AaB og Olsen tilføjer et år

8. juli 2020 kl. 08:03 af Brian Andersen

Den teknisk dygtige og løbestærke midtbaneprofil skiftede sidste sommer til AaB fra FC Helsingør.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Patrick er efterhånden en spiller med ganske stor erfaring, og han har i denne sæson været en klar gevinst for vores hold.

- Han har vindermentalitet og er meget professionel i sin tilgang og arbejder hårdt, og i den forstand er han et forbillede for vores unge talenter, fremhæver Inge André Olsen.

- Også uden for banen er Patrick et friskt pust til vores mentalitet og som modvægt til vores mange nordjyske drenge i truppen, konstaterer Inge André Olsen.

26-årige Patrick Olsen, der har 58 ungdomslandskampe på sit CV og ophold i Brøndby I.F., den italienske storklub Inter og erfaring fra både norsk, fransk og schweizisk fodbold, glæder sig over forlængelsen:

- Jeg havde en god fornemmelse på forhånd, og AaB har ganske rigtigt været et fantastisk match for mig. Jeg har hele tiden haft i hovedet, at jeg skulle gøre alt, hvad jeg kunne for at overbevise folk om, at jeg faktisk er en okay fodboldspiller, og det første år har næsten været for godt til at være sandt.     

- Vi har i denne sæson vist os som et hold, som på vores stærkeste dage, er blandt de allerbedste, men vi leder efter at få opbygget den fornødne stabilitet, for vi vil gerne vinde noget og kvalificere os til Europa, og på den led var pokalfinalenederlaget i sidste uge selvfølgelig en kæmpe skuffelse for os alle, erkender Patrick Olsen.

- Nu handler det om at færdiggøre sæsonen bedst muligt og stå knivskarpt til den kommende, så vi kan tage næste skridt både individuelt og som hold. Jeg har fundet ro både i AaB og Aalborg, hvor jeg er glad for at være og på ingen måde har travlt med at komme videre fra, fastslår Patrick Olsen.

Patrick Olsen står foreløbig noteret for 35 officielle kampe og otte scoringer for Hele Nordjyllands Hold.

Tags på denne nyhed

Information om billetter til AaB-AGF

7. juli 2020 kl. 20:24 af Martin Stigaard Skammelsen

Dermed har AaB’s knap 3.000 sæsonkortholdere førsteret på at afhente billet til eget kort, samt tilkøbe yderligere to billetter, indtil onsdag kl. 12.00. Information om hvordan dette foregår i praksis er tilsendt alle sæsonkortholdere via e-mail.

Fra kl. 12.30 onsdag vil alle øvrige pladser være til salg til kampen, dog kan sæsonkortholdere fortsat afhente en gratis billet online, men denne vil ikke længere være garanteret.

Til torsdagens kamp er tilskuerkapaciteten på Aalborg Portland Park 3.758 personer.

Information til sæsonkortholdere

For sæsonkortholdere er det desværre ikke muligt at benytte den normale plads der står anvist på ens sæsonkort, da der fortsat er særlige regler og krav til afviklingen af kampe på Aalborg Portland Park, herunder at alle tilskuere skal holde mindst en meters afstand til hinanden.

Husk derfor at medbringe din billet til kampen, ikke dit sæsonkort, da dette ikke vil være gyldigt.

Sæsonkortholdere kan afhente deres billet i billetsystemet ved at følge nedenstående trin:

 • Gå ind på billet.aabsport.dk og log in på din profil
 • Vælg kampen AaB-AGF
 • Vælg din plads - der er frit valg mellem alle åbne tribuneafsnit
 • Vælg derefter om billetten skal være voksen, barn eller pensionist
 • Klik nu på gaveikon-knappen nederst for at indløse din værdikupon for at gennemføre købet til 0 kroner
 • Download din billet og medbring den til kampen torsdag

Særlig regler for publikums adfærd

Der vil til kampen være særlige regler for adfærd der skal følges – læs disse herunder:

I forbindelse med åbningen for flere tilskuere, er det i særlig grad vigtigt, at alle tilskuere følger de adfærdsregler, der ligger til grund for genåbningen.

Såfremt publikum ikke overholder disse regler, kan man blive bortvist fra kampen, ligesom dette kan få indflydelse på en yderligere genåbning senere på året samt i værste tilfælde medføre at antallet af mulige tilskuere til AaB’s hjemmekampe igen reduceres.

Reglerne der skal overholdes er:

 • Planlæg din transport hjemmefra til og fra Aalborg Portland Park inden afrejse.
 • Ankom til Aalborg Portland Park på det tidspunkt og ved den indgang, der er angivet på din billet.
 • Følg skiltningen og anvisningerne ved stadion og hold altid minimum 1 meters afstand til andre personer ved indgangen, under ophold og afgang.
 • Bliv så vidt muligt på din siddeplads før og under kampen med mindre, du skal besøge en mad- og drikkebod eller toiletfaciliteter.
 • Vend ryggen til de andre tilskuere på din række, når du bevæger dig til og fra din anviste siddeplads.
 • Orienter dig om ruten til toiletter, boder og øvrige forhold.
 • Hold god håndhygiejne, benyt de opstillede håndspritdispensere og undgå så vidt muligt at røre dig selv i ansigtet, ved håndtag, gelændere med videre.
 • Undgå tæt kontakt som håndtryk, highfives og kram med personer, der ikke er nærtstående.
 • Undgå gruppedannelse.
 • Vær særligt opmærksom og tag hensyn ved jubel, sang og råb
 • Følg til enhver tid anvisningerne fra kontrollører og bodpersonale.

Det anbefales også, at man downloader app'en "Smittestop" til sin telefon og aktiverer den inden ankomst til kampen.

Det generelle ordensreglement er fortsat gældende til AaB's hjemmekampe - læs ordensreglementet her. 

 

Tags på denne nyhed

Vidste du om den jyske klassiker mod AGF…

7. juli 2020 kl. 17:07 af Brian Andersen

- at den forestående duel er 3F Superligakamp nummer 86 mellem AaB og AGF. Statistikken siger 37 sejre til AaB, 20 uafgjorte og 28 nederlag samt en målscore på 134-122 i AaB’s favør.

- at AaB for få dage siden – 26. juni – vandt den seneste indbyrdes 3F Superligakamp mod AGF med 4-1 i Aarhus. Det er imidlertid ikke lykkedes AaB at besejre AGF i to 3F Superligakampe i træk siden august 2016-april 2017, hvor AaB præsterede tre sejre i træk mod AGF.

- at i Aalborg har AaB ikke besejret AGF siden marts 2019, hvorimod de to efterfølgende kampe begge er endt med nederlag til AaB. Hvis det bliver til et nederlag torsdag aften, vil det være historisk for AaB, idet klubben aldrig, hverken i tiden med Superliga eller før, har tabt tre kampe i træk til AGF på hjemmebane.

- at fra den nuværende AaB-trup har Iver Fossum (2 mål), Lucas Andersen (2), Kasper Kusk (2), Kasper Pedersen (2), Søren Tengstedt (1), Rasmus Thelander (1), Kristoffer Pallesen (1), Patrick Kristensen (1) og Magnus Christensen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod AGF.

- at ud af de 85 tidligere 3F Superligakampe mod AGF har AaB scoret først i 34 tilfælde, hvilket har resulteret i 28 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har AGF scoret kampens første mål i 45 tilfælde, hvilket dog har givet AaB ni sejre, 11 uafgjorte og 25 nederlag.

- at AaB med et clean sheet mod AGF kan præstere at holde nullet i to 3F Superliga-hjemmekampe i træk, hvilket AaB senest præsterede i august-september 2019. Det har de senere år været en bedrift, som AaB har præsteret gennemsnitligt én gang i kalenderåret.

- at AaB mod AGF spiller sin 3F Superligakamp nummer 975 og dermed passerer en milepæl i løbet af sæsonen 2020/2021. Kampen mod AGF bliver ligeledes historisk af, at der aldrig tidligere har været spillet divisionsfodbold i Danmark på datoen 9. juli.

- at AaB spiller sin kun 29. hjemmekamp i 3F Superligaen på en torsdag og den første siden september 2016. I to tilfælde har modstanderen været AGF, hvilket har resulteret i point til AaB i begge kampe, dog fordelt med en sejr og en uafgjort.

- at Sandi Putros torsdag aften dømmer sin tiende 3F Superligakamp med deltagelse af AaB. Hvor de første fire var rimelig fredelige med hensyn til uddelte kort mv., har de seneste fem kampe budt på tre udvisninger, fire straffespark og ikke færre end 34 advarsler.

- at AaB og AGF torsdag aften, 9. juli, tørner sammen for fjerde gang på godt en måned. I de foregående tre kampe har udfaldet været:
7. juni, 26. spillerunde i 3F Superligaens grundspil, AaB-AGF 2-3
10. juni, semifinale i DBU Pokalen, AaB-AGF 3-2
26. juni, 30. spillerunde i 3F Superligaens mesterskabsspil, AGF-AaB 1-4

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Børsting: Skal overmatche AGF’s energiniveau

7. juli 2020 kl. 12:49 af Rasmus Estrup

Glæden i Frederik Børstings kropssprog, da han havde stjålet bolden fra Marvin Schwäbe og sparket den sikkert over stregen fra en spids vinkel til en nordjysk 1-0-føring mod Brøndby I.F. i søndags var ikke til at tage fejl af. Det betød noget. 

- Det var en befrielse. Vi satte alt på et bræt og gik op i det høje pres fra første fløjt, fordi vi ville stresse dem. Da et lykkedes tidligt i kampen, fortsatte vi, og så gav det heldigvis også pote. Det var vigtigt at få krydret en rigtig god første halvleg med en scoring, for vi ved, hvor hurtigt det ellers kan gå, hvis modstanderne pludselig får et mål i modsatte ende, siger Frederik Børsting, der også var tilfreds med AaB’s udtryk i den resterende del af opgøret.

- Vi fortsatte kadencen efter målet, og vi spillede en meget kontrolleret kamp, hvor vi også fik scoret til 2-0 og sikkert kørt sejren hjem. Dermed beviste vi også for os selv, at vi som hold besidder en masse karakter, når vi på den måde kan rejse os fra så stor en skuffelse, som nederlaget i pokalfinalen var, fortæller Frederik Børsting. 

På torsdag skal AaB igen i aktion, når AGF gæster Aalborg Portland Park kl. 18.00. Det er fjerde møde mellem de to jyske mandskaber siden 7. juni. Hver af de foregående tre kampe har alle budt på fem scoringer med et nederlag på 3-2, en 3-2-sejr og en 4-1-sejr senest på Ceres Park i Aarhus.

- Det må gerne blive en målrig kamp igen, så længe det er til vores fordel. Når man møder hinanden så mange gange inden for kort tid, så kender vi jo hinandens styrker og svagheder. Vi ved, hvad de kommer med, og vi skal overmatche deres energiniveau, så trækker vi os sejrrigt ud af kampen, siger Frederik Børsting, der indtil nu har scoret fire gange i denne sæson. Tre mål i 3F Superligaen og et mål i Sydbank Pokalen.

Inden torsdagskampen mod AGF ligger AaB på sjettepladsen i 3F Superligaen med 44 point. Femtepladsen indtages af FC Nordsjælland med 45 point, mens Brøndby I.F. ligger på fjerdepladsen med 48 point.

Tags på denne nyhed

AaB åbner fra torsdag for flere tilskuere

7. juli 2020 kl. 11:19 af Martin Stigaard Skammelsen

Det øgede antal tilskuere kommer efter godkendelse fra Rigspolitiet og Styrelsen for Patientsikkerhed og tillader dermed, at der kan komme betragteligt flere tilskuere ind på Aalborg Portland Park. Klubberne i 3F Superligaen har aftalt, at der som minimum i den resterende del af sæsonen ikke vil blive inviteret udebanefans.

- Vi er rigtig glade for, at vi nu får mulighed for at byde mange flere tilskuere velkommen tilbage på Aalborg Portland Park, det har vi glædet os til i månedsvis, og vi ser nu frem til at kunne levere en rigtig god oplevelse for vores publikum i de to resterende hjemmekampe i sæsonen mod henholdsvis AGF og FC København, siger AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum.

Alt er dog ikke helt som det plejer at være på Aalborg Portland Park, blandt andet skal alle tilskuere overholde reglen om en meters afstand til hinanden, hvor man vil blive placeret forskudt på rækkerne på Aalborg Portland Parks tribuner. Ligeledes vil det ikke være alle boder, der er åbne torsdag aften.

Herudover vil stadion være inddelt i ni forskellige sektioner, der får forskudte ankomst- og afgangstidspunkter, hvilket vil fremgå af billetten, ligesom der vil være øget fokus på at sikre korrekt adfærd, overholdelse af afstand og afspritning af hænder blandt alle tilskuere.

- Der er en række skærpede krav, som vi alle skal overholde, herunder at holde behørig afstand og tage hensyn, samt naturligvis at afspritte hænder ved indgangene, ved besøg i boderne og ved brug af toiletter på stadion, påpeger Thomas Bælum.

Endvidere skal alle tilskuere så vidt muligt sidde ned til kampen, hvilket indebærer, at de normale ståpladser på Vesttribunen vil være konverteret til siddepladser, hvor der på betontrinene vil være tydeligt markeret, hvor man skal sidde.

Sæsonkortholdere får førsteret
Fordelingen af de 3.758 billetter vil gå i gang tirsdag, og her vil AaB’s knap 3.000 sæsonkortholdere få førsteret til at indtage en plads til torsdag aftens opgør.

Ligeledes har samarbejdspartnere haft mulighed for at byde ind, mens eventuelle resterende pladser vil blive fordelt til blandt andet medlemmer af Superligaens hovedsponsor fagforeningen 3F.

Hvorvidt der bliver et løssalg af billetter til kampen, vides endnu ikke, dog ligger det fast, at alt salg af billetter udelukkende vil ske online og ikke via billethusene på Aalborg Portland Park.

Nærmere information fremsendes til sæsonkortholdere via e-mail, mens information om et eventuelt løssalg vil blive bragt her på aabsport.dk samt via AaB’s sociale medie-kanaler.

Særlige regler skal følges
I forbindelse med åbningen for flere tilskuere, er det i særlig grad vigtigt, at alle tilskuere følger de adfærdsregler, der ligger til grund for genåbningen.

Såfremt publikum ikke overholder disse regler, kan man blive bortvist fra kampen, ligesom dette kan få indflydelse på en yderligere genåbning senere på året samt i værste tilfælde medføre at antallet af mulige tilskuere til AaB’s hjemmekampe igen reduceres.

Reglerne der skal overholdes er:

 • Planlæg din transport hjemmefra til og fra Aalborg Portland Park inden afrejse.
 • Ankom til Aalborg Portland Park på det tidspunkt og sted, der er angivet på din billet.
 • Følg skiltningen og anvisningerne ved stadion og hold altid minimum 1 meters afstand til andre personer ved indgangen, under ophold og afgang.
 • Bliv så vidt muligt på din siddeplads før og under kampen med mindre, du skal besøge en mad- og drikkebod eller toiletfaciliteter.
 • Vend ryggen til de andre tilskuere på din række, når du bevæger dig til og fra din anviste siddeplads.
 • Orienter dig om ruten til toiletter, boder og øvrige forhold.
 • Hold god håndhygiejne, benyt de opstillede håndspritdispensere og undgå så vidt muligt at røre dig selv i ansigtet, ved håndtag, gelændere med videre.
 • Undgå tæt kontakt som håndtryk, highfives og kram med personer, der ikke er nærtstående.
 • Undgå gruppedannelse.
 • Vær særligt opmærksom og tag hensyn ved jubel, sang og råb.
 • Følg til enhver tid anvisningerne fra kontrollører og bodpersonale.

Det anbefales også, at man downloader app'en "Smittestop" til sin telefon og aktiverer den inden ankomst til kampen.

Det generelle ordensreglement er fortsat gældende til AaB's hjemmekamp.
Læs ordensreglementet her.

Tags på denne nyhed