'Shoppen' tror på triumf ved eSuperliga Finals

26. december 2020 kl. 09:30 af Rasmus Estrup

I morgen skal sæson fem af eSuperligaen afgøres ved eSuperliga Finals. Med til finalestævnet er AaB, der kommer ind til turneringen med stor selvtillid efter en fremragende grundspilssæson.

AaB snuppede nemlig førstepladsen i grundspillet med 36 point efter 12 sejre og kun to nederlag.

- Vores målsætning inden sæsonen var at slutte i top-4, så vi slap for play-off-kampene. I første runde vandt vi stort, og så har vi næsten holdt fast i førstepladsen lige siden. Blandt andet ved at besejre to af de tre øvrige top-4-hold. Det viser, at vi er gode nok til at slå vores direkte konkurrenter, siger AaB-kaptajnen Daniel “Shoppen” Mogensen.

Syv sejre i de sidste syv kampe

Sejrene for AaB-mandskabet er i grundspillet kommet i stimer. AaB vandt slåedes de fem første kampe. Dernæst fulgte to nederlag i træk, hvor førstepladsen midlertidigt blev taget fra dem.

- Men allerede runden efter vandt vi over FC København i en direkte duel om førstepladsen, og siden har vi grebet vores momentum og vundet samtlige kampe, siger AaB-kaptajnen.

Tre af sæsonens 12 sejre er hentet med en scoring i opgørets absolut sidste sekund, og den koldblodighed er et udtryk for forskellen fra de tidligere sæsoner.

- Vi har haft momentum og troet på os selv lige til det sidste. Vi har hele tiden opsøgt chancerne, og i år har vi grebet de chancer, vi har fået, og så har vi selvfølgelig haft marginalerne med os. Det håber vi også, at vi har i morgen, siger Daniel “Shoppen Mogensen”.

Toppræstationer fra hele holdet

Ifølge AaB-kaptajnen er grundspillets topplacering et resultat af, at alle fire spillere på holdet har leveret. Men til eSuperliga Finals må hvert hold kun drage nytte af to spillere.

- Alle har leveret på et sindssygt højt niveau. Det har gjort det svært at vælge to spillere til hver kamp, og det bliver også svært at udvælge, hvem der skal spille til eSuperliga Finals, for alle fortjener en plads på holdet, siger Daniel “Shoppen” Mogensen.

AaB-kaptajnen har selv spillet 11 kampe i sæsonen, mens Mads Skibsted har spillet 10 kampe og Oliver Roberts har spillet seks kampe. Derudover nåede Oliver Ledet at spille en kamp, inden han blev ramt af nedlukningen i de syv nordjyske kommuner. Siden har han haft en rolle som træner, hvor han fra sidelinjen er kommet med input både under kampene og i pausen.

- Vi går efter at vinde Finals

Uanset hvem der spiller i morgen, er ambitionen den samme.

- Vi går helt klart efter at vinde Finals. Vi vandt grundspillet og viste over hele sæsonen, at vi var det bedste hold. Så vi både tror og håber, at vi kan gå hele vejen, slutter Daniel “Shoppen” Mogensen.

eSuperliga Finals begynder i morgen kl. 13.00 og kan følges på Viaplay og TV3 Max.

AaB spiller kvartfinale mod Esbjerg fB kl. 15.15. Vinderen af AaB-Esbjerg fB møder enten AGF eller Lyngby Boldklub i semifinalen.

Finalen spilles kl. 20.00.

Tags på denne nyhed

Rinne fik tredjeplads i Det Gyldne Bur

25. december 2020 kl. 11:44 af Rasmus Estrup

Jacob Rinne er blevet stemt ind på tredjepladsen i Tipsbladets traditionsrige kåring af Det Gyldne Bur, hvor målmændene i 3F Superligaen og 1. division stemmer ved at indsende hver sin ranglistet top-3.  

Vinderen af Det Gyldne Bur 2020 blev FC Københavns Karl-Johan Johnsson, der fik lige så mange stemmer og førstepladser som Jesper Hansen fra FC Midtjylland, men alligevel snupper førstepladsen, fordi Karl-Johan Johnsson havde flere andenpladser end Jesper Hansen.  

Jacob Rinne har i gennemsnit holdt buret rent i hver tredje 3F Superligakamp i 2020 med ni clean sheets i 27 kampe, og to målmandskollegaer, Jesper Hansen og Lyngby Boldklubs Thomas Mikkelsen, vurderede Jacob Rinne til at være den bedste målmand i Danmark i 2020. 

Sidste år lå Jacob Rinne, Jesper Hansen og Karl-Johan Johnsson også på de tre øverste pladser i kåringen. Dengang vandt Jesper Hansen, mens Jacob Rinne og Karl-Johan Johnsson delte andenpladsen.  

Det Gyldne Bur er blevet uddelt årligt siden 1984, og tre gange har en AaB-målmand vundet prisen. Det skete for Jimmy Nielsen i både 1998 og 2004, mens Nicolai Larsen fik hæderen i 2014.  

Tags på denne nyhed

AaB TV: Stem på månedens mål i december

25. december 2020 kl. 08:07 af Rasmus Estrup

AaB kom på tavlen fire gange i december, og nu skal det afgøres, hvilket af de fire mål der var bedst. 

Du kan se de fire kandidater i videoen øverst, og via knappen nederst, kan du afgive din stemme. Når du stemmer på din favorit, deltager du samtidig i lodtrækningen om Kasper Kusks kampbrugte og signerede udebanetrøje i grøn. 

Kandidaterne til månedens mål er: 

1: Jakob Ahlmann til 1-0 mod OB, 4. december
2: Kasper Kusk til 1-0 mod Lyngby Boldklub, 13. december
3: Kasper Kusk til 2-1 mod Lyngby Boldklub, 13. december
4: Iver Fossum til 3-2 mod Lyngby Boldklub, 13. december

Konkurrencen løber frem til 29. december, hvorefter vinderen offentliggøres. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Glædelig jul

24. december 2020 kl. 10:10 af Rasmus Estrup

På vegne af Hele Nordjyllands Hold ønsker Lucas Andersen og Jakob Ahlmann alle en rigtig glædelig jul og takker for støtten gennem et meget specielt år. 

Tags på denne nyhed

Kompensation for sæsonkort de kommende måneder

23. december 2020 kl. 10:00 af Martin Stigaard Skammelsen

AaB har besluttet, at alle knap 2.900 nuværende sæsonkortabonnenter kompenseres for den manglende mulighed for at overvære hjemmekampe i 3F Superligaen i februar 2021 mod henholdsvis FC København, Randers FC og FC Midtjylland. 

Konkret vil AaB derfor sikre, at man som abonnent ikke vil blive trukket for betaling af rater på sit sæsonkortabonnement de første to måneder af 2021.

I forhold til kampe der afvikles efter februar måned, afventer AaB yderligere udmelding fra regeringen inden det vides hvordan forholdene for tilskuere bliver, samt hvordan dette i givet fald påvirker sæsonkortholdere.

AaB takker alle sæsonkortholdere mange gange for den fortsatte opbakning og håber snart igen at kunne byde alle velkommen på Aalborg Portland Park. 

Støt forbedringer af Theodors Familiezone

Børn skal have den bedst mulige kampoplevelse, når de kommer på Aalborg Portland Park. De rette rammer for fremtidens AaB-fans findes i Theodors Familiezone.

Theodors Familiezone blev lanceret inden sæsonstart i sommeren 2019, hvor familieområdet blev flyttet fra 3F Tribunen til Complea Tribunens afsnit A og B Nedre. Siden lanceringen af Theodors Familiezone har antallet af børnesæsonkort og -billetter oplevet en positiv udvikling, og netop denne positive udvikling ønsker vi at fortsætte ved at gøre oplevelsen endnu bedre.

Du kan med din støtte til Theodors Familiezone være med til at give de bedste forhold for fremtidens AaB-fans. Vi ønsker at optimere de fysiske rammer, der er med til at løfte oplevelsen og give den helt rette AaB-stemning i Theodors Familiezone. Derudover vil vi lægge yderligere på i førkampsoplevelsen, hvor der skal være endnu bedre mulighed for børnene til at lege og lære om AaB.

Tags på denne nyhed
'