U/19-nederlag i sidste sekund mod Union Berlin

29. oktober 2019 kl. 14:20 af Rasmus Estrup

AaB’s U/19-ligahold var hjemme på Hornevej oppe imod Union Berlin i tredje kamp i Baltic Sea Cup i dag. Trods en god indsats fra AaB-mandskabet blev det til et nederlag på 3-2.

Gæsterne åbnede scoringskontoen, da en mislykket clearing på et indlæg gav tyskerne en skudmulighed på kanten af feltet, og herfra bragte Union Berlin sig foran 1-0.

Senere i første halvleg udlignede AaB til 1-1. Efter et gennembrud i højresiden blev et indlæg slået ind til Marcus Hannesbo, der bragte balance på resultattavlen.

Trods et par friløbere til AaB i den resterende del af første halvleg var 1-1 også pausestillingen.

Efter pausen kom gæsterne på ny foran, da en opspilsfejl gav tyskerne en omstilling, som blev udnyttet til en 2-1-føring til Union Berlin.

AaB fik endnu en gang udlignet, da Daniel Skovgaard Mortensen headede et hjørnespark i nettet til 2-2.

Det så længe ud til, at det også skulle være opgørets slutresultat, men tre minutter inde i tillægstiden sparkede Union Berlin bolden i nettet til en udesejr på 3-2.

- Langt hen ad vejen er vi meget tilfredse med vores udtryk i kampen. Vi lykkedes med at lægge et højt pres på dem det meste af kampen, og vi matcher dem samtidig på intensiteten og den fysiske del, hvor vi arbejder lige så hårdt som dem. Det er meget tilfredsstillende, siger U/19-ligatræner David Olsen.

- Desværre manglede vi beslutsomhed omkring felterne i begge ender. Vi giver dem nærmest tre mål, og foran deres felt træffer vi nogle forkerte beslutninger og ender nogle gange med et træk for meget, siger U/19-ligatræneren, der trods nederlaget havde meget at bruge kampen til.

- Det var en stærk modstander, så vi skulle stå på tæer hele kampen igennem, og alt i alt gav kampen vel mere end ti træningspas i forhold til intensitet og kvalitet, siger han.

Efter de tre første kampe i Baltic Sea Cup har AaB et point. AaB’s sidste kamp i den internationale turnering spilles 7. december kl. 14.00 på udebane mod FC Nordsjælland.

Tags på denne nyhed

Vidste du om HB Køge og AaB...?

29. oktober 2019 kl. 12:28 af Brian Andersen

- at HB Køge blev stiftet pr. 1. juli 2009 som en overbygning mellem Herfølge Boldklub og Køge Boldklub. AaB har mødt såvel de oprindelige klubber som moderklubben før i Sydbank Pokalen.

- at AaB’s enlige pokalkamp mod Køge Boldklub blev afviklet i september 1973, hvor det lykkedes AaB at gå videre til kvartfinalen efter straffesparkskonkurrence, der endte 5-2 til AaB. Dengang sparkedes samtlige spark, selv om udfaldet var givet undervejs, da Køge Boldklub misbrugte de tre første spark, hvorimod AaB scorede på samtlige fem spark.

- at AaB mødte Herfølge Boldklub fem gange i pokalturneringen, heraf et dobbeltopgør i semifinalen i maj 1987. Det blev til avancement i alle fire tilfælde, idet den enlige uafgjorte faldt i semifinalen, hvorimod de fire andre kampe alle endte med sejr til AaB.

- at onsdagens modstander HB Køge har AaB mødt én gang tidligere i pokalturneringen; dengang i september 2013 endte kampen foran 978 tilskuere i Herfølge med en sejr på 2-1 til AaB efter scoringer af Kasper Kusk og Nicolaj Thomsen.

- at AaB med en sejr over HB Køge vil være i kvartfinalen i Sydbank Pokalen for syvende år i træk. Og der er gode chancer for videre avancement, idet sejr over Køge Boldklub/Herfølge Boldklub/HB Køge tidligere har betydet minimum semifinale i fem ud af seks tilfælde; 1973/1974 (semifinale), 1975/1976 (ottendedelsfinale), 1976/1977 (semifinale), 1986/1987 (finale), 1990/1991 (finale) og 2013/2014 (finale).

- at AaB har vundet de to tidligere pokalkampe i indeværende turnering, mod Nørresundby FB og Vejgaard Boldspilklub, med sammenlagt 14-0. Scoringerne er fordelt på seks spillere; Kasper Kusk (6), Iver Fossum (3), Patrick Olsen (2), Rasmus Thelander (1), Frederik Børsting (1) og Patrick Kristensen (1).

- at Jakob A. Sundberg er påsat som dommer i morgen aften, og at det bliver første gang, at AaB får fornøjelsen af den nyudnævnte Superligadommer.

- at AaB har vundet de tre seneste pokalkampe mod klubber fra 1. division; Viborg FF, FC Roskilde og Næstved Boldklub. Men det er ikke mere end godt 18 måneder siden, at AaB tabte 3-1 til FC Fredericia efter at have været bagud 3-0 efter de første 45 minutter.

- at HB Køge efter sæsonens første 14 spillerunder er placeret på en tiendeplads med 15 point. Holdets topscorer er Martin Koch Helsted med syv scoringer.

- at AaB tre gange har vundet pokaltitlen – i 2014, 1970 og 1966 – og herudover har deltaget i finalen yderligere otte gange.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Patrick Kristensen i all-time top-10

28. oktober 2019 kl. 16:04 af Rasmus Estrup

Patrick Kristensen spillede i går mod SønderjyskE sin officielle kamp nummer 353 for Hele Nordjyllands Hold.

Dermed overhaler han John Holm Jensen og indtager alene 10. pladsen over de AaB-spillere med flest officielle kampe. 

Top-20 over flest officielle kampe for AaB all-time er: 

1. Torben Boye  560 kampe
2. Rasmus Würtz 487
3. Henrik Mini Rasmussen  423
4. Thomas Augustinussen  420
5. Jimmy Nielsen  398
6. Henning Munk Jensen  392
7. Ib Simonsen  383
8. Søren Larsen  372
9. Søren Thorst  369
10. Patrick Kristensen  353
11. John Holm Jensen  352
12. Henrik Vandet Kristensen  350
13. Børge Bach  348
13. Kasper Risgård  348
15. Jens Jessen  347
16. Ove Flindt Bjerg  312
17. John Andersen  302
18. Jeppe Curth  285
19. Torben Vandet Kristensen  284
20. Calle Facius  277

(Statistisk kilde: John Laden Jensen og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

AaB TV: U/19-ligaholdet møder Union Berlin

28. oktober 2019 kl. 13:13 af Rasmus Estrup

I morgen kommer Union Berlins U/23-mandskab til AaB's anlæg på Hornevej, når AaB's U/19-ligahold skal spille sin tredje kamp i efterårets Baltic Sea Cup mod de tyske gæster kl. 11.00. 

Se AaB TV's optaktsindslag i videoen øverst, hvor du kan høre fra U/19-ligatræner David Olsen og U/19-ligamålmand Marcus Bundgaard Sørensen. 

AaB, der vandt Baltic Sea Cup i sidste sæson, har endnu en sejr til gode i denne udgave af Baltic Sea Cup. I første opgør spillede AaB 2-2 mod svenske Halmstads BK, og i anden runde blev det til et nederlag mod tyske Hertha Berlin trods en god indsats fra AaB-drengene. 

AaB kvalificerede sig til Baltic Sea Cup via en andenplads i U/19 Ligaen i sidste sæson. Foruden kampen tirsdag mod Union Berlin mangler AaB også at møde FC Nordsjælland i turneringen. 

Tags på denne nyhed

Ny AaB-sejr i U/17 Ligaen

28. oktober 2019 kl. 09:37 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AGF-AaB 3-2

AaB’s U/19-ligahold tabte lørdag 3-2 på udebane til AGF. Hjemmeholdet kom fortjent foran 1-0 efter fire minutter, da et indlæg blev headet ind.

Efter scoringen overtog AaB mere af initiativet, og 10 minutter inde i kampen udlignede de nordjyske gæster, da Marcus Hannesbo headede et hjørnespark på tværs til Benedikt Tristan Axelsson, der sparkede bolden ind til pausestillingen 1-1.

AaB kom bedst ud til anden halvleg, men efter lidt over en times spil bragte AGF sig i front med 2-1.

AaB kom efterfølgende frem til flere gode muligheder, der desværre var uden gevinst. I stedet slog hjemmeholdet til efter en opspilsfejl af AaB, der gav en AGF-omstilling og et mål til 3-1 med cirka fem minutter igen.

AaB blev ved med at presse på mod opgørets afslutning, og til sidst fik Oliver Overgaard pyntet på resultatet efter oplæg fra Mathias Dyg Jensen.

- Drengene viste god intensitet og masser af energi, men på beslutningsdelen og den tekniske udførelse manglede vi det sidste, og det var fortjent, at AGF vandt, selvom vi med lidt mere held måske kunnet have taget det ene point, siger U/19-ligatræner David Olsen.

Efter nederlaget ligger AaB på niendepladsen i U/19 Ligaen. Næste kamp for det bolsjestribede mandskab er allerede i morgen, tirsdag, hvor Union Berlin gæster Hornevej kl. 11.00 i Baltic Sea Cup.

U/17 Ligaen: AGF-AaB 1-2

AaB’s U/17-ligahold tog tredje sejr i de seneste fire kampe, da nordjyderne lørdag besøgte AGF i Aarhus.

Selvom AaB fra start var mest på bolden, havde holdet svært ved at spille sig forbi østjydernes defensiv, og efter lidt over en halv times spil bragte AGF sig foran med en hovedstødsscoring på et hjørnespark.

Efter pausen lykkedes det AaB at tilspille sig flere gode muligheder, og 58 minutter inde i kampen udlignede Oliver Ross efter en dødbold.

Udligningen satte yderligere fart i sejlene hos AaB-mandskabet, og efter 82 minutters spil faldt sejrsmålet til 2-1. Et indlæg fra Christoffer Ravn endte i fødderne på Christian Wagner, som sendte sejrsmålet i rusen.

- Efter første halvleg fik vi justeret på intensiteten og attituden, og i en generelt meget lige kamp endte vi med at tage en god arbejdssejr på simple dyder, hvor især den sidste halve time var noget, vi kan tage med videre, siger U/17-ligatræner Nikolaj Hørby.

Næste opgave i U/17 Ligaen venter på lørdag kl. 11.30 på udebane mod Vejle Boldklub.

U/15 Ligaen: AGF-AaB 2-2

En jævnbyrdig første halvleg i U/15-ligakampen endte målløst, men efter 48 minutter kom AaB fortjent foran 1-0 efter en god start på anden halvleg, da Rasmus Jørgensen scorede på Oscar Mortensens fine indlæg.

10 minutter senere bragte AGF dog balance i stillingen med et hovedstødsmål.

AaB svarede øjeblikkeligt igen, da Benjamin Damsgaard fandt Malthe Gyldenløve, som sendte AaB foran med 2-1.

Kort før tid snuppede AGF dog det ene point, da et klumpspil efter et hjørnespark førte til slutresultatet 2-2 og dermed en pointdeling.

Også i U/15 Ligaen er AaB’s næste kamp på udebane mod Vejle Boldklub på lørdag kl. 11.30.

Tags på denne nyhed