AaB's årbog 2020

30. december 2020 kl. 10:02 af Rasmus Estrup

Som altid kan du her i slutningen af december læse den 148 sider lange AaB Årbog, der er tilgængelig gratis online. Læs årbogen her. 

Igen i 2020-udgaven er bogen fuld af årsberetninger og resultater for alle hold i samtlige sportsgrene i moderklubben AaB af 1885. 

3F Superligaholdets resultater finder man også i bogen, hvor Inge André Olsen blandt andet også sætter ord på sit første år som sportschef for Hele Nordjyllands Hold. 

Ligeledes kan der blandt andet læses en årsberetning fra administrerende direktør Thomas Bælum.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Vinder af månedens mål i december

29. december 2020 kl. 09:28 af Rasmus Estrup

Da Jakob Ahlmann sendte læderet helt op i krogen på udebane mod OB 4. december, scorede venstrebacken månedens mål i december. Det har AaB's fans vurderet. 

I afstemningen om månedens mål fik Jakob Ahlmanns fuldtræffer hele 72 procent af stemmerne. Kasper Kusks scoring til 1-0 mod Lyngby Boldklub kom på andenpladsen med 11 procent af stemmerne, mens tredjepladsen var Iver Fossums langskud til 3-2 mod Lyngby Boldklub. 

AaB takker alle der deltog i afstemningen og dermed også lodtrækningen om Kasper Kusks kampbrugte og signerede grønne udebanetrøje. Vinderen af præmien blev Cilje, som bliver kontaktet direkte på mail. 

Månedens bedste scoring kan ses i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed

AaB ansætter Martí Cifuentes som ny cheftræner

28. december 2020 kl. 12:15 af Brian Andersen

Spanske Martí Cifuentes har i de seneste to et halvt år stået i spidsen for Sandefjord Fotball, der efter at have sikret sig oprykning i 2019 i den efterfølgende nyligt afsluttede sæson i Eliteserien opnåede klubbens bedste placering i 11 år.

Martí Cifuentes har inden sin udnævnelse i Sandefjord Fotball været tilknyttet AIK Stockholm og mindre spanske klubber, hvor han har været den yngste cheftræner i Segunda Division B.

Martí Cifuentes overtog i juni 2018 Sandefjord Fotball efter en begyndelse på sæsonen med 12 kampe og blot fem point, men trods gode resultater i den resterende del af sæsonen lykkedes det ikke at redde klubben fra nedrykning, hvorimod oprykningen året efter med Cifuentes ved roret blev sikret efter blot tre nederlag i 30 kampe.

Sin fodboldinspiration og sin UEFA P-licens har Martí Cifuentes erhvervet sig via længere ophold hos så forskellige klubber som blandt andre Millwall FC i England, Ajax Amsterdam i Holland og FC Barcelona.

Siden Jacob Friis i slutningen af oktober af personlige årsager valgte at fratræde jobbet som cheftræner i AaB, har Peter Feher vikarieret i rollen.

Peter Feher fortsætter fra det nye år på sin oprindelige post som assistenttræner sammen med Rasmus Würtz, mens Kim Leth Andersen igen kan koncentrere sig fuldt ud om at være U/19 Ligatræner i AaB – dog stadig med tæt tilknytning til staben i Superligatruppen.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Vi har haft en lang og grundig proces, hvor vi hele vejen har haft Martí som en af vores absolutte topkandidater, og efterhånden som vi fik indsnævret feltet, blev han også vores foretrukne person.

- Martí, der er et af de største trænertalenter i skandinavisk fodbold, har desuden gjort et både stærkt og sympatisk indtryk under vores samtaler, hvilket er suppleret af topreferencer fra forskellig side, og vi glæder os over at have fået lukket aftalen, efter at den norske turnering sluttede for blot seks dage siden, fortæller Inge André Olsen.

- Som cheftræner har han udover at være dygtig fodboldtaktisk ry for at være både krævende og hårdtarbejdende, og så praktiserer han offensiv fodbold, der passer godt ind i vores tilgang til spillet i AaB, siger Inge André Olsen og tilføjer:

- Jeg vil benytte lejligheden til at takke Peter Feher og den øvrige stab for et flot stykke arbejde siden Jacob Friis’ pludselige afgang, og vi ser frem til fortsat at drage nytte af alles kompetencer.

Barceloneseren Martí Cifuentes taler flydende spansk, engelsk og italiensk, ligesom han kan begå sig på norsk og fransk.

Privat har Martí Cifuentes en svensk hustru og relativt nyfødte tvillinger fra august, og han ser frem til Aalborg som familiens næste bopæl:

- Jeg er både glad for og stolt af, at en klub af AaB’s størrelse og med dens historik har peget på mig som cheftræner, og jeg vil gøre alt for leve op til tilliden.

- Mit indtryk af folkene i klubben er meget positivt, og jeg er blevet præsenteret for et projekt, som flugter perfekt i forhold til mine egne ambitioner, lyder det fra Martí Cifuentes.

- AaB er en af de store klubber i skandinavisk fodbold, og klubben fortjener at kæmpe med om titler, og jeg vil gøre mit bedste til at udvikle både den enkelte spiller og holdet i den rigtige retning.

- I første omgang ser jeg frem til at møde spillerne og folkene i staben, så vi hurtigt kan lære hinanden at kende og sammen forfølge vores fælles mål, slutter Martí Cifuentes.

Martí Cifuentes tiltræder på en aftale gældende til 30. juni 2023.


AaB’s første træningsdag i det nye år er 5. januar.

Foto: Astrid Pedersen, Bildbyrån

Tags på denne nyhed

Semifinaleexit i flot eSuperligasæson

28. december 2020 kl. 08:02 af Rasmus Estrup

For anden sæson i træk røg AaB’s eSuperligahold desværre ud i semifinalen ved eSuperliga Finals, da femte sæson i går blev afgjort.

AaB gik ellers ind til eSuperliga Finals med masser af selvtillid efter en flot grundspilssejr. 

I kvartfinalen stod AaB over for Esbjerg fB, og det blev en tæt affære. I første kamp spillede Mads Skibsted 1-1 mod Mat efter et tidligt AaB-føringsmål og et uheldigt selvmål i anden halvleg, og returopgøret mellem Oliver Roberts og Bækkelund endte ligeledes 1-1 efter endnu en nordjysk føring og en sen udligning.

Dermed måtte Oliver Roberts og Bækkelund ud i en tredje og afgørende kamp. Også her kom AaB tidligt foran med 1-0, men igen fik Esbjerg fB udlignet til 1-1, der også var stillingen efter ordinær spilletid, hvorfor kampen skulle i forlænget spilletid. Her scorede Oliver Roberts scorede sejrsmålet og sikrede AaB en plads i semifinalen mod Lyngby Boldklub, der havde slået AGF i kvartfinalen. Se målene fra kvartfinalen her.

Mod Lyngby Boldklub var Mads Skibsted i første kamp tidligt bagud med 2-0 til Niklas Jakobsen, men AaB-spilleren fik senere i første halvleg reduceret til slutresultatet 2-1.

I det andet opgør bragte Oliver Roberts sig tidligt foran med 2-0 mod Folmer, men Lyngby-spilleren fik reduceret til 2-1. Dermed skulle også semifinalen afgøres i en tredje og afgørende kamp. Denne gang mellem Oliver Roberts og Folmer. 

Her trak Folmer det længste strå med to scoringer i anden halvleg og en sejr på 2-0. Dermed sluttede en flot sæson i eSuperligaen i semifinalen for AaB’s vedkommende. Se målene fra semifinalen her.

I finalen vandt FC København over Lyngby Boldklub.

Tags på denne nyhed

Netcompany præsenterer: Efteråret på AaB Akademiet

27. december 2020 kl. 09:54 af Rasmus Estrup

Efterårssæsonen bød på masser af spændende kampe i både U/19 Ligaen og U/17 Ligaen.

I U/19 Ligaen har mange gode resultater også betydet, at holdet overvintrer på femtepladsen i ligaen, mens et svigende efterår i U/17 Ligaen betyder en niendeplads, når sæsonen genoptages til foråret. 

På træningsbanen er der i efteråret sket mange nye ting, i og med at AaB Akademiet med hovedpartner Netcompany i ryggen så dagens lys i september. 

Det har givet flere muligheder for spillerudvikling. Blandt andet er der indkøbt GPS-systemer og pulsmåler til både U/19- og U/17 Ligaholdet, ligesom AaB Talent har fået ansat en fuldtids fysisk træner. 

Derudover er der lagt stor vægt på at indføre et effektivt presspil på ungdomsholdene på AaB Akademiet. 

I dette indslag kan du høre nærmere om efteråret fra U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen, U/17 Ligatræner Nikolaj Hørby, U/19 Ligaspiller Marcus Hannesbo og U/17 Ligaspiller Noah Holmstrøm. 

Tags på denne nyhed