Okore: Klassepræstation skal gentages

22. oktober 2020 kl. 10:24 af Rasmus Estrup

- Vi spillede rigtig godt, og vi stod godt på banen. Alle var dedikerede og klar til at præstere deres bedste.

Forsvarsspiller Jores Okore, der af 3F Superligaen kom på Rundens Hold sammen med Iver Fossum og Pedro Ferreira, var yderst tilfreds med indsatsen mod FC København i søndags.

En indsats der gav AaB den første sejr i Parken siden pokalfinalen i 2014 og den første 3F Superligasejr i Parken siden 2007.

- Defensivt var det en klassepræstation. Vi fik lukket ned for dem, og de kom ikke frem til mange store chancer, og ved de få muligheder de fik, kom vi tæt på dem og fik forstyrret dem i afslutningsøjeblikket. Så vi viste igen nogle af de gode tendenser, vi har vist det seneste halve år, hvor vi har stået rigtig godt defensivt, siger Jores Okore.

Han dannede søndag tremandsforsvar sammen med Mathias Ross og Rasmus Thelander, der var tilbage efter et genoptræningsforløb. Og selvom trekløveret ikke har spillet meget sammen siden sæsonafslutningen, fandt de hurtigt hinanden på banen.

- Det er jo en konstellation, vi har været vant til, og ’T’ kommer ind og bringer noget ro, og så ligger det bare på rygraden, hvordan vi bakker op om hinanden og støtter hinanden. Når vi har det på rygraden, behøver vi ikke spille sammen hver weekend for at finde rytmen sammen, og det viste vi i søndags, siger forsvarsspilleren, der dog ærgrer sig over, at FC Københavns Rasmus Falk få sekunder før tid slap igennem og reducerede til slutresultatet 1-2.

- Vi jagter altid et clean sheet, så havde vi holdt nullet, havde det været perfekt. Men i sidste ende er sejren det vigtigste, og den fik vi. Så må vi tage revanche for det manglende clean sheet på mandag, siger Jores Okore. 

Mandagens opgave er en hjemmekamp på Aalborg Portland Park mod oprykkerholdet Vejle Boldklub, der efter sæsonens fem første runder ligger på tredjepladsen med 10 point. To point flere end AaB på sjettepladsen.

- Vi skal gribe kampen an på samme måde som mod FCK og levere en lige så stærk præstation. Vi skal stå godt defensivt og lukke ned for Vejles gode, offensive kort, og så skal vi spille god offensiv fodbold, lægge pres på dem og forcere dem til at lave fejl og udnytte de chancer, vi får, siger Jores Okore, der i seneste kamp kunne se Iver Fossum udnytte en mulighed, som Jores Okore selv flot serverede for nordmanden med assisten til 2-0-scoringen.

- Jeg er godt tilfreds med den assist. Det er ikke hver dag, man som midtstopper får lov til at lave sådan en. Men jeg vil også gerne selv på måltavlen. Det er et stykke tid siden, så det kan passende komme på mandag. Så må Iver assistere mig i stedet for, lyder det slutteligt fra en storsmilende Jores Okore. 

Kampen mod Vejle Boldklub på mandag spilles kl. 19.00. Der er udsolgt til kampen, men opgøret kan følges på TV3 Sport. 

Tags på denne nyhed

Landstræneren på besøg på Hornevej

21. oktober 2020 kl. 14:58 af Rasmus Estrup

Kasper Hjulmand tiltrådte som landstræner i sommer, og onsdag var han på visit på AaB’s træningsanlæg.

- Det er et meget uformelt besøg, hvor jeg bare skal se og høre lidt om, hvor AaB er nu, hvad planerne er for klubben og hvordan man forestiller sig, at vi kan få flere nordjyske spillere på landsholdet i fremtiden, siger Kasper Hjulmand, der også har besøgt flere andre danske klubber siden sin tiltræden som landstræner.

Landstræneren fulgte formiddagstræningen fra sidelinjen og fik sig blandt andet nogle snakke med cheftræner Jacob Friis, sportschef Inge André Olsen, anfører Lucas Andersen og forsvarsspiller Jores Okore, som han har en fælles fortid med i FC Nordsjælland.

- Det er en fornøjelse at være her, og det er dejligt at mærke den åbenhed, der er. Jeg får en god fornemmelse af, hvad der rører sig i klubben og hvordan der arbejdes på spillerudvikling og talentudvikling. Og så er det godt at få en status på spillerne.

- Både i forhold til de spillere, der har været omkring landsholdet på det seneste, som eksempelvis Lucas Andersen, og de spillere, der kan være fremtidens profiler for AaB og måske også gøre en forskel på landsholdet engang. Og så er det rart at se spillerne til træning og ikke kun i kamp, forklarer Kasper Hjulmand, der i sin seneste landsholdstrup havde to tidligere AaB-spillere med; Henrik Dalsgaard og Joakim Mæhle.

I AaB's nuværende trup har Jores Okore (8 A-landskampe), Kasper Kusk (8), Lucas Andersen (4) og Jakob Ahlmann (2) optrådt på det danske A-landshold. 

Ny eSuperligasæson fra 3. november

21. oktober 2020 kl. 12:30 af Rasmus Estrup

Tirsdag 3. november skydes femte sæson af eSuperligaen i gang. 

Forrige sæson var for AaB's vedkommende den hidtil bedste i eSuperligaens historie med en semifinaleplads.

For første gang havde AaB-mandskabet nemlig kvalificeret sig til eSuperliga Finals efter en flot femteplads i grundspillet og en spektakulær sejr over Esbjerg fB ved eSuperliga Playoffs.

Ved eSuperliga Finals vandt AaB over forhåndsfavoritterne Brøndby I.F., hvilket bragte AaB til en semifinale mod OB. En semifinale, der desværre blev tabt. 

Nu skal AaB fra 3. november følge op på den gode udvikling eSuperligamandskabet har været igennem. 

Femte sæson af eSuperligaen kan følges på Viaplay og TV3 Max. 

Tags på denne nyhed

Fodboldkampe bidrager ikke til smittespredning

21. oktober 2020 kl. 07:51 af Rasmus Estrup

Kampagnen ”Superligaordningen – Sikkert stadion under COVID-19”, der blev lanceret i torsdags, har fået bred opbakning, og videoer og budskaber er blevet delt flittigt på de sociale medier. Både blandt klubber, fans og politikere. Alligevel valgte Regeringen at suspendere ordningen d. 18. september og foreløbigt frem til 1. november. En beslutning, der ikke er den store forståelse for i DBU og Divisionsforeningen.

- Vi anerkender, at myndighederne ikke kun ser på afviklingen af selve kampene under Superligaordningen, men også på det rundt om kampene. Vi mener dog, at det er en forkert antagelse, at flere tilskuere vil bidrage til smittespredning. De nævner to bekymringer - flere forsamlede på værtshuse eller andre steder samt øget anvendelse af kollektiv transport i forbindelse med kampe. Det giver sig selv, at hvis flere er til kamp udendørs i frisk luft i sektioner af max 500 personer, forsamles færre indendørs andre steder i den forbindelse, lyder det fra Divisionsforeningen direktør Claus Thomsen.

Tilskuere belaster ikke kollektiv trafik

Med hensyn til kollektiv trafik har Divisionsforeningen undersøgt, hvordan fans transporterer sig til og fra kamp i de 12 3F Superligaklubber. Undersøgelsen viser, at 14 procent i gennemsnit benytter sig af offentlig transport. 29 procent cykler eller går, mens mere end halvdelen, 57 procent, tager bilen til og fra kamp, forklarer Claus Thomsen:

- Hvis alle klubber udnytter den tilladte maxkapacitet under Superligaordningen, vil der i en runde komme godt 28.000 mennesker på stadion fordelt på seks kampe afviklet over tre dage. Ud af dem vil godt 4.050 forventes at benytte kollektiv transport på forskudte tidspunkter som klubberne dikterer – og det vel og mærke på tidspunkter, som ligger udenfor den normale myldretid i kollektiv trafik. Påstanden om, at fodboldkampe afviklet under Superligaordningen øger tætheden i kollektiv trafik, er ganske enkelt forkert, siger Claus Thomsen.

F.C. København er den klub i undersøgelsen, hvor procentmæssigt næstflest tilskuere – og flest antalsmæssigt - tager kollektiv transport. Med et ”fyldt” nationalstadion i Parken, som før corona kunne huse 38.000 tilskuere og under Superligaordningen har kapacitet til 11.000, vil knap 3.000 ankomme med kollektiv transport. De vil være fordelt med forskudte ankomst og afgangstider, som typisk vil være søndag ud på eftermiddagen og aftenen – udenfor myldretiden.

DBU og Divisionsforeningen står sammen om kampagnen. For DBU er det afgørende, at hele dansk fodbold får mulighed for at komme i gang med Superligaordningen, så der også kan komme flere tilskuere til Kvindeliga-kampe, til Herrelandsholdets kommende kampe mod Sverige og Island samt Kvindelandsholdets afgørende kvalifikationskamp mod Italien på hjemmebane. Manglen på fans på stadion risikerer at koste DBU i alt mellem 20-25 mio. kr. i manglende billetindtægter til Herrelandsholdets fem hjemmekampe i efteråret:

- Fodbold og fans hænger tæt sammen. Det er afgørende for vores spillere, trænere og også vores klubber, at vi får flere fans på stadion, og vi har bevist, at det kan ske på ansvarlig vis. Vi håber, at myndighederne vil indgå i god dialog om, hvordan vi kan komme i gang igen, siger Jakob Jensen.

Fakta om Superligaordningen

- Under Superligaordningen er samtlige 3F Superliga og 1. Division stadions blevet opdelt i sektioner á max 500 personer med egne ind -og udgange – ligesom der er separate toiletter og boder i hver sektion. 

- For 14 klubber er der udarbejdet en sundhedsplan godkendt af politi og sundhedsmyndigheder, der beskriver, hvordan smitterisikoen minimeres under hele stadionbesøget.

- Personalet, man møder på stadion, er trænet i korrekt brug af værnemidler, hygiejne og hvordan man skal agere for at minimere smitterisiko.

- Samtlige sæder er nummererede. Ofte er hvert andet sæde tomt, så der sikres passende afstand, og at alle sidder ned under kampen.

- Ved billetkøb registreres, hvor alle sidder på stadion. Skulle en person blive konstateret smittet, kan alle i samme sektion kontaktes og blive opfordret til test.

Tags på denne nyhed

Reserveholdsremis i Randers

20. oktober 2020 kl. 16:10 af Rasmus Estrup

2-2 blev resultatet, da AaB's reservehold i dag mødte Randers FC's reserver i Randers. 

AaB begyndte opgøret fint, og efter 20 minutters tid bragte en velspillende Malthe Højholt AaB foran med 1-0, da han efter et godt sammenspil med Tom van Weert sparkede bolden flot op i nettaget. 

Herefter faldt AaB-spillerne i niveau, og kort før pausen udlignede hjemmeholdet, da et gennembrud på fløjen førte til en cutback-aflevering, der blev sparket ind bag Andreas Hansen. 

Fem minutter efter pausen kom Randers FC foran, da endnu et fladt indlæg blev sparket flot i nettet fra kanten af straffesparksfeltet. 

Med cirka 20 minutter tilbage på dommerens ur udlignede Kasper Kusk efter en god AaB-periode, da han på kanten af feltet tog sigte og med en god afslutning satte læderet ind i fjerneste hjørne til 2-2. 

AaB forsøgte mod slutningen at presse hjemmeholdet i håb om endnu en scoring, men i stedet gav det Randers FC et par store omstillingsmuligheder, som Andreas Hansen klarede på fornem vis. Dermed endte opgøret 2-2. 

- Generelt kan vi ikke være tilfreds med den præstation, vi leverede i dag. Vi forventer mere af det hold, som vi stillede med. Efter en okay start, lykkedes vi ikke godt nok med vores presspil, og spillet foregik lidt for meget på Randers' præmisser, og Randers var også stærkest i duelspillet i dag, siger assistenttræner Rasmus Würtz, der sammen med assistentkollega Peter Feher stillede med følgende opstilling: 

Andreas Hansen
Jeppe Pedersen, Daniel Granli, Kasper Pedersen, Lukas Klitten
Malthe Højholt, Magnus Christensen, Robert Kakeeto
Kasper Kusk, Tim Prica, Tom van Weert

Ved pausen blev Timothé Nkada og Casper Gedsted Hansen (U/19) sat ind i stedet for Tom van Weert og Robert Kakeeto, og efter en times tid kom Vladimir Prijovic på banen i Jeppe Pedersens sted. 

AaB's reservehold spiller igen tirsdag 27. oktober, hvor det gælder en reserveligakamp på udebane mod Hobro I.K. 

Tags på denne nyhed
'