Underholdende testsejr mod IFK Göteborg

26. januar 2020 kl. 16:07 af Martin Stigaard Skammelsen

På det bløde kunstgræs i Prioritet Serneke Arena i Göteborg var det søndag eftermiddag hjemmeholdet fra IFK, der allerede efter to minutter fik bolden i nettet efter et hjørnespark. Heldigvis for AaB var der forinden vinket for offside.

Generelt var første halvleg en tempofyldt og underholdende affære, hvor begge hold pressede modstanderen højt på banen og søgte det hurtige, direkte opspil.

Hjemmeholdet truede igen i sjette minut, men Andreas Hansen kunne sikkert afværge, hvilket også var tilfældet efter godt 20 minutters spil, da AaB-keeperen igen var en sikker sidste skanse.

Inden da havde AaB haft tilløb til flere chancer, men først i 26. minut opstod en større chance, da Oliver Klitten spillede bror Lukas Klitten fri i straffesparksfeltet, hvor han desværre måtte se tværafleveringen til en tililende Kasper Kusk akkurat afværget af en forsvarsspiller.

Kort efter testede den tidligere AGF-spiller Tobias Sana evnerne hos Andreas Hansen, der igen var en sikker sidste skanse. Med 10 minutter tilbage af halvlegen sendte Rasmus Thelander en fornem bold i dybden til Oliver Klitten, der tilsyneladende blev revet omkuld i feltet i afslutningsøjeblikket, men dommerens fløjte forblev tavs.

I første halvlegs tillægstid fik AaB dog åbnet scoringen, da et hjørnespark til fjerneste stolpe blev headet ind af Oliver Abildgaard til en fortjent pauseføring på 0-1.

Ganske som det var tilfældet i årets første testkamp mod AGF, havde cheftræner Jacob Friis til dagens kamp valgt at skifte samtlige 11 spillere i pausen, således at det fra anden halvlegs start var et nyt AaB-mandskab der stod klar

Fra anden halvlegs start var det tydeligt at AaB’erne lige skulle finde ind i kampen, og det gav et overtag til hjemmeholdet, der efter 50 minutter måtte se bolden ramme indersiden af Jacob Rinnes stolpe og springe i spil igen.

Otte minutter senere måtte AaB-keeperen dog kapitulere, da en cutback-aflevering i feltet blev sparkt fladt i mål via stolpen af Tobias Sana.

AaB’erne kom dog tilbage og tilspillede sig et overtag i den efterfølgende periode. Midtvejs i halvlegen var Søren Tengstedt således centimeter fra at kunne glide en føring i mål efter en aflevering fra Valgeir Valgeirsson, men minuttet efter var der fuld gevinst.

Anders Bærtelsen førte bolden godt frem fra de bagerste rækker, og sendte med en dyb stikning Mikkel Kaufmann alene afsted mod mål, hvorfra angriberen ikke svigtede.

Blot to minutter senere burde Søren Tengstedt have forøget AaB-føringen, men tæt under mål blev afslutningen sendt over tværribben. Skaden blev dog gjort god igen efter 72 minutter, da det høje AaB-pres gav pote, og efter et par afleveringer kunne Valgeirsson på ny servere bolden for Tengstedt, der denne gang prikkede den i nettet til 1-3 føring.

IFK havde dog ikke opgivet ævred, og generobrede initiativet i kampen. En misforståelse mellem Patrick Olsen og Anders Bærtelsen førte til, at sidstnævnte otte minutter før tid måtte begå straffespark, som Armin Affane omsatte til stillingen 2-3.

Tættere på kom hjemmeholdet dog ikke, og AaB kunne notere sig den anden testsejr af to mulige.

Næste testkamp spilles på den kommende træningslejr, hvortil der er afrejse torsdag.

AaB:

Andreas Hansen (46. Jacob Rinnge), Kristoffer Pallesen (46. Valgeir Valgeirsson), Rasmus Thelander (46. Jores Okore), Mathias Ross (46. Anders Bærtelsen), Lukas Klitten (46. Jakob Ahlmann), Jeppe Pedersen (46. Iver Fossum), Magnus Christensen (46. Malthe Højholt), Oliver Abildgaard (46.Patrick Olsen), Frederik Børsting (46. Tom van Weert), Kasper Kusk (46. Søren Tengstedt), Oliver Klitten (46. Mikkel Kaufmann)

1.915 tilskuere i Prioritet Serneke Arena

Truppen til testkampen mod IFK Göteborg

25. januar 2020 kl. 11:24 af Rasmus Estrup

Efter en sejr på 2-0 over AGF i forårets første testkamp venter anden test i morgen mod IFK Göteborg i indendørsarenaen Prioritet Serneke Arena i Gøteborg. AaB-truppen sejler til Gøteborg i dag og har et træninsgspas på banen i aften.

Kampen i morgen fløjtes op kl. 14.00, og følgende 24 spillere er i spil til kampen:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 7 Oliver Abildgaard, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 14 Malthe Højholt, 15 Lukas Klitten, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 27 Søren Tengstedt, 28 Jeppe Pedersen, 29 Mikkel Kaufmann, 34 Anders Bærtelsen samt U/19-ligaspiller Marcus Hannesbo og gæsterspiller Valgeir Valgeirsson.

Lucas Andersen, Robert Kakeeto og Kasper Pedersen sidder over.

Ønsker man at se kampen i morgen, skal man købe billet online i forvejen, hvis man vil være sikker på at få adgang. Det oplyser IFK Göteborg. Køb billetter til kampen her.

Yderligere faninformation om kampen i Gøteborg kan læses her.

Tager man ikke turen til Sverige kan kampen følges gennem livetweets fra AaB's officielle Twitterkonto. Efter kampen vil der blive lagt et referat af kampen ind på aabsport.dk, og mandag kan der ses sammendrag af kampen fra AaB TV.

1885’er bliver navnet på AaB’s kommende fanøl

24. januar 2020 kl. 12:49 af Martin Stigaard Skammelsen

Blandt de fire finalister var der ingen tvivl om udfaldet, i det navnet ”1885’er” løb med hele 43 procent af stemmerne, mens ”Den røde” fik 27 procent af stemmerne, ”Aaller” fik 26 procent og ”Min hals den skriger” måtte nøjes med 4 procent.

Blandt alle der havde stemt på det nye navn er Karen Hansen udtrukket som vinder af fire billetter til AaB-AGF, samt fire franske hotdogs og naturligvis fire styk af den nye 1885’er øl. Vinderen er kontaktes direkte af AaB.

Den kommende fanøl, der smagsmæssigt bliver en US style red/amber ale, er i øjeblikket i produktion hos AaB’s samarbejdspartner Royal Unibrew og forventes klar til lancering i løbet af foråret.

Tilmeld dig til preseason-arrangementet nu

24. januar 2020 kl. 11:00 af Rasmus Estrup

Alle sæsonkortholdere kan nu tilmelde sig årets preseason-arrangement. Tilmeld dig her.

Årets preseason-arrangement løber af stablen onsdag 12. februar kl. 18.30 i Nordisk Film Biografer Aalborg Kennedy og varer i ca. to timer. Check-in begynder kl. 18.00, og hver deltager får ved indgangen udleveret popcorn og en sodavand.

Da der til arrangementet er et begrænset antal pladser gælder det om at være først-til-mølle, så tilmeld dig med det samme, hvis du vil sikre dig en plads.

Programmet for preseasn-arrangementet er:

KL. 18.30 - Første halvleg
- Velkomst ved Per Rishøj.
- Interview med administrerende direktør Thomas Bælum, der blandt andet sætter ord på rollen som administrerende direktør og midlertidig sportschef, transfervinduet og ansættelsen af Inge André Olsen.
- Interview med fodboldchef Søren Krogh, der blandt andet fortæller om førstehåndsindtrykket af AaB, rollen som fodboldchef og potentialet i AaB.

Kl. 19.30 - Anden halvleg
- Publikumsquiz med præmier.
- Interview med cheftræner Jacob Friis, der blandt andet kommer ind på opstarten, tilføjelsen af Søren Krogh, forventningerne til foråret og går i detaljer i forhold til taktikken.
- Præsentation af spillertruppen og trænerstaben ved Lucas Andersen og Kristoffer Pallesen.
- Tak for i dag.

Hver sæsonkortholder kan kun tilmelde sig selv, så skal man tilmelde familiemedlemmer eller venner til arrangementet, kræver det, at man er i besiddelse af vedkommendes login-oplysninger.

AaB sælger Kaufmann til FC København fra sommer

24. januar 2020 kl. 09:08 af Brian Andersen

Mikkel Kaufmann skiftede ved overgangen fra U/13- til U/14-spiller til AaB fra partnerklubben Hjørring I.F. og havde kontrakt med AaB indtil 30. juni 2023.

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum udtaler:

- Det var på ingen måde vores plan, at Mikkel Kaufmann skulle sælges nu, men efter FC Københavns henvendelse har der været ført konstruktive forhandlinger parterne imellem, og efterhånden nåede vi et sted, hvor der for AaB’s bedste ikke længere var fornuft i at sige nej.

- Naturligvis er vi kede af allerede til sommer at skulle tage afsked med Mikkel, men i et større perspektiv må vi betragte et salg af denne kaliber som en styrkelse af vores klub, så vi fremdeles kan bevæge os fremad såvel på som uden for banen, siger Thomas Bælum.

- Herudover er spillersalg en afgørende del af vores strategi og forretningsmodel, og vores ambitioner er intakte, hvorfor vi også er i gang med overvejelser omkring, hvordan Kaufmann skal erstattes, påpeger Thomas Bælum.

- I forhold til udviklingen af Mikkel Kaufmann så er det gået stærkt, hvilket han med sin dedikation selv bærer en stor del af æren for, men der er også grund til at rose alle vores dygtige trænere i både AaB Talent og i Superligaregi, ligesom samarbejdet med vores flere end 120 partnerklubber og i dette tilfælde særligt Hjørring I.F. er uvurderligt for os, lyder det fra Thomas Bælum.

For 19-årige Mikkel Kaufmann er tingene gået hurtigt i de seneste dage:

- Jeg skal være ærlig at indrømme, at jeg for få dage siden ikke havde tænkt tanken, at jeg skulle væk fra AaB til sommer, men da jeg blev forelagt, at klubberne var i forhandling, så valgte jeg også at indgå i en dialog og i sidste ende sige ja, og jeg er glad for, at AaB som klub får belønning for at have troet på mig og vist mig tillid.

- Med skiftet kommer jeg til at tage næste step i min karriere, og det glæder jeg mig selvfølgelig til, konstaterer Mikkel Kaufmann.

- Omvendt så har jeg også mine følelser for AaB og er så professionel, at jeg vil gøre mit maksimale for, at vi i foråret kan komme så langt som muligt i Sydbank Pokalen og også blive en del af Top 6, slutter Mikkel Kaufmann.

Mikkel Kaufmann er foreløbig noteret for 28 officielle kampe og otte scoringer for AaB, mens det i landsholdssammenhæng er blevet til 21 U-landskampe og fem mål.

På baggrund af transferen af Mikkel Kaufmann forventer AaB et resultat for 2020 i niveauet minus 8-13 mio. kr. Heri er indregnet investering i spillertruppen og strategiske investeringer i den kommercielle udvikling.
Der er i resultatforventningen ikke indeholdt yderligere transferindtægter.