AaB fik mavepuster hjemme mod Randers FC

29. september 2019 kl. 15:51 af Rasmus Estrup

Søndag eftermiddag tabte AaB hjemme på Aalborg Portland Park med 3-0 til Randers FC. Marvin Egho, Saba Lobjanidze og Mikkel Kallesøe scorede for gæsterne.

Randers FC var allerede i første minut tæt på at komme foran. Et kantfrispark blev headet videre mod AaB-målet, og efter lidt klumpspil tæt under mål endte bolden i favnen på Jacob Rinne.

AaB fik straks efter en god kontramulighed til Mikkel Kaufmann, men den unge angriber kunne ikke komme til afslutning, og i stedet løb muligheden ud i sandet.

Det samme gjorde et par muligheder til gæsterne inden for opgørets første 10 minutter, da Jores Okore med stor fysik afviste to oplagte friløbere.

AaB smed i indledningen mange bolde alt for nemt væk, men et par fine AaB-opspil førte til langskud fra både Frederik Børsting og Kasper Kusk, som desværre var uden præcision.

Et hjørnespark midtvejs i første halvleg blev AaB's hidtil bedste mulighed, da Jores Okore ved bagerste stolpe nåede frem til læderet. Forsvarsspilleren fik dog ikke ordentlig træf på bolden, og via hoften sprang bolden lige forbi stolpen.

Efter et par tilløb til muligheder for gæsterne var et hjørnespark årsagen til føringsmålet for Randers FC. Patrick Olsen havde ellers forinden flot blokeret et skud til hjørne, men dette hjørnespark blev slået ind til Marvin Egho, som uden besvær headede gæsterne på 1-0 efter 27 minutter.

Fem minutter senere førte et nyt Randers-hjørnespark til en afslutning, men forsøget fra kanten af feltet sad lige på Jacob Rinne.

AaB fik mod slutningen af første halvleg bedre fat i bolden, men det gav ingen muligheder inden pausen.

Fra anden halvlegs start virkede AaB-spillerne mere energiske, og både Kristoffer Pallesen og Frederik Børsting fik afslutninger blokeret i fjerde minut efter godt initiativ fra henholdsvis Oliver Klitten og Mikkel Kaufmann.

Blokeret blev også en afslutning fra Saba Lobjanidze ti minutter efter pausen, da Kasper Pedersen kom i vejen for en god mulighed, der blev skabt af et godt drev af Saba Lobjanidze og Marvin Egho.

Minuttet senere fik AaB et straffespark, da et hovedstød fra Mikkel Kaufmann blev viftet op i luften af en af gæsternes hænder. Straffesparket, som Iver Fossum sparkede fladt til højre for målmanden, blev desværre reddet af Patrik Carlgren.

AaB pressede på for en udligning, og i de følgende minutter fik Kasper Kusk afsluttet tæt forbi efter et hjørnespark. Mikkel Kaufmann fik også en god en-mod-en-situation med Randers-keeperen, men Patrik Carlgren kom godt ud af sit mål og vandt også denne duel.

Midt i anden halvleg blev Lucas Andersen sendt i aktion, og tre minutter senere begyndte en række af AaB-hjørnespark at true Randers-målet. Først kom Patrick Olsen og Kasper Pedersen i vejen for hinanden ved bagstolpen, inden Patrick Olsens afslutning blev blokeret.

Dernæst blev Lucas Andersens afretning af et nyt hjørnespark headet væk tæt på mållinjen.

Med et kvarter tilbage blev opgaven med at komme tilbage i kampen meget vanskeligere, da Randers FC kom på 2-0. En flad tværbold igennem AaB-feltet fandt vej til en helt blank Saba Lobjanidze, som tæt under mål kunne sparke bolden i nettet bag Jacob Rinne.

Kort efter var Randers FC tæt på en ny scoring, men Marvin Egho fik sin afslutning blokeret og returbolden blev sparket forbi mål.

AaB havde efterfølgende svært ved at få skabt muligheder, og i stedet slog Randers FC til på en omstilling. Mikkel Kallesøe blev sendt alene igennem mod Jacob Rinne, der blev fanget på mellemhånd og udplaceret af Mikkel Kallesøe, der scorede til 3-0.

Nederlaget betyder, at AaB i skrivende stund ligger på 9. pladsen i 3F Superligaen med 13 point.

Næste opgave for AaB er på lørdag på udebane mod Hobro I.K. kl. 16.00.

Matchfacts - 3F Superligaen, 11. spillerunde

AaB-Randers FC 0-3 (0-1)
18. min 0-1 Marvin Egho, 76. min 0-2 Saba Lobjanidze, 89. min 0-3 Mikkel Kallesøe.
Advarsler AaB: Jores Okore (29), Frederikk Børsting (65), Mathias Ross (80)
Advarsler Randers FC: Björn Kopplin (60), Patrik Carlgren (80), Saba Lobjanidze (89)
5.083 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Kasper Pedersen (78: Mathias Ross), Jakob Ahlmann (84: Søren Tengstedt), Patrick Olsen, Iver Fossum, Frederik Børsting, Kasper Kusk, Mikkel Kaufmann, Oliver Klitten (65: Lucas Andersen).

Randers FC (4-4-2): Patrik Carlgren, Björn Kopplin, Simon Piesinger, Erik Marxen, Kevin Conboy, Saba Lobjanidze (87: Vito Hammershøj-Mistrati), Adré Rømer, Frederik Lauenborg (80: Mathias Nielsen), Mikkel Kallesøe, Emil Riis Jakobsen (65: Johnny Thomsen), Marvin Egho.

Dommer: Peter Kjærsgaard

AaB TV: Tilbageblik på AaB-Randers FC

29. september 2019 kl. 10:15 af Rasmus Estrup

I dag kl. 14.00 kommer Randers FC på besøg på Aalborg Portland Park i 11. spillerunde af 3F Superligaen.

Inden kampen kan du i denne video gense en række af AaB's tidligere hjemmebanescoringer mod dagens modstander.

Gense blandt andet scoringer fra Kasper Kusk, Kasper Pedersen og Frederik Børsting.

Køb billet til dagens kamp i billethusene på Aalborg Portland Park fra kl. 13.00 eller i forslag her.

Lucas Andersen og Kasper P. er tilbage for AaB

28. september 2019 kl. 13:12 af Brian Andersen

Her skal AaB forsøge at følge op på onsdagens pokalsejr mod Vejgaard Boldspilklub ved at vinde den fjerde hjemmekamp på stribe i 3F Superligaen.

Efter lørdagens træningspas har cheftræner Jacob Friis udtaget følgende 18 spillere inklusive 12 egenudviklede folk fra AaB Talent og 12 af AaB’s partnerklubber:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Iver Fossum, 10 Lucas Andersen, 17 Kasper Kusk, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 27 Søren Tengstedt, 29 Mikkel Kaufmann, 32 Kasper Pedersen og U/19 Ligaspillerne Malthe Højholt og Jeppe Pedersen.

Magnus Christensen har karantæne, mens Tom van Weert, Rasmus Thelander, Oliver Abildgaard, Lukas Klitten og Anders Bærtelsen er ukampdygtige.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2019 går ubeskåret til Barnets Blå Hus i Vesthimmerland, som efter efterårets første fire hjemmekampe allerede er sikret en donation på 52.530 kr. Køb i forsalg billet til opgøret mod Randers FC her.

Der er kickoff kl. 14.00 – dørene åbnes en time før.

Husk fan-dialogmøde på mandag

28. september 2019 kl. 09:39

På mandag 30. september klokken 18.30-21.00 i Advokatfirmaet.dk loungen på Aalborg Portland Park er der fan-dialogmøde, hvor repræsentanter fra AaB’s ledelse ser frem til at udveksle erfaringer og synspunkter med AaB-fans.

- Denne aften har vi et par vigtige punkter, som vedrører alle, der er en del af eller interesserer sig for den aktive fanscene i AaB. Mere kan vi ikke sige nu, men vi håber at så mange aktive fans som muligt vil møde op denne aften, siger AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum.

Dagsorden til dialogmødet den 30. september er som følger:

1. Velkomst - AaB er på dagen vært ved en øl eller sodavand
  2. Sportslig opdatering i AaB ved Allan Gaarde
  3. Strategisk opdatering  i AaB ved Thomas Bælum
  4. Drøftelse om fanscenens fremtid med fokus på stemning på hjemmebane

AaB modtager gerne på forhånd input og spørgsmål til de forskellige oplæg. Disse bedes sendt til AaB’s fankoordinator Simon Vangsgaard Jensen på svj@aab-as.dk senest mandag den 30. september.

AaB TV: Kusk og Theodor åbner Theodors postkasse

27. september 2019 kl. 14:45 af Rasmus Estrup

I hjørnet af Theodors Familiezone på Weber Tribunen er der mulighed for at lave tegninger og skrive breve, som kan afleveres i Theodors postkasse.

Efter hver hjemmekamp tømmer Theodor sin postkasse og udvælger en tegning eller et brev. Afsenderen af den udvalgte tegning eller det udvalgte brev vinder billetter til en af AaB's kommende hjemmekampe.

Til at gennemgå billederne fra seneste hjemmekamp mod FC København fik Theodor hjælp af Kasper Kusk.

Se makkerparret gennemgå brevene og udvælge en vinder i videoindslaget øverst.

Husk at det også på søndag er muligt at lave tegninger og skrive breve til Theodor i Theodors Familiezone, når AaB møder Randers FC kl. 14.00 på Aalborg Portland Park.