AaB spiller i ny velgørenhedstrøje i morgen

30. maj 2020 kl. 10:16 af Rasmus Estrup

Årets udgave af AaB's velgørenhedstrøje støtter som en del af Hele Nordjyllands Håndsrækning personaleforeningerne på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland, idet AaB sammen med Spar Nord Fonden og hummel donerer 100 kr. til det gode formål for hver solgt trøje i 2020.

Den nye trøje har allerede vist sig at være populær på AaB's webshop, og i morgen tages trøjen også officielt i brug, når AaB på udebane bærer den i mødet med Esbjerg fB.

Kampen begynder kl. 18.00 og vises på TV3 Sport, der sender optakt fra kl. 17.15.

Køb din egen velgørenhedstrøje her og støt det nordjyske sundhedspersonale. 

Vidste du om Esbjerg fB og AaB…

29. maj 2020 kl. 12:06 af Rasmus Estrup

- kampen skulle oprindeligt have været spillet fredag 13. marts, men dagen før blev 3F Superligaen suspenderet for at undgå smittespredning af Covid-19. Derfor vil det på søndag være præcis 12 uger siden AaB's seneste 3F Superligakamp. 

- det er 3F Superligakamp nr. 51 mellem Esbjerg fB og AaB. Statistikken siger 21 sejre til AaB, 15 uafgjorte og 14 nederlag samt en målscore på 65-51 set gennem AaB-linser.

- de to seneste 3F Superligakampe mod Esbjerg fB er endt med to AaB-sejre og en samlet målscore på 8-1. Hvis det bliver til tre point mod Esbjerg fB på fredag, vil det være første gang siden maj 2006-oktober 2007, at AaB besejrer Esbjerg fB i tre 3F Superligakampe i træk.

- AaB holdt Esbjerg fB fra at score i det seneste indbyrdes opgør i 3F Superligaen. Hvis det skulle lykkes for AaB igen at holde buret rent mod Esbjerg fB, vil det være første gang siden oktober 2006-maj 2007, at AaB præsterer to clean sheets i træk mod vestjyderne.

- seneste møde med Esbjerg fB var 11. august, hvor AaB vandt 4-0 på Aalborg Portland Park efter to mål af Lucas Andersen, en scoring af Frederik Børsting og en scoring af Mikkel Kaufmann. Alle målene blev scoret i første halvleg.

- AaB vandt seneste udekamp mod Esbjerg fB med 4-1 efter to scoringer af Lucas Andersen, et mål af Kasper Kusk og en scoring af Rasmus Thellufsen. Kampen var i øvrigt Jacob Friis' debut som cheftræner for Hele Nordjyllands Hold.

- Lucas Andersen (4 mål), Frederik Børsting (2) og Kasper Kusk (2) er de tre spillere fra den nuværende AaB-trup, der tidligere har været på tavlen mod Esbjerg fB i 3F Superligaen.

- ud af de 50 tidligere 3F Superligakampe har AaB scoret først i 21 tilfælde, hvilket har resulteret i 15 sejre, fem uafgjorte og et nederlag. Omvendt har Esbjerg fB scoret kampens første mål i 22 tilfælde, hvilket har givet AaB seks sejre, tre uafgjorte og 13 nederlag.

- Lucas Andersen har scoret i hver af de tre seneste 3F Superligakampe for AaB. Hvis han formår at score mod Esbjerg fB vil han ikke blot tangere sin egen rekord på fire kampe i træk med scoring, men også tangere sin egen rekord på 10 scoringer i samme 3F Superligasæson. Begge personlige rekorder satte han i sidste sæson.

- Jacob Rinne med ni clean sheets indtager en delt andenplads for flest rene bur i denne 3F Superligasæson. Han er samtidig den målmand i 3F Superligaen, der har næstflest redninger i sæsonen.

- Tom van Weert er i karantæne til kampen mod Esbjerg fB. Til den efterfølgende kamp mod AGF risikerer Frederik Børsting og Mathias Ross karantæne i tilfælde af et gult kort mod Esbjerg fB, hvilket også gælder for Lucas Andersen ved et gult kort til seks strafpoint.

- dommer Jakob Kehlet dømmer sin tredje 3F Superligakamp mellem AaB og Esbjerg fB. I hans seneste syv 3F Superligakampe med deltagelse af AaB har det ikke været nødvendigt for Jakob Kehlet at vise det røde kort eller dømme straffespark, men derimod ligger gennemsnittet for de syv kampe på over fem advarsler pr. kamp.

- AaB tre gange tidligere har spillet en 3F Superligakamp på datoen 31. maj. Senest var i 2015, hvor AaB vandt 2-1 over Silkeborg I.F. Det er samtidig også den seneste sæson, hvor AaB har spillet en 3F Superligakamp så forholdsvist sent på forårsæsonen.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

AaB forlænger ikke yderligere med Kouzine

28. maj 2020 kl. 15:58 af Brian Andersen

Den canadiske angriber blev tilknyttet i februar og gjorde umiddelbart et fint indtryk, men nu har en skade sat ham ud af spillet i de kommende uger, hvorfor AaB og sportschef Inge André Olsen i samråd med den 21-årige angriber selv har aftalt, at han kan rejse hjem og samtidig er fri til at kigge sig om efter en anden klub.

Inge André Olsen forklarer:

- Aramis’ forløb i AaB har været uheldigt, og netop som han i begyndelsen af marts var ved at nærme sig truppen, så opstod coronakrisen.

- Desværre er dette nu fulgt op af en skade, som vil holde ham ude et godt stykke tid. Samtidig var vi blevet enige om ikke at forlænge aftalen yderligere, hvorfor vi har ladet Aramis rejse nu, og vi ønsker ham al mulig held og lykke fremover.

Aramis Kouzine opnåede ikke at debutere for AaB.

Tags på denne nyhed

Ross: Vi skal finde gnisten inde i os selv

28. maj 2020 kl. 15:13 af Rasmus Estrup

Solskinnet rammer et stort smil på Mathias Ross ansigt, for forsvarsspilleren glæder sig til søndagens 3F Superligakamp mod Esbjerg fB. AaB’s første 3F Superligakamp siden 8. marts.

- Det bliver fantastisk. Det er længe siden, man har fået det kick, man normalt får på en kampdag. Det glæder jeg mig til, og forhåbentlig kan vi genstarte 3F Superligaen med tre point, siger Mathias Ross.

I forberedelsen til genstarten har AaB igen haft fokus på at finde samme dyder frem, som der blev trænet hårdt på inden forårsstarten.

- Vi har prøvet at genfinde de samme principper omkring vores presspil, for det er jo længe siden, vi sidst har kunnet praktisere det på banen. Vores overordnede taktik er stadig, at vi skal være aggressive og spille fremadrettet, og det er en spillestil, jeg rigtig godt kan lide, forklarer forsvarsspilleren.

I den første af AaB’s to testkampe spillede Mathias Ross 45 minutter, da AaB tabte 3-0 til FC Midtjylland. I tirsdags fik den 19-årige forsvarsspiller 81 minutter, da OB blev besejret med 4-3.

- I første kamp havde vi ikke det udtryk, vi burde have haft. Mod OB var tendensen en anden. Vi fik skabt masser af chancer, og vi leverede en mere helstøbt præstation. Især de første 40 minutter var gode, og sammen med vores gode træningspas, giver det os en god fornemmelse før søndagens kamp, siger Mathias Ross, der forventer, at han og holdkammeraterne må kigge indad for at ramme det rette spændingsniveau på søndag.

- Når der ikke er tilskuere på tribunerne, som normalt bærer os frem i presspillet og ind i tacklingerne, så skal man finde gnisten i sig selv og selv finde motivationen til at levere en god præstation. Vores fokus skal derfor være på at finde det rette spændingsniveau. Det kan vi også sagtens. Det lykkedes mod Lyngby Boldklub i sidste kamp inden pausen, og vi finder helt sikkert også gnisten på søndag, siger Mathias Ross.

Søndagens kamp mod Esbjerg fB spilles for tomme tribuner på Blue Water Arena kl. 18.00. Kampen vises på TV3 Sport, der sender optakt fra kl. 17.15.

Tags på denne nyhed

To af fire AaB Fodboldskoler aflyses desværre i år

28. maj 2020 kl. 12:26 af Rasmus Estrup

I stedet for fire AaB Fodboldskoler denne sommer bliver der kun afholdt to. På grund af de sundhedsmæssige foranstaltninger, der skal tages for at udføre en fodboldskole efter retningslinjerne for at mindske smittespredning af Covid-19, bliver fodboldskolerne i Hirtshals og Brønderslev desværre aflyst denne sommer. Alle i forvejen tilmeldte børn får refunderet betalingen. 

I AaB og Bangsbo Freja har man vurderet, at afviklingen af AaB Fodboldskole under de nødvendige restriktioner kan gennemføres. Derfor afholdes de som planlagt ud fra retningslinjer fra DBU og Sundhedsmyndighederne, så spillerne trygt kan deltage i AaB Fodboldskole.  

Fodboldskolen i Bangsbo Freja foregår i uge 27, mens fodboldskolen i AaB foregår i uge 31. 

AaB Fodboldskole er for drenge og piger fra U/7 til U/15. Alle kan deltage uanset niveau, klub og erfaring. Udover 30 timers sjov og lærerig fodboldtræning, får hver deltager en tøjpakke, en fodbold, en sportstaske, en drikkedunk, et digitalt holdbillede, personligt diplom og evaluering og billetter til 3F Superligaen. 

Tilmeldingsfristen til AaB Fodboldskole i Bangsbo Freja er 11. juni, mens tilmeldingsfristen til AaB Fodboldskole i AaB er 24. juni. 

Tilmeld dig eller dit barn til AaB Fodboldskole her. 

Tags på denne nyhed