van Weert karantæneramt mod Esbjerg fB

9. marts 2020 kl. 09:40 af Rasmus Estrup

AaB's hollandske viceanfører fik i 64. minut af søndagskampen mod Lyngby Boldklub en advarsel, der sender ham op på 22 karantænepoint i denne sæson. Dermed er Tom van Weert i karantæne, når AaB fredag aften møder Esbjerg fB på Blue Water Arena i næstsidste runde af 3F Superligaens grundspil.

Magnus Christensen, der var i karantæne i går, er tilbage fra karantænen på fredag, mens Tom van Weert igen er til rådighed for cheftræner Jacob Friis søndag 22. marts, når AaB spiller sidste grundspilskamp mod AGF på Aalborg Portland Park.

Fredagens opgør i Esbjerg spilles igen uden tilskuere, men kan følges på TV3 Sport. Kampstart er kl. 19.00.

Reserveholdshjemmekamp mod Hobro I.K. kl. 13.00

9. marts 2020 kl. 08:22 af Rasmus Estrup

AaB spiller i dag reserveligakamp mod Hobro I.K på kunstgræsbanen på Hornevej kl. 13.00.

Til kampen har assistenttrænerne Lasse Stensgaard og Allan K. Jepsen valgt følgende startopstilling:

Andreas Hansen
Daniel Mortensen (U/19 Liga), Kasper Pedersen, Anders Bærtelsen, Lukas Klitten
Robert Kakeeto, Magnus Christensen, Jeppe Pedersen
Søren Tengstedt, Aramis Kouzine, Frederik Børsting

På bænken sidder Nicolai Christensen, Thomas Albert Christiansen, Christoffer Ravn Jensen, Zifarlino Nsoni, Oliver Overgaard og Gabriel Adriano Alves Christensen, der alle er ungdomsspillere i AaB Talent.

Det er gratis at overvære kampen, der også bliver livestreamet på nordjyske.dk.

AaB TV: AaB-Lyngby Boldklub 3-0

9. marts 2020 kl. 07:02 af Rasmus Estrup

I videoen øverst kan du se sammendrag af AaB's sejr på 3-0 over Lyngby Boldklub på et tomt Aalborg Portland Park.

AaB kom godt ud til kampen og scorede til 1-0 efter 18 minutters spil, da Tom van Weert fra en offsideposition var hurtig over afretningen af Kasper Kusks afslutning fra kanten af feltet.

I opgørets 28. minut var Kasper Kusk idémand og målscorer til 2-0-målet. Kasper Kusk tog nemlig fat i kuglen på gæsternes banehalvdel, og med et fremragende drive driblede han ned i Lyngby-feltet og sparkede resolut kuglen op i nærmeste målhjørne med højrefoden.

Små ti minutter før pausen lukkede Lucas Andersen kampen, da han efter godt forarbejde med hovedstødsafleveringer fra Mathias Ross og Kasper Kusk sparkede 3-0-scoringen over stregen.

AaB spiller igen på fredag i 3F Superligaen for et tomt stadion, når Hele Nordjyllands Hold gæster Esbjerg fB kl. 19.00. Den kamp kan følges på TV3 Sport.

Sikker 3-0-sejr over Lyngby Boldklub

8. marts 2020 kl. 15:55 af Rasmus Estrup

Med scoringer af Tom van Weert, Kasper Kusk og Lucas Andersen vandt AaB søndag sikkert 3-0 over Lyngby Boldklub på et tomt Aalborg Portland Park. Dermed har AaB 37 point og indtager sjettepladsen i 3F Superligaen.

Nogle AaB-fans havde taget opstilling uden for Aalborg Portland Park og sørgede for at præge lydkulissen en smule fra første fløjt på det ellers tomme fodboldstadion. Ellers bestod lydsiden kun af spillere og træneres dessiner til hinanden.

På grønsværen startede AaB bedst, og efter en god førsteberøring blev Tom van Weerts tværbold tæt under mål afværget lige inden, bolden fandt sin adresse ved nærmeste stang.

I 14. minut var det også lige ved og næsten for hjemmeholdet, da et indlæg i kølvandet på et hjørnespark dumpede ned midt i feltet, hvor Jores Okore sparkede forbi bolden.

Tre minutter senere havde Lyngby Boldklub kampens første reelle afslutning, men forsøget fra Rezan Corlu sad lige på Jacob Rinne.

Minuttet efter stod AaB så for scoringen til 1-0. Kasper Kusks afslutning fra kanten af feltet blev afrettet, og tæt under mål nåede Tom van Weert fra en tilsyneladende offsideposition frem til bolden, som hollænderen dirigerede i nettet til en nordjysk føring.

Midt i første halvleg forsøgte André Riel sig langt ude fra efter et AaB-boldtab, men også denne Lyngby-afslutning sad lige i favnen på AaB's svenske målmand.

I 28. minut tog Kasper Kusk sagen i egen hånd, og med en fremragende dribletur slap han igennem Lyngby Boldklubs forsvarskæde. Alene med målmand Thomas Mikkelsen tornede Kasper Kusk med højrebenet kuglen op i nærmeste hjørne til 2-0.

Ti minutter før pausen kom AaB på tavlen for tredje gang. Fra midterlinjen headede Mathias Ross bolden op i angrebet til Kasper Kusk, der med endnu et hovedstød lagde læderet over Lyngby-forsvaret og ud til Lucas Andersen, som tog et træk mod mål og sparkede bolden sikkert ind ved fjerneste stang til 3-0.

Fra anden halvlegs start blev Rasmus Thelander udskiftet med Anders Bærtelsen, der kom ind til sine første 3F Superligaminutter siden debuten i foråret 2018, og få minutter efter pausen måtte Lucas Andersen lade sig udskifte med Oliver Klitten.

Seks minutter efter pausen trykkede Kasper Kusk af fra distancen, men det flade forsøg sad lige på målmand Thomas Mikkelsen. Minuttet senere forsøgte Tom van Weert sig efter et hjørnespark, men dette forsøg gik over Lyngby-målet.

10 minutter efter pausen tacklede Jakob Ahlmann sig frem til en afslutning lige uden for feltet, men backen, der scorede da Lyngby Boldklub senest gæstede Aalborg Portland Park, ramte ydersiden af stolpen.

Dernæst prøvede Rezan Corlu sig af langt udefra, men afslutningen gik forbi Jacob Rinnes mål. Midt i anden halvleg prøvede gæsterne igen fra distancen, men denne gang ramte afslutningen atter lige på Jacob Rinne.

Kort efter blev AaB's sidste udskiftning brugt, da Frederik Børsting erstattede Kasper Kusk.

I anden halvdel af anden halvleg kørte AaB sikkert sejren i land - og med undtagelse fra et lob af André Riel, som tog oversiden af overliggeren kort før tid - var det uden muligheder til hverken hjemmeholdet eller gæsterne.

Med en sejr på 3-0 indtager AaB lige nu sjettepladsen i 3F Superligaen med to spillerunder tilbage af grundspillet.

Næste 3F Superligakamp spilles på udebane mod Esbjerg fB på fredag kl. 19.00. Denne kamp bliver også spillet uden tilskuere, men kampen kan ses på TV3 Sport og høres i radioens Liga på P3.

Matchfacts - 3F Superligaen, 24. spillerunde

AaB-Lyngby Boldklub 3-0 (3-0)
19. min 1-0 Tom van Weert, 28. min 2-0 Kasper Kusk, 37. min 3-0 Lucas Andersen
Advarsler AaB: Jakob Ahlmann (41), Tom van Weert (64), Mathias Ross (89)
Advarsler Lyngby Boldklub: Ingen

AaB (3-4-3): Jacob Rinne, Rasmus Thelander (46: Anders Bærtelsen), Jores Okore, Mathias Ross, Patrick Kristensen, Patrick Olsen, Iver Fossum, Jakob Ahlmann, Tom van Weert, Kasper Kusk (69: Frederik Børsting), Lucas Andersen (49: Oliver Klitten).

Lyngby Boldklub (4-3-3): Thomas Mikkelsen, Lasse Fosgaard, Kevin Tshiembe, Pascal Gregor, Frederik Winther, Marcel Rømer (46: Adam Sørensen), Kasper Enghardt (80: Magnus Hee Westergaard), Mathias Hebo Rasmussen, Rezan Corlu, André Riel, Emil Nielsen (46: Gustav Marcussen).

Dommer: Mikkel Redder