AaB i bekneb i København

17. juni 2020 kl. 22:01 af Rasmus Estrup

Opgøret begyndte med lidt af en chokstart, da FC København allerede efter halvandet minut bragte sig foran. Et par hurtige afleveringer medførte en chance til Mohamed Daramy, der efter et træk sparkede fladt mod fjerneste stolpe, og via indersiden af opstanderen trillede kuglen over stregen til 1-0.

En håndfuld minutter senere fik FC København en ny mulighed, da en fejlaflevering fra Magnus Christensen endte på kanten af feltet hos Bryan Oviedo, der sparkede forbi.

Jacob Rinne havde kort forinden haft et sammenstød med Michael Santos, og de følgende knæsmerter betød, at den svenske keeper i 12. minut måtte lade sig udskifte med Andreas Hansen, der dermed fik sin første 3F Superligakamp for AaB. Før i dag havde Andreas Hansen kun stået i Sydbank Pokalen.

Midt i anden halvleg måtte også Magnus Christensen udgå med en skade. Ind i hans sted kom Robert Kakeeto.

I 27. minut blev ondt værre for AaB. Guillermo Varela fik god plads på kanten til at slå et præcist indlæg ind i feltet, hvor Mohamed Daramy var fri og resolut sparkede hårdt til læderet, som gik lige under Andreas Hansen, der ikke kunne nå at reagere.

Ti minutter før pausen havde AaB sin første afslutning, da Iver Fossum efter adskillige meters drev med bolden sendte et langskud over mål.

Mod slutningen af første halvleg kom AaB længere frem på banen og havde et par nærgående indlæg, et blokeret langskud fra Søren Tengstedt og et upræcist hovedstød fra Jores Okore på et hjørnespark.

Seks minutter efter pausen blev FC Københavns Michael Santos sendt af sted i løb mod Andreas Hansen. Jores Okore fik dog presset angriberen tilpas meget til, at afslutningen sad lige på AaB-keeperen, der uden problemer stoppede forsøget.

Kort efter havde AaB et frispark i en fin position, men Patrick Olsens forsøg sad lige i muren, og returen sendte indskiftede Lukas Klitten over.

Den tidligere AaB-spiller Mikkel Kaufmann fik lige inden stadionuret rundede en time afsluttet lige på Andreas Hansen fra kanten af feltet.

Ved 60 minutters mærket fik AaB sat holdets hidtil bedste angreb sammen. Patrick Olsen fandt Tom van Weert på kanten, og hollænderen spillede på tværs til Iver Fossum, der fra 16-meteren sparkede kompetent på kassen, men Karl-Johan Johnsson tog flot fra i målet.

Med lidt mere end et kvarter tilbage var nordjyderne endnu tættere på en reducering. Patrick Olsen tog sig af et nyt frispark fra en god position, og med et fantastisk spark sendte han bolden i retning af øvre målhjørne, men inde på stregen diskede Karl-Johan Johnsson op med en kanonredning, da han med fingerspidserne fik viftet kuglen op på overliggeren.

Fem minutter senere var det Andreas Hansens tur til at levere en god redning, da Rasmus Falk forsøgte sig med en velplaceret afslutning lidt uden for feltet.

Ti minutter før tid fik FC København en ny mulighed, da en uafklaret AaB-defensiv efterlod Nicolaj Thomsen med bolden tæt ved den ene opstander, men i sidste ende kom Patrick Kristensen i vejen.

I vejen var Andreas Hansen også i 83. minut, da Mikkel Kaufmann vendte rundt i udkanten af AaB-feltet og sparkede på kassen. AaB-målmanden var også på plads to minutter senere på et forsøg fra Karlo Bartolec.

I den anden ende sigtede Tom van Weert mod fjerneste målhjørne fra distancen, men bolden gik lige forbi målet.

I 90. minut måtte Andreas Hansen endnu en gang ud i en flot redning på en afslutning fra Carlos Zeca, som AaB-målmanden fik pareret ud til et hjørnespark.

Opgøret bød ikke på flere muligheder, og dermed tabte AaB 2-0. Det betyder, at Hele Nordjyllands Hold fortsat ligger på sjettepladsen i 3F Superligaen med 38 point. Foran ligger FC Nordsjælland med 42 point.

Netop FC Nordsjælland er AaB's næste modstander allerede på lørdag kl. 18.00 på Aalborg Portland Park.

Matchfacts - 3F Superligaen, Mesterskabsspillet, 28. spillerunde

FC København-AaB 2-0 (2-0)
2. min 1-0 Mohamed Daramy, 27. min 2-0 Mohamed Daramy
Advarsler FC København: Bryan Oviedo (4), Andreas Bjelland (72)
Advarsler AaB: Tom van Weert (17)
500 tilskuere i Telia Parken

FC København (4-4-2): Karl-Johan Johnsson, Guillermo Varela, Victor Nelsson, Andreas Bjelland, Bryan Oviedo (63: Pierre Bengtsson), Pep Biel (77: Karlo Batolec), Rasmus Falk, Carlos Zeca, Jens Stage, Michael Santos (78: Nicolaj Thomsen), Mohamed Daramy (50: Mikkel Kaufmann).

AaB (4-3-3): Jacob Rinne (12: Andreas Hansen), Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Mathias Ross, Patrick Kristensen (82: Jakob Ahlmann), Patrick Olsen, Magnus Christensen (25: Robert Kakeeto), Iver Fossum, Tom van Weert, Søren Tengstedt (82: Oliver Klitten), Lucas Andersen (46: Lukas Klitten).

Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen.

Kampbrugte Håndsrækningstrøjer på auktion

17. juni 2020 kl. 13:00

Du kan nu blive ejer af en kampbrugt Håndsrækningstrøje fra hummel, som AaB-spillerne benyttede i 3F Superligaen og Sydbank Pokalen i løbet af 2019. Alle spillertrøjer er efterfølgende blevet signeret af den enkelte spiller.

De kampbrugte Håndsrækningstrøjer fra hummel er netop blevet sat på auktion på Odendo.dk, og hver en krone fra auktionen af de kampbrugte trøjer går til projektet "AaB er det hele værd".

Auktionen er sat i gang i dag kl. 13.00, og løber frem til 30. juni kl. 12.00.

Vis dine AaB-farver på kampdagen

17. juni 2020 kl. 10:48 af Rasmus Estrup

AaB skal i aften i aktion i 3F Superligaen på udebane mod FC København. Det betyder, at AaB-fansene igen skal vise sin støtte ved at vise de rød-hvide farver frem.

Så find AaB-trøjerne frem, hæng AaB-flaget op i flagstangen og hæng halstørklæderne ud ad vinduerne. Så er du med til at vise din støtte til AaB-mandskabet.

Indtil videre har der været mange kreative løsninger, og vi glæder os til at se flere i løbet af dagen.

Del din støtte i kommentarsporet på Facebook, i jeres stories på Instagram og på Twitter.

AaB TV: Tilbageblik på FC København-AaB

17. juni 2020 kl. 08:17 af Rasmus Estrup

En langskudskasse fra Kasper Bøgelund, en fuldtræffer af Christian Bassogog og et pragtfuldt frispark af Lucas Andersen.

Det er blot tre af de ti udebanemål mod aftenens modstander, FC København, som du kan se eller gense i dette tilbageblik.

Kampen i aften spilles kl. 20.00 i Telia Parken, og du kan se kampen på Canal 9.