To Kaufmann-kasser i målrig remis

8. november 2019 kl. 20:54 af Rasmus Estrup

Fredagens målrige affære bølgede frem og tilbage og endte 3-3. Mikkel Kaufmann bragte AaB i front, inden scoringer af Vito Hammershøj-Mistrati og Mathias Nielsen gav Randers FC en pauseføring på 2-1. Efter pausen udlignede Magnus Christensen, inden Al-Hadji Kamara igen bragte hjemmeholdet foran, før Mikkel Kaufmann sikrede AaB det ene point.

AaB-mandskabet fik fra start støtten at mærke af de mange medrejsende AaB-fans, der både med en flot tifo og sangen "Som Ramt af Lynet" udgjorde en flot kulisse på Cepheus Park Randers.

Og kun 100 sekunder efter første fløjt kunne de medrejsende fans juble over et nordjysk føringsmål. Patrick Olsen stak Lucas Andersen en friløber mod mål. AaB-anførerens afslutning blev afrettet af målmand Jonas Dakir, men bolden fortsatte i et langsommere tempo mod mål, og inde foran mållinjen kastede Mikkel Kaufmann sig frem og sendte bolden det sidste stykke over stregen til en AaB-føring på 1-0.

I opgørets ottende minut fik hjemmeholdet dog bragt balance på scoringstavlen. En et-to-kombination foran AaB-feltet satte Vito Hammershøj-Mistrati op til en afslutning. Det flade forsøg sad klistret op ad nærmeste opstander, så målmand Jacob Rinne ikke kunne nå ned til læderet og undgå udligningen til 1-1.

AaB var lige ved at komme med et modsvar minuttet senere, men målscorer Mikkel Kaufmann nåede lige akkurat ikke frem til et indlæg fra venstresiden.

Jakob Ahlmann fik med nogle gode driblinger sikret AaB et frispark på kanten af feltet, da han blev hægtet bagfra i 15. minut. Frisparket sendte Lucas Andersen dog direkte i den fire mand store mur.

Fem minutter senere lå bolden igen i rusen bag Jacob Rinne. Et Randers-indkast ved AaB-feltet blev forlænget fra forreste område, og ved nærmeste stolpe fik Mathias Nielsen på akrobatisk vis svinget benet op og sparket bolden ind i øverste målhjørne til en hjemmeholdsføring på 2-1.

Omtrent midtvejs i første halvleg var Iver Fossum tæt på at heade AaB på 2-2 efter et indlæg fra Jakob Ahlmann, men nordmandens hovedstød, der blev afrettet af Randers-defensiven, sneg sig lige på den forkerte side af stolpen.

Frem mod pausen havde AaB flere optræk til muligheder, men der blev ofte taget et træk for meget, eller også stod Randers-forsvaret simpelthen solidt i vejen, som det blandt andet var tilfældet, da Lucas Andersen efter en fornem dribling fik sin tværpasning blokeret fem minutter før pausefløjtet.

Det kompakte Randers-mandskab, der ikke tilbragte meget tid på AaB's banehalvdel op til pausen, fik kort før halvlegens udløb en stor omstillingsmulighed, da en kontra førte til en tværbold til en fri Frederik Lauenborg, som flugtede bolden ned i jorden og forbi AaB-målet.

Anden halvleg startede chancerigt og var kun 15 sekunder gammel, før første afslutning kom, da Emil Riis Jakobsen langt ude fra vendte rundt og sparkede bolden fladt et par meter forbi fjerneste stolpe, og blot et minut senere forsøgte Randers-angriberen sig igen. Denne gang blev skuddet blokeret og returen headede en hårdt presset Al-Hadji Kamara ud til målspark.

Skydningen blev minuttet senere påbegyndt i den modsatte ende, hvor Frederik Børsting efter en vending i modstandernes felt afsluttede mod fjerneste målhjørne, men forsøget fra den spidse vinkel gik et stykke forbi.

Tættere på var Patrick Olsen halvandet minut senere, da han fra selvsamme position flugtede mod fjerneste stang, men afslutningen gik lige forbi roden af stolpen.

Otte minutter inde i anden halvleg var Marvin Egho tæt på en scoring for hjemmeholdet, da han vandt en løbeduel med Kristoffer Pallesen og trak ind i banen med en god detalje. Afslutningen reddede Jacob Rinne dog flot til hjørne. Dette blev slået tæt mod mål og ved forreste stolpe, blev det headet lige over overliggeren.

Endnu en vunden løbeduel i en omstilling gav Randers FC en ny god skudmulighed, men hårdt presset af Patrick Olsen blev Frederik Lauenborg tvunget i en spids vinkel, og i målet reddede Jacob Rinne igen forsøget.

Med lidt under en halv time igen faldt udligningen for AaB. Et fremragende frispark fra Lucas Andersen reddede Jonas Dakir flot op på overliggeren, men returen kastede Magnus Christensen sig ind i og headede bolden i netmaskerne til 2-2.

Fem minutter senere svarede Randers FC dog igen og kom på ny foran. Muligheden opstod igen efter en omstilling, som førte til et indlæg midt for mål til en helt fri Al-Hadji Kamara, der omkring det lille felt kunne heade bolden ind til 3-2.

AaB ville dog ikke stå tilbage, og fem minutter senere udlignede Mikkel Kaufmann til 3-3. Iver Fossum afsluttede et par meter fra feltet, og omkring straffesparkspletten prikkede Mikkel Kaufmann til bolden, så den snød Randers-keeperen og trillede over stregen til en ny udligning.

Begge hold jagtede sejren med endnu en scoring, og hjemmeholdet havde blandt andet en hovedstødsmulighed og et par langskud, hvoraf det ene truede Jacob Rinne, der dog sikkert reddede bolden.

Hos AaB fik indskiftede Kasper Kusk drejet rundt i feltet og sparket på mål, men afslutningen blev blokeret til et hjørnespark.

I tillægstiden blev Kristoffer Pallesen spillet igennem til en stor mulighed, og med en dribling kom han rundt om Randers-målmanden, men backens afslutning blev sparket væk på stregen.

AaB fik endnu en mulighed for at snuppe sejren med et frispark til Lucas Andersen i en glimrende position. AaB-anføreren sparkede desværre over mål, og dermed endte opgøret 3-3.

Pointdelingen betyder, at AaB fortsat ligger på syvendepladsen i 3F Superligaen med et point op til Randers FC på sjettepladsen.

3F Superligaen går nu ind i en landskampspause, og derfor spiller AaB først igen søndag 24. november kl. 14.00 på hjemmebane mod AC Horsens. Køb billetter til kampen her.

Matchfacts - 3F Superligaen, 16. spillerunde

Randers FC-AaB 3-3 (2-1)
2. min 0-1 Mikkel Kaufmann, 8. min 1-1 Vito Hammershøj-Mistrati, 20. min 2-1 Mathias Nielsen, 62. min 2-2 Magnus Christensen, 68. min 3-2 Al-Hadji Kamara, 73. min 3-3 Mikkel Kaufmann
Advarsler Randers FC: Mathias Nielsen (61)
Advarsler AaB: Ingen
4.156 tilskuere på Cepheus Park Randers

Randers FC (4-4-2): Jonas Dakir, Johnny Thomsen, Simon Graves, Mathias Nielsen, Kevin Conboy, Mikkel Kallesøe, Vito Hammershøj-Mistrati (90: Benjamin Stokke), Frederik Lauenborg, Marvin Egho, Emil Riis Jakobsen (74: Tobias Damsgaard), Al-Hadji Kamara.

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann (66: Kasper Kusk), Iver Fossum, Magnus Christensen, Patrick Olsen, Frederik Børsting, Mikkel Kaufmann (84: Oliver Abildgaard), Lucas Andersen.

Dommer: Morten Krogh

Nu kommer det nordjyske ølvalg

8. november 2019 kl. 13:22

De fire nordjyske byer, der indgår i ølvalget om den nye fanøl, er Aabybro, Brønderslev, Støvring og Aalborg, og hertil kommer København.

- Da vi fik muligheden for sammen med Royal Unibrew at lave en unik fanøl, var der hos ingen tvivl om, at det naturligvis er vores fans og følgere, der skal være med til at bestemme, hvordan øllen skal ende med at smage.

- Vi synes derfor, det er oplagt at afholde ølvalg i Nordjylland, og så krydre det med en afstikker til København, hvor vi har mange nordjyske AaB-fans, hvis input vi også gerne vil have med, lyder det fra administrerende direktør Thomas Bælum.

Til hver af de fem valgaftener vil der være besøg af spillere fra AaB’s Superligatrup, der vil give interviews og skrive autografer, mens Royal Unibrew også stiller i stærkeste opstilling med en kyndig ølekspert, der vil guide deltagerne igennem en ølsmagning på flere varianter, blandt hvilke der efterfølgende skal stemmes.

Når alle fem valgarrangementer er gennemført, findes en vinder, og den endelige øl sættes i produktion med forventet lancering i foråret 2020.

Hertil kommer også, at der blandt alle deltagere på hvert ølvalgsted vil være lodtrækning om en række præmier.

De fem ølvalgsteder og datoer bliver:

• 18. november kl. 19.00-21.00 hos Aabybro Idrætsforening - 75 pladser
  • 19. november kl. 19.00-21.00 hos Spar Nord i Brønderslev - 45 pladser
  • 20. november kl. 19.00-21.00 på Platon Bodega i Støvring - 70 pladser
  • 2. december kl. 19.00-21.00 i AaB Pubben på Aalborg Portland Park - 66 pladser IKKE FLERE LEDIGE PLADSER
  • 5. december kl. 19.00-21.00 på Rosie McGee’s i København - 50 pladser

Der er gratis deltagelse til hver af de fem valgaftener, dog med begrænsning på antallet af deltagere hvert sted, hvorfor tilmelding til arrangementerne er nødvendig. Hver deltager kan maksimalt tilmelde to personer pr. arrangement og tilmelding sker efter først-til-mølle princippet. Deltagelse i arrangementerne er kun muligt for personer på 18 år eller derover.

AaB og Royal Unibrew glæder sig til at møde AaB-fans i hele Nordjylland og København.

AaB TV: Tilbageblik på Randers FC-AaB

8. november 2019 kl. 08:10 af Rasmus Estrup

Se blandt andet tre mål af Kasper Kusk og fuldtræffere fra Lucas Andersen, Tom van Weert, Oliver Abildgaard og Frederik Børsting i dette tilbageblik på Randers FC-AaB.

Tilbageblikket indeholder i alt 11 af AaB's tidligere udebane mål i 3F Superligaen mod aftenens modstander.

Aftenens kamp mod Randers FC fløjtes op kl. 19.00 på Cepheus Park Randers. Har man ikke mulighed for at se kampen på stadion i Randers, kan den følges på TV3 Sport.

U/19 i intens pointdeler med FC Nordsjælland

8. november 2019 kl. 07:58 af Rasmus Estrup

AaB tog i går imod FC Nordsjælland på kunstgræsbanen på Hornevej i en intens duel, der endte som en målløs pointdeler.

Begge hold var kommet for at være bolddominerende, men gæsterne lykkedes bedst med det i indledningen, uden at udeholdet dog formåede at blive farlige foran AaB-målet.

Efter 35 minutter fik FC Nordsjælland så en stor mulighed, da de blev tilkendt et straffespark. Men AaB-målmand Marcus Bundgaard Sørensen læste sparket og reddede straffespark, og de følgende minutter fortsatte AaB-keeperen med at agere redningsmand med flere redninger.

Lige før pausen spillede Malthe Højholt holdkammerat Marcus Hannesbo til en god mulighed, men afslutningen fra Marcus Hannesbo gik lige forbi opstanderen.

Anden halvleg var ligesom første halvleg en noget chancefattig affære, hvor en et langskud fra Oliver Overgaard, der ramte trekantsammenføjningen var bedste forsøg.

Mod slutningen fik FC Nordsjælland tilspillet sig nogle fine muligheder, men gæsterne formåede ikke at passere Marcus Bundgaard Sørensen.

Derfor endte opgøret, som det startede, 0-0, og AaB ligger på syvendepladsen i U/19 Ligaen med 11 point efter 10 kampe.

På grund af en landskampsperiode ligger næste kamp for U/19-ligaholdet først 23. november kl. 13.00 på hjemmebane mod Brøndby I.F.

Kaufmann tilbage i AaB-truppen mod Randers FC

7. november 2019 kl. 12:50 af Rasmus Estrup

I morgen aften gæster AaB Cepheus Park Randers i 3F Superligaopgøret mod Randers FC. Fredagens hjemmehold har inden opgøret et point flere end AaB og indtager sjettepladsen i 3F Superligaen, mens Hele Nordjyllands Hold ligger på syvendepladsen.

Efter torsdagstræningen på AaB's anlæg på Hornevej har cheftræner Jacob Friis udtaget følgende 18 spillere, hvoraf 11 har spillet ungdomsfodbold i AaB Talent:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 7 Oliver Abildgaard, 8 Iver Fossum, 10 Lucas Andersen, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 27 Søren Tengstedt, 29 Mikkel Kaufmann og 32 Kasper Pedersen.

Tom van Weert og Anders Bærtelsen er ukampdygtige.

Udekampen mod Randers FC begynder i morgen kl. 19.00. Har man ikke mulighed for at overvære kampen på Cepheus Park Randers, kan opgøret følges på TV3 Sport.