Ahlmann indkaldt til landsholdet

10. november 2020 kl. 13:59 af Rasmus Estrup

På grund af to positive Covid-19-tests i landsholdslejren er nogle spillere og trænere på landsholdet sendt i isolation, og der er i den forbindelse indkaldt nye spillere til kampen i morgen mod Sverige. 

Jakob Ahlmann er blandt andre indkaldt, og han forlod AaB's træningsanlæg på Hornevej i slutningen af formiddagens træning, så han kan støde til resten af landsholdstruppen hurtigst muligt. 

Jakob Ahlmann, der tidligere har spillet to landskampe - begge i 2014, gør dermed blandt andre Lucas Andersen og de to tidligere AaB-spillere Oliver Abildgaard og Joakim Mæhle selskab på det danske landshold. 

Kampen mod Sverige spilles onsdag kl. 19.30. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om AB og AaB…

9. november 2020 kl. 15:08 af Rasmus Estrup

- med onsdagens kamp tager AaB hul på sin 67. deltagelse i Sydbank Pokalen. AaB har således deltaget i samtlige pokalturneringer siden indførelsen af DBU’s Landspokalturnering i 1954/55.

- AaB mod AB spiller sin pokalkamp nummer 210, hvilket er flest blandt samtlige deltagende klubber gennem tiderne.

- AaB træder ind i tredje runde i Sydbank Pokalen, da det lykkedes at spille sig i top-6 i den seneste 3F Superligasæson.

- de to klubber spillede pokalfinalen i 1999, hvor AB vandt 2-1. Året efter mødtes de to hold i semifinalen, hvor AaB over to kampe vandt 3-2 samlet efter 1-1 på udebane efterfulgt af en hjemmesejr på 2-1. Anders Andersson stod for AaB-målet i første opgør, mens Mikkel Beck scorede de to mål i returkampen.

- AaB og AB har mødtes otte gange tidligere i pokalturneringen. AaB har vundet fem gange, en kamp er endt uafgjort og to gange har AB vundet. Første pokalmøde var i 1961.

- AaB på udebane har hentet to sejre, én uafgjort og ét nederlag mod AB i Sydbank Pokalen.

- seneste opgør mod AB var en 3F Superligakamp i maj 2004, der endte 3-1 til AaB. På tavlen for Hele Nordjyllands Hold dengang var Christian Lundberg (2 mål) og David Nielsen.

- det er AaB’s første pokalkamp mod AB i 20 år, efter at de to klubber mødtes otte gange i en periode på 30 år (1961-2000).

- AaB ikke har været bagud ved pausen i nogen af de otte tidligere pokalkampe mod AB. Pausestillingen har ved de fleste tilfælde været uafgjort (5 gange), hvorimod der har været føring til AaB ved pausen i de resterende tre kampe.

- kun i en af de otte tidligere pokalkampe mod AB har AaB været placeret på et højere niveau end onsdagens modstander. Det var i 1993, hvor de to klubber spillede på samme niveau som det nuværende; Superliga mod 2. Division Øst. Dengang vandt AaB 2-1.

- såvel Frederik Børsting som Lucas Andersen med en scoring mod AB kan runde 25 officielle mål for AaB. Lucas Andersen står noteret for et enkelt pokalmål, hvorimod Frederik Børsting har syv scoringer i pokalsammenhæng.

- pokalkampen ledes af dommer Benjamin Helm Svedborg, hvilket AaB har prøvet ved tre tidligere lejligheder i 3F Superligaen. Alle tre kampe endte med sejr til udeholdet, hvilket i to tilfælde var AaB.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

Hiljemark og Rinne på det svenske landshold

9. november 2020 kl. 11:51 af Rasmus Estrup

AaB-profilerne Jacob Rinne og Oscar Hiljemark er blevet efterudtaget til Sveriges landshold. På samme måde som det danske A-landshold er ramt af Storbritanniens indrejseforbud mod Danmark, så er Danmarks modstander på onsdag, Sverige, nemlig også ramt.

Fem svenske landsholdsspillere er således ikke tilgængelige for det svenske landshold på onsdag, og i deres sted er der udtaget tre nye spillere, heriblandt Jacob Rinne og Oscar Hiljemark. 

Dermed er de to med i truppen, når Sverige på onsdag kl. 19.30 spiller på Brøndby Stadion mod Danmark, der har Lucas Andersen med i truppen. 

Oscar Hiljemark har 27 A-landskampe bag sig, mens Jacob Rinne har spillet tre svenske A-landskampe. 

Tags på denne nyhed

U/13 vinder Liga 1 med sejr i Herning

9. november 2020 kl. 09:48 af Rasmus Estrup
I juli startede 13 nye drenge fra årgang 2008 på AaB Akademiets nye U/13-hold, og lørdag sikrede det nye kuld AaB-talenter sig førstepladsen i efterårets U/13 Liga 1A. 
Førstepladsen blev sikret med en udesejr på 5-3 over Herning Fremad, selvom AaB ved pausen var bagud 2-0. 
Med sejren vandt AaB Liga 1A med en målscore på 71-20 efter sæsonens ti kampe og med to point ned til netop Herning Fremad på andenpladsen og seks point ned til Randers FC på tredjepladsen. 
Til foråret skal U/13-holdet spille 11-mands, og derfor vil truppen også blive suppleret yderligere med spillere udefra over vinterpausen.
Tags på denne nyhed

En sejr og to store Akademinederlag mod Brøndby

9. november 2020 kl. 09:22 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-Brøndby I.F. 3-2

I U/19 Ligaen vandt AaB en god og intens duel mod Brøndby I.F. med 3-2.

Allerede efter tre minutter fandt Marcus Hannesbo med et indlæg Oliver Børsting, som sendte nordjyderne foran, men fem minutter senere udlignede Brøndby I.F. til 1-1 på et straffespark. 

Spillet bølgede meget frem og tilbage i første halvleg, men efter pausen var AaB i fin kontrol, og tidligt i anden halvleg byttede Oliver Børsting og Marcus Hannesbo rundt på rollerne, da Oliver Børsting slog et indlæg ind til Marcus Hannesbo, der gled bolden i nettet til 2-1.

Ti minutter før tid blev føringen udbygget til 3-1, da Oliver Børsting headede læderet over stregen.

Mod slutningen reducerede gæsterne til 3-2, og det skabte spænding mod slutningen, men AaB holdt stand og vandt 3-2.

- Det var en fed U/19 Ligakamp med masser af tryk og høj intensitet. Kvaliteten på bolden var ikke helt tilstrækkelig i første halvleg, men efter pausen havde vi god kontrol og burde have lukket kampen tidligere. Men spillerne skal have stor ros for arbejdsindsatsen, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen. 

AaB ligger på femtepladsen i U/19 Ligaen med 17 point efter ti runder. På lørdag spiller U/19 Ligaholdet på udebane mod FC København.

U/17 Ligaen: AaB-Brøndby I.F. 4-10

AaB’s U/17 Ligahold løb ind i en øretæve, da Brøndby I.F. lørdag gæstede Hornevej.

AaB kom ellers tidligt foran 1-0, men med fire scoringer inden pausen førte gæsterne 4-1 ved starten af anden halvleg.

I anden halvlegs indledning lurede AaB på at komme tilbage i kampen, men i stedet gjorde Brøndby I.F. det til 5-1. Derfra gik det stærkt, og i løbet af cirka ti minutter var gæsternes føring vokset til 9-1.

AaB lykkedes dog med at komme på tavlen tre gange i anden halvleg, mens Brøndby I.F. scorede yderligere en gang, så opgøret endte med et nederlag på 10-4.

- For to uger siden slog vi FC Nordsjælland på en masse dyder, som vi på ingen måde viste i lørdags. Vores kollektive spil uden bold var uden kvalitet, og vi lignede 11 spillere, der forsøgte at kæmpe vores egen kamp i stedet for at kæmpe sammen. Det var et klart nederlag til et godt og effektivt Brøndby-hold, siger U/17 Ligatræner Nikolaj Hørby.

I U/17 Ligaen ligger AaB på femtepladsen med 15 point efter ti kampe. Næste kamp spilles på lørdag på udebane mod FC København.

U/15 Ligaen: AaB-Brøndby I.F. 0-5

Også i U/15 Ligaen løb AaB ind i et stort nederlag mod Brøndby I.F.

Gæsterne gjorde ondt på AaB allerede tidligt i kampen, og efter fem minutter stod der 2-0 til Brøndby I.F.

Føringen blev fordoblet inden pausen til 4-0.

AaB fik i anden halvleg rettet op på første halvlegs præstation, men kort før tid lukkede gæsterne kampens målkonto med et straffesparksmål til 5-0.

I U/15 Ligaen indtager AaB niendepladsen med ti point efter syv runder. Næste opgave venter på lørdag på udebane mod FC København.

Tags på denne nyhed