Ravn indskiftet i stor U/17-triumf over Sverige

4. oktober 2019 kl. 08:02 af Rasmus Estrup

Det danske U/17-landshold tog tredje storsejr i træk i EM-kvalifikationen, da Danmark i går besejrede Sverige på udebane med 5-1 i den sidste af de indledende kvalifikationskampe til næste års EM-slutrunde. 

Christoffer Ravn fra AaB Talent startede på bænken, og derfra kunne han se Danmark gå til pause foran 3-1. Kort inde i anden halvleg blev den danske føring udbygget til 4-1, hvilket også var stillingen, da Christoffer Ravn kom på banen efter 72 minutter. 

Ni minutter senere lukkede danskerne opgørets målkonto med scoringen til 5-1. 

Sejren betyder, at Danmark vinder sin gruppe med tre sejre på 6-1, 6-1 og 5-1 over Færøerne, Litauen og Sverige. Dermed er Danmarks U/17-landshold seedet til næste runde i EM-kvalifikationen, Elite Round. 

For Christoffer Ravn var det hans anden optræden på U/17-landsholdet og 11. ungdomslandskamp for Danmark. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om Hobro I.K. og AaB…

3. oktober 2019 kl. 15:57 af Brian Andersen

- at den forestående dyst er 3F Superligaopgør nummer 13 mellem Hobro I.K. og AaB. Statistikken siger seks sejre til AaB, fem uafgjorte og ét nederlag samt en målscore på 25-6 i AaB’s favør.

- at AaB har fået point i 11 ud af de 12 tidligere 3F Superligakampe mod Hobro I.K., heraf i de ti seneste opgør (6V-4U-0T). Tillige har Hobro I.K. aldrig scoret flere end et mål pr. kamp mod AaB, og det er endda kun sket i seks af de 11 tidligere kampe.

- at kampens første mål i de 12 hidtidige 3F Superligakampe mellem Hobro I.K. og AaB har haft betydning for kampens endelige resultat. I de otte kampe, hvor AaB har scoret først, er kampen endt med point til AaB (6V-2U-0T); i de fire andre kampe, hvor Hobro I.K. har scoret først, er kampen endt uden sejr til AaB (0V-3U-1T).

- at AaB gør klogt i at holde et vågent øje med Pål Alexander Kirkevold, der har scoret fire mål i hans seks 3F Superligakampe mod AaB, hvorved han tegner sig for to tredjedele af Hobro I. K.’s scoringer mod AaB. De fire kampe med scoring af Pål Alexander Kirkevold endte i øvrigt alle 1-1, og i hans to målløse kampe mod AaB formåede Hobro I.K. heller ikke at score.

- at AaB senest var på besøg i Hobro 7. april 2019, hvor det netop sluttede 1-1 efter en AaB-træffer af Mikkel Kaufmann.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Mikkel Kaufmann (1 mål) også Lucas Andersen (2 mål), Tom van Weert (2), Kasper Pedersen (2) og Frederik Børsting (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod Hobro I.K.

- at AaB har tabt de to seneste 3F Superligakampe afviklet på en lørdag, begge i øvrigt på udebane. Det er således knap to år siden, december 2017, at AaB senest forlod en lørdagskamp i 3F Superligaen med point.

- at AaB ikke har haft nogen stor pointhøst i de seneste års oktober-kampe i 3F Superligaen, hvor det kun er blevet til en sejr over FC Helsingør i 2017. I de 11 andre af de 12 seneste oktober-kampe har AaB opnået tre uafgjorte og hele otte nederlag.

- at hvis AaB lørdag taber til Hobro I.K., vil det være AaB’s fjerde nederlag i træk i 3F Superligaen. Det vil i givet fald være en tangering af AaB’s 3F Superliga-klubrekord sat ved en tidligere lejlighed i perioden april-maj 2003.

- at AaB er ubesejret med lørdagens dommer Benjamin Willaume-Jantzen som dommer i 3F Superligaen, hvor det er blevet til to sejre og to uafgjorte. Særligt på udebane har det været godt set med AaB’s øjne, idet de to sejre begge kom på udebane med sammenlagt 7-0 i målscore.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB er klar til eSuperligaens tredje sæson

3. oktober 2019 kl. 14:03 af Rasmus Estrup

eSuperligaen vender tilbage med sin tredje sæson, der skydes i gang 13. oktober og spilles gennem oktober og november. 

Til den nye sæson består AaB's eSuperligahold af fire spillere. Der er to gengangere i 19-årige Daniel "Shoppen" Mogensen, der har spillet for AaB i begge foregående sæsoner, og 26-årige Jacob Kragelund, der var kaptajn for AaB i den seneste sæson.

De to erfarne eSuperligaspillere bliver til den nye sæson suppleret af 19-årige Oliver Ledet fra Hirtshals og 16-årige Mads Skibsted fra Hals. 

Denne sæson af eSuperligaen spilles i FIFA 20, og de fire AaB-spillere har siden spillets udgivelse trænet ivrigt for at stå så klar som mulig til den nye sæson. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Stem på månedens mål i september

2. oktober 2019 kl. 09:50 af Rasmus Estrup

Gennem september scorede AaB hele 16 mål, og nu er det tid til at månedens mål skal kåres. 

Med i konkurrencen er blandt andet syv mål af Kasper Kusk, et hattrick af Iver Fossum og to mål af Patrick Olsen. 

De 16 kandidater til måbendes mål i september er:
1: Kasper Kusk til 1-0 mod FC København
2: Iver Fossum til 1-0 mod Nørresundby FB
3: Rasmus Thelander til 2-0 mod Nørresundby FB
4: Iver Fossum til 3-0 mod Nørresundby FB
5: Frederik Børsting til 4-0 mod Nørresundby FB
6: Kasper Kusk til 5-0 mod Nørresundby FB
7: Patrick Olsen til 6-0 mod Nørresundby FB
8: Patrick Olsen til 7-0 mod Nørresundby FB
9: Iver Fossum til 8-0 mod Nørresundby FB
10: Mikkel Kaufmann til 2-1 mod FC Nordsjælland
11: Patrick Kristensen til 1-0 mod Vejgaard Boldspilklub
12: Kasper Kusk til 2-0 mod Vejgaard Boldspilklub
13: Kasper Kusk til 3-0 mod Vejgaard Boldspilklub
14: Kasper Kusk til 4-0 mod Vejgaard Boldspilklub
15: Kasper Kusk til 5-0 mod Vejgaard Boldspilklub
16: Kasper Kusk til 6-0 mod Vejgaard Boldspilklub

Se alle målene i videoen øverst og stem på din favorit via linket nederst. Når du afgiver din stemme, deltager du samtidig i lodtrækningen om en kampbrug og signeret Superligafodbold fra Select. 

Afstemningen løber ind til fredag 4. oktober kl. 12.00, hvorefter vinderen får direkte besked fra AaB. 

Tags på denne nyhed

Snævert nederlag til Hertha Berlin i Baltic Sea Cup

2. oktober 2019 kl. 09:02 af Rasmus Estrup

I går måtte AaB U/19-ligahold køre hjem fra Berlin med et nederlag på 2-1 i bagagen, da Hertha Berlin var modstanderen i den internationale turnering, Baltic Sea Cup. 

Holdet fra den tyske Bundesligaklub viste fra første flot stor kvalitet, og opgøret blev fra start spillet i et højt og til tider hektisk tempo.

Efter ti minutter slog Mathias Ross en dybdebold, som Gabriel Adriano Alves Christensen efter en stærk sprint fik erobret og sikret sig en friløber med Hertha Berlin-målmanden. I stedet for at afslutte, spillede Gabriel Adriano Alves Christensen bolden på tværs til Søren Tengstedt, som gjorde arbejdet færdigt og bragte AaB i front med 1-0. 

Den resterende del af første halvleg var det Hertha Berlin, der kontrollerede kampbilledet, men en stærk defensiv præstation af AaB-spillerne holdt tyskerne fra at blive farlige. 

Tidligt i anden halvleg blev Hertha Berlin dog så farlige, at de efter gode kombinationer i højresiden udlignede til 1-1. 

Kampen kunne på dette tidspunkt tippe begge veje, men Hertha Berlin tog næste stik, da et indlæg fra Hertha Berlins back sejlede direkte i mål til en tysk føring på 2-1.

Mod slutningen formåede de gæstende nordjyder at presse sin tyske modstander, men gevinsten kom ikke, og AaB blev besejret med 2-1.

AaB har nu et point i Baltic Sea Cup efter de to først kampe. AaB mangler at møde Union Berlin og FC Nordsjælland.

Tags på denne nyhed