AaB TV: Vinder af månedens mål i september

4. oktober 2019 kl. 13:28 af Rasmus Estrup

I løbet af september scorede Kasper Kusk hele syv mål for Hele Nordjyllands Hold. Dermed udgjorde han en stor del af de 16 kandidater til månedens mål - og AaB's nummer 17 stod også for det bedste AaB-mål i den forgangne måned. 

Månedens første mål, der blev sat ind for øjnene af 11.645 tilskuere på Aalborg Portland Park og sikrede AaB en 1-0-sejr over FC København 1. september, er af fansene blevet kåret til månedens mål. 

Målet fik 30 procent af de samlede stemmer, mens Mikkel Kaufmanns fuldtræffer mod FC Nordsjælland kom på andenpladsen med 20 procent af stemmerne, og Patrick Olsens anden scoring mod Nørresundby FB, som Kasper Kusk i øvrigt assisterede, endte på tredjepladsen med 17 procent af stemmerne. 

AaB takker alle fans, der deltog i afstemningen og samtidig var med i lodtrækningen om en kampbrugt og signeret Superligabold fra Select. Vinderen af bolden blev Børge, der kontaktes på mail af AaB. 

Tags på denne nyhed

AaB stiller op i særlig Knæk Cancer-trøje i morgen

4. oktober 2019 kl. 10:00 af Rasmus Estrup

Hver dag dør 22 danske mænd af kræft. Det svarer til to fodboldhold - og dermed en aflyst fodboldkamp hver eneste dag.

Det er dystre tal, og derfor har hummel taget initiativ til at støtte kampen mod kræft via Knæk Cancer 2019 sammen med Kræftens Bekæmpelse og TV 2. 

hummel har udviklet en særlig Knæk Cancer-fodboldtrøje, som hver af hummels store danske fodboldsponsorater vil bære i én kamp. For AaB’s vedkommende gælder det udekampen mod Hobro I.K. i 3F Superligaen 5. oktober.

Resten af hummels sponsorklubber vil bære en trøje med det samme sorte design, hvor det kun er klubbernes logoer og diskrete antydninger af de respektive klubfarver, der adskiller de syv forskellige spillesæt. På alle trøjer er hummels normale logo erstattet af den kendte Knæk Cancer-blomst, der symboliserer den gode sag.

Også hummels sponsorat med Dansk Boldspil-Union bliver en del af kampagnen, da det danske herrelandshold i kampen mod Luxembourg 15. oktober på Aalborg Portland Park ligeledes vil spille i en specialdesignet rød Knæk Cancer-trøje. Samler man de syv sorte klub-trøjer med den røde DBU-trøje dannes en hummel-udgave af Knæk Cancer-blomsten. 

Den særlige AaB Knæk Cancer-fodboldtrøje bliver sat til salg i et begrænset antal, og for hvert solgt eksemplar doneres 150 kroner ubeskåret til Knæk Cancer. 

Udover det almindelige salg bliver alle de såkaldt ’Match Worn’-trøjer fra kampen mod Hobro I.K. også sat til salg. Det betyder, at de trøjer som Andersen, Kusk, Okore og resten af holdet har haft på i kamp, bliver bortauktioneret via Odendo.dk fra mandag 21. oktober kl. 10.00. Her går hele det indkomne beløb til Knæk Cancer.

Samarbejde på tværs af klubfarver – for en større sag

- Vi er rigtig stolte af, at hummel – med støtte fra alle klubberne samt DBU – har haft lyst til at bidrage til Knæk Cancer 2019. Det er imponerende, at så mange kan samles om samme sag, og jeg bliver imponeret og glad, når jeg kaster et blik ned over listen af parter, der er involveret i dette samarbejde. Fodbold kan noget helt særligt, når det handler om at samle og engagere folk, så vi glæder os meget til at følge hummels kampagne frem mod showet 26. oktober. Det bliver sjovt at se de særlige Knæk Cancer-fodboldtrøjer på fodboldstadions over hele landet. Og vi håber selvfølgelig, at Danmarks fodboldfans vil støtte op om hummels initiativ, siger administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker.

hummels administrerende direktør, Allan Vad Nielsen, supplerer:

- Hver tredje dansker får kræft, og alt for mange danskere dør af sygdommen hver eneste dag. I gennemsnit dør 22 danske mænd – svarende til to fodboldhold - om dagen af kræft, og erfaringerne fra Kræftens Bekæmpelse viser, at især mænd er for dårlige til at tage til lægen i tide. Igennem vores fodboldsponsorater har vi mulighed for at komme i kontakt med en stor del af de danske mænd, og derfor ligger vores nye samarbejde med Knæk Cancer lige til højrebenet.

- Jeg er glad for, at det er gået op i en højere enhed, og at vi har formået at samle så mange af vores sponsorater om en fælles sag. Når man tænker på, at de hver eneste dag kæmper mod hinanden i tabellen, så har det været rørende at opleve klubbernes samarbejdsvillighed på den her kampagne. Herfra skal lyde en stor tak til alle involverede klubber samt DBU, og vi glæder os til sammen med alle involverede at få samlet et så stort beløb ind som muligt til Knæk Cancer, siger han. 

Kampagnen kulminerer lørdag 26. oktober, hvor det store Knæk Cancer-show løber af stablen direkte på TV 2. Her vil den samlede donation blive afsløret.

Salget af AaB’s Knæk Cancer-fodboldtrøjer begynder lørdag 5. oktober kl. 16.00 på BOOZT.com - samtidig med at AaB’s kamp mod Hobro I.K. fløjtes i gang. Trøjen vil også kunne købes fysisk i SPORTMASTER i Aalborg Storcenter fra lørdag 5. oktober.

Tags på denne nyhed

Ravn indskiftet i stor U/17-triumf over Sverige

4. oktober 2019 kl. 08:02 af Rasmus Estrup

Det danske U/17-landshold tog tredje storsejr i træk i EM-kvalifikationen, da Danmark i går besejrede Sverige på udebane med 5-1 i den sidste af de indledende kvalifikationskampe til næste års EM-slutrunde. 

Christoffer Ravn fra AaB Talent startede på bænken, og derfra kunne han se Danmark gå til pause foran 3-1. Kort inde i anden halvleg blev den danske føring udbygget til 4-1, hvilket også var stillingen, da Christoffer Ravn kom på banen efter 72 minutter. 

Ni minutter senere lukkede danskerne opgørets målkonto med scoringen til 5-1. 

Sejren betyder, at Danmark vinder sin gruppe med tre sejre på 6-1, 6-1 og 5-1 over Færøerne, Litauen og Sverige. Dermed er Danmarks U/17-landshold seedet til næste runde i EM-kvalifikationen, Elite Round. 

For Christoffer Ravn var det hans anden optræden på U/17-landsholdet og 11. ungdomslandskamp for Danmark. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om Hobro I.K. og AaB…

3. oktober 2019 kl. 15:57 af Brian Andersen

- at den forestående dyst er 3F Superligaopgør nummer 13 mellem Hobro I.K. og AaB. Statistikken siger seks sejre til AaB, fem uafgjorte og ét nederlag samt en målscore på 25-6 i AaB’s favør.

- at AaB har fået point i 11 ud af de 12 tidligere 3F Superligakampe mod Hobro I.K., heraf i de ti seneste opgør (6V-4U-0T). Tillige har Hobro I.K. aldrig scoret flere end et mål pr. kamp mod AaB, og det er endda kun sket i seks af de 11 tidligere kampe.

- at kampens første mål i de 12 hidtidige 3F Superligakampe mellem Hobro I.K. og AaB har haft betydning for kampens endelige resultat. I de otte kampe, hvor AaB har scoret først, er kampen endt med point til AaB (6V-2U-0T); i de fire andre kampe, hvor Hobro I.K. har scoret først, er kampen endt uden sejr til AaB (0V-3U-1T).

- at AaB gør klogt i at holde et vågent øje med Pål Alexander Kirkevold, der har scoret fire mål i hans seks 3F Superligakampe mod AaB, hvorved han tegner sig for to tredjedele af Hobro I. K.’s scoringer mod AaB. De fire kampe med scoring af Pål Alexander Kirkevold endte i øvrigt alle 1-1, og i hans to målløse kampe mod AaB formåede Hobro I.K. heller ikke at score.

- at AaB senest var på besøg i Hobro 7. april 2019, hvor det netop sluttede 1-1 efter en AaB-træffer af Mikkel Kaufmann.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Mikkel Kaufmann (1 mål) også Lucas Andersen (2 mål), Tom van Weert (2), Kasper Pedersen (2) og Frederik Børsting (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod Hobro I.K.

- at AaB har tabt de to seneste 3F Superligakampe afviklet på en lørdag, begge i øvrigt på udebane. Det er således knap to år siden, december 2017, at AaB senest forlod en lørdagskamp i 3F Superligaen med point.

- at AaB ikke har haft nogen stor pointhøst i de seneste års oktober-kampe i 3F Superligaen, hvor det kun er blevet til en sejr over FC Helsingør i 2017. I de 11 andre af de 12 seneste oktober-kampe har AaB opnået tre uafgjorte og hele otte nederlag.

- at hvis AaB lørdag taber til Hobro I.K., vil det være AaB’s fjerde nederlag i træk i 3F Superligaen. Det vil i givet fald være en tangering af AaB’s 3F Superliga-klubrekord sat ved en tidligere lejlighed i perioden april-maj 2003.

- at AaB er ubesejret med lørdagens dommer Benjamin Willaume-Jantzen som dommer i 3F Superligaen, hvor det er blevet til to sejre og to uafgjorte. Særligt på udebane har det været godt set med AaB’s øjne, idet de to sejre begge kom på udebane med sammenlagt 7-0 i målscore.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB er klar til eSuperligaens tredje sæson

3. oktober 2019 kl. 14:03 af Rasmus Estrup

eSuperligaen vender tilbage med sin tredje sæson, der skydes i gang 13. oktober og spilles gennem oktober og november. 

Til den nye sæson består AaB's eSuperligahold af fire spillere. Der er to gengangere i 19-årige Daniel "Shoppen" Mogensen, der har spillet for AaB i begge foregående sæsoner, og 26-årige Jacob Kragelund, der var kaptajn for AaB i den seneste sæson.

De to erfarne eSuperligaspillere bliver til den nye sæson suppleret af 19-årige Oliver Ledet fra Hirtshals og 16-årige Mads Skibsted fra Hals. 

Denne sæson af eSuperligaen spilles i FIFA 20, og de fire AaB-spillere har siden spillets udgivelse trænet ivrigt for at stå så klar som mulig til den nye sæson. 

Tags på denne nyhed
'