Knebent AaB-nederlag mod HSV

14. november 2019 kl. 14:46 af Martin Stigaard Skammelsen

Dagens testkamp mod Hamburger SV blev afviklet på træningsbanerne i skyggen af Volkspark Stadion i det nordlige Hamborg, og her var det værterne der kom bedst fra start med masser boldbesiddelse.

Efter blot ni minutters spil måtte Andreas Hansen i AaB-målet se sig passeret, da Bobby Wood blev spillet fri på kanten af feltet, vendte fikst rundt og sendte bolden i nettet med et rent spark.

Kort efter forsøgte Kasper Kusk sig med et skud fra distancen, men kampbilledet var fortsat med tyskerne i kontrol og med højt tempo.

Først omkring de tyve minutter kom AaB’s første chance, da Oliver Klitten blev sendt alene igennem af Lucas Andersen, men hjemmeholdets målmand Tom Mickel fik afværget.

Trods tilløb og halve chancer til HSV kom AaB’erne gradvist bedre og bedre ind i kampen, og Kasper Pedersen burde kort efter den halve time have headet udligningen i mål på et frisparksindlæg fra Kasper Kusk, men desværre fik midterforsvareren ikke ordentligt træf på bolden.

Begge hold foretog flere udskiftninger i pausen, inden starten på en anden halvleg der forløb meget som første.

Hjemmeholdet tog således atter teten, og kun en god refleksredning fra Andreas Hansen efter 54 minutter forhindrede yderligere en scoring fra HSV, inden målscorer Bobby Wood atter var nærgående efter 65 minutter.

Ganske som i første halvleg kom AaB dog bedre med som kampen skred frem, og Kasper Kusks afslutning efter fint AaB-opspil med et kvarter igen fremtvang en redning fra HSV-keeper Julian Pollersbeck.

Selvsamme Pollerbesck måtte atter redde et forsøg fra Kusk fire minutter senere, inden AaB i slutfasen endelig fik bolden i nettet efter klumpspil i feltet efter et hjørnespark.

På forunderlig vis blev målet dog annulleret, hvorfor opgøret endte med en 1-0 sejr til HSV.

Næste udfordring for AaB er 24. november, når AC Horsens gæster Aalborg Portland Park.

Matchfacts testkamp

HSV-AaB 1-0 (1-0)

9. minut 1-0 Bobby Wood

HSV: Tom Mickel (46. Julian Pollersbeck), Ewerton, David Kinsombi (65. Fabisch), Khaled Narey, Jeremy Dudziak (46. Sonny Kittel), Bobby Wood, Bakery Jatta, Tim Leibold, Jairo Sampeiro, Timo Letschert, Gideon Jung

AaB: Andreas Hansen, Patrick Kristensen (72. Kristoffer Pallesen), Rasmus Thelander (84. Thomas Christensen), Kasper Pedersen (46. Jores Okore), Jakob Ahlmann (63. Jakob Ahlmann), Magnus Christensen (46. Frederik Børsting), Jeppe Pedersen (46. Patrick Olsen), Oliver Abildgaard, Kasper Kusk, Lucas Andersen (72. Tom van Weert), Oliver Klitten (84. Gabriel Adriano Alves Christensen).

Tags på denne nyhed

AaB spiller lige nu testkamp mod Hamburger SV

14. november 2019 kl. 12:01 af Brian Andersen

Af sikkerhedsmæssige årsager i forhold til egne fans har det været Hamburger SV’s klare ønske ikke at forhåndsannoncere dagens i Hamburg lukkede testkamp, hvilket vi har indvilliget i at efterkomme.

AaB’s startformation: Andreas Hansen, Patrick Kristensen, Rasmus Thelander, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann, Magnus Christensen, Jeppe Pedersen, Oliver Abildgaard, Kasper Kusk, Lucas Andersen, Oliver Klitten.

AaB’s bænk: Jacob Rinne, Jores Okore, Kristoffer Pallesen, Tom van Weert, Lukas Klitten, Patrick Olsen, Frederik Børsting, Thomas Christiansen, Gabriel Adriano Alves Christensen.

Kampen er begyndt her kl. 12.00, og livetweets kan følges på AaB’s officielle Twitterprofil (LINK), ligesom den gratis livestreaming kan følges her:

HSV TV 

Hamburger SV Youtube-kanal 

Referat vil efter dysten blive bragt her på aabsport.dk. 

Tags på denne nyhed

Ross og Kaufmann med fra start i dansk nederlag

14. november 2019 kl. 08:07 af Martin Stigaard Skammelsen

Opgøret blev afviklet i Køge, hvor danskerne og finnerne efter første halvleg måtte gå fra banen uden at nogen af de to hold havde scoret.

Trods overtag i spil og chancer til danskerne, var det Finland der efter seks minutter af anden halvleg bragte sig i front 1-0.

Mikkel Kaufmann blev efter 66 minutter erstattet i det danske angreb, men desværre gjorde det ikke den store forskel, da finnerne efter 77 minutter øgede til 2-0.

Et sent dansk reduceringsmål efter 87 minutter bragte spændingen tilbage i kampen, men det blev ikke til yderligere scoringer, hvorfor Finland kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret.

Næste opgør i EM-kvalifikationen spilles lørdag kl. 18.00, hvor Færøerne er modstanderen. .

Tags på denne nyhed

To AaB'ere på U/16-landsholdet

13. november 2019 kl. 12:14 af Martin Stigaard Skammelsen

Ved turneringen skal det danske U/16-landshold dyste mod Portugal, Tyrkiet og Belgien i dagene 24. november til 1. december.

Begge spillere er foreløbig noteret for to landskampe, hvor Gustav Dahl også har scoret en enkelt gang i landsholdstrøjen tilbage i august måned, da U/16-landsholdet sejrede 4-2 over Irland.

 

Tags på denne nyhed

AaB bliver officiel samarbejdspartner med Professionshøjskolen UCN

13. november 2019 kl. 08:30 af Martin Stigaard Skammelsen

Aftalen mellem de to parter er således en udvidelse og formalisering af et samarbejde, der har fungeret løbende i mere end ti år. 

- Vi har gennem mange år haft studerende fra UCN i praktik i AaB, hvor det primært har været studerende fra sport management-uddannelsen, der har været igennem huset for at suge erfaring og læring til sig. Det er en uddannelse med kvalitet, og i vores administration har vi i dag fire tidligere UCN-studerende ansat, hvilket næppe er tilfældigt. lyder det fra AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum. 

- De seneste år har vi haft praktikanter fra blandt andet serviceøkonom-uddannelsen, sport management-uddannelsen samt andre af UCN’s business-uddannelser, så da muligheden bød sig for at sikre et formaliseret samarbejde med UCN, var det ikke noget vi var i tvivl om, at vi gerne ville være en del af.

- UCN er en af de største uddannelsesinstitutioner i Nordjylland, og som en af regionens mest kendte aktører, vil vi på den front også gerne tage et endnu større ansvar og være med til at sørge for, at de studerende får noget reel erhvervserfaring på hånden inden de afslutter deres uddannelse, lyder det videre fra Thomas Bælum.

Nye dimensioner i samarbejdet

Konkret betyder det udvidede samarbejde, at udvalgte studerende på UCN fremover får mulighed for at deltage i et talentprogram med udvidet praktik- og samarbejdsmuligheder, ligesom medarbejdere fra AaB også vil gæsteundervise på forskellige uddannelser på UCN Business med jævne mellemrum.

- Der er ingen tvivl om at AaB, qua sin markante position i Nordjylland, er en attraktiv samarbejdspartner for os, så vi er stolte over at have indgået denne aftale, udtaler Claus Jensen, studieleder på UCN Business’ top-up uddannelser.

- Det nye samarbejde giver os nogle interessante strenge at spille på, først og fremmest for vores studerende på en række forskellige uddannelser, der har mulighed for at indgå projektsamarbejde med, eller komme i praktik hos AaB, men også i forhold til at kunne trække noget erfaring fra den ”virkelige verden” endnu mere ind i undervisningen på UCN.

- Kombinationen af teori, praktisk erfaring og refleksion er grundfundamentet for os og i høj grad noget som efterspørges hos arbejdsgiverne, når de færdiguddannede studerende skal ud på jobmarkedet, og med et samarbejde som dette kan vi forhåbentlig gøre dem endnu mere attraktive for aftagerne, slutter Claus Jensen.

UCN Business dækker i dag 12 forskellige uddannelser, der alle vil have mulighed for at kunne indgå i samarbejdet med AaB.

Tags på denne nyhed