Adventskonkurrencen 2020: 2. søndag i advent

6. december 2020 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

Vi er nået til 2. søndag i advent, og dermed er det tid til anden del af årets adventskonkurrence. I denne video kan du derfor se Lucas Andersen og Kasper Kusk duellere i en jongleringskonkurrence.

I selve adventskonkurrencen udlodder vi blandt andet et Faxe Kondi køleskab, en fyldt Faxe Kondi-taske med blandt andet Faxe Kondi, håndklæde og drikkedunk og flere fede præmier fra AaB Shoppen - heriblandt de hvide AaB-sko, som tydeligvis er glimrende at jonglere i.

Alt du skal gøre, er at klikke på knappen nedenfor, dreje lykkehjulet og se, om du har vundet.

Konkurrencen og præmierne er sponsoreret af Faxe Kondi.

AaB TV: Sammendrag af OB-AaB

5. december 2020 kl. 07:18 af Rasmus Estrup

AaB tabte fredag aften 2-1 på udebane til OB efter at have ført 1-0 ved pausen. I sammendraget øverst kan du se samtlige mål og chancer fra kampen.

Kampen begyndte jævnbyrdigt, og Jakob Ahlmann bragte AaB foran fem minutter før pausen, da han på en nedfaldsbold i OB-feltet kanonerede bolden op i nærmeste målhjørne.

Efter pausen satte OB sig på chancerne og kom frem til flere store muligheder, men en velspillende Jacob Rinne i målet holdt længe buret rent.

I 79. minut gik det ikke længere, da indskiftede Sveinn Aron Gudjohnsen udlignede for hjemmeholdet, og i 87. minut scorede en anden indskifter, Mikkel Hyllegaard, det fynske sejrsmål til 2-1.

AaB ligger efter fredagens nederlag på femtepladsen i 3F Superligaen.

Første AaB-nederlag i seks kampe

4. december 2020 kl. 20:54 af Rasmus Estrup

AaB førte 1-0, men tabte fortjent 2-1, da nordjyderne her til aften gæstede OB i Odense. Jakob Ahlmann scorede for AaB i første halvleg, mens Sveinn Aron Gudjohnsen og Mikkel Hyllegaard sikrede OB sejren.

Blot 30 sekunder inde i fredagskampen fik Tom van Weert opgørets første tilbud, da Iver Fossum med en stikning fandt hollænderen, der tippede bolden over Oliver Christensen. Desværre kom der for meget luft under kuglen, som fortsatte over mål og lagde sig oven på nettaget.

Tre minutter senere sparkede Emmanuel Sabbi fra distancen efter en høj OB-erobring, men afslutningen sad lige på Jacob Rinne, og en håndfuld minutter efter kom Issam Jebali til afslutning efter endnu en OB-omstilling. I dette tilfælde fik Jores Okore blokeret forsøget.

Mens AaB havde svært ved at lirke OB's kompakte hold op, forsøgte hjemmeholdet sig med mange indlæg. Oftest fik Jacob Rinne hevet bolden til sig, men efter 17 minutter nåede Ayo Simon Okosun øverst på en dødbold, som han lagde til rette for Mads Frøkjær, der afsluttede over kassen.

Kort efter driblede Lucas Andersen sig frem til en afslutning fra kanten af feltet, men Oliver Christensen greb forsøget mod fjerneste stang.

Midt i første halvleg kombinerede Lucas Andersen, Iver Fossum og Kasper Kusk sig flot igennem en omstilling, men den åbne målchance blev det ikke til, og i stedet måtte Kasper Kusk forsøge sig med en svær afslutning, der blev blokeret øjeblikkeligt.

I modsatte ende fulgte ufarlige afslutninger fra Mads Frøkjær og Issam Jebali, inden Ayo Simon Okosun fik en god hovedstødschance ved bagerste stang, men en velplaceret Jacob Rinne reddede sikkert afslutningen på stregen.

Den svenske keeper måtte igen i aktion 10 minutter før pausen, da en dårlig tilbagelægning fra Daniel Granli gav Issam Jebali muligheden fra en spids vinkel, men Jacob Rinne dækkede målet solidt og reddede OB-angriberens skud.

Med fem minutter til pausen kunne AaB så bringe sig foran på et pragtmål. Rasmus Thelander nåede øverst på et frispark fra midten, og bolden dumpede ned i udkanten af feltet, hvor Jakob Ahlmann resolut trykkede af og bankede læderet op i nærmeste målhjørne til en nordjysk føring.

Lige inden pausen kombinerede OB sig flot frem til en afslutning fra Issam Jebali, der sparkede lige forbi nærmeste opstander.

Anden halvleg begyndte ligesom første halvleg chancerrigt, men det var med OB som det klart mest chanceskabende mandskab.

Først sparkede Mads Frøkjær forbi i kølvandet på et langt indkast, og i modsatte ende tvang Lucas Andersen med en fin afslutning Oliver Christensen ud i en god redning. Returbolden fra OB-keeperen blev samlet op af Kristoffer Pallesen, hvis nærgående indlæg dansede på overliggeren, inden den røg ud af farezonen.

Efter 52 minutter fik OB's Ayo Simon Okosun sparket mod kassen fra feltets bue, men afslutningen gik over det ene målhjørne, og samme adresse havde et langskud fra Mads Frøkjær en håndfuld minutter senere.

Efter en times spil prøvede målscorer Jakob Ahlmann sig med en højrefodsafslutning fra kanten af feltet, men denne gang sad forsøget lige i favnen på OB-keeperen.

Herefter satte OB et pres ind mod AaB-feltet, og Emmanuel Sabbi tog sig blandt andet af et frispark lige uden for feltet. AaB-muren stod dog solidt i vejen for OB-frisparket.

OB fortsatte med at trykke på foran AaB-målet, og midt i anden halvleg headede Ayo Simon Okosun bolden mod mål på et indlæg, men endnu en gang var Jacob Rinne klar med en redning på målstregen.

Pedro Ferreira prøvede med et kvarter igen lykken med en halvflugter lige uden for feltet, men afslutningen susede over.

I modsatte ende lykkedes det til gengæld OB at ramme inden for målskiven og bringe balance på måltavlen. Et indlæg fra Issam Jebali gik forbi Mathias Ross og videre til OB's netop indskiftede angriber Sveinn Aron Gudjohnsen, der resolut sparkede bolden ind bag den ellers velspillende Jacob Rinne.

OB fortsatte efter udligningen med at presse de nordjyske gæster, og ti minutter før slutfløjt headede Ayo Simon Okosun på ydersiden af stolpen.

Kort efter havde Issam Jebali en god mulighed, men den flade afslutning mod bagerste stang blev flot reddet af Jacob Rinne.

I 87. minut fandt OB endnu en gang vej til netmaskerne. Med en stikning fik en anden indskifter Mikkel Hyllegaard en friløber mod Jacob Rinne, og OB-angriberen udplacerede svenskeren og sendte OB foran 2-1.

Det resultat holdt opgøret ud, og dermed tabte AaB for første gang i seks kampe. Nederlaget betyder, at AaB inden weekendens øvrige kampe ligger på femtepladsen i 3F Superligaen med 16 point efter 11 runder.

AaB's næste kamp er på tirsdag, hvor B.93 er modstander i Sydbank Pokalen.

Matchfacts - 3F Superligaen, 11. spillerunde

OB-AaB 2-1 (0-1)
41. min 0-1 Jakob Ahlmann, 79. min 1-1 Sveinn Aron Gudjohnsen, 87. min 2-1 Mikkel Hyllegaard
Advarsler OB: Ayo Simon Okosun (40), Ryan Johnson Laursen (55), Marco Lund (77), Oliver Lund (86)
Advarsler AaB: Mathias Ross (63)
300 tilskuere på Nature Energy Park

OB (4-3-3): Oliver Christensen, Ryan Johnson Laursen, Kasper Larsen, Marco Lund, Oliver Lund, Ayo Simon Okosun, Janus Drachmann (85: Mart Lieder), Troels Kløve (78: Sveinn Aron Gudjohnsen), Emmanuel Sabbi (67: Mikkel Hyllegaard), Issam Jebali, Mads Frøkjær (78: Moses Opondo).

AaB (3-4-3): Jacob Rinne, Jores Okore, Rasmus Thelander (90: Tim Prica), Daniel Granli (46: Mathias Ross), Kristoffer Pallesen, Iver Fossum, Pedro Ferreira, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk (75: Frederik Børsting), Tom van Weert (85: Timothé Nkada), Lucas Andersen.

Dommer: Jens Maae

AaB TV: Seneste decembersejr i Odense

4. december 2020 kl. 08:18 af Rasmus Estrup

I aften spiller AaB på udebane mod OB i 3F Superligaen. Inden opgøret kan du gense de to scoringer fra vores seneste udesejr over OB. Det var også en fredag aften i december for to år siden.

Her var AaB bagud 1-0, inden Kasper Kusk udlignede til 1-1, og Kasper Pedersen sikrede den nordjyske sejr med målet til 2-1.

Aftenens kamp kan ses på TV3 Sport med optakt fra kl. 18.00. Kickoff er kl. 19.00.