AaB TV: AB-AaB 1-2

12. november 2020 kl. 07:13 af Rasmus Estrup

AaB vandt i går 2-1 på udebane over AB i tredje runde af Sydbank Pokalen, og i det fyldige sammendrag øverst kan du se samtlige muligheder og mål fra opgøret.

Selvom AaB dominerede, bragte hjemmeholdet sig i front i tiende minut, da Mathias Kisum fik masser af plads og udplacerede Andreas Hansen til 1-0.

AaB vadede efterfølgende i muligheder, og midt i første halvleg udlignede Jores Okore, da han tæt under mål tordnede bolden i nettet.

AaB fortsatte med at skabe chancer, og Tim Prica fik blandt andet forsøgt sig med et saksespark, inden Kasper Kusk fem minutter før pausen flot sparkede bolden op i krogen til 2-1.

I anden halvleg fik gæsterne et straffespark, men Andreas Hansen reddede flot bolden med foden.

Derefter havde AaB gode muligheder. Kasper Kusk fik blandt andet en afslutning reddet på stregen, og Timothé Nkada måtte se AB-målmanden diske op med en pragtredning på franskmandens hovedstød, og derfor kom der ikke flere mål i opgøret.

Sejren betyder, at AaB er videre til ottendedelsfinalen i Sydbank Pokalen.

Flere AaB'ere i dansk-svensk landskamp

11. november 2020 kl. 21:21 af Rasmus Estrup

Der var masser af AaB-islæt på banen, da Danmark her til aften vandt venskabskampen over Sverige på Brøndby Stadion med 2-0.

Lucas Andersen og Oscar Hiljemark var således med fra start for hvert sit mandskab, mens den tidligere AaB-back Joakim Mæhle også var i startopstillingen for Danmark.

Undervejs var der landsholdsdebut til den tidligere AaB'er Oliver Abildgaard, der blev skiftet ind i 59. minut.

Kort efter var Joakim Mæhle involveret i Danmarks første scoring, da han leverede assisten til Jonas Winds føringsmål. Ved 2-0-målet i 74. minut havde Joakim Mæhle tredjesidste fod på Alexanders Bahs scoring.

Et kvarter før tid blev Oscar Hiljemark udskiftet i sin 28. landsholdsoptræden for Sverige.

I 80. minut var der så landsholdscomeback til Jakob Ahlmann, som erstattede Joakim Mæhle og kom ind til sin tredje landskamp. Den første siden 2014.

AaB-anfører Lucas Andersen, der spillede karrierens femte A-landskamp, blev skiftet ud efter 86 minutter.

Jacob Rinne, der også var med i Sveriges trup til kampen, sad på bænken under hele opgøret.

AaB videre i pokalen efter sejr over AB

11. november 2020 kl. 18:58 af Rasmus Estrup

Hele Nordjyllands Hold spillede sig i dag videre til ottendedelsfinalerne i Sydbank Pokalen med en 2-1-udesejr over 2. divisionsklubben AB. I en kamp, AaB dominerede, kom AB foran efter 10 minutter ved Mathias Kisum, men scoringer af Jores Okore og Kasper Kusk sikrede AaB en pauseføring, og med Andreas Hansens straffesparksredning i anden halvleg, blev sejren kørt i hus.

AaB, der til dagens kamp måtte se bort fra seks spillere, der var optaget af landsholdsopgaver, tog kontrol om kampen fra opgørets indledning, og i femte minut slog Tom van Weert et fladt indlæg ind til Tim Prica, som ved forreste stang sendte bolden lige forbi opstanderen.

Fem minutter senere fik AaB en ny, stor mulighed til Tom van Weert, men hollænderens flade forsøg havde dog ikke power nok til at passere AB-keeper Jonathan Fischer.

I stedet slog AB straks til i modsatte ende, da Mathias Kisum fra højrekanten fik masser af plads og udnyttede sin friløber ved at prikke bolden forbi en fremadstormende Andreas Hansen, der kunne se 1-0-scoringen trille over stregen.

Okore- og Kusk-træffere gav nordjysk pauseføring

AaB fortsatte dog med et skabe chancer mod den kompakte AB-defensiv. Både Kasper Kusk og Tom van Weert fik afslutninger i AB-feltet blokeret, Frederik Børsting sendte en afslutning lige over mål og Kasper Kusk fik to gange testet AB-målmanden, der kom i vejen i begge tilfælde.

Midt i første halvleg fik AaB endelig hul på bylden og udlignet til 1-1. Tom van Weert missede ellers sin afslutning i forlængelse af en dødbold, men bolden sprang videre og tæt under mål sparkede Jores Okore for anden kamp i træk bolden i nettet.

I 30. minut forsøgte Kasper Kusk sig med en ny afslutning, der gik lige forbi fjerneste målhjørne. Minuttet senere sad et saksespark fra Tim Prica i favnen på Jonathan Fischer, der også reddede endnu et forsøg fra Kasper Kusk ti minutter før pausen.

Kort efter tilkæmpede Frederik Ellegaard sig en fin mulighed til hjemmeholdet, men i målet diskede Andreas Hansen op med en god redning.

Minuttet senere blev det 2-1 til AaB. Tim Prica fandt Kasper Kusk i en god position på kanten af feltet, og denne gang sad den gode afslutning fra gårsdagens fødselar helt oppe i fjerneste krog.

Da Andreas Hansen efterfølgende var på plads på et frisparksforsøg fra målscorer Mathias Kisum, kunne AaB gå til pausen foran 2-1.

Straffesparksredning af Andreas Hansen

Efter pausen sad AaB fortsat på kampen, og Tim Prica fik headet forbi mål på et indlæg fra Mathias Ross, som også selv prøvede lykken udefra, men afslutningen sad lige på målmanden. Det samme gjorde et langskud fra Pedro Ferreira.

Syv minutter efter pausen begik Kasper Kusk så et straffespark, men Sylvester Seeger-Hansens forsøg fra pletten blev med en fornem fodparade reddet af Andreas Hansen, der også fangede returboldens afslutning fra Mathias Kisum.

Fem minutter senere var AaB-målmanden igen på plads, da Mathias Kisum tog sigte fra distancen.

Efter en times spil spillede Kristoffer Pallesen Kasper Kusk fri til afslutning midt i AB-feltet, men målscorerens afslutning blev headet væk på stregen.

Også Timothé Nkada måtte se en afslutning afværget på stregen. Franskmandens hovedstød på Tom van Weerts fine indlæg blev nemlig fanget af en formidabel redning af Jonathan Fischer.

Frederik Børsting fik også en god hovedstødsmulighed kort efter, men denne gang gik hovedstødet forbi.

AaB fortsatte med at kontrollere spillet og komme frem til et par forsøg, og tre minutter før tid ramte Timothé Nkada stolpen.

Selvom AB gjorde sit for at jagte udligningen mod slutningen, og Emmanuel Bio i tillægstiden sendte en kompetent afslutning lige for AaB-målet, holdt nordjyderne stand, og AaB er dermed videre til ottendedelsfinalerne i Sydbank Pokalen.

Matchfacts - Sydbank Pokalen, 3. runde

AB-AaB 1-2 (1-2)
10. min 1-0 Mathias Kisum, 24. min 1-1 Jores Okore, 40. min 1-2 Kasper Kusk,
Advarsler AB: Simon Holden (86)
Advarsler AaB: Pedro Ferreira (13), Daniel Granli (42)
400 tilskuere på Gladsaxe Stadion

AB (4-5-1): Jonathan Fischer, Rasmus Grosen (77: Lucas Koch), Christian Enemark, Adnan Curovic, Albert Nørager, Mathias Kisum, Tobias Noer, Sylvester Seeger-Hansen (87: Emil Mygind), Simon Holden (87: Marcus Hørbye) , Jonathan Dahl Bagger (77: Frederik Christensen), Frederik Ellegaard (69: Emmanuel Bio)

AaB (3-4-3): Andreas Hansen, Jores Okore, Daniel Granli (70: Rasmus Thelander), Mathias Ross, Kristoffer Pallesen, Malthe Højholt, Pedro Ferreira (58: Robert Kakeeto), Frederik Børsting, Tim Prica (58: Timothé Nkada), Kasper Kusk (90: Jeppe Pedersen), Tom van Weert.

Dommer: Benjamin Helm Svedborg

(Foto: Lars Møller/Scanpix)

AaB TV: Alle pokalmål fra sidste sæson

11. november 2020 kl. 09:09 af Rasmus Estrup

I dag kl. 17.00 gæster AaB Gladsaxe Stadion og 2. divisionsklubben AB, når det gælder tredje runde af Sydbank Pokalen.

Inden da kn du her se alle AaB's scoringer fra sidste sæsons pokalturnering, hvor AaB gik til finalen.

Vejen til finalen bød på fem sejre. 8-0 over Nørresundby FB, 6-0 over Vejgaard Boldspilklub, 3-0 over HB Køge, 2-0 over FC København og 3-2 over AGF.

AaB's målscorer i sidste sæsons pokaltunering var Kasper Kusk (6 mål), Iver Fossum (6), Patrick Olsen (2), Rasmus Thelander (1), Frederik Børsting (1), Patrick Kristensen (1), Oliver Abildgaard (1), Tom van Weert (1), Oliver Klitten (1) og Mathias Ross (1) og Lucas Andersen (1).

Truppen til pokalkamp mod AB

10. november 2020 kl. 14:35 af Rasmus Estrup

AaB træder i morgen ind i Sydbank Pokalens tredje runde, når Hele Nordjyllands Hold gæster 2. divisionsklubben AB på Gladsaxe Stadion.

Akademisk Boldklub, der ligger på tredjepladsen i 2. Division Øst, har på vej til tredje runde besejret Ishøj I.F. og Allerød F.K. med udesejre to på 2-1.

Til onsdagens pokalkamp har AaB's fungerende cheftræner Peter Feher, der må se bort fra seks spillere på landsholdsopgaver, udtaget følgende 19 spillere:

2 Kristoffer Pallesen, 4 Mathias Ross, 5 Jores Okore, 6 Pedro Ferreira, 9 Tom van Weert, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 17 Kasper Kusk, 19 Timothé Nkada, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 24 Vladimir Prijovic, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 28 Jeppe Pedersen, 31 Daniel Granli, 32 Kasper Pedersen, 33 Thomas Christiansen og U/19 Ligamålmand Nicolai Christensen.

Lucas Andersen, Jakob Ahlmann, Jacob Rinne, Oscar Hiljemark, Iver Fossum og Lukas Klitten er optaget af landsholdsopgaver, mens Magnus Christensen er ukampdygtig.

Kampen i morgen kan følges på Viaplay med kickoff kl. 17.00.