10. marts 2020 kl. 13:56 af Martin Stigaard Skammelsen

Efter at myndighederne i fredags påbød ikke at afholde arrangementer med over 1.000 deltagere, reagerede Divisionsforeningen prompte og påbød klubberne i 3F Superliga og NordicBet Liga at spille kampe uden tilskuere indtil udgangen af marts måned 2020.

Efterfølgende har mange interessenter såsom klubber, fans og presse spurgt til, om der kan åbnes op for at lukke 1.000 personer ind. De overvejelser har man i Divisionsforeningen gået med, og der er arbejdet på forskellige muligheder. Men efter dagens alvorlige udmeldinger fra Statsministeren, som understregede påbuddet og blandt andet introducerede yderligere rejserestriktioner og opfordringen til påpasselighed i offentlig transport, så giver det ingen mening at kigge på lempelser for at få tilskuere på stadion. Det uanset hvor store økonomiske konsekvenser tomme tribuner har for klubberne.

Statsministeren bad om, at alle udviser samfundssind, tager individuelt ansvar og hører efter hvad myndighederne siger. Det lytter vi selvfølgelig til i dansk klubfodbold, og derfor fastholder vi påbuddet og spiller uden tilskuere i de to bedste rækker.

Divisionsforeningen og AaB følger situationen tæt dag for dag og runde for runde og melder ud, såfremt situationen ændrer sig.

Ravn udtaget til Elite Round med U/17-landshold

10. marts 2020 kl. 08:00 af Rasmus Estrup

Til Elite Round er Danmark i pulje med Serbien, Rusland og Finland. Vinderen af puljen er kvalificeret til årets U/17 EM-slutrunde, der spilles i Estland fra maj til juni. De syv bedste andenpladser fra de otte forskellige puljer kvalificerer sig ligeledes til slutrunden.

Danmarks første kamp ved Elite Round spilles onsdag 25. marts mod Serbien. Lørdag 28. marts er modstanderen Rusland, og 31. marts gælder det sidste Elite Round-kamp mod Finland. Alle kampe spilles i Moskva.

Inden Elite Round i Moskva har Christoffer Ravn, der spiller venstre back, spillet i alt 17 ungdomslandskampe. Heraf har otte af optrædenerne været for U/17-landsholdet.

Børsting målscorer i reserveholdssejr

9. marts 2020 kl. 15:22 af Rasmus Estrup

AaB var bedst i første halvleg, men første afslutning inden for rammen stod gæsterne for efter et kvarter, da Andreas Hansen måtte finde sin første af mange redninger frem. Med bolden i hænderne sparkede AaB-målmanden perfekt bolden over gæsternes bagkæde og frem til en fri Frederik Børsting, der alene med målmand Adrian Kappenberger sikkert scorede til 1-0.

Frederik Børsting fik 12 minutters tid senere en ny mulighed på et indlæg, men denne gang medførte forsøget ikke en scoring.

Det gjorde Hobro I.K.’s næste forsøg efter 32 minutter heller ikke, da Andreas Hansen igen var i vejen.

AaB skiftede stort ud i pausen, og starten af anden halvleg bød på store muligheder i begge ender. AaB’s Aramis Kouzine fik blandt andet en stor mulighed, hvor han uselvisk forsøgte at spille bolden på tværs til Søren Tengstedt, men afleveringen var uden fornøden præcision.

Derudover havde Anders Bærtelsen et hovedstød, der gik lige over mål efter et hjørnespark, og Søren Tengstedt fik testet Hobro I.K.’s målmand efter en smart dribling.

Efter 60 minutter lod Anders Bærtelsen sig planmæssigt udgå for ikke at lide overbelastning efter en halvlegs 3F Superligafodbold søndag, men da AaB ikke havde andre end Nicolai Christensen tilbage på bænken, spillede hjemmeholdet med ti mand resten af kampen.

Det kunne ses på spillet, hvor Hobro I.K. kom frem til flere og flere chancer, men gang på gang var Andreas Hansen i vejen.

Ikke mindst med en stor redning på et hovedstød ved nærmeste stolpe midt i anden halvleg, og i sidste minut da han fangede et forsøg mod stolperoden af fjerneste stang og sikrede AaB en sejr på 1-0. Dermed har AaB tre point efter to kampe i Reserveligaen.

- Vi er altid glade for at vinde. Disse reserveholdskampe skal bruges på at give spillere nogle vigtige kampminutter i benene samt sende nogle unge spillere i aktion. Begge dele fik vi gjort i dag, så det var godt, siger assistenttræner Allan K. Jepsen.

- De unge gjorde det godt og arbejdede hårdt. Især i den sidste halve time, hvor vi var en spiller i undertal. Der må vi også give Andreas Hansen en stor del af æren for, at Hobro I.K. ikke kom på tavlen, for han stod en fremragende kamp, siger Allan K. Jepsen, der sammen med assistenttrænerkollega Lasse Stensgaard havde valgt følgende startopstilling:

Andreas Hansen
Daniel Mortensen (U/19 Liga), Kasper Pedersen, Anders Bærtelsen, Lukas Klitten
Robert Kakeeto, Magnus Christensen, Jeppe Pedersen
Søren Tengstedt, Aramis Kouzine, Frederik Børsting

I pausen blev Frederik Børsting, Kasper Pedersen, Magnus Christensen, Jeppe Pedersen og Lukas Klitten udskiftet med Oliver Overgaard, Thomas Albert Christiansen, Zifarlino Nsoni, Gabriel Adriano Alves Christensen og Christoffer Ravn fra AaB Talent.

AaB’s næste reserveholdskamp spilles på mandag 16. marts kl. 13.00, når AGF gæster AaB’s anlæg på Hornevej.

Sejr til U/17 - nederlag i U/19 og U/15

9. marts 2020 kl. 10:12 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: FC Midtjylland-AaB 2-0

I U/19 Ligaen tabte AaB i weekenden fortjent 2-0 på udebane til FC Midtjylland.

En forholdsvis jævnbyrdig første halvleg med et par muligheder i begge ender, endte med en scoring til FC Midtjylland, der dermed kunne til pause foran 1-0.

Fra anden halvlegs start var det FC Midtjylland, der dominerede kampen, og kort efter pausen blev midtjydernes føring fordoblet til 2-0.

Dette blev også slutresultatet, da FC Midtjylland fortsatte dominansen kampen ud.

- FC Midtjylland var generelt bedre end os. De kom med en anden intensitet og fart, som vi ikke kunne matche og var gode til at stresse os til at lave fejl, siger U/19-ligatræner David Olsen.

- Nu går vi tilbage på træningsbanen og arbejder med vores principper, så vi som hold kan finde de gode vaner frem igen, siger David Olsen.

AaB’s næste hjemmekamp i U/19 Ligaen spilles lørdag 14. marts kl. 13.00 på hjemmebane mod FC København. Inden kampen ligger AaB på 10. pladsen i U/19 Ligaen.

U/17 Ligaen: FC Midtjylland-AaB 3-4

AaB’s U/17-ligahold fik rejst sig flot fra det store premierenederlag til OB ugen forinden, da AaB lørdag besejrede FC Midtjylland på udebane med 4-3.

AaB begyndte opgøret godt, og efter syv minutter tog holdet teten på måltavlen, da Christian Wagner eksekverede et straffespark begået mod Lasse Ørnberg.

En halv time inde i kampen blev FC Midtjylland korrekt reduceret til 10 mand, men kort efter udlignede hjemmeholdet til 1-1.

Tidligt i anden halvleg kom FC Midtjylland på tavlen igen med scoringen til 2-1. AaB svarede dog tilbage med en udligning, da Christian Wagner med en dybdebold fandt Oliver Ross, der satte læderet i mål.

Få minutter efter var Oliver Ross igen i målscorerens rolle, da han headede et indlæg fra Jeppe Røge ind til en nordjysk føring på 3-2.

Føringen blev også udbygget til 4-2, da Oliver Ross lagde op til Christian Wagner, som nettede for anden gang i kampen.

Mod slutningen fik AaB’s Magnus Vognsen sit andet gule kort og blev udvist, og kort efter fik FC Midtjylland også tildelt et straffespark, der blev omsat til opgørets sidste scoring til 4-3.

- Det er vigtigt for os, at vi fik rejst os efter den vanvittige åbningskamp mod OB. Spillerne skal roses for at turde åbne sig i presset, og på bolden var vi mere konstruktive og fik skabt flere chancer end i seneste kamp, siger U/17-ligatræner Nikolaj Hørby.

AaB ligger på ottendepladsen i U/17 Ligaen og spiller også næste kamp på lørdag, når FC København gæster AaB’s anlæg på Hornevej kl. 15.15.

U/15 Ligaen: FC Midtjylland-AaB 1-0

I U/15 Ligaen tabte AaB lørdag 1-0 på udebane til FC Midtjylland.

Tidligt i kampen tog FC Midtjylland greb om spillet, og efter 12 minutter gjorde hjemmeholdet til til 1-0 på et indlæg, som AaB-spillerne ikke fik clearet og i stedte kunne prikkes i mål til 1-0.

Senere i første halvleg havde AaB blandt andet et forsøg på overliggeren.

I anden halvleg var FC Midtjylland det farligste hold, selvom AaB jagtede udligningen mod slutningen, men opgøret endte 1-0 efter den tidlige scoring.

Næste U/15-ligakamp spilles lørdag kl. 13.00 på hjemmebane mod FC København.

van Weert karantæneramt mod Esbjerg fB

9. marts 2020 kl. 09:40 af Rasmus Estrup

AaB's hollandske viceanfører fik i 64. minut af søndagskampen mod Lyngby Boldklub en advarsel, der sender ham op på 22 karantænepoint i denne sæson. Dermed er Tom van Weert i karantæne, når AaB fredag aften møder Esbjerg fB på Blue Water Arena i næstsidste runde af 3F Superligaens grundspil.

Magnus Christensen, der var i karantæne i går, er tilbage fra karantænen på fredag, mens Tom van Weert igen er til rådighed for cheftræner Jacob Friis søndag 22. marts, når AaB spiller sidste grundspilskamp mod AGF på Aalborg Portland Park.

Fredagens opgør i Esbjerg spilles igen uden tilskuere, men kan følges på TV3 Sport. Kampstart er kl. 19.00.