Friis fratræder som cheftræner i AaB

29. oktober 2020 kl. 08:55 af Brian Andersen

Jacob Friis tiltrådte på cheftrænerposten 26. november 2018 og har således stået i spidsen for AaB i knap to år.

Debuten kom fire dage senere med en sejr i Esbjerg, og i alt har Jacob Friis været cheftræner for AaB i 65 betydende kampe.

For godt et år siden fik Jacob Friis’ yngste datter konstateret leukæmi, hvilket lejlighedsvis har betydet fravær fra trænergerningen i AaB, og det er i et samlet perspektiv, at Jacob Friis har truffet sin beslutning:

- Det er med et blødende hjerte, at jeg har truffet beslutningen om at trække mig som cheftræner i AaB, hvor jeg har nydt rollen og samarbejdet med spillere, ledere og trænerkollegaer, siger Jacob Friis.

- Jeg elsker min familie, og jeg elsker AaB, som har været en del af mig, siden jeg var fire år, og jeg er stolt af at have været cheftræner i AaB.

- Jeg vil gerne understrege, at der ikke er sket en forværring, men min familie og jeg er stadig i et forløb, hvor Luna kæmper en brav kamp for at komme sig helt efter sit transplantationsforløb. Hun har brug for mig, og jeg har brug for hende. Vi i familien har brug for hinanden, og vi skal igennem dette intakt. Cheftrænerjobbet er krævende og suger det meste af ens opmærksomhed, den opmærksomhed skal Luna og min familie have, fastslår Jacob Friis og tilføjer:

- Jeg vil ikke se på Lunas forløb og behandling fra afstand. Jeg er hendes far og jeg vil være hos hende og resten af familien, så selvom det har været en hård beslutning, så har det ikke været den sværeste, da familien er vigtigst.

- I store dele af forløbet har fodbolden været et frirum, hvor jeg kunne fokusere på noget andet, som jeg brænder for, men vi er nået til et sted, hvor prioriteterne vender forkert, siger Jacob Friis.

- Jeg vil gerne takke alle i og omkring AaB for samarbejde og opbakning og ønsker klubben alt det bedste fremover, slutter Jacob Friis.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Først og fremmest er vi naturligvis berørte af den ulykkelige situation, som Jacobs familie og især hans yngste datter er kommet i, og det er vores højeste ønske, at de alle kommer godt ud på den anden side.

- Derfor har vi selvfølgelig også forståelse og stor respekt for Jacobs beslutning, som vi har efterkommet uden tøven.

- I dette billede er fodbold mindre vigtigt, og vi håber på alt det bedste for hele familien og vil gerne takke Jacob for en dedikeret indsats for AaB igennem mange år, lyder det fra Inge André Olsen.

AaB har straks igangsat processen med at finde en ny cheftræner som afløser for Jacob Friis.

I første omgang vil assistenttræner Peter Feher fra i dag midlertidigt overtage ansvaret som cheftræner med Rasmus Würtz som fortsat assistenttræner.

Tags på denne nyhed

Ny retrotrøje markerer DM-jubilæum

28. oktober 2020 kl. 13:40 af Martin Stigaard Skammelsen

I år er det præcis 25 år siden, at AaB hjemtog den første af foreløbig fire DM-titler, et jubilæum der i denne uge markeres frem mod kampen mod Brøndby I.F. søndag aften på Aalborg Portland Park.

Netop nu kan du derfor bestille din egen retrotrøje fra hummel, der også stod bag den oprindelige trøje i 1995, lavet i et design, der er så tæt på designet fra den første guldsæson som muligt.

Som prikken over i'et kan du på webshoppen også tilkøbe et påtrykt nummer på din trøje (+100 kr), lavet i samme stofmateriale som numrene var det for 20 år siden. Dermed kan man igen få nummer 9 på ryggen som daværende topscorer Erik Bo Andersen, nummer 7 som anfører Ib Simonsen eller måske nummer 10 som blev båret af Henrik "Mini" Rasmussen.

Trøjen har en pris på kun 249 kr. for børn og 299 kr. for voksne og kan bestilles lige nu via linket herunder.

Tags på denne nyhed

Hør Rød Aalborgs podcast om AaB's første mesterskab

28. oktober 2020 kl. 11:12 af Rasmus Estrup

Frem mod Brøndby-kampen på søndag markerer vi, at der i år er 25 års jubilæum for AaB's første mesterskab, der blev vundet i 1995. 

AaB Support Clubs podcast, Rød Aalborg, har ligeledes fokus på jubilæet med en næsten to timer lang specialudsendelse om klubbens første mesterskab. 

Værten Lasse Yde Hegnet har til udsendelsen interviewet Poul Erik Andreasen, Ib Simonsen, Calle Facius og Jens Jessen. Du kan høre podcasten her. 

Udsendelsen kommer blandt andet ind på den årelange vej frem til triumfen 18. juni 1995 og tiden bagefter med deltagelse i Champions League. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Stem på månedens mål i oktober

28. oktober 2020 kl. 08:17 af Rasmus Estrup

Der ligger nogle gode assists bag de fire mål, som AaB har scoret i løbet af oktobers tre kampe. For enden af assisterne stod Iver Fossum i to tilfælde og Frederik Børsting ligeledes i to tilfælde. 

Dermed duellerer de to om at have scoret månedens mål i oktober 2020. 

Kandidaterne er: 

1: Frederik Børsting, AaB-AGF 1-1, 4. oktober

2: Iver Fossum, FC København-AaB 0-1, 18. oktober

3: Iver Fossum, FC København-AaB 0-2, 18. oktober

4: Frederik Børsting, AaB-Vejle Boldklub 1-0, 26. oktober

Se målene i videoen øverst og afgiv din stemme via dette link, så deltager du i lodtrækningen om Frederik Børstings kampbrugte og signerede håndsrækningstrøje. 

Afstemningen fortsætter indtil fredag morgen kl. 8.00, hvorefter vinderen kåres, og der trækkes lod om præmien blandt alle der har stemt. 

Tags på denne nyhed

Udsolgt til AaB-Brøndby I.F. på søndag

27. oktober 2020 kl. 17:54 af Rasmus Estrup

Til søndagens kamp mod Brøndby I.F. bliver de 300 tilskuerpladser ligeligt fordelt mellem sæsonkortholdere og samarbejdspartnere.

Kl. 17.00 blev 150 billetter åbnet for sæsonkortholdere, som online kunne hente billet til kampen, og alle 150 billetter til sæsonkortholdere er nu væk.

Det samlede tilskuertal på 300 tilskuere til kampen skyldes de gældende Covid-19-restriktioner, som betyder, at der maksimalt må befinde sig 500 personer til kampe i 3F Superligaen. Det antal er inkl. spillere, stab, personale, presse osv. 

Sæsonkortholdere kompenseres fortsat

Alle sæsonkortabonnementer er fortsat sat i bero, og der vil således heller ikke blive trukket betaling i den resterende del af oktober måned.

Ønsker man ikke refusion på sit sæsonkort, kan man i stedet støtte AaB’s udsmykningsprojekt. Læs mere her.

Tags på denne nyhed
'