3F Superliga sæsonstart 13. september

10. juli 2020 kl. 10:49 af Rasmus Estrup

Der er meget at indhente, når sæsonen 2020/21 sparkes i gang 13. september – otte uger senere end oprindelig planlagt. Godt nok er der på grund af den nye struktur med kun 12 hold i 3F Superliga lidt færre runder, der skal afvikles, men alligevel kalder turneringschefen det den sværeste sæson nogensinde.

- Udover de otte ugers forsinkelse i forhold til oprindelig planlagt, så er der også et flyttet EM, der skal tages hensyn til, og som betyder, at turneringerne skal være færdigspillet tidligere end ellers. Det bliver en meget tætpakket sæson for klubberne og spillerne. Derfor tager vi det forbehold for forårets datoplan, at den del kan blive gendrøftet, når vi sidst på året ved, om vi har danske hold med i gruppespil og knockout kampe i Europa – og om vi er nået helt i mål med efterårets program. Det kan blive nødvendigt at kigge på foråret igen, hvis der af den ene eller anden grund bliver kampe eller runder, der skal flyttes i løbet af sæsonen, lyder det fra Peter Ebbesen, der er turneringschef i Divisionsforeningen.

Den kommende sæson afvikles med 12 hold, der mødes ude og hjemme i et grundspil over 22 runder. Derefter inddeles de i to grupper med de øverste seks i kamp om mesterskabet og medaljer, mens de øvrige seks spiller om at undgå nedrykning – og med den bonus for holdet på syvendepladsen at kunne udfordre nummer fire eller fem i en kamp om den sidste plads i Europa. Dermed bliver der 32 runder med hver seks kampe – og så den afsluttende Europa playoff finale.

Se hele datoplanen her.

AaB TV: AaB-AGF 1-0

10. juli 2020 kl. 07:07 af Rasmus Estrup

For tredje 3F Superligakamp i træk snuppede AaB i går aftes tre point. Torsdag aften gik det ud over AGF, der måtte se sig besejret med 1-0.

Gæsterne stod for opgørets første afslutninger, men i 38. minut stjal Frederik Børsting bolden efter en fejl i AGF-defensiven, og efter at have driblet uden om William Eskelinen scorede Frederik Børsting sejrsmålet.

Lige inden pausen havde Jakob Ahlmann en solid afslutning i jagten på endnu en AaB-scoring, men William Eskelinen stod i vejen.

I anden halvleg blev AGF reduceret til 10 spillere, da Nicolai Poulsen blev udvist, men alligevel havde Jon Thorsteinsson et træf på stolpen.

Tættere på en scoring kom gæsterne ikke. AaB havde dog i løbet af anden halvleg flere store muligheder til blandt andre Jakob Ahlmann og Tom van Weert, men det blev ved det ene mål.

I videoen øverst kan du se alle muligheder fra kampen i sammendraget fra AaB TV.

Endnu en AaB-sejr over AGF

9. juli 2020 kl. 19:54 af Rasmus Estrup

AaB vandt torsdag tredje 3F Superligakamp i træk - og tredje indbyrdes kamp mod AGF i træk - da århusianerne blev besejret 1-0 på Aalborg Portland Park. Sejrsmålet blev scoret af Frederik Børsting i 38. minut.

Aalborg Portland Park var for første gang i månedsvis åbnet for flere end 280 tilskuere, og de fremmødte tilskuere kunne i fjerde minut se en stor redning fra Jacob Rinne på en hård afslutning fra Benjamin Hvidt. Et par minutter efter forsøgte Bror Blume sig også med et langskud. Dette sad lige på AaB's svenske målvogter.

Efter ti minutter truede AGF med endnu et langskud, men igen havde Jacob Rinne fuld kontrol over afslutningen.

Efter et kvarters spil kom AaB bedre med i opgøret, men det forbedrede spil førte ikke afslutninger med sig i det første stykke tid.

Først ved halv times mærket kom AaB frem til sin første gode afslutning. Søren Tengstedt drev bolden frem ad banen og sparkede fladt mod mål, men William Eskelinen kom ned og fik hænderne på forsøget.

En håndfuld minutter senere fik AGF en stor mulighed, da Jakob Ankersen kom frem til en nedfaldsbold på kanten af det lille målfelt, men AaB-keeperen nåede ned til kantspillerens forsøg.

I 38. minut gjorde en årvågen Frederik Børsting det så til 1-0. Den hårdtarbejdende kantspiller opsnappede en fejlaflevering i AGF-defensiven og fik en friløber med gæsternes keeper. Her valgte Frederik Børsting at drible rundt om William Eskelinen for derefter sikkert at sparke læderet over stregen til en nordjysk 1-0-føring for anden hjemmekamp i streg.

Kort før pausen var AaB tæt på endnu en scoring, men en kanonredning fra William Eskelinen kom i vejen for Jakob Ahlmanns hug. Venstrebacken startede angrebet med en stærk diagonalbold, og dernæst tog han selv turen frem i bagerste område af feltet, hvor Kristoffer Pallesens indlæg fandt ham. Herfra flugtede Jakob Ahlmann fremragende kuglen mod mål, men AGF-keeperen fik handskerne på drønet.

Fem minutter efter pausen blev gæsterne reduceret til 10 spillere, da Nicolai Poulsen, som i forvejen havde et gult kort, kom for sent i en glidende tackling på Frederik Børsting. Det takserede dommer Sandi Putros til AGF-anførerens anden advarsel og dermed et rødt kort.

Kort inden opgøret rundede en time var AGF lige ved at udligne. Et boldtab i AaB-defensiven satte gang i en omstilling til udeholdet, som fik sat Jon Thorsteinsson op til afslutning midt for mål, men heldigvis for hjemmeholdet ramte læderet stolpen.

I 65. minut var AaB i stedet tæt på at udbygge føringen. Først tvang Jakob Ahlmanns højrefod William Eskelinen til en solid redning. Riposten fangede Kristoffer Pallesen, som fra en meget spids vinkel også måtte se sit forsøg reddet til hjørne af AGF-målmanden. Hjørnesparket blev slået ind på kanten af det lille felt til Jores Okore, som headede mod mål, men igen var AGF-keeperen i vejen.

Med lidt over et kvarter igen fik AaB en ny stor mulighed. Denne gang slog Patrick Olsen et indlæg ind i panden på indskiftede Tom van Weert, men hollænderens forsøg tæt under mål gik lige forbi stolpen.

Minuttet senere var det igen Jakob Ahlmanns tur til en stor chance, men hans frie afslutning blev blokeret.

Ti minutter før tid leverede AaB-målmand Jacob Rinne en god redning ved roden af nærmeste stolpe på et forsøg fra Albert Grønbæk Erlykke. To minutter senere fik Mustafa Amini en god mulighed efter en frisparkskombination, men den indskiftede midtbanespiller sendte kuglen over mål.

Mod slutningen fik AaB kørt sejren hjem, og dermed hopper AaB op på femtepladsen i 3F Superligaen med fire point op til Brøndby I.F. og to point ned til FC Nordsjælland. Netop FC Nordsjælland er modstander på søndag, når AaB gæster Right to Dream Park kl. 14.00. Kampen kan ses på Eurosport 2.

Matchfacts - 3F Superligaen, Mesterskabsspil, 32. spillerunde

AaB-AGF 1-0 (1-0)
38. min 1-0 Frederik Børsting
Advarsler AaB: Jacob Rinne (68)
Advarsler AGF: Nicolai Poulsen (32), Kevin Diks (58), Jon Thorsteinsson (78)
Udvisning AGF: Nicolai Poulsen (51)
1.627 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (3-4-3): Jacob Rinne, Mathias Ross, Jores Okore, Rasmus Thelander, Kristoffer Pallesen, Iver Fossum, Robert Kakeeto (89: Magnus Christensen), Jakob Ahlmann (89: Patrick Kristensen), Søren Tengstedt (72: Kasper Kusk), Patrick Olsen, Frederik Børsting (61: Tom van Weert).

AGF (4-3-3): William Eskelinen, Kevin Diks (74: Alexander Munksgaard), Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen, Benjamin Hvidt (64: Patrick Mortensen), Nicolai Poulsen, Bror Blume (74: Mustafa Amini), Jon Thorsteinsson, Nicklas Helenius (74: Frederik Ihler), Jakob Ankersen (64: Albert Grønbæk Erlykke).

Dommer: Sandi Putros

AaB TV: Port of Aalborg støtter Green Hub Denmark

9. juli 2020 kl. 12:55 af Rasmus Estrup

Selvom der i aften er åbnet for et større antal tilskuere på Aalborg Portland Park, vil to sektioner på Complea Tribunen være prydet af bannere, der sætter fokus på bæredygtighedsprojektet Green Hub Denmark, der med en investering på fem milliarder kroner og 400 forskere fra Aalborg Universitet, vil udvikle nye, grønne løsninger, som skal sikre en mere bæredygtig fremtid.

Port of Aalborg er en af de virksomheder, der støtter op om Green Hub Denmark-projektet, der er et samarbejde på tværs af myndigheder, virksomheder, universitetet og forbrugere.

I dette indslag kan du høre fra salgschef hos Port of Aalborg, Kjartan Ross, der fortæller om Port of Aalborgs fokus på bæredygtighed og mulighederne i Green Hub Denmark.

Ud over Port of Aalborg er AaB gået sammen med BusinessAalborg, Aalborg Portland, Himmerland Boligforening, EL:CON, Complea, og Norlys for at promovere Green Hub Denmark.