Jacob Friis er fraværende til SønderjyskE-kamp

25. oktober 2019 kl. 14:25 af Brian Andersen

Jacob Friis vil derfor ikke deltage i søndagens Superligakamp i Haderslev, og hvornår han er tilbage på træningsbanen er endnu uklart.

Oplysningen bedes behandlet med respekt.

Assistenttræner Lasse Stensgaard vil foreløbig overtage Jacob Friis’ opgaver flankeret af assistenttræner Allan K. Jepsen og U/19 Ligatræner David Olsen.

Fra AaB sendes de varmeste tanker til Jacob Friis og familien.

(Ovenstående er videregivet efter ønske fra Jacob Friis).

Tags på denne nyhed

Rinne: Mega glad for fansenes anerkendelse

25. oktober 2019 kl. 13:04 af Rasmus Estrup

“Wooooooh”

Jubelbrølet fra Jacob Rinne kan høres over hele træningsanlægget på Hornevej. Med en dobbeltredning i en indlægsøvelse har han lige stået i vejen for, at Mikkel Kaufmanns afslutning på et indlæg fra Kristoffer Pallesen gik i mål.

Under indlægsøvelsen var der i alt flere redninger end mål, for den svenske keeper var i hopla.

Noget han også har været i 3F Superligaen de seneste par uger, hvor han i de seneste to kampe mod Hobro I.K. og OB har holdt nullet.

- Defensivt har vi stået solidt de seneste par kampe, og over hele banen har alle haft en accept af, at de gode resultater starter med et clean sheet. Så det er ikke kun bagkæden, der skal roses, men hele holdet, der har arbejdet hårdt defensivt. Ikke mindst i kampen mod OB, hvor vi tog en stærk sejr på 1-0, siger den 26-årige svensker.

Både efter sejren i Hobro og sejren over OB kaldte AaB-fansene på Jacob Rinne som den første efter den sædvanlige sejrsjubel for hele holdet. Og når fansene kalder, holder målmanden sig ikke tilbage fra at tage del i fejringen.

- Det giver altid et ekstra skub, når vi mærker, at vi har fansene i ryggen. Og det har jeg ikke kun mærket, når vi har holdt buret rent. Opbakningen fra dem mærker jeg altid, men det er selvfølgelig dejligt, når man bliver rost lige efter en kamp, siger Jacob Rinne.

Hidtil har han optrådt 82 gange for Hele Nordjyllands Hold siden skiftet fra belgiske K.A.A. Gent i sensommeren 2017. Efter sin første sæson i klubben blev han kåret til Sæsonens AaB’er af AaB Support Club, og efter sidste sæson modtog han Årets Cigarmand, der uddeles af AaB Support Clubs afdeling i København.

- Det er altid dejligt at få kredit for det, man laver, og jeg bliver selvfølgelig mega, mega glad for at få sådanne udmærkelser fra fansene. Det er jo fantastisk, siger Jacob Rinne, der føler, at han tager nogle gode skridt på træningsbanen i øjeblikket.

- Jeg føler, at mit niveau i AaB var højest i min første sæson, og selvom jeg også leverede godt og stabilt i sidste sæson, var det bare ikke helt så godt som i første sæson. Men for tiden, synes jeg, det går godt. Til træning har jeg det seneste stykke tid taget nogle gode skridt i den rigtige retning, og jeg føler, at jeg har leveret på et højt niveau, siger Jacob Rinne.

I sin første sæson opnåede han 10 clean sheets i Superligaen og et rent bur i pokalturneringen. Forrige sæson spillede han og holdkammeraterne til nul syv gange, og i denne sæson er det i løbet af sæsonens første 13 3F Superligakampe blevet til fem clean sheets. Heraf altså to i træk i de seneste to kampe.

- Som målmand ønsker man jo at holde buret rent hver gang, men det ved vi godt, er umuligt. Men fem clean sheets på nuværende tidspunkt er vel okay. Til gengæld synes jeg, at vi har lukket for mange mål ind generelt. Blandt andet i kampene mod AGF og Randers FC, hvor vi ikke må tabe så stort som vi gør. Der skal vi være bedre til at sætte en prop i, hvis de andre kommer foran 1-0, siger Jacob Rinne om den nuværende statistik, der lyder på 15 indkasserede mål i 13 kampe.

Det antal er for højt. Når antallet af indkasserede mål er højere end antallet af spillede kampe, er det ikke tilfredsstillende for mig, siger den 26-årige keeper.

Antallet af kampe og indkasserede mål bliver uanset resultatet af søndagskampen mod SønderjyskE ikke udlignet, men Jacob Rinne håber selvfølgelig på endnu et rent bur i Haderslev. Her han hidtil optrådt to gange for Hele Nordjyllands Hold, og begge gange er AaB rejst hjem fra Sydbank Park med en sejr på 1-0.

- Historisk set har det jo været perfekte kampe for mig som målmand, når man både holder buret rent og vinder. På søndag forventer jeg, at det ligesom i de forrige kampe dernede bliver et opgør fyldt med fight. Vi vil selvfølgelig gerne spille så godt som muligt, men hvis vi er nødt til at slå lange bolde og spille duelspil for at hive de tre point, så gør vi det. De tre point er det vigtigste, siger Jacob Rinne.

AaB’s udekamp mod SønderjyskE spilles søndag aften kl. 18.00. Du kan købe billetter til opgøret her, eller følge kampen på TV3 Sport.

Tags på denne nyhed

Vidste du om SønderjyskE og AaB...

25. oktober 2019 kl. 08:52 af Rasmus Estrup

- det er 38. 3F Superligakamp mellem SønderjyskE og AaB. Statistikken siger 15 sejre til AaB, 10 uafgjorte og 12 nederlag samt en målscore på 52-46 i AaB’s favør.

- AaB er uden nederlag i de fire seneste 3F Superligakampe mod SønderjyskE, der er endt med tre sejre og én uafgjort. Det er AaB’s længste serie af kampe mod SønderjyskE uden nederlag siden de to klubbers 10 første opgør i 3F Superligaen fra juli 2000 til august 2009, der gav AaB fem sejre og fem uafgjorte.

- AaB ikke har tabt en 3F Superligakamp på Sydbank Park siden marts 2014. De seks efterfølgende besøg i Haderslev er endt med fire sejre og to uafgjorte, og samtidig har AaB præsteret at holde SønderjyskE fra at score i fire af de seks kampe inklusive de seneste to kampe. 

- hvis SønderjyskE ikke scorer mod AaB på søndag, vil det være første gang i 3F Superligaens historie, at SønderjyskE over tre kampe i træk ikke kommer på tavlen på hjemmebane mod AaB. 

- en sejr over SønderjyskE vil være AaB’s tredje kamp i træk i 3F Superligaen med fuld gevinst. Det vil i givet fald være første gang siden efteråret 2015, at AaB præsterer at vinde tre 3F Superligakampe i træk.

- AaB har præsteret at holde nullet mod Hobro I.K. som OB i de to seneste Superligakampe. Skulle det også lykkes mod SønderjyskE, vil det være første gang siden august 2018, at AaB præsterer tre clean sheets i træk i 3F Superligaen.

- på trods af blot 37 spillede 3F Superligakampe, er der dømt 11 straffespark i indbyrdes opgør mellem SønderjyskE og AaB. Alene i de syv seneste indbyrdes 3F Superligaopgør er der dømt seks straffespark, hvoraf de fire har været til AaB med tre scoringer som udfald.

- SønderjyskE og AaB også mødtes i 3F Superligaen på datoen 27. oktober i 2013. Dengang blev kampen spillet på Aalborg Portland Park, og AaB vandt 2-0 på et selvmål og en straffesparksscoring af Kasper Kusk.

- at foruden Kasper Kusk (3 mål) har også Lucas Andersen (2), Kasper Pedersen (1), Jores Okore (1), Tom van Weert (1), Frederik Børsting (1) og Patrick Kristensen (1) tidligere været på måltavlen i en 3F Superligakamp mod SønderjyskE.

- at Glen Riddersholm som træner kun har vundet fire af sine seneste 16 3F Superliga kampe mod AaB. De øvrige kampe har givet otte AaB-sejre og fire uafgjorte. 

- hvis der kommer minimum 3.747 tilskuere, vil AaB’s 957 kampe i 3F Superligaen være blevet overværet af 6,5 millioner tilskuere. Det svarer til et gennemsnit på knap 6.800 tilskuere pr. 3F Superligakamp.

- ud af de 37 tidligere 3F Superligakampe mod SønderjyskE har AaB scoret først i 20 tilfælde, hvilket har resulteret i 14 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har SønderjyskE scoret kampens første mål i 15 tilfælde, hvilket har givet AaB én sejr, fem uafgjorte og ni nederlag.

- AaB blot har vundet en af de seneste ni 3F Superligakampe, hvor søndagens dommer, Jørgen Daugbjerg Burchardt, har passet fløjten. De øvrige otte kampe er endt med fem uafgjorte og tre nederlag.

- ingen AaB-spillere er i karantæne til kampen mod SønderjyskE. Til den efterfølgende kamp mod FC Midtjylland risikerer Jakob Ahlmann, Jores Okore og Frederik Børsting karantæne i tilfælde af et gult kort mod SønderjyskE, hvilket også gælder for Lucas Andersen ved et gult kort til seks strafpoint.

- Lucas Andersen kan spille sin 75. 3F Superligakamp i sin officielle kamp nummer 80 for AaB.

(Kilde: aabsport.dk, OPTA og danskfodbold.com)

Tags på denne nyhed

Auktionen om Knæk Cancer-trøjer slutter i morgen

24. oktober 2019 kl. 14:32 af Rasmus Estrup

Indtil i morgen har du mulighed for at byde på en af de kampbrugte Knæk Cancer-trøjer fra hummel, som AaB vandt 2-0 i, da holdet gæstede Hobro I.K. i en kamp, hvor Patrick Olsen og Iver Fossum kom på måltavlen. 

De kampbrugte trøjer er nemlig på auktion på Odendo.dk frem til i morgen, og hver krone fra auktionen går ubeskåret og direkte til Knæk Cancer 2019.

Du kan byde på AaB's Knæk Cancer-trøjer fra hummel her. 

 

Tags på denne nyhed

Flere kampe fastlagt i eSuperligaen

24. oktober 2019 kl. 10:57 af Rasmus Estrup

AaB er kommet godt fra start i eSuperligaen, hvor nordjyderne med tre sejre i fire kampe ligger på en øjeblikkelig tredjeplads, og nu har AaB-mandskabet fået overblik over, hvordan resten af grundspillet ser ud. 

AaB's kommende kampprogram i eSuperligaen er som følger:  

Runde 5 - Søndag 27. oktober kl. 22.00 - FC Midtjylland-AaB (Dplay)

Runde 6 - Mandag 28. oktober kl. 19.30 - AaB-FC København (Canal 9 og Dplay)

Runde 7 - Søndag 3. november kl. 22.00 - AaB-OB (Dplay)

Runde 8 - Mandag 4. november kl. 22.00 - AaB-Hobro I.K. (Canal 9 og Dplay)

Runde 9 - Søndag 10. november kl. 20.45 - Randers FC-AaB (Dplay)

Runde 10 - Oversidder

Runde 11 - Søndag 17. november kl. 22.00 - AaB-Vejle Boldklub (Dplay)

Runde 12 - Mandag 18. november kl. 14.15 - Lyngby Boldklub-AaB (Dplay)

Runde 13 - Mandag 18. november kl. 19.15 - SønderjyskE-AaB (Dplay)

Runde 14 - Søndag 24. november kl. 18.15 - AaB-FC Nordsjælland (Dplay)

Runde 15 - Søndag 24. november kl. 22.15 - Brøndby I.F.-AaB

Hvilke kampe der vises på Dplay og Canal 9 i runde 15, afgøres først efter 14. spillerunde. 

Top 4 efter grundspillet er direkte kvalificeret til eSuperliga Finals 7. december i Forum Horsens, mens holdende fra 5. pladsen til 12. pladsen spiller eSuperliga Playoffs mandag 25. november. 

Der er mulighed for at købe billetter til eSuperliga Finals her. 

Tags på denne nyhed
'