Stærk comebacksejr i Haderslev

27. oktober 2019 kl. 19:59 af Rasmus Estrup

AaB leverede en stærk præstation og et flot comeback søndag aften, da to scoringer af Mikkel Kaufmann og en straffesparksscoring af Kasper Kusk sikrede AaB en sejr på 3-1, efter at Mart Lieder i første halvleg bragte SønderjyskE foran 1-0.

Opgøret begyndte jævnbyrdigt med en masse spil på midten og ingen etablerede angreb fra hverken SønderjyskE eller AaB.

Første afslutning faldt først efter 17 minutter, da Kristoffer Pallesen forsøgte sig med et fladt venstrebensspark et par meter uden for feltet. Selvom sparket havde en fin præcision manglede det den fornødne fart til for alvor at true Sebastian Mielitz.

To minutter efter fik AaB en stor mulighed. Et veletableret angreb førte til et fladt indlæg fra Kristoffer Pallesen, som fortsatte helt over mod fjerneste område af SønderjyskE-feltet, hvor Patrick Kristensen var fri. Dagens venstreback tog sig god tid, inden han afsluttede. SønderjyskE-keeperen fik dog nået at lukke godt af og reddede flot afslutningen fra Patrick Kristensen.

Effektiviteten foran mål var større i den anden ende fem minutter senere. Et hårdt og præcist indlæg fra Christian 'Greko' Jakobsen fra højre side sad lige i panden på Mart Lieder, som var løbet fri og fra kanten af det lille felt headede bolden ind bag Jacob Rinne til en sønderjysk føring på 1-0.

10 minutter før pausen måtte AaB's vikarierende assistenttræner Lasse Stensgaard foretage AaB's første udskiftning, da Patrick Kristensen efter et uheldigt sammenstød med banden måtte udgå. I stedet kom Kasper Kusk på banen.

Frem mod pausefløjtet pressede AaB gevaldigt på for en udligning. Et par afslutninger fra kanten af feltet af Patrick Olsen og Kasper Kusk blev begge blokeret, og AaB fik tilspillet sig en håndfuld hjørnespark inden for ganske få minutter. Den ene gav en god mulighed til Jores Okore, der desværre sparkede hul i luften.

Lige inden pausen blev Lucas Andersen ramt af en skade, og han blev fra anden halvlegs start erstattet af Oliver Abildgaard.

Anden halvleg startede med en masse chancer. Først hev Jacob Rinne en stor redning ud af ærmet, da Rilwan Hassan i en omstilling fik masser af plads og kom til afslutning i AaB-feltet. Afslutningen blev snittet af Mathias Ross og havde retning mod fjerneste målhjørne, men den svenske målmand fik det yderste af fingerspidserne på.

Dernæst fik Kasper Kusk en stor mulighed, da en afslutning fra Patrick Olsen blev afrettet og havnede hos Kasper Kusk, som fra det lille felt sparkede over mål med venstrepoten.

Minuttet senere var Mart Lieder på spil i den modsatte ende med en afslutning fra kanten af feltet, der gik forbi AaB-målet, og straks efter fik Kasper Kusk headet et indlæg fra Kristoffer Pallesen forbi SønderjyskE-målet.

Inden halvlegen havde rundet sit første kvarter, fik hjemmeholdet også lidt tilfældigt ramt AaB's stolpe, da et indlæg fra Rilwan Hassan overlistede Jacob Rinne og ramte bagstolpen af AaB-buret.

Midt i anden halvleg fik hjemmeholdet igen testet Jacob Rinne, da Alexander Bah efter samspil med Rilwan Hassan fik afsluttet fra en god position, men Jacob Rinne greb sikkert afslutningen.

20 minutter før tid tog Mikkel Kaufmann chancen langt udefra, og med en solid, flad afslutning var den unge angriber tæt på en udligning, men læderet gik få centimeter forbi fjerneste stang.

I opgørets 79. minut var der dog gevinst for Mikkel Kaufmann. På et indlæg fra Kasper Kusk tog den unge angriber adskillige bagudrettede skridt, inden han med stor præcision headede bolden ind helt ude ved roden af den ene opstander til 1-1.

Tre minutter før tid fik Mikkel Kaufmann med fuld energi tilkæmpet sig et straffespark, da han blev nedlagt af en fremadstormende Sebastian Mielitz.

Fra 11-meterpletten viste Kasper Kusk stor sikkerhed, da han sikkert sparkede bolden ind midt i målet til en nordjysk føring på 2-1.

I tillægstiden blev kampen lukket, da Mikkel Kaufmann med en stor solotur fra midten af banen tog bolden med helt ned i SønderjyskE-feltet, hvor han sikkert udplacerede SønderjyskE-keeperen og gjorde det til 3-1.

Sejren betyder, at AaB hopper op på femtepladsen med 22 point i 3F Superligaen.

Allerede på onsdag skal Hele Nordjyllands Hold igen i kamp, når det gælder udekampen mod HB Køge i ottendedelsfinalen i Sydbank Pokalen.

Næste 3F Superligakamp venter søndag kl. 16.00 mod FC Midtjylland på Aalborg Portland Park. Køb billetter til det opgør her.

Matchfacts - 3F Superligaen, 14. spillerunde

SønderjyskE-AaB 1-3 (1-0)
25. min 1-0 Mart Lieder, 79. min 1-1 Mikkel Kaufmann, 90. min 1-2 Kasper Kusk (str.), 90. min 1-3 Mikkel Kaufmann
Advarsler SønderjyskE: Stefan Gartenmann (40), Victor Mpindi (59), Sebastian Mielitz (89)
Advarsler AaB: Patrick Olsen (63), Magnus Christensen (86)
3.843 tilskuere på Sydbank Park

SønderjyskE (4-5-1): Sebastian Mielitz, Alexander Bah, Patrick Banggaard, Kees Luijckx, Stefan Gartenmann, Rilwan Hassan (69: Danny Amankwaa), Marco Rojas, Victor Mpindi, Christian Jakobsen, Johan Absalonsen (26: Eggert Jonsson), Mart Lieder (80: Artem Dovbyk).

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Mathias Ross, Patrick Kristensen (35: Kasper Kusk), Patrick Olsen (78: Søren Tengstedt), Magnus Christensen, Iver Fossum, Frederik Børsting, Mikkel Kaufmann, Lucas Andersen (46: Oliver Abildgaard).

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

AaB TV: Tilbageblik på SønderjyskE-AaB

27. oktober 2019 kl. 09:07 af Rasmus Estrup

I aften kl. 18.00 gæster AaB SønderjyskE på Sydbank Park i Haderslev. Inden kampen kan du i denne video se et tilbageblik på 10 af AaB's tidligere 3F Superligascoringer på udebane mod dagens modstander.

Der er blandt andet scoringer af Lukas Spalvis, Rasmus Würtz og Kasper Risgård, samt de seneste to sejrsmål i Haderslev, der blev scoret af Jores Okore og Kasper Kusk.

Dagens kamp spilles som nævnt kl. 18.00 på Sydbank Park i Haderslev. Har man ikke mulighed for at se kampen live på stadion, kan den ses på TV3 Sport.

AaB-truppen mod SønderjyskE udtaget

26. oktober 2019 kl. 12:45 af Brian Andersen

Efter lørdagens træningspas er følgende 19 spillere inklusive 13 egenudviklede folk fra AaB Talent og 12 af AaB’s partnerklubber udtaget:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 7 Oliver Abildgaard, 8 Iver Fossum, 10 Lucas Andersen, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 27 Søren Tengstedt, 29 Mikkel Kaufmann, 32 Kasper Pedersen og U/19 Ligaspillerne Malthe Højholt og Jeppe Pedersen.

Jakob Ahlmann, Tom van Weert og Anders Bærtelsen er ukampdygtige. Det samme gælder Rasmus Thelander, der dog ligesom Lukas Klitten er tilbage i fuld træning. Sidstnævnte spiller i denne weekend 45 minutter for U/19 Ligaholdet.

Der er kickoff på Sydbank Park kl. 18.00.