Knæk Cancer trøje sælges til fredagens kamp

17. oktober 2019 kl. 15:53 af Martin Stigaard Skammelsen

Har du endnu ikke sikret dig en af de få unikke Knæk Cancer trøjer, som hummel har produceret, så er muligheden der igen fredag aften i forbindelse med opgøret mod OB.

Her sælges et stærkt begrænset antal trøjer fra henholdsvis fanshoppen i foyeren på A. Enggaard Tribunen, samt i souvenirboden foran Weber Tribunen.

Hver trøje koster 400 kr. og sælges kun i voksenstørrelserne fra M til XXL.

Den særlige AaB Knæk Cancer-fodboldtrøje sælges kun i et begrænset antal og tidsrum, og for hvert solgt eksemplar doneres 150 kroner ubeskåret til Knæk Cancer.

Kampagnen kulminerer lørdag 26. oktober, hvor det store Knæk Cancer-show løber af stablen direkte på TV 2. Her vil den samlede donation fra salget af de særlige Knæk Cancer-trøjer blive afsløret.

Tags på denne nyhed

Kasper Pedersen er tilbage i truppen

17. oktober 2019 kl. 13:35 af Rasmus Estrup

Fredag aften kl. 19.00 danner Aalborg Portland Park ramme om 3F Superligakampen mellem AaB og OB. 

Begge hold går ind til kampen med en sejr i seneste spillerunde, hvor AaB slog Hobro I.K. 2-0 på udebane, og OB på eget græs besejrede AC Horsens med 3-0. Inden opgøret ligger OB på 3F Superligaens fjerdeplads, mens AaB med fire point færre end fynboerne ligger på niendepladsen. 

Efter torsdagens regnvåde træning har cheftræner Jacob Friis udtaget følgende mandskab bestående af 18 spillere: 

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 7 Oliver Abildgaard, 8 Iver Fossum, 10 Lucas Andersen, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 29 Mikkel Kaufmann, 32 Kasper Pedersen og U/19-ligaspiller Malthe Højholt. 

Tom van Weert og Rasmus Thelander udgør AaB's nuværende liste af ukampdygtige spillere. 

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2019 går ubeskåret til Barnets Blå Hus i Vesthimmerland, som efter efterårets fem hidtidige hjemmekampe allerede er sikret en donation på 62.696 kr. Det er muligt at købe billet til kampen her, eller i billethusene på Aalborg Portland Park i morgen fra kl. 18.00. 

Tags på denne nyhed

Stadionspeaker er rykket ned på græsset

17. oktober 2019 kl. 08:36 af Rasmus Estrup

Et af målene i strategi Nordkraften er at skabe en bedre stadionoplevelse for tilskuerne til AaB’s hjemmekampe på Aalborg Portland Park.

For at styrke stadionoplevelsen er der løbende foretaget en række ændringer, der skulle gøre netop det. Blandt andet er der nøje udvalgt en særlig musikplayliste op til kampen, der er skabt Theodors Familiezone med en masse aktiviteter for børn på Weber Tribunen, og fansangen “Som Ramt af Lynet” kører på storskærmen lige inden kickoff efter ønske fra AaB’s fans, der har selv har skabt sangen. 

Endnu en af de ændringer, der er foretaget, er, at AaB’s stadionspeaker, Lars Bech, frem mod kickoff forlader sin sædvanlige plads i speakerboksen for at tage opstilling nede på grønsværen, hvor han har en mere stemningsindpiskende rolle.

Forinden er der skåret ned på mængden af speak, så musikken i stedet får mere plads inden kampen. Men når han iført sit rød-hvide jakkesæt indtager sin position på græstæppet, guider han de senest ankomne fans med de vigtigste oplysninger frem mod kampstart.

Efter AaB’s indløb går han - i fællesskab med AaB-fansene - igennem AaB’s startopstilling. Det lå førhen inden indløbet, men er blevet skubbet tættere på kickoff for at øge stemningen hos fansene, inden fansangen “Som Ramt af Lynet” gjalder over Aalborg Portland Park.

Denne seance kan du opleve igen på fredag, når AaB tager imod OB kl. 19.00. Køb billet til kampen her.

Vidste du om AaB og OB…

16. oktober 2019 kl. 10:50 af Rasmus Estrup

- at det 83. 3F Superligakamp mellem AaB og OB. AaB har vundet 30 af opgørene, 29 er endt uafgjort og OB har vundet 23 kampe. Målscoreren lyder på 121-111 set med AaB-briller.

- at AaB vandt det seneste 3F Superligaopgør mod OB med 2-1 på udebane efter scoringer af Kasper Pedersen og Kasper Kusk. Hvis AaB vinder igen fredag aften, vil det være første gang siden november 2013-april 2014, at AaB vinder to 3F Superligakampe i træk over OB.

- at AaB’s seneste hjemmesejr i 3F Superligaen over OB var 24. august 2015, da AaB vandt 5-1 efter scoringer af Kasper Risgård (2), Lukas Spalvis, Thomas Enevoldsen og Frederik Børsting.

- at foruden Frederik Børsting (1), Kasper Kusk (1) og Kasper Pedersen (1) har også Patrick Kristensen (2) og Lucas Andersen (1) fra den nuværende Superligatrup tidligere været på tavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod OB.

- at AaB i de tidligere 82 3F Superligakampe mod OB har åbnet målscoringen 40 gange, hvilket har ført til 27 sejre, otte uafgjorte og fem nederlag. Omvendt har OB scoret kampens første mål 33 gange, hvilket har ført til tre AaB-sejre, 12 uafgjorte og 18 nederlag.

- at AaB 10 gange tidligere har spillet en kamp i Danmarksturneringen på datoen 18. oktober. Seneste sejr var tilbage i 1987, da AaB vandt 2-1 over Hvidovre I.F.

- at det er AaB’s første fredagskamp i denne sæson. I sidste sæson spillede AaB otte fredagskampe, hvilket førte til fem sejre og tre uafgjorte.

- at dommer Sandi Putros på fredag dømmer sin 9. 3F Superligakamp med AaB som deltager. De seneste fire AaB-kampe, hvor Sandi Putros har passet fløjten, har budt på tre udvisninger, heraf en til AaB, og tre dømte straffespark, hvoraf to var til AaB.

- at Lucas Andersen med 32 minutters spilletid mod OB passerer 5.000 Superligaminutter for AaB.

- at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2019 går ubeskåret til Barnets Blå Hus i Vesthimmerland, som efter efterårets første fem hjemmekampe allerede er sikret en donation på 62.696 kr. Køb billetter til kampen her eller i billethusene på Aalborg Portland Park på fredag fra kl. 18.00.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

Lucas Andersen fik landsholdscomeback i Aalborg

15. oktober 2019 kl. 20:51 af Rasmus Estrup

AaB’s anfører, Lucas Andersen, der var efterindkaldt til den danske landsholdstrup, startede på bænken sammen med blandt andre Lasse Nielsen, mens Henrik Dalsgaard var med fra start, da Danmark i aften mødte Luxembourg på Aalborg Portland Park.

Danmark dominerede kraftigt fra start, og der gik blot 13 minutter før danskerne fortjent kom foran. Det skete, da Martin Braithwaite prikkede bolden over stregen efter et hjørnespark, som Mathias Zanka Jørgensen headede videre til Kasper Dolberg, der lidt tilfældigt lagde bolden til rette for Martin Braithwaite i det lille felt.

2-0-målet faldt efter 21 minutter, da Robert Skovs indlæg fra højrekanten sad lige i fodtøjet på Kasper Dolberg, som køligt first-timede bolden ind langs opstanderen.

Lige inden opgøret rundede en time blev Kasper Dolberg dobbelt målsorer. Pierre-Emile Højbjerg fandt med en god dybdebold den tidligere AaB-back, Henrik Dalsgaard, som med et af sine karakteristiske løb til baglinjen, opfangede bolden og slog den præcist på tværs til Kasper Dolberg, der tæt under mål gjorde det til 3-0.

Umiddelbart efter scoringen blev Lucas Andersen sendt på banen i stedet for opgørets første målscorer, Martin Braithwaite.

Fem minutter efter blev det 4-0 til Danmark. Henrik Dalsgaard leverede sin anden assist i kampen, da han slog et tidligt indlæg ind i feltet til indskiftede Christian Gytkjær, som headede bolden i nettet.

Scoringen blev opgørets sidste, og dermed vandt Danmark venskabskampen over Luxembourg med 4-0.

Lucas Andersen fik med dagens optræden sin fjerde A-landskamp under bæltet, og han er den 40. spiller til at repræsentere AaB i en officiel A-landskamp. 

Tags på denne nyhed