AaB ansætter Martí Cifuentes som ny cheftræner

28. december 2020 kl. 12:15 af Brian Andersen

Spanske Martí Cifuentes har i de seneste to et halvt år stået i spidsen for Sandefjord Fotball, der efter at have sikret sig oprykning i 2019 i den efterfølgende nyligt afsluttede sæson i Eliteserien opnåede klubbens bedste placering i 11 år.

Martí Cifuentes har inden sin udnævnelse i Sandefjord Fotball været tilknyttet AIK Stockholm og mindre spanske klubber, hvor han har været den yngste cheftræner i Segunda Division B.

Martí Cifuentes overtog i juni 2018 Sandefjord Fotball efter en begyndelse på sæsonen med 12 kampe og blot fem point, men trods gode resultater i den resterende del af sæsonen lykkedes det ikke at redde klubben fra nedrykning, hvorimod oprykningen året efter med Cifuentes ved roret blev sikret efter blot tre nederlag i 30 kampe.

Sin fodboldinspiration og sin UEFA P-licens har Martí Cifuentes erhvervet sig via længere ophold hos så forskellige klubber som blandt andre Millwall FC i England, Ajax Amsterdam i Holland og FC Barcelona.

Siden Jacob Friis i slutningen af oktober af personlige årsager valgte at fratræde jobbet som cheftræner i AaB, har Peter Feher vikarieret i rollen.

Peter Feher fortsætter fra det nye år på sin oprindelige post som assistenttræner sammen med Rasmus Würtz, mens Kim Leth Andersen igen kan koncentrere sig fuldt ud om at være U/19 Ligatræner i AaB – dog stadig med tæt tilknytning til staben i Superligatruppen.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Vi har haft en lang og grundig proces, hvor vi hele vejen har haft Martí som en af vores absolutte topkandidater, og efterhånden som vi fik indsnævret feltet, blev han også vores foretrukne person.

- Martí, der er et af de største trænertalenter i skandinavisk fodbold, har desuden gjort et både stærkt og sympatisk indtryk under vores samtaler, hvilket er suppleret af topreferencer fra forskellig side, og vi glæder os over at have fået lukket aftalen, efter at den norske turnering sluttede for blot seks dage siden, fortæller Inge André Olsen.

- Som cheftræner har han udover at være dygtig fodboldtaktisk ry for at være både krævende og hårdtarbejdende, og så praktiserer han offensiv fodbold, der passer godt ind i vores tilgang til spillet i AaB, siger Inge André Olsen og tilføjer:

- Jeg vil benytte lejligheden til at takke Peter Feher og den øvrige stab for et flot stykke arbejde siden Jacob Friis’ pludselige afgang, og vi ser frem til fortsat at drage nytte af alles kompetencer.

Barceloneseren Martí Cifuentes taler flydende spansk, engelsk og italiensk, ligesom han kan begå sig på norsk og fransk.

Privat har Martí Cifuentes en svensk hustru og relativt nyfødte tvillinger fra august, og han ser frem til Aalborg som familiens næste bopæl:

- Jeg er både glad for og stolt af, at en klub af AaB’s størrelse og med dens historik har peget på mig som cheftræner, og jeg vil gøre alt for leve op til tilliden.

- Mit indtryk af folkene i klubben er meget positivt, og jeg er blevet præsenteret for et projekt, som flugter perfekt i forhold til mine egne ambitioner, lyder det fra Martí Cifuentes.

- AaB er en af de store klubber i skandinavisk fodbold, og klubben fortjener at kæmpe med om titler, og jeg vil gøre mit bedste til at udvikle både den enkelte spiller og holdet i den rigtige retning.

- I første omgang ser jeg frem til at møde spillerne og folkene i staben, så vi hurtigt kan lære hinanden at kende og sammen forfølge vores fælles mål, slutter Martí Cifuentes.

Martí Cifuentes tiltræder på en aftale gældende til 30. juni 2023.


AaB’s første træningsdag i det nye år er 5. januar.

Foto: Astrid Pedersen, Bildbyrån

Tags på denne nyhed

Semifinaleexit i flot eSuperligasæson

28. december 2020 kl. 08:02 af Rasmus Estrup

For anden sæson i træk røg AaB’s eSuperligahold desværre ud i semifinalen ved eSuperliga Finals, da femte sæson i går blev afgjort.

AaB gik ellers ind til eSuperliga Finals med masser af selvtillid efter en flot grundspilssejr. 

I kvartfinalen stod AaB over for Esbjerg fB, og det blev en tæt affære. I første kamp spillede Mads Skibsted 1-1 mod Mat efter et tidligt AaB-føringsmål og et uheldigt selvmål i anden halvleg, og returopgøret mellem Oliver Roberts og Bækkelund endte ligeledes 1-1 efter endnu en nordjysk føring og en sen udligning.

Dermed måtte Oliver Roberts og Bækkelund ud i en tredje og afgørende kamp. Også her kom AaB tidligt foran med 1-0, men igen fik Esbjerg fB udlignet til 1-1, der også var stillingen efter ordinær spilletid, hvorfor kampen skulle i forlænget spilletid. Her scorede Oliver Roberts scorede sejrsmålet og sikrede AaB en plads i semifinalen mod Lyngby Boldklub, der havde slået AGF i kvartfinalen. Se målene fra kvartfinalen her.

Mod Lyngby Boldklub var Mads Skibsted i første kamp tidligt bagud med 2-0 til Niklas Jakobsen, men AaB-spilleren fik senere i første halvleg reduceret til slutresultatet 2-1.

I det andet opgør bragte Oliver Roberts sig tidligt foran med 2-0 mod Folmer, men Lyngby-spilleren fik reduceret til 2-1. Dermed skulle også semifinalen afgøres i en tredje og afgørende kamp. Denne gang mellem Oliver Roberts og Folmer. 

Her trak Folmer det længste strå med to scoringer i anden halvleg og en sejr på 2-0. Dermed sluttede en flot sæson i eSuperligaen i semifinalen for AaB’s vedkommende. Se målene fra semifinalen her.

I finalen vandt FC København over Lyngby Boldklub.

Tags på denne nyhed

Netcompany præsenterer: Efteråret på AaB Akademiet

27. december 2020 kl. 09:54 af Rasmus Estrup

Efterårssæsonen bød på masser af spændende kampe i både U/19 Ligaen og U/17 Ligaen.

I U/19 Ligaen har mange gode resultater også betydet, at holdet overvintrer på femtepladsen i ligaen, mens et svigende efterår i U/17 Ligaen betyder en niendeplads, når sæsonen genoptages til foråret. 

På træningsbanen er der i efteråret sket mange nye ting, i og med at AaB Akademiet med hovedpartner Netcompany i ryggen så dagens lys i september. 

Det har givet flere muligheder for spillerudvikling. Blandt andet er der indkøbt GPS-systemer og pulsmåler til både U/19- og U/17 Ligaholdet, ligesom AaB Talent har fået ansat en fuldtids fysisk træner. 

Derudover er der lagt stor vægt på at indføre et effektivt presspil på ungdomsholdene på AaB Akademiet. 

I dette indslag kan du høre nærmere om efteråret fra U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen, U/17 Ligatræner Nikolaj Hørby, U/19 Ligaspiller Marcus Hannesbo og U/17 Ligaspiller Noah Holmstrøm. 

Tags på denne nyhed

'Shoppen' tror på triumf ved eSuperliga Finals

26. december 2020 kl. 09:30 af Rasmus Estrup

I morgen skal sæson fem af eSuperligaen afgøres ved eSuperliga Finals. Med til finalestævnet er AaB, der kommer ind til turneringen med stor selvtillid efter en fremragende grundspilssæson.

AaB snuppede nemlig førstepladsen i grundspillet med 36 point efter 12 sejre og kun to nederlag.

- Vores målsætning inden sæsonen var at slutte i top-4, så vi slap for play-off-kampene. I første runde vandt vi stort, og så har vi næsten holdt fast i førstepladsen lige siden. Blandt andet ved at besejre to af de tre øvrige top-4-hold. Det viser, at vi er gode nok til at slå vores direkte konkurrenter, siger AaB-kaptajnen Daniel “Shoppen” Mogensen.

Syv sejre i de sidste syv kampe

Sejrene for AaB-mandskabet er i grundspillet kommet i stimer. AaB vandt slåedes de fem første kampe. Dernæst fulgte to nederlag i træk, hvor førstepladsen midlertidigt blev taget fra dem.

- Men allerede runden efter vandt vi over FC København i en direkte duel om førstepladsen, og siden har vi grebet vores momentum og vundet samtlige kampe, siger AaB-kaptajnen.

Tre af sæsonens 12 sejre er hentet med en scoring i opgørets absolut sidste sekund, og den koldblodighed er et udtryk for forskellen fra de tidligere sæsoner.

- Vi har haft momentum og troet på os selv lige til det sidste. Vi har hele tiden opsøgt chancerne, og i år har vi grebet de chancer, vi har fået, og så har vi selvfølgelig haft marginalerne med os. Det håber vi også, at vi har i morgen, siger Daniel “Shoppen Mogensen”.

Toppræstationer fra hele holdet

Ifølge AaB-kaptajnen er grundspillets topplacering et resultat af, at alle fire spillere på holdet har leveret. Men til eSuperliga Finals må hvert hold kun drage nytte af to spillere.

- Alle har leveret på et sindssygt højt niveau. Det har gjort det svært at vælge to spillere til hver kamp, og det bliver også svært at udvælge, hvem der skal spille til eSuperliga Finals, for alle fortjener en plads på holdet, siger Daniel “Shoppen” Mogensen.

AaB-kaptajnen har selv spillet 11 kampe i sæsonen, mens Mads Skibsted har spillet 10 kampe og Oliver Roberts har spillet seks kampe. Derudover nåede Oliver Ledet at spille en kamp, inden han blev ramt af nedlukningen i de syv nordjyske kommuner. Siden har han haft en rolle som træner, hvor han fra sidelinjen er kommet med input både under kampene og i pausen.

- Vi går efter at vinde Finals

Uanset hvem der spiller i morgen, er ambitionen den samme.

- Vi går helt klart efter at vinde Finals. Vi vandt grundspillet og viste over hele sæsonen, at vi var det bedste hold. Så vi både tror og håber, at vi kan gå hele vejen, slutter Daniel “Shoppen” Mogensen.

eSuperliga Finals begynder i morgen kl. 13.00 og kan følges på Viaplay og TV3 Max.

AaB spiller kvartfinale mod Esbjerg fB kl. 15.15. Vinderen af AaB-Esbjerg fB møder enten AGF eller Lyngby Boldklub i semifinalen.

Finalen spilles kl. 20.00.

Tags på denne nyhed

Rinne fik tredjeplads i Det Gyldne Bur

25. december 2020 kl. 11:44 af Rasmus Estrup

Jacob Rinne er blevet stemt ind på tredjepladsen i Tipsbladets traditionsrige kåring af Det Gyldne Bur, hvor målmændene i 3F Superligaen og 1. division stemmer ved at indsende hver sin ranglistet top-3.  

Vinderen af Det Gyldne Bur 2020 blev FC Københavns Karl-Johan Johnsson, der fik lige så mange stemmer og førstepladser som Jesper Hansen fra FC Midtjylland, men alligevel snupper førstepladsen, fordi Karl-Johan Johnsson havde flere andenpladser end Jesper Hansen.  

Jacob Rinne har i gennemsnit holdt buret rent i hver tredje 3F Superligakamp i 2020 med ni clean sheets i 27 kampe, og to målmandskollegaer, Jesper Hansen og Lyngby Boldklubs Thomas Mikkelsen, vurderede Jacob Rinne til at være den bedste målmand i Danmark i 2020. 

Sidste år lå Jacob Rinne, Jesper Hansen og Karl-Johan Johnsson også på de tre øverste pladser i kåringen. Dengang vandt Jesper Hansen, mens Jacob Rinne og Karl-Johan Johnsson delte andenpladsen.  

Det Gyldne Bur er blevet uddelt årligt siden 1984, og tre gange har en AaB-målmand vundet prisen. Det skete for Jimmy Nielsen i både 1998 og 2004, mens Nicolai Larsen fik hæderen i 2014.  

Tags på denne nyhed