AaB TV: Sammendrag af FC Nordsjælland-AaB

23. september 2019 kl. 07:02 af Rasmus Estrup

I videoen øverst kan du se AaB TV's fyldige sammendrag af AaB's udebanenederlag til FC Nordsjælland på 2-1 i går.

FC Nordsjælland dominerede i første halvleg, hvor et hovedstødsmål af Mathias Rasmussen og en scoring af Abu Francis gav hjemmeholdet en pauseføring på 2-0.

Med lidt over en halv time tilbage af kampen scorede AaB-angriber Mikkel Kaufmann efter en flot assist fra Patrick Olsen.

Herefter skiftede momentum i kampen, og AaB kom frem til flere store muligheder. Blandt andet havde Jakob Ahlmann et træf på stolpen på et fremragende langskud, og i tillægstiden fik debutant Søren Tengstedt en friløber, som FC Nordsjælland-målmand Nicolai Larsen desværre reddede.

Derfor endte det med et nederlag på 2-1, der betyder, at AaB på nuværende tidspunkt ligger på syvendepladsen i 3F Superligaen.

Snævert nederlag efter ringe første halvleg

22. september 2019 kl. 15:52 af Rasmus Estrup

AaB måtte trods flere store muligheder i slutminutterne se sig slået med 2-1 på udebane mod FC Nordsjælland søndag eftermiddag. Mathias Rasmussen og Abu Francis bragte hjemmeholdet foran inden pausen, og Mikkel Kaufmann reducerede for AaB i anden halvleg.

FC Nordsjælland lagde et højt pres på AaB-mandskabet fra første fløjt, og allerede i opgørets første minut kom det rødklædte hjemmehold til en god mulighed, da et indlæg via Jores Okores hoved havnede i venstre side af AaB-feltet, hvor Abu Francis var fri til afslutning, men ghaneseren sendte sin hårde afslutning lige over mål.

Blot to minutter senere var hjemmeholdet igen farlige, da Jores Okore blev fravristet bolden i eget felt, og efter et mislykket indlæg fra Farum-holdet havnede læderet på kanten af feltet til Magnus Kofod Andersen, der sparkede forbi mål.

AaB's første afslutning i opgøret stod Magnus Christensen for i niende minut. Midtbanespilleren stjal bolden højt på modstanderens halvdel og tog chancen, inden han nåede feltet, men desværre gik afslutningen et stykke over Nicolai Larsens mål.

Et par minutter senere måtte Jacob Rinne ud i fuld udstrækning for at forhindre en scoring til FC Nordsjælland. I stedet for at slå det forventede indlæg sparkede Isaac Atanga på mål fra en spids vinkel nær hjørneflaget. Heldigvis var Jacob Rinne vågen, og han formåede at vifte den fremragende afslutning over AaB-målet.

FC Nordsjælland var bedst i første halvleg, men kort inden stadionuret rundede 20 minutter, fik AaB opgørets hidtil bedste mulighed. Kasper Kusk fik med et godt fremstød sikret et kantfrispark, som Patrick Olsen sendte over til Jores Okore i bagerste område. Jores Okore headede bolden på tværs til forsvarskollega Kasper Pedersen i det lille felt. Desværre ramte Kasper Pedersens afslutning Nicolai Larsen lige i brystet.

Kort efter tog Mikkel Rygaard sig af et frispark i en god position lige uden for AaB-feltet, men inde på stregen leverede Jacob Rinne en ny, god redning, da han nåede op under overliggeren og viftede bolden ud til et hjørnespark.

Dette hjørnespark blev dog slået lige ind i panden på Mathias Rasmussen, som midt for mål på kanten af det lille felt headede FC Nordsjælland fortjent foran 1-0.

FC Nordsjællands føring blev seks minutter før pausen fordoblet. Efter et længere opspil kunne Isaac Atanga lægge bolden på tværs til en helt blank Abu Francis, som ved bagerste stolpe kunne trille bolden i et tomt mål til 2-0.

Frem mod pausen fik FC Nordsjælland et par afslutninger blokeret, og kort inden pausefløjtet blev et indlæg fra Iver Fossum afrettet af Jacob Steen Christensen, men inde i målet fik Nicolai Larsen reddet bolden.

Fra anden halvleg fortsatte FC Nordsjælland med at være spilstyrende, og i løbet af de første par minutter havde Kian Hansen sparket over mål og Magnus Kofod Andersen havde ramt Jacob Rinne. Begge på langskud.

Et nyt langskud stod Abu Francis for ti minutter efter pausen, hvor hans flade afslutning mod bagerste stolpe tvang Jacob Rinne til at give et hjørnespark til hjemmeholdet.

57 minutter inde i opgøret fik AaB så reduceret. Et opspil i venstresiden fik sat Patrick Olsen i scene og midtbanespilleren fik med en god og maskeret assist spillet Mikkel Kaufmann helt fri på kanten af feltet. Den unge angriber tøvede ikke og sparkede sikkert bolden i netmaskerne til 2-1.

Målet gav nyt håb til AaB-mandskabet, som pressede godt på i de følgende minutter, og efter 63 minutter var AaB meget tæt på en udligning. Jakob Ahlmann tog sigte fra kanten af feltet og med en halvflugter sendte han læderet mod fjerneste stang. Desværre stod indersiden af stolpen i vejen for venstrebacken.

Midt i anden halvleg fik AaB en ny, fin mulighed på et kantfrispark, som dumpede ned til Mikkel Kaufmann. Målscorerens afslutning blev dog blokeret og efter at have ramt to fødder på vejen, sneg bolden sig lige uden om FC Nordsjælland-målet.

Med 20 minutter tilbage var der debut til Søren Tengstedt, da han blev indskiftet til sin første 3F Superligakamp i stedet for målscorer Mikkel Kaufmann.

AaB havde taget dirigentstokken på kampen, og med lidt over et kvarter tilbage forsøgte Patrick Olsen sig med et langskud, som gik tæt forbi.

Patrick Olsen var tæt på igen kort efter, da han godt nok missede sin gode afslutningsmulighed efter et indlæg. Nicolai Larsen i målet fik dog ikke fat i læderet, og blev reddet af en holdkammerat, der fik ekspederet Olsens tilfældige afslutning væk på stregen.

Få øjeblikke senere prøvede Jakob Ahlmann igen lykken fra distancen, men denne gang samlede Nicolai Larsen afslutningen op.

I den modsatte ende var FC Nordsjælland farlige med ti minutter igen, men indskiftede Mohammed Kudus dirigerede bolden over mål på et indlæg tæt under mål.

Mohammed Kudus kom til en stor chance igen efter 84 minutter, da han fik muligheden fra omkring straffesparkspletten, men Jacob Rinne diskede igen op med en stor redning.

Mod slutningen fik Iver Fossum to gode muligheder. Den første var et langskud efter oplæg fra debutant Søren Tengstedt, men her blev afslutningen reddet af keeperen, og efterfølgende fik Iver Fossum efter oplæg af Frederik Børsting sin afslutning blokeret.

Blokaden førte til en omstilling til FC Nordsjælland som gav Isaac Atanga en stor mulighed, men afslutningen var uden præcision.

Selvom AaB jagtede sejren til sidst, og blandt andre Søren Tengstedt fik en friløber i tillægstiden, endte det med et nederlag på 2-1.

Nederlaget betyder, at AaB indtager syvendepladsen i 3F Superligaen.

Allerede på onsdag skal AaB i aktion i Sydbank Pokalen på udebane mod Vejgaard Boldspilklub, og AaB's næste 3F Superligakamp spilles søndag 29. september kl. 14.00 på Aalborg Portland Park mod Randers FC. Køb billetter til den kamp her.

Matchfacts - 3F Superligaen, 10. spillerunde

FC Nordsjælland-AaB 2-1 (2-0)
23. min 1-0 Mathias Rasmussen, 39. min 2-0 Abu Francis, 58. min 2-1 Mikkel Kaufmann,
Advarsler FC Nordsjælland: Mikkel Damsgaard (74)
Advarsler AaB: Magnus Christensen (20)
3.031 tilskuere på Right to Dream Park

FC Nordsjælland (4-3-3): Nicolai Larsen, Mads Døhr Thychosen, Kian Hansen, Ulrik Yttergård Jenssen, Mathias Rasmussen, Mikkel Rygaard, Jacob Steen Christensen, Magnus Kofod Andersen (81: Tochi Chukwuani), Isaac Atanga, Abu Francis (66: Jonathan Amon), Mikkel Damsgaard (78: Mohammed Kudus).

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann, Patrick Olsen, Magnus Christensen, Iver Fossum, Kasper Kusk (59: Mathias Ross), Mikkel Kaufmann (71: Søren Tengstedt), Oliver Klitten (46: Frederik Børsting).

Dommer: Morten Krogh

AaB TV: Tilbageblik på FC Nordsjælland-AaB

22. september 2019 kl. 08:21 af Rasmus Estrup

I dag kl. 14.00 spiller AaB på Right to Dream Park mod FC Nordsjælland i 10. runde af 3F Superligaen.

I denne video kan du se et tilbageblik af en række AaB-scoringer i Farum.

Se eller gense blandt andet scoringer af Chris Rolfe, Marco Meilinger, Edison Flores og to mål af Kasper Kusk.

Har man ikke mulighed for at se kampen på Right to Dream Park i dag, kan den ses på Eurosport 2.