Thelander på vej i Klub 100 i AaB

25. juli 2020 kl. 12:14 af Brian Andersen

Forrige søndag rundede Jacob Rinne 100 kampe for AaB, og i torsdags opnåede Jores Okore samme status.

Hattricket kan således blive fuldendt søndag aften af en i øjeblikket storspillende Rasmus Thelander, der i august 2019 returnerede til AaB efter fire år i udlandet.

AaB solgte i sommeren 2015 Rasmus Thelander til den græske storklub Panathinaikos FC, og efterfølgende repræsenterede Thelander også FC Zürich i Schweiz og hollandske Vitesse Arnhem. AaB hentede i sommeren 2012 Rasmus Thelander hos AB i Gladsaxe.

I AaB huskes Rasmus Thelander udover sit kontante forsvarsspil også for pokalfinalen i 2014 mod FC København og sine to hovedstødsmål, der var med til at sikre AaB The Double. I alt har 29-årige Rasmus Thelander i sine foreløbige 99 kampe for AaB scoret seks gange.  

Ligeledes i Schweiz oplevede Rasmus Thelander at blive pokalvinder, da han 27. maj 2018 blev kåret til kampens bedste spiller i finalesejren over forhåndsfavoritterne fra BSC Young Boys.

Herudover er det blevet til tre U-landskampe for Danmark.

AaB markerer et jubilæum, når en spiller opnår sin kamp nummer 100, 200, 250, 300, 350 etc.

Tags på denne nyhed

Gentegning starter på mandag 27. juli

25. juli 2020 kl. 11:30 af Rasmus Estrup

På søndag spiller vi sæsonens sidste kamp ude mod FC Midtjylland, og derefter er det er tid til at kigge frem mod sæsonen 2020-2021 – og alle de efterfølgende sæsoner. Med et sæsonkortabonnement får du nemlig entré på Aalborg Portland Park resten af livet. Eller indtil du vælger at opsige abonnementet. 

Er du sæsonkortholder kan du fra mandag d. 27. juli gentegne dit sæsonkort ved at skifte til et abonnement, da det traditionelle sæsonkort, der kun er gyldigt en sæson ad gangen, afskaffes fra den nye sæson. Gentegner du med et abonnement beholder du din faste plads og samme kort. 

Fra stiftelsen af dit abonnement, er du kun bundet de første seks måneder. Det traditionelle sæsonkort, der kun er gyldigt en enkelt sæson ad gangen, afskaffes.

Din faste plads er reserveret frem til d. 10. august, hvorefter pladsen frigøres til åbent salg, såfremt den ikke er fornyet.

Grundet situationen med Covid-19 kan vi på nuværende tidspunkt ikke garantere, at det fra den nye vil være muligt at overvære kampene fra din normale faste plads, men gentegner du, vil pladsen være din, så snart Aalborg Portland Park åbner igen. 

Er du sæsonkortabonnent, er du i forvejen sikret din plads fremadrettet, og du behøver således ikke foretage dig noget for at bevare din adgang til alle AaB's 3F Superligakampe og Sydbank Pokalkampe på Aalborg Portland Park. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om FC Midtjylland og AaB…

24. juli 2020 kl. 14:40 af Brian Andersen

- at den forestående duel er 3F Superligakamp nummer 60 mellem FC Midtjylland og AaB. Statistikken siger 22 sejre til AaB, otte uafgjorte og 29 nederlag samt en målscore på 72-87 set med AaB’s øjne.

- at AaB de senere år har haft det svært mod FC Midtjylland, idet det kun er blevet til én sejr i de seneste 16 indbyrdes opgør i 3F Superligaen. I Herning er det ikke gået meget bedre, idet de syv seneste 3F Superligakampe mod FC Midtjylland er endt med én uafgjort og seks nederlag.

- at AaB således ikke har vundet på udebane mod FC Midtjylland siden 5. april 2014, hvor det blev til en 3-2 sejr efter scoringer af Nicolaj Thomsen og to gange Lukas Spalvis.

- at AaB har tabt de fire seneste 3F Superligakampe mod FC Midtjylland svarende til alle indbyrdes opgør afviklet i 2019 og 2020. Hvis det bliver til nederlag igen, vil det være første gang, at AaB taber til FC Midtjylland i fem 3F Superligakampe i træk.

- at AaB senest fik point i Herning, da det 29. februar 2016 sluttede 1-1. Også her med Lukas Spalvis som målscorer.

- at fra den nuværende AaB-trup har Kasper Kusk (3 mål), Tom van Weert (1) og Frederik Børsting (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod FC Midtjylland.

- at ud af de 59 tidligere 3F Superligakampe mod FC Midtjylland har AaB scoret først i 23 tilfælde, hvilket har resulteret i 17 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har FC Midtjylland scoret kampens første mål i 35 tilfælde, hvilket har givet AaB fem sejre, fire uafgjorte og 26 nederlag.

- at Jakob Kehlet søndag aften i Herning dømmer sin 25. 3F Superligakamp i indeværende sæson og dermed tangerer sin egen rekord fra forrige sæson. Han har indtil videre dømt fire straffespark og udvist én spiller, men siden oktober 2019 er det kun blevet til et dømt straffespark.

- at FC Midtjylland og AaB ikke har for vane at spille uafgjort ret ofte, idet det kun været kampens udfald i knap 14 procent af kampene. Tendensen har specielt gjort sig gældende i Herning, hvor kun to ud af de 25 tidligere 3F Superligakampe er endt uden vinder.

- at en 3F Superligakamp i Herning mellem FC Midtjylland og AaB aldrig er endt uden scoringer. Kun i én ud af de 25 forudgående kampe har FC Midtjylland ikke formået at score mod AaB, hvorimod AaB har forladt MCH Arena i ni kampe uden at få scoret.

- at AaB i sæsonens sidste kamp skal besejre FC Midtjylland for at kunne overtage fjerdepladsen fra Brøndby I.F., der ikke samtidig må besejre AGF i Aarhus. Hvis det bliver til en fjerdeplads, vil det være første gang siden mesterskabet i sæsonen 2013/2014, at AaB ender blandt de fire bedste klubber i 3F Superligaen.

- at AaB har holdt modstanderen fra at score i de to seneste 3F Superliga-udekampe. Hvis det lykkes at holde FC Midtjylland fra at score, vil det være første gang siden august-september 2017, at AaB præsterer tre clean sheets i træk på udebane.

- at AaB senest i aktion i 3F Superligaen på datoen 26. juli, da det i 2014 blev 2-0 på Aalborg Portland Park efter scoringer af Anders K. Jacobsen og Nicklas Helenius. Modstanderen var… FC Midtjylland.

- at Rasmus Thelander søndag aften kan spille sin officielle kamp nummer 100 for AaB siden debuten i juli 2012. Han har som en af de få i truppen spillet europæisk fodbold for AaB, hvorfor mere end en fjerdedel af hans optrædener for AaB har været europæiske kampe og pokalkampe.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Okore om 100 kampe for AaB

24. juli 2020 kl. 10:28 af Rasmus Estrup

Siden Jores Okore kom til AaB for tre år siden, har forsvarsklippen spillet 100 kampe for Hele Nordjyllands Hold. Det blev i går markeret før AaB-FC København. 

AaB TV har talt med Jores Okore om de første 100 kampe, udviklingen hos ham selv og klubben samt hvad fansenes tilstedeværelse gør for den hårdtarbejdende midtstopper. 

Se indslaget i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af AaB-FC København

24. juli 2020 kl. 07:10 af Rasmus Estrup

Efter fem kampe med 13 point måtte AaB i går se sig besejret, da FC København gæstede Aalborg Portland Park og vandt 1-0. 

Opgøret, der var sæsonens sidste hjemmekamp, begyndte jævnbyrdigt, men opgørets første store mulighed tilfaldt AaB, da Patrick Olsen og Tom van Weert kombinerede på kanten af feltet, inden sidstnævnte sendte bolden fladt ind på kanten af det lille felt til Patrick Olsen, der desværre måtte se sin afslutning mod en nærmest tomt mål blokeret ud til hjørne. 

Kort inden pausen havde Jacob Rinne en stærk redning på et forsøg fra Jonas Wind, og de to hold gik til pause uden scoringer. 

Syv minutter efter pausen scorede Carlos Zeca kampens eneste mål, da han sikkert flugtede bolden i mål fra kanten af feltet. Det var i øvrigt første gang i fem kampe, at AaB-defensiven indkasserede et mål. 

Efter 83 minutter var AaB tæt på en udligning, men Mathias Ross' frie hovedstød efter et godt oplæg fra Kasper Kusk gik forbi. Dermed tabte AaB 1-0. 

Sæsonens sidste kamp spilles på søndag kl. 19.00 på udebane mod FC Midtjylland. Vinder AaB opgøret, er fjerdepladsen stadig mulig, da Brøndby I.F. har to point flere end AaB. 

Tags på denne nyhed
'