280 tilskuere får også adgang lørdag

16. juni 2020 kl. 13:47 af Martin Stigaard Skammelsen

Grundet lovgivningen om statens kompensationsordning for dækning af underskud for arrangører med mere end 1.000 publikummer er AaB forpligtiget til at begrænse sit tab mest muligt, for at få del i regeringens hjælpepakker. Dette sker primært via AaB’s samarbejdspartnere, hvorfor 200 af disse er inviteret til lørdagens kamp.

Dog har flere samarbejdspartnere allerede tilkendegivet, at de gerne vil videregive billetterne til AaB’s sæsonkortholdere, hvilket betyder at ca. 100 samarbejdspartnere kommer ind til lørdagens kamp, mens ca. 150 sæsonkortholdere får mulighed for at få billet. Endelig vil 30 billetter blive fordelt til AaB Support Clubs stemningsskabende medlemmer med sæsonkort, for at sikre den bedste mulige opbakning til holdet på banen.

Billetter fordeles onsdag 

Senere i dag tirsdag vil alle sæsonkortholdere modtage en e-mail fra AaB med information om, hvordan man kan sikre sig en plads til lørdag aftens kamp. De 110 pladser fordeles tilfældigt blandt alle interesserede.

Dette vil ske således, at man fra kl. 9.30 onsdag morgen kan stille sig i en digital kø på AaB's billetside - kl. 10.30 åbnes billetsalget, og den digitale kø vil på dette tidspunkt give adgang efter tilfældig rækkefølge til alle, der står i køen på det pågældende tidspunkt. Det vil sige, at der reelt foregår en lodtrækning blandt alle i køen.

Alle billetter til kampen vil give adgang til øvre afsnit på Complea Tribunen. Bemærk også at merchandise-boden foran Aalborg Portland Park ikke vil være åben på kampdagen.

Sæsonkortholdere der opnåede adgang til pokalsemifinalen mod AGF eller søndagens kamp mod FC Midtjylland vil ikke have mulighed for at indløse billet til lørdagens kamp, med henblik på at så mange sæsonkortholdere som muligt får adgang til de resterende kampe i 3F Superligaen.

Særlige retningslinjer

Bemærk at der i forbindelse med alle kampe på Aalborg Portland Park i denne tid er særlige regler, der skal følges, blandt andet at man skal sidde ned under kampen, samt at alle tilskuere skal sidde med god afstand til øvrige tilskuere. Læs mere om disse adfærdsregler her.

Af sikkerhedsmæssige hensyn vil der være håndsprit ved alle indgange, toiletter og boder, ligesom brugsflader på toiletter, ved gelændere og i boder løbende vil blive løbende rengjort under kampene.

Lørdag aftens opgør mod FC Nordsjælland spilles kl. 18.00 på Aalborg Portland Park, hvor dørene åbnes for tilskuere kl. 17.00.

Tags på denne nyhed

Ottendeplads før sidste grundspilsdag i eSuperligaen

16. juni 2020 kl. 09:08 af Rasmus Estrup

Mandagens to runder i eSuperligaen gav fire point til AaB-mandskabet. Dermed ligger AaB på ottendepladsen i eSuperligaen før de tre sidste grundspilsrunder, som spilles på torsdag. 

Første kamp mandag aften blev spillet mod FC Nordsjælland, og her tog AaB en samlet sejr på 3-2. Sejren blev grundlagt af Mads Skibsted som i sin udekamp vandt 2-0 over The Kid med to mål inden for opgørets sidste 20 minutter. 

Dermed skulle Jacob Kragelund tabe med minimum to mål for at smide point, og allerede i opgørets fjerde minut scorede AaB-spilleren til 1-0 mod Al-Bacha. FC Nordsjællands tidligere verdensmester kom dog med to scoringer på hver side af pausen tilbage i opgøret med en føring på 2-1, men Jacob Kragelund holdt stand til sidst, og dermed tog AaB alle tre point. 

Efterfølgende spillede AaB 2-2 med Hobro I.K. efter to gange 1-1, og dermed blev det til en pointdeling. 

I første opgør scorede Mads Skibsted til 1-0 efter et kvarter, men i 33. minut udlignede OneWayCrazyy til 1-1. Også i returopgøret kom AaB foran 1-0, da Jacob Kragelund kom på tavlen i 20. minut, men igen fik Hobro I.K. udlignet. Denne gang ved Roberts. Midt i anden halvleg stod træværket i vejen for Jacob Kragelund, og dermed endte opgøret samlet 2-2. 

Mandagens fire point betyder, at AaB har 16 point efter 11 runder og ligger på ottendepladsen. På torsdag skal AaB op imod fjerdepladsen Lyngby Boldklub, syvendepladsen AC Horsens og FC Købehavn på tredjepladsen. 

Vinder AaB alle tre kampe lever håbet om en plads i top-fire og dermed direkte kvalifikation til eSuperliga Finals fortsat. Ender AaB fra femtepladsen til 12. pladsen skal AaB deltage i eSuperliga Playoffs, som spilles fredag aften. 

eSuperliga Finals spilles i år over to dage. Kvartfinalerne kører 23. juni, mens semifinaler og finalen spilles 25. juni. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om FC København og AaB…

16. juni 2020 kl. 08:35 af Rasmus Estrup

- det er 86. 3F Superligakamp mellem FC København og AaB. Statistikken siger 19 sejre til AaB, 23 uafgjorte og 43 nederlag samt en målscore på 92-142 set med AaB’s øjne.

- AaB har fået point i seks ud af de seneste syv 3F Superliga-udekampe, der er endt med tre sejre, tre uafgjorte og et enkelt nederlag. Det enlige nederlag faldt imidlertid i marts 2020, hvor modstanderen var netop FC København i Telia Parken.

- anfører Lucas Andersen er tilbage efter afsonet karantæne. Han har tidligere spillet syv 3F Superligakampe mod FC København, og det er lykkedes ham at score i to ud hans tre seneste opgør mod FC København.

- foruden Lucas Andersen (2 mål) har også Kasper Kusk (2), Iver Fossum (1), Frederik Børsting (1) og Rasmus Thelander (1) tidligere scoret for AaB i 3F Superligaen mod FC København.

- AaB ikke har besejret FC København i nogen af de seneste 19 3F Superligaopgør afviklet i Telia Parken. Det er i tre tilfælde lykkedes AaB at få point, hvorimod seneste 3F Superligasejr på udebane mod FC København daterer sig til maj 2007. I mellemtiden har AaB vundet pokalfinalen i 2014 i Telia Parken mod FC København.

- med 21 begåede straffespark ligger gennemsnittet for de 85 tidligere 3F Superligaopgør mellem FC København og AaB over gennemsnittet for hele 3F Superligaen. Det er dog knap seks år siden, at der senest blev dømt et straffespark mellem de to klubber.

- ud af de 85 tidligere 3F Superligakampe har AaB scoret først i 31 tilfælde, hvilket har resulteret i 16 sejre, 10 uafgjorte og fem nederlag. Omvendt har FC København scoret kampens første mål i 50 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, ni uafgjorte og 38 nederlag.

- AaB har tabt de to seneste 3F Superligakampe mod AGF og FC Midtjylland. Hvis det bliver til nederlag mod FC København, vil det være første gang siden september 2019, at AaB taber tre 3F Superligakampe i træk.

- der aldrig tidligere er spillet kampe i 3F Superligaen på datoen 17. juni, men datoen er ikke seneste spilletidspunkt i 3F Superligaen. For AaB er det 36 år siden, at klubben senest spillede en DM-kamp på denne dato, hvor det i 3. division blev til 3-3 i Helsingør mod de lokale spillere fra Helsingør IF.

- ingen AaB-spillere er i karantæne til kampen mod FC København. Til den efterfølgende kamp mod FC Nordsjælland risikerer Frederik Børsting og Jakob Ahlmann karantæne i tilfælde af et gult kort mod FC København.

- onsdagens dommer Benjamin Willaume-Jantzen dømmer sin sjette 3F Superligakamp med deltagelse af AaB, og indtil videre har det været ensbetydende med point til AaB. Pudsigt nok er AaB’s to hjemmekampe begge endt uafgjort, hvorimod de tre udekampe alle er endt med sejr og clean sheet.

- onsdagskampen spilles kl. 20.00. Der vil ikke være adgang for udefans til kampen, der i stedet kan følges på Canal 9, som viser optakt fra kl. 19.00. 

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

Bliv klædt på til pokalfinalen

15. juni 2020 kl. 15:28 af Rasmus Estrup

Bliv klædt rigtigt på til AaB's pokalfinale mod SønderjyskE 1. juli kl. 20.00. 

På AaB Webshop kan du nemlig anskaffe dig et pokalfinale-sæt bestående af et halstørklæde og en t-shirt fra hummel. 

På ryggen af t-shirten og på halstørklædet står der "Altid som klubbens 12. mand!". Du kan nemlig være en ekstra støtte, hvad enten du kommer på tribunerne i Esbjerg eller ser kampen hjemmefra.

12 er også antallet af striber på halstørklædet - en stribe for hver pokalfinale AaB har været i siden 1966.

Prisen for pokalfinale-sættet er 349 kr. 

Køb dit pokalfinale-sæt her. 

Du kan også købe nogle pakker med to pokalfinale-halstørklæder + AaB-drikkevarer, der kan deles med gode venner når den vigtige kamp spilles. Se dem her. 

Tags på denne nyhed

Projekt "AaB er det hele værd" fortsætter til 1. juli

15. juni 2020 kl. 13:32 af Rasmus Estrup

Projekt "AaB er det hele værd", der indtil videre har samlet 473.250 kr. ind AaB's fanscene fortsætter indtil 1. juli, hvor AaB spiller finale i Sydbank Pokalen mod SønderjyskE. 

"AaB er det hele værd" blev oprettet 5. maj - dagen efter, at AaB's 3F Superligatrup og ledende medarbejdere valgte at bidrage til klubbens ve og vel med en betydelig lønnedgang i maj. Siden har også den professionelle bestyrelse i AaB A/S valgt at frasige sig en del af sit honorar. Mange sæsonkortabonnenter har også valgt at donere deres tilgodehavende for marts og april til at bakke op om AaB’s fanscene.

Alle de indsamlede kroner i "AaB er det hele værd" er dedikeret tre forskellige initiativer til at støtte AaB's fanscene. 

Projekt A går til udsmykning af Aalborg Portland Park, projekt B går til etableringen af en fanzone og projekt C går til billetter, som AaB Support Club og Vesttribunen skal uddele til velgørende formål og skoleklasser i Aalborg med henblik på at fylde Aalborg Portland Park, når tribunerne igen må fyldes op. 

Områderne er defineret og udvalgt i tæt samarbejde med AaB Support Club og Vesttribunen, der også vil være inde over udførelsen af de enkelte tiltag, og der skal lyde en stor tak til begge de frivillige organisationer for deres involvering og opbakning til projektet. Se et indslag med AaB Support Club og Vesttribunen her.

Alle bidragsydere vil som minimum få deres navn nævnt på aabsport.dk og modtage et støttebevis. Det fremgår under de enkelte kategorier.

Der er kategorier på henholdsvis 250, 500 og 1.000 kr., som kan doneres til tre specifikke områder på fanscenen. Og ønsker man det, er det naturligvis muligt at give flere end et bidrag. Hidtil har 814 personer bidraget til "AaB er det hele værd". 

Læs mere og støt "AaB er det hele værd" her. 

Tags på denne nyhed