AaB vandt målrig duel over Lyngby Boldklub

13. december 2020 kl. 15:56 af Rasmus Estrup

Kasper Kusks to mål i første halvleg og Iver Fossums afgørende 3-2-mål et kvarter før tid sikrede Hele Nordjyllands Hold sejren over Lyngby Boldklub, der kom på tavlen to gange før pausen ved Jens Martin Gammelby og et AaB-selvmål.

AaB fik den bedst tænkelige start på en målrig første halvleg, da Kasper Kusk efter halvandet minuts tid scorede til 1-0.

Målet kom efter et kort hjørnespark taget af Kasper Kusk. Efter samspil med Malthe Højholt gik bolden videre til Pedro Ferreira uden for feltet. Portugiseren lagde sikkert bolden fladt frem i feltet til en helt fri Kasper Kusk, der sikkert sparkede føringsmålet ind ved fjerneste stolpe.

Et par minutter senere var AaB igen farlige, da 100-kamps jubilar Kristoffer Pallesen slog et indlæg ind til kanten af det lille felt, hvor Tom van Weert pandede bolden lige over mål.

Herefter overtog Lyngby Boldklub spillet på kuglen, men gæsterne fik ikke spillet sig frem til muligheder, og i stedet havde Rasmus Thelander opgørets næste chance, da han kom til et frit hovedstød efter et kantfrispark. Forsvarsspilleren headede dog bolden lige i hænderne på Lyngby-målmand Thomas Mikkelsen.

I 20. minut fik Lyngby Boldklub sin første mulighed, afslutning og scoring. AaB-forsvaret blev sat til vægs af en stikning til Jens Martin Gammelby. Alene med Jacob Rinne vandt den svenske AaB-keeper dog duellen med en flot fodparade, men desværre for hjemmeholdet sprang bolden efter redningen ind på Kristoffer Pallesen, som ikke kunne gøre andet end at se bolden trille tilbage mod mål og over stregen til 1-1.

AaB var kort efter tæt på at svare tilbage, da en veloplagt Kasper Kusk slog et perfekt indlæg ind til Tom van Weert, som løb fri i udkanten af det lille målfelt, men hollænderens hovedstød sad lige i favnen på Thomas Mikkelsen.

Omkring den halve time havde AaB optræk til et par muligheder, men hverken Tom van Weert eller Pedro Ferreira kom til afslutning på de glimrende opspil.

Lyngby Boldklub tog herefter igen fat i initiativet, og med ti minutter til pausen kom gæsterne frem til et par store chancer i modsatte ende som følge af cutback-afleveringer. Den første sparkede Magnus Warming urent forbi, og i anden omgang blev Jens Martin Gammelbys afslutning blokeret af AaB-defensiven.

Efter 38 minutter slog Kasper Kusk så til for anden gang i kampen. Offensivspilleren modtog bolden på højrekanten, trak ind i feltet og afsluttede resolut og fladt mod fjerneste opstander. I målet var Thomas Mikkelsen chanceløs på den præcise fuldtræffer.

Straks efter udlignede Lyngby Boldklub dog på på et forrygende spark af Jens Martin Gammelby. Iver Fossum missede en clearing i udkanten af AaB-feltet, og Jens Martin Gammelby var hurtigt over kuglen. Fra hjørnet af straffesparksfeltet fik han vendt rundt og sparket bolden helt op i fjerneste målhjørne uden chance for en sagesløs Jacob Rinne, der i pausen måtte udgå med en skade og lade sig erstatte af Andreas Hansen.

Anden halvleg begyndte ikke nær så chancerrigt som første, og der gik et kvarter, før gæsterne langt udefra sendte halvlegens første afslutning forbi mål.

AaB havde efter pausen meget svært ved at spille sig igennem det kompakte Lyngby-mandskab, men efter 73 minutter flugtede Kristoffer Pallesen på mål efter et kantfrispark, men forsøget blev stoppet på vejen.

Næste store AaB-mulighed tilfaldt Tom van Weert efter 75 minutter, men hollænderens hovedstød på Jakob Ahlmanns præcise indlæg sad igen lige i favnen på Lyngby-keeperen.

Til gengæld havde et knækkende langskud fra Iver Fossum den helt rette destination, da nordmanden i 77. minut sparkede AaB på 3-2 fra cirka 25 meter.

Efter 83 minutter var gæsterne tæt på en udligning på et afrettet langskud fra Victor Torp, men inde i målet leverede Andreas Hansen en fremragende redning.

Dermed vandt AaB 3-2. De tre point betyder, at AaB i skrivende stund indtager sjettepladsen med 19 point efter 12 runder.

Efterårssæsonens sidste kamp i 3F Superligaen spilles på søndag kl. 16.00 i Aarhus mod AGF.

Matchfacts - 3F Superligaen, 12. spillerunde

AaB-Lyngby Boldklub 3-2 (2-2)
2. min 1-0 Kasper Kusk, 20. min 1-1 Kristoffer Pallesen (selvmål), 39. min 2-1 Kasper Kusk, 41. min 2-2 Jens Martin Gammelby, 77. min 3-2 Iver Fossum
Advarsler AaB: Jakob Ahlmann (58), Lukas Klitten (62)
Advarsler Lyngby Boldklub: Jens Martin Gammelby (53), Frederik Winther (53), Kevin Tshiembe (73), Victor Torp (76)
300 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Jacob Rinne (46: Andreas Hansen), Kristoffer Pallesen, Rasmus Thelander, Jores Okore, Jakob Ahlmann, Malthe Højholt (73: Robert Kakeeto), Pedro Ferreira, Lukas Klitten (66: Timothé Nkada), Kasper Kusk (89: Magnus Christensen), Iver Fossum, Tom van Weert (89: Daniel Granli).

Lyngby Boldklub (4-3-3): Thomas Mikkelsen, Lasse Fosgaard (85: Emil Nielsen), Kevin Tshiembe, Frederik Winther (85: Christian Jakobsen), Brian Hamalainen, Mathias Hebo Rasmussen, Emil Kornvig (78: Willads Delvin), Rasmus Thellufsen (78: Kasper Enghardt), Jens Martin Gammelby, Victor Torp, Magnus Warming (70: Lucas Ørneborg).

Dommer: Mikkel Redder

Adventskonkurrencen 2020: 3. søndag i advent

13. december 2020 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

I dag er det 3. søndag i advent, og det betyder, at det er tid til tredje del af årets adventskonkurrence. I denne video kan du derfor se Tom van Weert og Jacob Rinne dyste i konkurrencen om, hvem der først kan ramme tre julekugler ned i de nye AaB-kopper.

I selve adventskonkurrencen udlodder vi blandt andet et Faxe Kondi køleskab, en fyldt Faxe Kondi-taske med blandt andet Faxe Kondi, håndklæde og drikkedunk og flere fede præmier fra AaB Shoppen - inkl. de specialdesignede AaB-kopper, som de to spillere sigter efter i videoen.

Alt du skal gøre, er at klikke på knappen nedenfor, dreje lykkehjulet og se, om du har vundet.

Konkurrencen og præmierne er sponsoreret af Faxe Kondi.

AaB TV: Seneste hjemmekamp mod Lyngby Boldklub

13. december 2020 kl. 07:31 af Rasmus Estrup

Kl. 14.00 tager AaB imod Lyngby Boldklub på Aalborg Portland Park til årets sidste hjemmekamp. Inden da kan du få en gensyn med de tre AaB-scoringer fra seneste møde på Aalborg Portland Park.

8. marts vandt AaB 3-0 over Lyngby Boldklub efter tre scoringer i første halvleg. Første mål blev sat ind af Tom van Weert, anden scoring stod Kasper Kusk for med en fremragende dribletur og en stærk afslutning, og sidste scoring blev sat sikkert ind af Lucas Andersen.

Har du ikke billet til dagens kamp, kan den ses på Eurosport 2.

Pallesen foran jubilæum

12. december 2020 kl. 15:19 af Brian Andersen

AaB skal forsøge at rejse sig oven på nederlag mod OB i 3F Superligaen og exit i Sydbank Pokalen mod B.93.

Fungerende cheftræner Peter Feher har efter lørdagens træningspas udtaget følgende 19 spillere inklusive ni egenudviklede folk fra AaB Talent og ti af AaB’s partnerklubber:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Jores Okore, 6 Pedro Ferreira, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 14 Malthe Højholt, 15 Lukas Klitten, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 19 Timothé Nkada, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 31 Daniel Granli og 32 Kasper Pedersen.

Tim Prica har karantæne, mens skadeslisten består af Lucas Andersen, Oscar Hiljemark og Jeppe Pedersen.

Kampen kan i morgen følges i Liga på P3 og på Eurosport2 fra kl. 13.00 med kickoff en time senere.

Vidste du om AaB og Lyngby Boldklub

11. december 2020 kl. 14:59 af Rasmus Estrup

- hvis AaB vinder på fredag, vil det være AaB’s sejr nummer 400 i 3F Superligaen?

- det er 3F Superligakamp nummer 56 mellem AaB og Lyngby Boldklub? Statistikken siger 23 sejre til AaB, 15 uafgjorte og 17 nederlag samt en målscore på 86-61 set gennem AaB-briller.

- AaB på hjemmebane typisk har haft overtaget mod Lyngby Boldklub, der blot har fået fem sejre i 3F Superligaen på Aalborg Portland Park - senest i september 2011? AaB har vundet 14 af de 27 tidligere 3F Superligakampe i Aalborg, hvor det tillige er blevet til 12 clean sheets.

- AaB tre gange tidligere har mødt Lyngby Boldklub i decemberkamp i 3F Superligaen, og AaB har vundet samtlige opgør med sammenlagt 8-4?

- ud af de 55 tidligere 3F Superligakampe mod Lyngby Boldklub har AaB scoret først i 23 tilfælde, hvilket har resulteret i 18 sejre, tre uafgjorte og to nederlag? Omvendt har Lyngby Boldklub scoret kampens første mål i 27 tilfælde, hvilket har givet AaB fem sejre, syv uafgjorte og 15 nederlag.

- blot en af de seneste 20 3F Superligakampe mellem AaB og Lyngby Boldklub er sluttet uden vinder? Det var i øvrigt i klubbernes seneste indbyrdes opgør, hvor det endte 0-0

- Lyngby Boldklub går ind til kampen med blot tre point på kontoen, hvilket er sjællændernes laveste pointhøst nogensinde i 3F Superligaen efter 11 spillerunder? På udebane har Lyngby Boldklub endnu ikke fået point, men holdet har tabt fem gange med en samlet målscore på 6-16.

- der er scoret 147 mål i 3F Superligakampene mellem AaB og Lyngby Boldklub? Næsten 58 procent af målene er scoret efter pausen.

- Lucas Andersen (2 mål), Kasper Kusk (1), Tom van Weert (1), Magnus Christensen (1) og Jakob Ahlmann (1) tidligere har scoret i 3F Superligaen for AaB mod Lyngby Boldklub?

- der hidtil er blevet dømt ni straffespark mellem AaB og Lyngby Boldklub i 3F Superligaen? Tre af disse har været tildelt AaB, som har scoret på alle tre, mens Lyngby Boldklub har brændt to af deres seks forsøg.

- mens Jacob Rinne har leveret næstflest clean sheets og AaB har indkasseret tredjefærrest mål i 3F Superligaen, så har Lyngby-målmand Thomas Mikkelsen både haft flest redninger af alle målmænd i 3F Superligaen og indkasseret flest scoringer?

- søndagens dommer er Mikkel Redder, der for tredje gang i år styrer slagets gang mellem AaB og Lyngby Boldklub? Første gang var i marts, hvor AaB vandt 3-0, mens anden gang var den målløse sæsonpremiere i Lyngby.

- Tim Prica er i karantæne på søndag, da karantænepointene fra hans udvisning efter to gule kort i midtugens pokalnederlag til B.93 er overført til 3F Superligaen?

Kilde: danskfodbold.com, superliga.dk og aabsport.dk