Lukas Klitten udtaget til U/21-landsholdet

3. november 2020 kl. 13:17 af Rasmus Estrup

Lukas Klitten, der i oktober var med til at spille Danmarks U/21-landshold til næste års U/21 EM-slutrunde, er endnu engang udtaget til Albert Capellas danske U/21-landsholdstrup. 

Selvom U/21-landsholdet er kvalificeret til slutrunden næste år, mangler holdet nemlig en EM-kvalifikationskamp, som spilles på udebane mod Rumænien 17. november. 

Inden kampen har Lukas Klitten opnået 34 ungdomslandskampe - heraf fem på U/21-landsholdet. 

Det danske A-landshold er også blevet udtaget i dag, og med i truppen til de tre kampe mod Sverige, Island og Belgien er de to tidligere AaB-spillere Joakim Mæhle og Henrik Dalsgaard. 

Tags på denne nyhed

Sæsonpremiere i eSuperligaen i aften

3. november 2020 kl. 08:01 af Rasmus Estrup

eSuperligaens femte sæson begynder i aften kl. 17.00 på TV3 Max og Viaplay. AaB afslutter åbningsaftenen med et opgør mod FC Nordsjælland kl. 23.00 i en kamp, der kan følges på Viaplay.

Og det er et nyt AaB-mandskab, der glæder sig til at komme i aktion i aften. De seneste sæsoners kaptajn, Jacob Kragelund, har valgt at indstille sin eSuperliga-karriere, og i stedet bliver Daniel “Shoppen” Mogensen igen kaptajn for AaB’s eSuperligahold.

Han vil igen være flankeret af Mads Skibsted og Oliver Ledet, der har været med de seneste to sæsoner. Derudover kommer Oliver Roberts ind i truppen. Oliver Roberts har de seneste to sæsoner været en del af Hobro I.K.’s eSuperligahold. I sidste sæson tabte han kun en af sine 12 eSuperligakampe.

- Vi står sindssygt stærkt før den nye sæson. Vi er alle fire kommet godt i gang med FIFA 21, og vi har alle erfaring med eSuperligaen fra tidligere sæsoner, så vi er nok blandt de hold i eSuperligaen der har den stærkeste bredde på holdet, siger eSuperligakaptajn Daniel “Shoppen” Mogensen. 

I sidste sæson spillede AaB sig for første gang med til eSuperliga Finals, hvor semifinalen blev endestationen. I år er ambitionen igen at spille sig videre til eSuperliga Finals.

- Først og fremmest er vi et nyt hold, så vi skal lige lære hinanden at kende ordentligt, så vi ved, hvilke holdkonstellationer der passer bedst sammen. Men målsætningen er, at vi skal med til eSuperliga Finals igen, og vi vil også gerne ende i top-3 i grundspillet, for så får vi mulighed for selv at vælge modstander til Finals. Men kommer vi først med til eSuperliga Finals, så vil vi selvfølgelig gå efter at vinde, siger Daniel “Shoppen” Mogensen.

I denne sæson bliver der konkurreret i FIFA 21, som spillerne stadig er ved ordentlig at lære at kende. Derudover bliver der som noget nyt dystet på både PlayStation og Xbox, hvorimod der tidligere udelukkende er spillet PlayStation.

- Det er fedt, at der kommer et nyt aspekt med i spillet, og eftersom jeg også selv er skiftet til primært at spille Xbox, så passer det mig godt, siger Daniel “Shoppen” Mogensen, der forventer en mere målrig eSuperligasæson.

- I FIFA 20 så vi færre mål, fordi det var nemmere at forsvare sig. Det er det ikke i FIFA 21, hvor der også er flere måder at score på end sidste år, så vi kommer formentlig til at se en masse målrige kampe i eSuperligaen, siger Daniel “Shoppen” Mogensen, der også ser frem til igen at være eSuperligakaptajn for AaB.

- Jeg var jo også kaptajn i eSuperligaens første sæson, før Jacob Kraglund kom til klubben, så jeg ved, hvad det kræver, og jeg glæder mig til igen at være ham, der står for at sætte holdet sammen. Samtidig har jeg gennem de seneste sæsoner lært meget af Kragelund, der efter mange år i gamet havde en stor erfaring, som han har delt ud af, siger Daniel “Shoppen” Mogensen.

AaB’s foreløbige kampprogram i eSuperligaen ser således ud:

Runde 1 - Tirsdag 3. november kl. 23.00 - AaB-FC Nordsjælland (Viaplay)

Runde 2 - Onsdag 4. november kl. 18.00 - AaB-Hobro I.K. (TV3 Max og Viaplay)

Runde 3 - Tirsdag 10. november kl. 22.00 - SønderjyskE-AaB (TV3 Max og Viaplay)

Runde 4 - Onsdag 11. november kl. 17.00 - Vejle Boldklub-AaB (TV3 Max og Viaplay)

Runde 5 - Tirsdag 17. november kl. 23.00 - Esbjerg fB-AaB (TV3 Max og Viaplay)

Runde 6 - Onsdag 18. november kl. 18.00 - OB-AaB (TV3 Max og Viaplay)

De øvrige runder fastlægges først senere.

Tags på denne nyhed

Tom van Weert rundede 25 AaB-mål

2. november 2020 kl. 13:40 af Rasmus Estrup

Som den sjette udenlandske spiller i AaB's historie rundede Tom van Weert i går 25 mål for Hele Nordjyllands Hold. Hollænderen har nået milepælen på 64 kampe. 

Tom van Weert scorede sine første to mål for AaB på udebane mod Hobro I.K. 23. september 2018, da AaB i hollænderens tredje 3F Superligakamp vandt 5-0. 

William Graham Lockey, der spillede 98 kampe fra 1934-1940, topper topscorerlisten for udlændinge i AaB med 41 mål. 

Foran Tom van Weert ligger også Rade Prica (31 mål), Andres Oper (31), Lukas Spalvis (30) og Andreas Johansson (29).

- Det er et godt selskab, jeg er kommet i, og det er nogle velkendte navne, der ligger foran mig på listen. Jeg har jo hørt mange tale om blandt andre Lukas Spalvis og Rade Prica, og jeg håber, jeg kan gå forbi dem og snuppe andenpladsen, siger Tom van Weert. 

Top 10-listen over flest mål af udenlandske spillere:

Navn Antal mål
William Graham Lockey, England         41 (98 kampe)
Rade Prica, Sverige
Andres Oper, Estland
31 (hhv. 59 og 135 kampe)
Lukas Spalvis, Litauen 30 (65 kampe)
Andreas Johansson, Sverige 29 (125 kampe)
Tom van Weert, Holland 25 (64 kampe)
Caca, Brasilien 20 (91 kampe)
Martin Ericsson, Sverige 19 (77 kampe)
Frank Strandli, Norge 18 (47 kampe)
Ståle Solbakken, Norge 15 (96 kampe)

 Iver Fossum er den i udlænding i den nuværende AaB-trup, der har scoret næstflest mål, med 12 mål i 41 kampe. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB-Brøndby I.F. 2-1

2. november 2020 kl. 07:23 af Rasmus Estrup

AaB vandt i går 2-1 på hjemmebane over Brøndby I.F., og dermed er Hele Nordjyllands Hold kun to point fra førstepladsen i 3F Superligaen. 

Efter en forholdsvis rodet indledning med et par muligheder i begge ender kom AaB efter 31 minutter foran 1-0. Kristoffer Pallesen blev spillet dybt på højrefløjen og slog et præcist indlæg ind til Tim Prica, der ikke fik ordentlig træf på bolden. I stedet fortsatte kuglen over til bagerste område af feltet, hvor Iver Fossum fra en spids vinkel flot sparkede AaB i front. 

Syv minutter senere blev der bragt balance i stillingen, da et frisparksindlæg havnede omkring det lille felt hos en fri Mikael Uhre, der uden problemer kunne sende bolden ind bag Jacob Rinne. 

Efter pausen kom AaB bedre i gang, og nordjyderne tilspillede sig flere gode muligheder. 

Sejrsmålet kom dog først i 85. minut, da indskiftede Kasper Kusk fandt en anden indskifter, Tom van Weert, som kastede sig frem i kuglen og headede AaB på 2-1. En stilling, der holdt opgøret ud. 

Se fyldigt sammendrag af opgøret i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed