AaB TV: Tilbageblik på Esbjerg fB-AaB

31. maj 2020 kl. 08:41 af Rasmus Estrup

Efter 12 uger uden 3F Superligakampe er AaB i aften tilbage i aktion, når det gælder 25. spillerunde på udebane mod Esbjerg fB kl. 18.00 på Blue Water Arena. 

I dette tilbageblik kan du få et gensyn med nogle af AaB's tidligere scoringer på grønsværen i Esbjerg. Se blandt andet scoringer af Kasper Kusk og Kasper Risgård fra The Double-sæsonen, en langskudsperle af Frederik Børsting og de fire mål fra AaB's seneste besøg i Esbjerg, der gav AaB en sejr på 4-1 i Jacob Friis' cheftrænerdebut. 

Aftenens kamp kan følges på TV3 Sport, der viser optakt fra kl. 17.15. 

Tags på denne nyhed

Anfører tilbage for AaB

30. maj 2020 kl. 15:10 af Brian Andersen

AaB har i år vundet fire af sine fem betydende kampe, og endnu en sejr i morgen aften på udebane mod Esbjerg fB kan være et afgørende skridt mod at sikre en top seks-placering, ligesom der dermed også vil blive holdt snor i holdene op til tredjepladsen.

Efter lørdagens træning er følgende 19 spillere inklusive 13 egenudviklede folk fra AaB Talent og 12 af AaB’s partnerklubber udtaget:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Iver Fossum, 10 Lucas Andersen, 14 Malthe Højholt, 15 Lukas Klitten, 17 Kasper Kusk, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 27 Søren Tengstedt, 32 Kasper Pedersen og 34 Anders Bærtelsen.

Tom van Weert har karantæne, mens Magnus Christensen og Rasmus Thelander er eneste spillere på skadeslisten.

Når AaB i morgen aften løber på banen i Esbjerg vil det være iført den nye velgørenhedstrøje, der som en del af AaB’s CSR-paraply, Hele Nordjyllands Håndsrækning, støtter det nordjyske sundhedspersonale. Årets velgørenhedstrøje støtter således personaleforeningerne på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland, idet AaB sammen med Spar Nord Fonden og hummel donerer 100 kr. for hver solgt trøje i 2020.

I alt har AaB siden foråret 2015 uddelt 948.732 kr. gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning til gode formål i Region Nordjylland. Siden 2017 har Hele Nordjyllands Håndsrækning været bakket op af Spar Nord Fonden.

AaB vil ligeledes i Esbjerg bære sørgebind til ære for tidligere formand Per Søndergaard Pedersen, der for to uger siden gik bort i en alder af 66 år.

Per Søndergaard Pedersen var en del af AaB’s bestyrelse i otte år i perioden 2002-2010 – heraf de sidste fem år som formand.

Opgøret kan følges på TV3 Sport fra kl. 17.15 med kickoff tre kvarter senere.

Tags på denne nyhed

AaB spiller i ny velgørenhedstrøje i morgen

30. maj 2020 kl. 10:16 af Rasmus Estrup

Årets udgave af AaB's velgørenhedstrøje støtter som en del af Hele Nordjyllands Håndsrækning personaleforeningerne på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland, idet AaB sammen med Spar Nord Fonden og hummel donerer 100 kr. til det gode formål for hver solgt trøje i 2020.

Den nye trøje har allerede vist sig at være populær på AaB's webshop, og i morgen tages trøjen også officielt i brug, når AaB på udebane bærer den i mødet med Esbjerg fB.

Kampen begynder kl. 18.00 og vises på TV3 Sport, der sender optakt fra kl. 17.15.

Køb din egen velgørenhedstrøje her og støt det nordjyske sundhedspersonale. 

Vidste du om Esbjerg fB og AaB…

29. maj 2020 kl. 12:06 af Rasmus Estrup

- kampen skulle oprindeligt have været spillet fredag 13. marts, men dagen før blev 3F Superligaen suspenderet for at undgå smittespredning af Covid-19. Derfor vil det på søndag være præcis 12 uger siden AaB's seneste 3F Superligakamp. 

- det er 3F Superligakamp nr. 51 mellem Esbjerg fB og AaB. Statistikken siger 21 sejre til AaB, 15 uafgjorte og 14 nederlag samt en målscore på 65-51 set gennem AaB-linser.

- de to seneste 3F Superligakampe mod Esbjerg fB er endt med to AaB-sejre og en samlet målscore på 8-1. Hvis det bliver til tre point mod Esbjerg fB på fredag, vil det være første gang siden maj 2006-oktober 2007, at AaB besejrer Esbjerg fB i tre 3F Superligakampe i træk.

- AaB holdt Esbjerg fB fra at score i det seneste indbyrdes opgør i 3F Superligaen. Hvis det skulle lykkes for AaB igen at holde buret rent mod Esbjerg fB, vil det være første gang siden oktober 2006-maj 2007, at AaB præsterer to clean sheets i træk mod vestjyderne.

- seneste møde med Esbjerg fB var 11. august, hvor AaB vandt 4-0 på Aalborg Portland Park efter to mål af Lucas Andersen, en scoring af Frederik Børsting og en scoring af Mikkel Kaufmann. Alle målene blev scoret i første halvleg.

- AaB vandt seneste udekamp mod Esbjerg fB med 4-1 efter to scoringer af Lucas Andersen, et mål af Kasper Kusk og en scoring af Rasmus Thellufsen. Kampen var i øvrigt Jacob Friis' debut som cheftræner for Hele Nordjyllands Hold.

- Lucas Andersen (4 mål), Frederik Børsting (2) og Kasper Kusk (2) er de tre spillere fra den nuværende AaB-trup, der tidligere har været på tavlen mod Esbjerg fB i 3F Superligaen.

- ud af de 50 tidligere 3F Superligakampe har AaB scoret først i 21 tilfælde, hvilket har resulteret i 15 sejre, fem uafgjorte og et nederlag. Omvendt har Esbjerg fB scoret kampens første mål i 22 tilfælde, hvilket har givet AaB seks sejre, tre uafgjorte og 13 nederlag.

- Lucas Andersen har scoret i hver af de tre seneste 3F Superligakampe for AaB. Hvis han formår at score mod Esbjerg fB vil han ikke blot tangere sin egen rekord på fire kampe i træk med scoring, men også tangere sin egen rekord på 10 scoringer i samme 3F Superligasæson. Begge personlige rekorder satte han i sidste sæson.

- Jacob Rinne med ni clean sheets indtager en delt andenplads for flest rene bur i denne 3F Superligasæson. Han er samtidig den målmand i 3F Superligaen, der har næstflest redninger i sæsonen.

- Tom van Weert er i karantæne til kampen mod Esbjerg fB. Til den efterfølgende kamp mod AGF risikerer Frederik Børsting og Mathias Ross karantæne i tilfælde af et gult kort mod Esbjerg fB, hvilket også gælder for Lucas Andersen ved et gult kort til seks strafpoint.

- dommer Jakob Kehlet dømmer sin tredje 3F Superligakamp mellem AaB og Esbjerg fB. I hans seneste syv 3F Superligakampe med deltagelse af AaB har det ikke været nødvendigt for Jakob Kehlet at vise det røde kort eller dømme straffespark, men derimod ligger gennemsnittet for de syv kampe på over fem advarsler pr. kamp.

- AaB tre gange tidligere har spillet en 3F Superligakamp på datoen 31. maj. Senest var i 2015, hvor AaB vandt 2-1 over Silkeborg I.F. Det er samtidig også den seneste sæson, hvor AaB har spillet en 3F Superligakamp så forholdsvist sent på forårsæsonen.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

AaB forlænger ikke yderligere med Kouzine

28. maj 2020 kl. 15:58 af Brian Andersen

Den canadiske angriber blev tilknyttet i februar og gjorde umiddelbart et fint indtryk, men nu har en skade sat ham ud af spillet i de kommende uger, hvorfor AaB og sportschef Inge André Olsen i samråd med den 21-årige angriber selv har aftalt, at han kan rejse hjem og samtidig er fri til at kigge sig om efter en anden klub.

Inge André Olsen forklarer:

- Aramis’ forløb i AaB har været uheldigt, og netop som han i begyndelsen af marts var ved at nærme sig truppen, så opstod coronakrisen.

- Desværre er dette nu fulgt op af en skade, som vil holde ham ude et godt stykke tid. Samtidig var vi blevet enige om ikke at forlænge aftalen yderligere, hvorfor vi har ladet Aramis rejse nu, og vi ønsker ham al mulig held og lykke fremover.

Aramis Kouzine opnåede ikke at debutere for AaB.

Tags på denne nyhed
'