Lucas Andersen involveret i dansk sejr

15. november 2020 kl. 22:41 af Rasmus Estrup

Lucas Andersen blev skiftet ind i stedet for Martin Braithwaite efter 75 minutter af aftenens landskamp mod Island. En kamp der endte med en dansk sejr på 2-1. 

Christian Eriksen bragte Danmark foran 1-0 på et straffespark i 12. minut, men i 85. minut udlignede Vidar Orn Kjartansson til 1-1. 

I 90. minut satte Lucas Andersen kurs mod baglinjen og slog et indlæg over til Yussuf Poulsen ved bagerste stang. Yussuf Poulsens hovedstød blev afværget med en islandsk arm, og Danmark fik derfor tilkendt et straffespark. Det eksekverede Christian Eriksen, som dermed sikrede Danmark sejren. 

De tre danske point betyder, at Danmark ligger på andenpladsen i Nations League med 10 point efter fem runder. Sidste puljekamp spilles på onsdag mod Belgien, der indtager førstepladsen med 12 point, og kampen er dermed afgørende for, hvem der snupper puljens førsteplads. 

Landskampen mod Island markerede Lucas Andersens anden A-landskamp i træk - og den sjette i alt. 

Tags på denne nyhed

100-året for Aalborg Portland Park markeres

15. november 2020 kl. 11:56 af Martin Stigaard Skammelsen

I år er det præcis 100 år siden Aalborg Portland Park blev indviet, i hvad der i dag er Aalborgs vestby, men for 100 år siden var en placering uden for Aalborg by.

I den kommende uge sætter vi her på aabsport.dk fokus på AaB's hjemmebane gennem de 100 år med en række historiske nedslag, som vi går i dybden med.

Samtidig markerer vi også 100-års jubilæet på AaB Shoppen, hvor du nu kan bestille T-shirt og krus der markerer den særlige begivenhed, se mere og bestil via linket herunder.

 

Husk at tilmelde dig AaB Shoppen før Black Friday

15. november 2020 kl. 08:51 af Rasmus Estrup

Bliv klar til Black Friday ved at tilmelde dig AaB Shoppen inden 27. november. Alle medlemmer får nemlig tidlig adgang til AaB's gode Black Friday-tilbud. 

27. november er AaB Shoppen nemlig fuld af gode tilbud, men allerede fra 26. november kl. 19.59 får medlemmerne af AaB Shoppen adgang til tilbuddene.  

Black Friday-fordelene ved at være medlem af AaB Shoppen er: 

- Adgang til Black Friday tilbud allerede torsdag d. 26. november kl. 19.59
- 50% på populære varer de første 28 timer
- Eksklusive tilbud hele weekenden

Tilmeld dig AaB Shoppen her. 

Tags på denne nyhed

Ahlmann: Emotionelt at være på landsholdet igen

14. november 2020 kl. 10:25 af Rasmus Estrup

- For mig var det sgu lidt emotionelt at være tilbage på landsholdet igen efter seks år. At stå der og trække i landsholdstrøjen, det havde jeg ikke forventet ville ske igen. Det er jo det ypperste, man kan opnå - at være omkring landsholdet.

Vi spoler lige tiden tilbage til tirsdag formiddag. Vi er på AaB’s træningsanlæg. Hele Nordjyllands Hold har efter et længere spil samlet sig i det ene målfelt. Her skal de sidste standardsituationer trænes en sidste gang, inden holdet tager mundbind på og sætter sig ind i bussen med kurs mod Sjælland, hvor der dagen efter skal spilles pokalkamp mod AB.

Pludselig bliver Jakob Ahlmann taget ud af træningen, og venstrebacken sætter i løb op mod Børge Bach Huset. Landsholdet spiller onsdag aften mod Sverige, og Jakob Ahlmann skal med.

- Det gik hurtigt. Straks skulle jeg pakke mine ting og køre til Horsens, hvor jeg skulle nå at have en Covid-19-test inden kl. 14. Så jeg fik travlt. Heldigvis havde jeg pakket en taske med alt, jeg skulle bruge, for jeg var klar til at skulle overnatte med AaB-holdet inden AB-kampen, forklarer Jakob Ahlmann. 

Han når at blive testet og vender så snuden mod Sjælland. Her overnatter han på samme hotel som AaB-holdkammeraterne, for svaret fra eftermiddagens Covid-19-test skal foreligge, inden han kan støde til landsholdsejren.

Svaret kommer onsdag, og fire timer før landskampen mod Sverige skal fløjtes op, tjekker den 29-årige back ind i landsholdslejren.

- Jeg blev bare kastet direkte ind og fik spist et pre-match-meal inden taktikmødet, og så kørte vi afsted til kampen. Det var meget specielt. Heldigvis er det en god gruppe mennesker, der er på landsholdet, og de tog godt imod alle os, der var hasteindkaldt, så det var nemt at falde til. Flere af dem kendte jeg også fra ungdomslandsholdene, og så var vi en del AaB-drenge på holdet, siger han.

I bussen på vej til Brøndby Stadion når han lige at tjekke på livescore, at AaB er foran med 2-1 over AB.

- Det var godt lige at se, for det er jo vigtigt for os at gå videre i pokalen. Men da vi ankom til stadion var mit fokus udelukkende på landsholdet. Vi kunne jo alligevel ikke gøre andet end krydse fingre for, at drengene klarede det og gik videre, siger Jakob Ahlmann.

“Vi” inkluderer her Lucas Andersen. AaB-anføreren er også med i bussen, og AaB’s nummer 10 skal endda starte inde mod svenskerne. I øvrigt sammen med den tidligere AaB-back Joakim Mæhle.

På bænken tager Jakob Ahlmann og en anden tidligere AaB’er, Oliver Abildgaard, plads. Begge skal vise sig at komme i kamp. Oliver Abildgaard til sin debut og Jakob Ahlmann til sit landsholdscomeback seks år efter seneste optræden på det danske A-landshold.

Danskerne kommer foran 2-0 mod Sverige, der har Oscar Hiljemark på banen i 75 minutter, og Jacob Rinne på bænken under hele kampen.

Stadionuret skifter lige nøjagtig fra 79 til 80, da Jakob Ahlmann erstatter Joakim Mæhle og løber på banen til sin tredje landskamp.

- Det betød alverden for mig at få de sidste minutter, selvom kampen var mere eller mindre død. Man sidder jo derude og håber helt vildt, at man kommer ind, men man kan ikke tillade sig at forvente noget, når man bliver ringet ind dagen før.

- Da jeg kommer ind, er Lucas stadig på banen, og Abildgaard er kommet ind lige inden mig. Og så kommer jeg ind i stedet for Mæhle. Det er jo et stort cadeau til AaB, at der er så mange fra klubben med, og det gør det mere specielt, at man spiller en landskamp med nogle gode kammerater, som man har spillet mange kampe med i AaB-trøjen.

- Og så er det sjovt, at det samtidig er mod et svensk hold, der har både Rinne og Oscar med. Alt i alt var det jo bare en perfekt oplevelse.

Og i en alder af 29 år gør oplevelsen et stort indtryk. Måske endda større end den gjorde, da han som 23-årig prøvede det to gange lige efter AaB’s The Double-triumf.

- Jeg tror, jeg formåede at nyde det endnu mere denne gang, end jeg gjorde sidste gang. Jeg er blevet ældre, og jeg ved i højere grad, hvor meget det betyder, og hvor specielt det er at være med. Også selvom det er på en lidt anden baggrund denne gang. For når man står til en A-landskamp og hører nationalmelodien, så tænker man ikke over, at der ikke er mange tilskuere. Så tænker man på, at det er en A-landskamp. Og det var fantastisk for mig at opleve igen ovenpå en god periode for mig personligt.

Tags på denne nyhed

Få fingrene i årets AaB julesweater

13. november 2020 kl. 13:45 af Rasmus Estrup

Årets AaB Julesweater lander hos AaB Shoppen om kort tid, men allerede nu kan du forudbestille din AaB-julesweater, så du er sikker på at få årets udgave, der er produceret i et begrænset antal.

AaB-maskotten Theodor har igen fundet vej til dette års udgave af AaB Julesweateren. Det samme har Aalborg Portland Park, og stadionlyset sætter "spot" på fansangen 'Som ramt af lynet', der skråles ved startfløjtet til AaB's hjemmekampe.

Indledningen af fansangen står skrevet på ryggen af sweateren, så du er hjulpet godt på vej, når du i denne tid må synge med hjemme fra stuen.

Og som sangteksten dikterer; "Min puls den stiger, når stadionlyset tændes," ja så kan du minsandten tænde stadionlyset med det indbyggede LED-lys.

Se og hør "Som ramt af lynet" på Aalborg Portland Park her. 

Årets julesweater koster 399 kr. i voksenstørrelser og 349. kr. i børnestørrelser. 

Bemærk: Julesweateren kan ikke gå i vaskemaskinen, uden risiko for at ødelægge LED-lysene. 

Tags på denne nyhed
'