Okore: Specielt at møde min barndomsklub

7. december 2020 kl. 12:19 af Rasmus Estrup

- Det bliver selvfølgelig specielt for mig. Det er jo min barndomsklub, og det er altid sjovt at spille mod nogle, man kender, og i dette tilfælde nogle, man nærmest er vokset op med, så jeg glæder mig meget.

I morgen bliver det for Jores Okores vedkommende et gensyn med B.93. Den nuværende 2. divisionsklub er Jores Okores barndomsklub, som forsvarsspilleren spillede i, da han var mellem otte år og 16 år gammel.

- Det er en passioneret klub, som går meget op i klubbens kultur og historie. Der er et stort sammenhold i klubben, og klubben var nærmest som en familie, hvor alle følte sig velkommen, fortæller Jores Okore, der dog godt kan mærke, at det er mange år siden, han spillede i B.93's kampuniform. 

- Havde vi mødt dem for nogle år siden, ville jeg have kendt en større del af spillerne på holdet, end jeg gør nu. Men jeg kender stadig nogle stykker, og det er gode spillere, der gerne vil spille god, offensiv fodbold, siger Jores Okore, der forventer, at tirsdagens modstandere går ind til kampen med en frihed.

- De gerne vil vise deres talent frem, og de kommer nok med en masse gejst, gåpåmod og fri energi, fordi de kan spille frit og uden bekymringer, siger Jores Okore.

B.93 ligger på andenpladsen i 2. Division Vest med 25 point efter 13 kampe. Det er nøjagtig samme pointantal efter samme antal kampe som AaB’s seneste modstander i Sydbank Pokalen, AB, der ligger på tredjepladsen i 2. Division Øst, og Jores Okore ser flere sammenligninger mellem B.93 og AB.

- De to klubber minder meget om hinanden. De har nogle vævre kanter, som kan skabe en del på gene hånd, og det skal vi være opmærksomme på. Samtidig skal vi selvfølgelig stadig fokusere på at spille ud fra vores egne parametre, få scoret nogle mål og forhåbentlig afgjort kampen tidligt, siger Jores Okore, der håber tirsdagskampen kan bruges som en revanche for fredagens præstation i 3F Superligaen.

- Når man har en halvdårlig præstation, gælder det om at komme tilbage hurtigst muligt, og det skal vi gøre i morgen. Nu har vi muligheden for at revanchere os og få selvtillid igen, og den mulighed skal vi gribe, så vi også kommer videre til næste runde af Sydbank Pokalen, siger Jores Okore. 

Kampen i morgen spilles kl. 17.00 på Right to Dream Park i Farum, da Østerbro Stadion er lukket ned for resten af året. Opgøret kan følges på Viaplay.

Tags på denne nyhed

AaB's fankoordinator har gennemført SLO-uddannelse

7. december 2020 kl. 09:48 af Rasmus Estrup

UEFA's SLO-uddannelse er den første af sin slags, og Danmark var således det første land til at gennemføre uddannelsen. 

Simon Vangsgaard Jensen, der udover at være AaB's fankoordinator også er repræsentant for alle de danske fankoordinatorer, var qua sin rolle med til at give input til uddannelsens områder, så uddannelsen var tilpasset de forhold og udfordinger, de danske SLO'er møder.

SLO står for Supporter Liaison Officer, og Simon Vangsgaard Jensen fungerer dermed som et bindeled mellem fansene og klubben. 

Vidste du om B.93 og AaB…

6. december 2020 kl. 17:04 af Brian Andersen

- at AaB og B.93 har spillet to kampe mod hinanden tidligere i pokalturneringen, og at det begge gange har været med AaB som den sejrende klub. Den videre deltagelse i 1962 blev dog først sikret efter to udligninger, heraf én i forlænget spilletid, samt sejr i den afsluttende straffesparkskonkurrence.

- at den seneste pokalduel mellem klubberne forekom 16. august 1989, hvor AaB hjemme i Aalborg i tredje runde sejrede 3-1 efter scoringer af Per Fido Jensen og to gange Bo Elvar Jørgensen.

- at AaB møder B.93 i en turneringskamp for første gang siden 30. maj 1999, hvor klubberne spillede deres tredje og hidtil sidste indbyrdes kamp i 3F Superligaen. Dengang blev det hjemmesejr på 2-0 til AaB efter scoringer af Allan Gaarde og Henrik Mini Rasmussen.

- at AaB ikke har tabt en liga- eller pokalkamp mod B.93 siden august 1980, hvor det blev til et nederlag på 1-5 i Aalborg.

- at B.93 er blandt de 16 sidste klubber i Sydbank Pokalen for kun tredje gang i de seneste 16 pokalturneringer. De to seneste optrædener i denne runde betød også endestationen for B.93 efter nederlag til Superligaklubber; 0-2 mod AGF i 2013/2014 og 0-3 mod FC København i 2016/2017.

- at B.93 efter 13 spillerunder er placeret på en andenplads i 2. divisions vestkreds.

- at AaB ikke tidligere har spillet en pokalkamp så sent i december. Det seneste kamptidspunkt, hvilket også var AaB’s seneste pokalkamp i december, var i 2017, hvor AaB den 6. december besejrede FC Helsingør med 2-1. Yann Rolim og Edison Flores scorede for AaB i dette opgør.

- at AaB er kommet bagud mod B.93 i hver af de to tidligere indbyrdes pokalkampe, begge endda på straffespark og i første halvleg.

- at såfremt AaB besejrer B.93 tirsdag aften vil AaB have nået mindst kvartfinalen i de otte seneste pokalturneringer. Disse syv seneste pokalturneringer er endt med én vundet og én tabt finale, to semifinaler og tre kvartfinaler for AaB.

- at pokalkampen mod B.93 ikke spilles på klubbens normale hjemmebane, Østerbro Stadion, men i stedet for flyttet til Right to Dream Park i Farum og dømmes af Jakob A. Sundberg. Sundberg dømte i øvrigt også, da AaB 11. november besejrede AB 2-1 i sekstendedelsfinalen efter fuldtræffere af Jores Okore og Kasper Kusk.

- at AaB har præsteret af deltage i 12 pokalfinaler med triumfer i finalerne i 2014, 1970 og 1966, hvorimod finalerne i 2020, 2009, 2004, 2000, 1999, 1993, 1991, 1987 og 1967 blev tabt.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Adventskonkurrencen 2020: 2. søndag i advent

6. december 2020 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

Vi er nået til 2. søndag i advent, og dermed er det tid til anden del af årets adventskonkurrence. I denne video kan du derfor se Lucas Andersen og Kasper Kusk duellere i en jongleringskonkurrence. 

I selve adventskonkurrencen udlodder vi blandt andet et Faxe Kondi køleskab, en fyldt Faxe Kondi-taske med blandt andet Faxe Kondi, håndklæde og drikkedunk og flere fede præmier fra AaB Shoppen - heriblandt de hvide AaB-sko, som tydeligvis er glimrende at jonglere i. 

Alt du skal gøre, er at klikke på knappen nedenfor, dreje lykkehjulet og se, om du har vundet. 

Konkurrencen og præmierne er sponsoreret af Faxe Kondi. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af OB-AaB

5. december 2020 kl. 07:18 af Rasmus Estrup

AaB tabte fredag aften 2-1 på udebane til OB efter at have ført 1-0 ved pausen. I sammendraget øverst kan du se samtlige mål og chancer fra kampen. 

Kampen begyndte jævnbyrdigt, og Jakob Ahlmann bragte AaB foran fem minutter før pausen, da han på en nedfaldsbold i OB-feltet kanonerede bolden op i nærmeste målhjørne. 

Efter pausen satte OB sig på chancerne og kom frem til flere store muligheder, men en velspillende Jacob Rinne i målet holdt længe buret rent. 

I 79. minut gik det ikke længere, da indskiftede Sveinn Aron Gudjohnsen udlignede for hjemmeholdet, og i 87. minut scorede en anden indskifter, Mikkel Hyllegaard, det fynske sejrsmål til 2-1. 

AaB ligger efter fredagens nederlag på femtepladsen i 3F Superligaen. 

Tags på denne nyhed
'