AaB spiller sig i eSuperliga-semifinalen

24. juni 2020 kl. 07:58 af Rasmus Estrup

AaB’s første kamp ved eSuperliga Finals endte med en overraskende sejr til Mads Skibsted og Jacob Kragelund, der slog de tidligere eSuperligavindere og grundspilsetterne Brøndby I.F. med 3-2 samlet set.

Den første af de to dueller stod mellem Brøndby I.F.’s N1klasjakobsen på hjemmebane mod AaB’s Mads Skibsted, der er ligaens yngste spiller. Det var dog ikke til at se tirsdag aften.

Godt nok bragte N1klasjakobsen sig foran 1-0 i 44. min, men efter et solidt angreb lige inden pausefløjtet udlignede Mads Skibsted til 1-1.

Med knap fem minutter tilbage af opgøret sikrede Mads Skibsted AaB et fremragende udgangspunkt før returkampen, da han scorede sit andet udebanemål og sikrede en sejr på 2-1. Målet kom efter en fremragende omstilling, hvor Mads Skibsted med den rette tålmodighed og præcise pasninger spillede sig igennem til sejrsmålet.

Dermed var scenen sat til Jacob Kragelund, som på hjemmebane tog imod Brøndby-spilleren Fredberg, der var tvunget til at score minimum to gange.

Det var ikke til at se i første halvleg, hvor Jacob Kragelund i stedet tog initiativet, og i 38. minut fik AaB’s spillende træner hul på bylden med målet til 1-0.

Efter en lille times spil fik Fredberg udlignet til 1-1, og dermed manglede Brøndby I.F. blot en enkelt scoring for at bringe balance i den samlede stilling.

I tillægstiden var Brøndby I.F. to gange tæt på målet, inden de gulblusede fik tilkendt et straffespark i sidste sekund. Men Jacob Kragelund, ligaens ældste spiller, læste sparket, gik til den rigtige side, reddede sparket og sikrede AaB avancement til eSuperligaens semifinaler. Se sammendrag af kampen her. 

Semifinalerne spilles på torsdag. Her skal AaB op imod OB, mens Lyngby Boldklub og Vejle Boldklub mødes det andet semifinaleopgør.

Finaledagen til eSuperliga Finals kan følges på TV3 Max og Viaplay på torsdag kl. 18.00.

Tags på denne nyhed

Se AaB i eSuperliga Finals i aften

23. juni 2020 kl. 08:02 af Rasmus Estrup

Fredag aften kvalificerede AaB sig for første gang til eSuperliga Finals med en playoff-sejr over Esbjerg fB. eSuperliga Finals skydes i gang i aften kl. 17.00, men AaB skal dog først i aktion kl. 21.00 mod Brøndby I.F.

- Det er fantastisk, at vi har indfriet vores mål for sæsonen ved at komme i Finals. Endelig er vi der, hvor, vi føler, vi hører til, og nu går vi benhårdt efter guldet, siger AaB’s spillende eSuperligatræner Jacob Kragelund.

På vej til guldet skal AaB først igennem en kvartfinale i aften mod Brøndby I.F. Klubben fra Vestegnen var den første vinder af eSuperliga Finals, og i denne sæson sluttede Brøndby-mandskabet på førstepladsen i eSuperligaens grundspil.

Men Jacob Kragelund tror på, at AaB kan spille sig videre til semifinalerne, der - ligesom finalen - spilles på torsdag.

- Selvom vi ikke er forhåndsfavoritter, går vi efter at vinde. Vi kommer ind til Finals med stort momentum som ubesejret igennem de seneste seks runder. Vi har stor tiltro til vores egne evner, og vi har vist i grundspillet, at vi kan besejre nogle af ligaens bedste hold. Det så vi blandt andet på grundspillets sidste dag, hvor vi slog både FC København og Lyngby Boldklub, forklarer Jacob Kragelund.

Som spillende træner har Jacob Kragelund i denne sæson valgt at rotere meget på holdet. Så mens Mads Skibsted har spillet 13 ud af 14 grundspilskampe samt playoffkampen i fredags, har Oliver Ledet, Daniel “Shoppen” Mogensen og Jacob Kragelund fordelt de øvrige kampe ligeligt i mellem sig.

Trods den store udskiftning lykkedes det AaB at snuppe en femteplads i grundspillet, inde kvalifikationen til eSuperliga Finals blev sikret med playoffsejren i fredags. 

- Det har givet os et ekstra aspekt og en taktisk fordel at kunne veksle mellem holdsammensætningerne, fordi hele truppen har stået superskarpt hele sæsonen. Vi fik en fantastisk start på sæsonen med tre sejre i træk, inden vi løb ind i en hård periode midt på sæsonen. Men efterfølgende har vi fået tilpasset os, og vi afsluttede grundspillet som et af de stærkeste mandskaber overhovedet, siger Jacob Kragelund.

Han og Mads Skibsted, der er eSuperligaens yngste spiller, bliver de to AaB-spillere, der i aften skal forsøge at spille sig videre til torsdag med en sejr over Brøndby I.F. Kampen spilles kl. 21.00, men eSuperliga Finals kan allerede følges fra kl. 17.00 på TV3 Max og Viaplay.

Tags på denne nyhed

Ahlmann i karantæne mod AGF

22. juni 2020 kl. 16:28 af Brian Andersen

Således er den stærke venstreforsvarer ude af dysten på fredag i Aarhus mod AGF.

Jakob Ahlmann, der som ungdomsspiller skiftede til AaB fra partnerklubben Brønderslev I.F., er noteret for 213 officielle kampe og fire scoringer for Hele Nordjyllands Hold.

Tags på denne nyhed

60.000 kroner til "AaB er det hele værd"

22. juni 2020 kl. 14:31 af Martin Stigaard Skammelsen

I forbindelse med lørdagens opgør i 3F Superligaen mod FC Nordsjælland, kunne formand for AaB Support Club Rasmus Fihl overrække 60.000 kroner til AaB's fanprojekt "AaB er det hele værd".

Siden lanceringen af projektet i starten af maj har AaB Support Club og Vesttribunen produceret og solgt den populære støttetrøje som en samlet fanscene. Trøjen sælges for 175 kr. og alle indtægterne fra salget går til punkt C i indsamlingen: Fyld Aalborg Portland Park. 

I alt er der solgt 386 trøjer per dags dato, hvilket har givet et overskud på 60.000 kroner, der nu er givet videre. 

- Vi synes, det er imponerende, at vi er endt med at kunne overrække 60.000 kr. til AaB’s indsamling "AaB er det hele værd” gennem trøjesalget. Det er flot, at så mange har bakket op om denne T-shirt, og vi har været nødt til at bestille nye trøjer af flere omgange, fordi nogle størrelser blev revet væk med det samme, lyder det fra Rasmus Fihl.

- Det er allerfedest at gå til fodbold, når der er rigtig mange mennesker på stadion, så derfor har vi (ASC og Vesttribunen, red.) valgt at midlerne skulle gå specifikt til den del af projektet. Vi er rigtig glade for, at vi kan få lov til at fylde Aalborg Portland Park og dele disse billetter ud til nogle personer, der måske ikke har så mange penge mellem hænderne og som måske ikke har haft mulighed for at komme på stadion særlig ofte. Dem vil vi gerne give gode oplevelser, lyder det videre fra AaB Support Clubs formand. 

Det flotte stykke frivillige arbejde hos AaB's fans er heller ikke gået ubemærket hen hos administrerende direktør i AaB Thomas Bælum.  

- Det er enormt stærkt, at AaB Support Club og Vesttribunen gennem salget af en fælles T-shirt har kunnet samle 60.000 kroner ind til projekt “AaB er det hele værd”. Det er vi meget taknemmelige for. Gennem hele forløbet med projektet  har vi fået kæmpestor opbakning, og det er vi simplethen så stolte og beærede over. Ikke mindst nu hvor indsamlingen har rundet den halve million, som går til en stærkere fanscene i fremtiden, udtaler Thomas Bælum.

Man kan fortsat nå at støtte projekt "AaB er det hele værd", der afsluttes 1. juli. Blandt andet afvikles i øjeblikket en auktion over signerede og kampbrugte spillertrøjer fra 2019, hvorfra overskuddet også går til projektet.

Pr. 22. juli er der således indsamlet i alt 533. 750 kroner.  

Tags på denne nyhed

Følg AaB på TikTok

21. juni 2020 kl. 09:32 af Martin Stigaard Skammelsen

Dermed er der nu endnu en mulighed for at følge AaB på de sociale medier, udover Facebook, Instagram, Twitter og Snapchat.

Den officielle TikTok konto finder du her:

Flere af spillerne i AaB’s trup er også på TikTok – følg bl.a. Patrick Olsen og Lucas Andersen

'