Christiansen fik en time i dansk finalesejr

10. september 2019 kl. 08:11 af Rasmus Estrup

Mandag spillede det danske U/19-landshold finale i en miniturnering på Lolland-Falster mod Sverige. Og det danske mandskab med Thomas Albert Christiansen i startopstillingen vandt det nordiske finaleopgør med 1-0. 

Det danske sejrsmål blev sat ind efter et kvarter, og Thomas Albert Christiansen fik en times spilletid i sin U/19-landsholdsdebut, inden han blev skiftet ud. Fra bænken kunne han se sine landsmænd køre sejren i miniturneringen hjem. 

Udover Danmark og Sverige deltog også Norge og Wales i miniturneringen, og Danmark tilspillede sig en finaleplads med en straffesparkssejr over Wales i den indledende semifinale. Her fik Mathias Ross fuld spilletid. 

Mandagens kamp var Thomas Albert Christiansens første kamp for U/19-landsholdet. Han er i alt noteret for 27 officielle ungdomslandskampe. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om Nørresundby FB og AaB…

9. september 2019 kl. 13:40 af Brian Andersen

- at AaB onsdag tager hul på sin 66. deltagelse i Sydbank Pokalen og således har deltaget i samtlige pokalturneringer siden indførelsen af Dansk Boldspil Unions Landspokalturnering i 1954/1955.

- at AaB onsdag spiller sin pokalkamp nummer 204, hvilket er flest blandt samtlige deltagende klubber gennem tiderne.

- at AaB allerede indtræder i 2. runde i Sydbank Pokalen, da det ikke lykkedes at spille sig i Top 6 i den seneste 3F Superligasæson.

- at Nørresundby Forenede Boldklubber er en sammenlægning af Nørresundby Boldklub og Lindholm Idrætsforening pr. 1. juli 2015. Klubben spillede sin første sæson i Danmarksserien, hvorefter den rykkede ned i Jyllandsserien, for igen de sidste par sæsoner at være avanceret til Danmarksserien.

- at Nørresundby FB efter seks spillerunder i Danmarksseriens Pulje 4 har opnået seks point og en placering som nummer otte og tredjesidst.

- at Nørresundby FB i den forgangne weekend tabte 3-0 til topholdet Holstebro Boldklub.

- at onsdagens pokalkamp bliver AaB’s andet opgør mod Nørresundby FB, idet de to klubber også mødtes 7. september 2016. Dengang blev det til en overbevisende sejr til AaB på 5-1 efter to scoringer af Thomas Enevoldsen samt pletskud fra Markus Holgersson, Sebastian Grønning og Jannik Pohl.

- at fra den nuværende AaB-trup har blot tre spillere – Kasper Pedersen, Magnus Christensen og Frederik Børsting – mulighed for at være gengangere fra pokaldysten for tre år siden, hvor AaB havde følgende navne på grønsværen: Carsten Christensen, Joakim Mæhle, Markus Holgersson, Kasper Pedersen (53: Morten Rokkedal), Bardhec Bytyqi, Frederik Børsting (71: Rasmus Würtz), Magnus Christensen, Robert Kakeeto, Rasmus Thellufsen, Thomas Enevoldsen (57: Jannik Pohl), Sebastian Grønning.

- at kampens dommer bliver Aydin Uslu, der dermed dømmer en kamp med deltagelse af AaB for første gang. Han rykkede op til 3F Superligaen i indeværende sæson og har indtil videre dømt to kampe.

- at senest AaB mødte en klub uden for divisionerne i Sydbank Pokalen var modstanderen også Nørresundby FB. Ellers er de seneste tilfælde Lystrup I.F. (2015/2016) og Kværndrup Boldklub (1986/1987), der begge endte med sejr til AaB.

- at AaB tre gange har vundet pokaltitlen – i 2014, 1970 og 1966 – og herudover har deltaget i finalen yderligere otte gange.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Spar 150 kr. på udebanetrøje inden AGF-kampen

9. september 2019 kl. 10:45 af Rasmus Estrup

Frem til udekampen mod AGF søndag kl. 12.00 på Ceres Park kan du købe AaB's udebanetrøje til en nedsat pris, så du kan blive klædt godt på til søndagskampen. 

Den grønne udebanetrøje er sat ned med 150 kr. Dermed koster trøjen kun 349 kr. for børn og 399 kr. for voksne.

Tags på denne nyhed

Sent selvmål gav nederlag i U/17 Ligaen

9. september 2019 kl. 09:31 af Rasmus Estrup

U/17 Ligaen: AaB-Silkeborg I.F. 2-3

AaB’s U/17-ligahold tabte sæsonens tredje kamp i lørdags mod Silkeborg I.F. med 3-2. Nordjyderne fik ellers den bedst tænkelige start på opgøret, da Christian Wagner efter et oplæg fra Christoffer Ravn bragte AaB i front i første minut.  

Resten af første halvleg bølgede spillet frem og tilbage, men med gæsterne som det mest farlige og effektive mandskab. To gange inden pausen fandt Silkeborg I.F. da også vej til målnettet, og dermed var de foran 2-1 ved pausen. 

Efter pausen kom AaB bedre ud, og 20 minutter inde i anden halvleg udlignede Jakob Gaardsøe efter et stærkt pres af Gustav Dahl.

Scoringen gav AaB-spillerne yderligere tro på tingene, men trods adskillige muligheder, lykkedes det ikke at score sejrsmålet. I stedet endte det med en sejr til Silkeborg I.F., da et hjørnespark til gæsterne medfører et AaB-selvmål. 

- Efter vores føringsmål i første halvleg har vi en periode, hvor vi bliver for passive og står for dybt. Men efter pausen får vi stresset Silkeborg I.F., og vi kommer frem til et hav af chancer, som vi bør udnytte til at få den sejr, som drengene havde fortjent, siger U/17-ligatræner Nikolaj Hørby. 

AaB er uden point efter de tre første runder i U/17 Ligaen. Næste U/17-ligakamp spilles på lørdag på udebane mod FC København.

U/15 Ligaen: AaB-Silkeborg I.F. 3-2

I U/15 Ligaen tog AaB sæsonens første sejr, da det lørdag blev til en sejr over Silkeborg I.F. 

AaB fik ellers en mand udvist efter kun tre minutter, men med en mand i undertal lykkedes det Rasmus Jørgensen at bringe AaB foran efter et kvarter, og efter 36 minutter udbyggede Jonas Møller AaB’s føring til 2-0. 

Lige inden pausen reducerede Silkeborg I.F., og 20 minutter før tid fik gæsterne også udlignet. 

AaB-spillerne formåede dog med blot 10 spillere på banen at hive sejren i land, da Jonas Møller scorede sit andet mål i kampen på et hjørnespark otte minutter før tid. 

Med sejren ligger AaB på sjettepladsen i U/15 Ligaen med fire point efter tre kampe. Også U/15-ligaholdet spiller lørdag på udebane mod FC København.  

 

Fan-dialogmøde 30. september

8. september 2019 kl. 14:00

Dialogmødet finder sted mandag den 30. september klokken 18.30-21.00 i Advokatfirmaet.dk loungen på Aalborg Portland Park, hvor repræsentanter fra AaB’s ledelse ser frem til at udveksle erfaringer og synspunkter med AaB-fans.

- Denne aften har vi et par vigtige punkter, som vedrører alle der er en del af eller interesserer sig for den aktive fanscene i AaB. Mere kan vi ikke sige nu, men vi håber at så mange aktive fans som muligt vil møde op denne aften, siger AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum.

Dagsorden til dialogmødet den 30. september er umiddelbart som følger:

  1. Velkomst - AaB er på dagen vært ved en øl eller sodavand
  2. Sportslig opdatering i AaB ved Allan Gaarde
  3. Strategisk opdatering  i AaB ved Thomas Bælum
  4. Drøftelse om fanscenens fremtid med fokus på stemning på hjemmebane

AaB modtager gerne på forhånd input og spørgsmål til de forskellige oplæg. Disse bedes sendt til AaB’s fankoordinator Simon Vangsgaard Jensen på svj@aab-as.dk senest mandag den 30. september.

Tags på denne nyhed
'