Nederlag og uafgjort for AaB’s Akademihold

5. oktober 2020 kl. 11:54 af Rasmus Estrup

U/17 Ligaen: AGF-AaB 4-3

AaB-mandskabet startede godt, men måtte tage hjem uden point, da U/17 Ligaholdet lørdag tabte 4-3 på udebane til AGF.

AaB var i god kontrol i første halvleg, og Oliver Ross bragte AaB foran, da han erobrede bolden, afdriblede en modstander og sparkede bolden ind i det nærmeste hjørne.

På et vanvittigt langskudsmål udlignede AGF, inden Marius Jacobsen efter et hjørnesparkskombination sparkede kuglen ind til en nordjysk pauseføring på 2-1.

Efter pausen overtog AGF initiativet og udlignede først på et straffespark. Dernæst blev det til en AGF-føring på 3-2, da et direkte hjørnespark sejlede ind over stregen.

10 minutter før tid udbyggede AGF til 4-2 på en omstilling, da AaB havde kastet meget frem i håbet om at udligne.

Kort før tid lykkedes det AaB at pynte på resultatet, da Oscar Meedom sendte bolden i nettet efter et hjørnespark til slutresultatet 4-3.

- I første halvleg havde vi bolden meget og følte, at vi var fuld kontrol. Men i anden halvleg blev vores indsats for sløv, og AGF lykkedes med at ændre deres defensive formation flere gange i løbet af kampen, hvilket vi havde svært ved at håndtere, og så skiftede kampens momentum, siger U/17 Ligatræner Nikolaj Hørby.

AaB ligger i U/17 Ligaen på syvendepladsen med ni point efter syv kampe. Næste kamp spilles 17. oktober på udebane mod Lyngby Boldklub.

U/15 Ligaen: AGF-AaB 1-1

I U/15 Ligaen led AaB sit første pointtab i sæsonen, da det i lørdags blev til en pointdeling mellem AaB og AGF.

AaB, der kom ind til kampen med tre sejre i træk, kom ellers først på måltavlen, da Jeppe Jørgensen midt i første halvleg scorede til en nordjysk føring på 1-0.

Kort efter pausen udlignede hjemmeholdet dog til slutresultatet 1-1.

Pointdelingen betyder, at AaB ligger på fjerdepladsen i U/15 Ligaen med 10 point efter fire kampe. Næste U/15 Ligakamp spilles på lørdag, hvor OB gæster AaB’s anlæg på Hornevej.

AaB TV: AaB-AGF 1-1

5. oktober 2020 kl. 07:18 af Rasmus Estrup

I denne video kan du se et sammendrag af AaB's opgør mod AGF i 3F Superligaen. Et opgør, der endte 1-1.

I en chancefattig første halvleg scorede AGF på et straffespark, der blev begået mod Patrick Mortensen. AGF-topscoreren tog sig selv af sparket fra pletten og sendte Jacob Rinne til den ene side, mens bolden blev lagt ind i midten til en østjysk føring på 1-0.

Efter pausen kom der flere afslutninger, men størstedelen tilfaldt gæsterne. Det var dog AaB, der kom på tavlen.

Det skete, da Kasper Kusk med en fremragende stikning fandt en fri Frederik Børsting, som prikkede bolden forbi Kamil Grabara til 1-1 med et kvarter tilbage.

Ni minutter før tid havde AaB muligheden for at lukke kampen efter gode ting i venstresiden af Timothé Nkada og Kasper Kusk, men inde foran mål brændte Tim Prica chancen.

Dermed endte opgøret 1-1.

Jysk klassiker endte i pointdeling

4. oktober 2020 kl. 17:53 af Rasmus Estrup

Søndagens kamp på Aalborg Portland Park endte med en pointdeling, da AaB og AGF spillede 1-1. AGF's Patrick Mortensen bragte gæsterne foran i en ellers meget chancefattig første halvleg, og et kvarter før tid udlignede Frederik Børsting til 1-1.

Første halvleg blev en yderst chancefattig affære, selvom første afslutning blev sendt afsted efter kun 30 sekunder, da Albert Grønbæk sparkede lige på Jacob Rinne.

Resten af halvlegen bød på flere nærkampe og frispark end chancer, og der gik over en halv time før næste afslutning, fordi AaB som det klart mest boldbesiddende hold havde svært ved for alvor at lirke den kompakte AGF-defensiv op, når spillet foregik omkring gæsternes felt. Omvendt var AaB med især en velspillende Pedro Ferreira på den defensive midtbane på plads, når AGF prøvede at køre kontra eller slå lange bolde.

Efter 33 minutter var AaB via godt gennemspil af Lucas Andersen og Frederik Børsting ved at komme frem til en stor mulighed, men Frederik Børstings indlæg tæt under mål blev i sidste øjeblik clearet til et hjørnespark.

Fire minutter senere fandt AGF vej til AaB-feltet, og da Patrick Mortensen gik i græsset efter sammenstød med Pedro Ferreira og Jores Okore, fik AGF tildelt et straffespark. Efter et par minutters VAR-tjek i VAR-vognen stod straffesparket ved magt, og fra pletten sparkede Patrick Mortensen AGF foran 1-0, da han satte bolden i midten af målet, mens Jacob Rinne sprang til den ene side.

Mens AaB stadig havde problemer med at komme frem til afslutninger efter pausen, kom AGF frem til flere muligheder. Den første faldt seks minutter inde i anden halvleg, hvor gæsternes målscorer Patrick Mortensen forsøgte sig fra kanten af feltet. Afslutningen gav dog ikke Jacob Rinne nogle problemer.

En håndfuld minutter senere kom gæsterne til en fin mulighed, da Patrick Olsen slog et indlæg ind i panden på Patrick Mortensen, der lagde bolden til rette for Bror Blume, der dog sparkede forbi. Samme destination havde to afslutninger fra henholdsvis Albert Grønbæk og Patrick Mortensen to minutter senere.

Efter en times spil blev Kasper Kusk og hjemmebanedebutant Tim Prica sendt på banen i stedet for Tom van Weert og Lucas Andersen.

Med 25 minutter til slutfløjt fik gæsterne en ny, stor chance. Denne gang fik Patrick Mortensen trykket af, men Jacob Rinne reddede flot bolden. Læderet kom dog ikke ud af det lille felt efter redningen, men Jores Okore nåede lige akkurat frem til riposten inden Albert Grønbæk.

Et kvarter før tid kom Lukas Klitten og Timothé Nkada på grønsværen i stedet for Jakob Ahlmann og Kasper Pedersen.

Umiddelbart efter afsluttede AaB for første gang inden for rammen, og det gav pote. Kasper Kusk prikkede perfekt bolden videre til et tomt område bagerst i feltet, hvor Frederik Børsting sprintede frem og prikkede bolden forbi en fremadstormende Kamil Grabara til 1-1.

Efter 81 minutter kom AaB meget tæt på en ny scoring. Timothé Nkada sendte med et hurtigt indkast Kasper Kusk til baglinjen, og Kusk slog straks læderet på tværs. Alene ved bagstolpen kastede Tim Prica sig frem i bolden, men desværre trillede kuglen lige forbi stolpen.

Selvom begge hold mod slutningen forsøgte at skabe den chance, der skulle give tre point, lykkedes det ikke, og opgøret sluttede 1-1.

Det ene point betyder, at AaB nu står med fem point efter fire runder, hvilket i skrivende stund rækker til en sjetteplads.

Næste kamp i 3F Superligaen spilles 18. oktober på udebane mod FC København.

Matchfacts - 3F Superligaen, 4. spillerunde

AaB-AGF 1-1 (0-1)
40. min 0-1 Patrick Mortensen (str.), 76. min 1-1 Frederik Børsting,
Advarsler AaB: Jores Okore (38), Pedro Ferreira (51)
Advarsler AGF: Nicolai Poulsen (58), Patrick Olsen (77)
280 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (3-4-3): Jacob Rinne, Jores Okore, Kasper Pedersen (75: Timothé Nkada), Mathias Ross, Kristoffer Pallesen, Iver Fossum, Pedro Ferreira, Jakob Ahlmann (75: Lukas Klitten), Tom van Weert (61: Tim Prica), Lucas Andersen (61: Kasper Kusk), Frederik Børsting.

AGF (4-3-3): Kamil Grabara, Alexander Munksgaard, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen, Patrick Olsen, Nicolai Poulsen, Bror Blume (90: Mikkel Lassen), Jon Thorsteinsson (87: Nicklas Helenius), Patrick Mortensen, Albert Grønbæk (81: Søren Tengstedt)

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

AaB TV: De to seneste hjemmekampe mod AGF

4. oktober 2020 kl. 09:04 af Rasmus Estrup

Inden eftermiddagens jyske klassiker på Aalborg Portland Park kan du i denne video få et gensyn med AaB's fire scoringer fra østjydernes seneste to besøg i Aalborg.

Se blandt andet de tre mål fra 3-2-sejren i Sydbank Pokalens semifinale, hvor Iver Fossum nettede to gange og Lucas Andersen scorede en enkelt gang, og se Frederik Børstings sejrsmål fra 1-0-sejren i Mesterskabsspillet.

Dagens kamp spilles kl. 16.00 og kan følges på Canal 9.