en mad- og drikkebod eller toiletfaciliteter.

• Vend ryggen til de andre tilskuere på din række, når du bevæger dig til og fra din anviste siddeplads.

• Orienter dig om ruten til toiletter, boder og øvrige forhold.

• Hold god håndhygiejne, benyt de opstillede håndspritdispensere og undgå så vidt muligt at røre dig selv i ansigtet, ved håndtag, gelændere med videre.

• Undgå tæt kontakt som håndtryk, highfives og kram med personer, der ikke er nærtstående.

• Undgå gruppedannelse.

• Vær særligt opmærksom og tag hensyn ved jubel, sang og råb.

• Download og aktiver app'en "Smittestop" til din telefon inden ankomst til kampen

• Følg til enhver tid anvisningerne fra kontrollører og bodpersonale.

Tags på denne nyhed

Akademihold matchet mod HSV

15. september 2020 kl. 12:05 af Rasmus Estrup

En weekend uden turneringskampe blev i stedet brugt på en tur til Hamborg for AaB’s U/13-, U/14- og U/15-mandskab, der lørdag spillede mod Hamburger SV’s tilsvarende hold.

Alle kampe blev spillet med høj intensitet og stor fysisk, og i U/13-mødet vandt AaB 9-4.

AaB’s U/14-drenge trak sig også sejrrigt ud af deres opgør med en 2-1-sejr, mens U/15-mandskabet tabte deres kamp med 2-1.

- Det var en rigtig god tur, der tydeligt viser, hvor vigtigt det er, at spillerne på AaB Akademiet får international matchning. Der var en større intensitet, hårdhed og fysik i disse kampe, end der er i den hjemlige turnering, så vi skal formå at tage de elementer med hjem og bringe dem i spil herhjemme, fortæller talentchef Anders Damgaard, der var med på turen.

- I alle kampene blev der gået til makronerne, og det rystede lidt vores spillere i starten, men hurtigt gav drengene bare tilbage af samme skuffe, så spillerne fik ufattelig god matchning, der tvang alle til at steppe op, siger Anders Damgaard.

Tags på denne nyhed