AaB’s trup til pokalfinalen

30. juni 2020 kl. 21:38 af Brian Andersen

Her skal AaB forsøge at hente sin fjerde pokaltitel og sit ottende trofæ i alt.

Efter tirsdag aftens træning på Blue Water Arena har cheftræner Jacob Friis fra en skadesfri Superligatrup udtaget følgende 18 spillere inklusive ti egenudviklede folk fra AaB Talent og ti af AaB’s partnerklubber:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 27 Søren Tengstedt og 32 Kasper Pedersen.

Er man ikke blandt de heldige cirka 1.750 tilskuere i Esbjerg, så kan Sydbank Pokalens finale følges på TV3+ med optakt fra kl. 18.00 og kampstart kl. 20.00. Ligeledes kan dysten høres i radioen via Liga på P3.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Vejen til finalen i Sydbank Pokalen

30. juni 2020 kl. 17:40 af Rasmus Estrup

AaB's vej til Sydbank Pokalfinalen er gået gennem Nørresundby FB, Vejgaard Boldspilklub, HB Køge, FC København og AGF med en samlet målscorer på 22-2. 

I denne video fra AaB TV kan du komme med på turen hele vejen fra første kamp på Lindholm Høje Stadion 11. september 2019 og frem til sejrsjublen over AGF på Aalborg Portland Park 10. juni 2020. 

Se blandt andet Iver Fossums hattrick mod Nørresundby FB, Kasper Kusks fem mål mod Vejgaard Boldspilklub og de tre semifinalescoringer mod AGF. 

Udover alle 22 scoringer kan du se interviewbidder med Mathias Ross, Andreas Hansen, Oliver Abildgaard, Rasmus Thelander og cheftræner Jacob Friis. 

Pokalfinalen mod SønderjyskE i morgen spilles kl. 20.00 på Blue Water Arena og kan ses på TV3+, der viser optakt fra kl. 18.00. 

Tags på denne nyhed

Friis: Unik oplevelse i vente

30. juni 2020 kl. 11:01 af Rasmus Estrup

I morgen kl. 20.00 fløjter Jørgen Daugbjerg-Burchardt op til finalen i Sydbank Pokalen mellem AaB og SønderjyskE på Blue Water Arena. For AaB er det klubbens 12. optræden i pokalturneringens finale, og ifølge cheftræner Jacob Friis er det tydeligt at mærke, at spillerne er opsatte på, at det skal ende med AaB’s fjerde pokaltriumf.

- Spillerne glæder sig enormt. Alle byder sig virkelig til på træningsbanen. Der er godt humør og høj intensitet. Det er der som regel, men det er noget særligt lige nu. Vi kan godt mærke, at der er en stor kamp i vente, og der er en meget fokuseret tilgang til tingene, forklarer cheftræner Jacob Friis. 

Han har i medierne kunnet læse, hvordan SønderjyskE’s cheftræner, Glen Riddersholm, har udtalt, at det ville være en “mindre sensation”, hvis SønderjyskE skulle ende som vinder af årets pokaltitel.

- Jeg er lidt uforstående over for Glens (Riddersholm, red.) udmelding, der vel allermest må betragtes som spin. Realiteten er jo, at SønderjyskE’s spillertrup i denne sæson vel er den stærkeste i klubbens historie inklusive deres sølvsæson for fire år siden, så der venter os helt sikkert en svær finalemodstander og en lige kamp, siger Jacob Friis.

Selv har Jacob Friis fra tribunerne været vidne til flere af AaB’s tidligere pokalfinaler. Både som menig AaB-fan og som fuldtidsansat U/19 Ligatræner for klubben, da AaB i 2014 besejrede FC København 4-2.

- Jeg er stolt af at være træner for et AaB-hold, der i min første fulde sæson som cheftræner har spillet sig både i Mesterskabsspillet og i pokalfinalen. En pokalfinale er noget helt unikt, og det kan man kun glæde sig til, siger han, og sætter ord på oplevelsen, han selv havde, da han som fan tog på bustur til en pokalfinale.

- Det er en festdag sammen med halvdelen af Aalborg. Man står tidligt op og sætter sig ind i en bus med alle ens kammerater. Hele vejen er der højt humør og en stor spænding, og det kammeratskab, der er, når man er fælles om at være tilhænger af en klub, er noget helt særligt. Man glæder sig, som da man var barn til juleaften. Nogle gange får man en kedelig, blød pakke, og andre gange får man den fjernstyrede bil, man havde ønsket sig, fortæller Jacob Friis.

I AaB’s nuværende trup har Patrick Kristensen, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Rasmus Thelander og Kasper Pedersen tidligere prøvet at stå i finalen med AaB. Førstnævnte både i 2009 og 2014, mens de fire sidstnævnte kun har prøvet det i The Double-triumfen i 2014.

- Det er altid godt, at have spillere der har prøvet det før. For selvom der er en ekstra stor opmærksomhed omkring kampen, så skal vi ikke lade os påvirke af de ydre omstændigheder. Vi skal have fuldt fokus på det, vi kan gøre noget ved. Det har Rasmus Würtz på vegne af hele trænerstaben også talt med alle spillerne omkring. For vi skal ikke ændre vores tilgang til træning eller vores forberedelse. Vi skal bare have fokus på at præstere godt og vinde kampen, siger Jacob Friis.

AaB kører i dag mod Esbjerg, hvor der venter en træning på Blue Water Arena, så holdet er bekendt med baneforholdene forud for kampen i morgen.

Sydbank Pokalens finale begynder som nævnt kl. 20.00, og der er optakt på TV3+ allerede fra kl. 18.00.

De sidste pokalfinalebilletter revet væk

30. juni 2020 kl. 10:23 af Rasmus Estrup

De sidste ca. 100 billetter, der var tilbage efter weekenden og mandagens salg af billetter til sæsonkortholdere med højeste fremmøde, er nu blevet revet væk. 

Billetterne blev fra kl. 10.00 sat til salg blandt alle AaB's sæsonkortholdere, og kl. 9.00 kunne man som sæsonkortholder stille sig i kø. Blandt alle i køen blev der trukket lod, da billetsalget åbnede kl. 10. Her var over 800 sæsonkortholdere i kø, og billetterne blev med det samme revet væk. 

Har man ikke fået billet til pokalfinalen kan kampen i morgen følges på TV3+ fra kl. 18.00. Kampstart mod SønderjyskE er kl. 20.00. 

Tags på denne nyhed

Sidste finalebilletter fordeles blandt alle sæsonkortholdere

30. juni 2020 kl. 08:45 af Martin Stigaard Skammelsen

Efter weekenden og mandagens salg af billetter til sæsonkortholdere med højeste fremmøde i indeværende sæson, er der endnu usolgte billetter tilbage. Samtlige af disse resterende godt 100 billetter sælges fra tirsdag formiddag kl. 10.00 blandt alle med gyldigt sæsonkort.

Dette vil ske således, at man fra kl. 9.00 tirsdag kan stille sig i en digital kø på AaB's billetside - kl. 10.00 åbnes billetsalget, og den digitale kø vil på dette tidspunkt give adgang efter tilfældig rækkefølge til alle, der står i køen på det pågældende tidspunkt. Det vil sige, at der reelt foregår en lodtrækning blandt alle i køen. Kommer man igennem til billetsalget vil det være muligt at købe 2 billetter pr. aktivt sæsonkort.

Har man allerede købt billetter til pokalfinalen vil man ikke kunne købe billetter igen.

Tags på denne nyhed