Thelander: Vi er svære at spille imod

1. december 2020 kl. 15:38 af Rasmus Estrup

Med 0-0 på udebane mod FC Midtjylland i lørdags sikrede AaB sig sæsonens tredje clean sheet, hvilket er næstflest i 3F Superligaen i denne sæson.

- Jeg synes, vi havde en god gameplan mod FC Midtjylland. Vi var modige og turde møde dem højt. Vi tre forsvarsspillere tog trygt mand-mod-mand-situationerne, hvilket gjorde det nemmere for resten af holdet, for vi holdt en høj bagkæde og stod kompakt som hold, siger Rasmus Thelander, der sammen med målmand Jacob Rinne sikrede sig en plads på rundens hold på superliga.dk på baggrund af lørdagens præstation.

AaB har igennem sæsonens første ti runder blot indkasseret 11 mål, hvilket er bedst i 3F Superligaen sammen med Randers FC.

De seneste fem kampe er endt med tre sejre og to uafgjorte, og Rasmus Thelander vurderer, at en gennemarbejdet gameplan er årsagen.

- Vi er svære at spille imod, og vi har en stærk defensiv base gennem hele holdet. Selvom vi er ramt af skader eller karantæner, så er gameplanen så indarbejdet i os, at alle ved, hvad vi skal gøre. Alle er trygge ved vores spillestil, og vi kan spille alle typer af kampe.

- Vi kan styre en kamp som mod FC Nordsjælland, vi kan spille lige op med en fysisk stærk modstander som FC Midtjylland, og i Randers tog vi arbejdshandskerne på, og så sloges vi, fordi det var det, der var brug for, siger Rasmus Thelander.

På fredag venter et udebaneopgør mod OB, og her forventer forsvarsspilleren, at der skal gribes fat i flere redskaber fra værktøjskassen. 

- Jeg forestiller mig, at vi får brug for noget forskelligt. Det kan godt blive lidt af en slåskamp i Odense, men samtidig skal vi selvfølgelig også forsøge at sætte godt, offensivt spil sammen og få skabt en masse chancer, slutter Rasmus Thelander.

Kampen mod OB spilles fredag kl. 19.00 og kan ses på TV3 Sport med optakt fra kl. 18.00.

Tags på denne nyhed

Resten af kampprogrammet i eSuperligaen

1. december 2020 kl. 13:48 af Rasmus Estrup

Efter første halvdel af eSuperligaens grundspil indtager AaB andenpladsen i eSuperligaen med 15 point efter syv kampe.

Nu er den resterende del af grundspillet programsat, og for AaB's vedkommende ser det således ud: 

Runde 9 - Tirsdag 1. december kl. 18.00 - FC København-AaB (TV3 Max og Viaplay)

Runde 10 - Onsdag 2. december kl. 22.00 - AaB-AC Horsens (Viaplay)

Runde 11 - Tirsdag 8. december kl. 19.00 - AaB-FC Midtjylland (Viaplay)

Runde 12 - Onsdag 9. december kl. 19.00 - AaB-Lyngby Boldklub (Viaplay)

Runde 13 - Mandag 14. december kl. 18.00 - FC Helsingør-AaB (TV3 Max og Viaplay)

Runde 14 - Tirsdag 15. december kl. 18.30 - Brøndby I.F.-AaB (TV3 Max og Viaplay)

Runde 15 - Tirsdag 15. december kl. 22.00 - AaB-Randers FC (Viaplay)

Tags på denne nyhed

AaB TV: Stem på månedens mål i november

30. november 2020 kl. 14:46 af Rasmus Estrup

Syv mål blev det til for AaB's vedkommende i løbet af novemberkampene, og nu skal vi have kåret månedens bedste AaB-træffer. 

Du kan se alle målene øverst og via dette link stemme på din favorit. Afgiver du din stemme, deltager du samtidig i lodtrækningen om FIFA 21 - AaB Special Edition til PlayStation 4. 

De syv kandidater til månedens mål i november er: 

1: Iver Fossum, 1-0 mod Brøndby I.F., 1. november
2: Tom van Weert, 2-1 mod Brøndby I.F., 1. november
3: Jores Okore, 1-0 mod Randers FC, 6. november
4: Oscar Hiljemark, 2-0 mod Randers FC, 6. november
5: Jores Okore, 1-1 mod AB, 11. november
6: Kasper Kusk, 2-1 mod AB, 11. november
7: Iver Fossum, 1-1 mod FC Nordsjælland, 22. november

Afstemningen løber frem til torsdag 3. december kl. 8.00, og efterfølgende bliver vinderen offentliggjort. 

Tags på denne nyhed

Få din egen AaB Julesweater

30. november 2020 kl. 12:49 af Rasmus Estrup

Årets AaB Julesweater er landet hos AaB Shoppen, og du kan stadig nå at få fingrene i julesweateren, der er produceret i et begrænset antal.

AaB-maskotten Theodor har igen fundet vej til dette års udgave af AaB Julesweateren. Det samme har Aalborg Portland Park, og stadionlyset sætter "spot" på fansangen 'Som ramt af lynet', der skråles ved startfløjtet til AaB's hjemmekampe.

Indledningen af fansangen står skrevet på ryggen af sweateren, så du er hjulpet godt på vej, når du i denne tid må synge med hjemme fra stuen.

Og som sangteksten dikterer; "Min puls den stiger, når stadionlyset tændes," ja så kan du minsandten tænde stadionlyset med det indbyggede LED-lys.

Se og hør "Som ramt af lynet" på Aalborg Portland Park her. 

Årets julesweater koster 399 kr. i voksenstørrelser og 349. kr. i børnestørrelser. 

Bemærk: Julesweateren kan ikke gå i vaskemaskinen, uden risiko for at ødelægge LED-lysene. 

Tags på denne nyhed

Tætte akademiopgør mod FC Midtjylland

30. november 2020 kl. 10:03 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: FC Midtjylland-AaB 3-3

AaB’s U/19 Ligahold sluttede sæsonen med et jubelbrøl, da en scoring dybt inde i tillægstiden sikrede det ene point på udebane mod FC Midtjylland efter et flot comeback.

I en tempofyldt og hektisk kamp bragte FC Midtjylland sig foran, inden AaB-mandskabet kort efter svarede tilbage på et flot mål af Oliver Henriksen efter oplæg fra Jakob Gaardsøe.

Anden halvleg blev for AaB’s vedkommende mere rodet med flere personlige fejl, og med to scoringer fordelt på det 70. minut og det 84. minut bragte hjemmeholdet sig foran med 3-1.

Dette fik AaB-spillerne til at kaste alt frem. På et godt initiativ fra Daniel Mortensen, der drev bolden op fra egen forsvarskæde og frem til feltet, reducerede AaB til 3-2 på Christoffer Ravns fuldtræffer.

Dybt inde i tillægstiden faldt den forløsende udligning. På et AaB-hjørnespark, hvor samtlige spillere inklusive målmand Theo Sander var kastet frem i feltet, fik Zifarlino Nsoni headet 3-3-udligningen over stregen.

- Selvom vores tekniske niveau undervejs var for lavt, og vi begik for mange personlige fejl, så viste afslutningen af kampen tydeligt spillernes evne til ikke at give op, og den vilje og gejst har jeg stor respekt for, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

AaB slutter efterårssæsonen i U/19 Ligaen på fjerdepladsen med 21 point efter 12 kampe. Forårssæsonen indledes på udebane mod FC København 13. februar.

U/17 Ligaen: FC Midtjylland-AaB 3-2

I U/17 Ligaen blev efterårssæsonen desværre afsluttet med et sent indkasseret mål og dermed et nederlag, da FC Midtjylland lørdag vandt fortjent 3-2.

AaB fik ellers en god start på kampen med en tidlig scoring af Gustav Dahl, men senere i løbet af en kontrolleret og chancefattig første halvleg udlignede FC Midtjylland på en omstilling til 1-1.

Efter pausen fik AaB ikke sit spil til at lykkes lige så vel som i første halvleg, og cirka ti minutter efter pausen førte et AaB-boldtab til en 2-1-scoring for hjemmeholdet.

Kort efter svarede Gustav Dahl dog tilbage, da han eksekverede et straffespark begået mod ham selv til 2-2.

Men i 89. minut lykkedes FC Midtjylland igen med at erobre en tabt bold fra AaB-mandskabet, og med en solid afslutning afgjorde FC Midtjylland kampen med målet til 3-2.

- Vi var i fin kontrol i første halvleg, men efter pausen blev vi mere urolige, og vi lavede mange uprovokerede fejl. Og så var denne kamp endnu en gang et udtryk for, at vi gennem efteråret har lukket for mange mål ind, hvilket også har krævet, at vi skulle score mange mål for at vinde kampene, siger U/17 Ligatræner Nikolaj Hørby.

AaB’s U/17 Ligahold overvintrer på niendepladsen med 15 point efter 12 kampe. Forårssæsonen begynder 20. februar på hjemmebane mod Esbjerg fB.

U/15 Ligaen: FC Midtjylland-AaB 0-0

Efterårets sidste ligakamp endte med et point for AaB’s U/15 Ligahold, der spillede 0-0 på udebane mod FC Midtjylland lørdag eftermiddag.  

Det var efterårsæsonens eneste målløse remis, og AaB-mandskabet ligger henover vinteren på 10. pladsen i U/15 Ligaen med 11 point efter 10 runder.

U/15 Ligaholdet genoptager ligeledes sæsonen 20. februar på hjemmebane mod Esbjerg fB.

Tags på denne nyhed
'